Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σε καλό δρόμο


ΑΕΚ-Άρης 1-0 (Super League)

Σταθερά σε ανοδική πορεία η ΑΕΚ κι ας μη θάμπωσε με την απόδοσή της, κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Άρη στην προσπάθεια που κάνει να πάει στα πλέι οφ με τη μικρότερη δυνατή βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους της.

Στο αγωνιστικό μέρος η ΑΕΚ αντιμετώπισε τα γνωστά προβλήματα στο κέντρο και στην άμυνα αλλά αυτή τη φορά δεν της στοίχισαν. Όχι μόνο πήρε τους τρεις βαθμούς και έκανε την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, αλλά κατάφερε και να μη δεχτεί γκολ, κάτι που σπανίζει στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός ότι η ΑΕΚ φέτος εντός έδρας έχει κάνει τρεις μόνο νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ και στις τρεις έχει επικρατήσει με σκορ 1-0. Τα τρία θύματά της δε ήταν ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Δηλαδή οι τρεις ομάδες τής Θεσσαλονίκης! Στον αντίποδα, στα ματς που έδωσε στη Θεσσαλονίκη με αντιπάλους τον Ηρακλή και τον Άρη έφερε ισοπαλίες με σκορ 1-1. Απομένει το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Να πιστέψουμε στις συμπτώσεις και να το παίξουμε όβερ στο 1-1;

Στην ατομική κριτική:

Ο Σάχα ήταν σταθερός ενώ έκανε και δυο σωτήριες αποκρούσεις. Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Μπάγιεβιτς η επιλογή τερματοφύλακα τώρα που επιστρέφει από τον τραυματισμό του και ο Αραμπατζής.

Ο Αραούχο δεν μπορεί να πει κανείς ότι έκανε το μεγάλο παιχνίδι από την πλευρά του, όμως βοήθησε πολύ και ήταν σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Γεωργέας βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα και δικαίως στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε.

Ο Μαϊστόροβιτς χρειάστηκε ένα πεντάλεπτο για να βρει τα πατήματά του και μετά έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο κέντρο της άμυνας.

Ο Άλβες χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και δεν ήταν σταθερός στην απόδοσή του.

Ο Γιάχιτς πρόσθεσε μία ακόμα κακή εμφάνιση στο ενεργητικό του και επιβεβαίωσε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει φέτος η ΑΕΚ στα αμυντικά χαφ.

Ο Καφές σαφώς καλύτερος, δούλεψε περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι και τα κατάφερε σχετικά καλά χωρίς να είναι ο σούπερ επιτελικός χαφ που έχει ανάγκη η ομάδα. Στο ενεργητικό του και το όμορφο γκολ που πέτυχε με κεφαλιά.

Ο Λεονάρντο αν και δείχνει στοιχεία προσαρμογής στα συστήματα του Μπάγιεβιτς χτες διακατεχόταν από επιπολαιότητα, κυρίως στην τελική ενέργεια όπου και στέρησε την ΑΕΚ από ένα τουλάχιστον σίγουρο γκολ.

Ο Σκόκο εμφάνισε μεγαλύτερη διάρκεια αγωνιστικής δράσης από άλλα ματς και στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο πήρε το παιχνίδι στην πλάτη του ταλαιπωρώντας τον προσωπικό του αντίπαλο αρκετές φορές.

Ο Μπλάνκο θυσιάστηκε για άλλη μια φορά σε μια θέση που μοιάζει να έχει εφευρεθεί από τον προπονητή προκειμένου να χωρέσουν μαζί αυτός, ο Σκόκο και ο Τζιμπούρ. Τη δουλειά του την έκανε όσο καλύτερα μπορούσε αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο φτάνει στον κόσμο η υπερπροσπάθεια που καταβάλλει για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του αναθέτει ο προπονητής του.

Ο Τζιμπούρ πελάγωνε εύκολα στις ατομικές του ενέργειες, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς αν σηκώνει καθόλου το κεφάλι του την ώρα τού αγώνα κι αν βλέπει τις θέσεις των ξεμαρκάριστων συμπαικτών του. Φοβερός μπαλαδόρος αλλά και φοβερός ατομιστής.

Ο Καράμπελας που πήρε τη θέση τού Γεωργέα στο αριστερό άκρο τής άμυνας δεν μπορεί να πει κανείς ότι διόρθωσε την ήδη απελπιστική κατάσταση που επικρατούσε αλλά τουλάχιστον έτρεξε και πάλεψε περισσότερο από τον παλαίμαχο πια Νικόλα.

Ο Μαντούκα έπαιξε μετά από τραυματισμό και απουσία δύο αγωνιστικών και προσπάθησε να βοηθήσει αλλά χωρίς να του βγαίνει. Δεν άφησε στημένο για στημένο που να μη το εκτελέσει πάντως και όλα δίχως ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Μάκος χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

Ο Μπάγιεβιτς για μία φορά ακόμα διαχειρίστηκε άψογα το υλικό του και πήρε σχεδόν το 100% από εκείνους που αγωνίστηκαν. Με τα τόσα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν εδώ και δύο εβδομάδες οι παίκτες του παρουσίασε την καλύτερη δυνατή εντεκάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ συνεχίζει δυνατά με στόχο το απόλυτο των νικών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Για τα πλέι οφ θα μιλήσουμε όταν θα πλησιάζει η ώρα τους και αφού θα ξέρουμε ποιες ομάδες θα σχηματίσουν τελικά την πεντάδα που θα διεκδικήσει το ένα εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ και τα δύο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Γεωργέας (45' Καράμπελας), Καφές, Γιάχιτς, Λεονάρντο (67' Μαντούκα), Σκόκο, Τζεμπούρ (89' Μάκος), Μπλάνκο.

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντες, Κόκε (77' Αραβίδης), Αντού (46' Μεριέμ), Τζόνσον, Νασούτι.

8 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Έγινε καλό παιχνίδι και συνάμα περίεργο. Ο Άρης δικαιούτο ένα γκολ και ίσως το πιο δίκαιο να ήταν το Χ. Πάντως η ΑΕΚ έχει ανέβει αρκετά, δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση αυτό το πράγμα στην αρχή του πρωταθλήματος και φαίνεται ότι θα πάει στα play off ορεξάτη.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ kantharos

Ο Άρης έχει πολύ καλή ομάδα φέτος. Η ΑΕΚ από την άλλη άρχισε να παίρνει τα αποτελέσματα έστω και με δυσκολία κι αυτό έχει ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών. Νομίζω ότι όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και θα δούμε πολύ γερές μονομαχίες.

KANTHAR0S είπε...

Στα play off πραγματικά θα γίνουν μεγάλες μάχες. Και να σου πω την αλήθεια δεν είμαι τόσο αντίθετως με τα play off όσο κάποιοι άλλοι. Γουστάρω να βλέπω παιχνίδια γεμάτα ένταση. Έστω ότι παίρνει κούπα ο Παναθηναϊκός και πάνε Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης. Ε ρε τι έχει να γίνει. Και ειδικά στα πρώτα ματς.

Την καλησπέρα μου!

BALADEUR είπε...

Αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ τα δύο τελευταία χρόνια
(διοικητικά και αγωνιστικά) χρίζει επιστημονικής παρακολούθησης.
Πάντως όπως πέρυσι έτσι και φέτος δείχνει να βρίσκει στο φινάλε
του πρωταθλήματος μία ταυτότητα, να βελτιώνει την εικόνα της
όμως είναι αργά. Περιττό να πω πως έχει τον καλύτερο παίκτη στην super league!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Kantharos

Μόνο για το γεγονός ότι μια ομάδα που ίδρωσε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και κατέκτησε μια θέση μπορεί να τη χάσει σε λίγα μόνο παιχνίδια, με χαλάνε κάπως τα πλέι οφ. Κατά τ' άλλα σίγουρα προσφέρουν συγκινήσεις και μπορεί να δούμε ωραία παιχνίδια σ' αυτά. Το πιο δυνατό σενάριο θα ήταν πάντως να πάρει την κούπα ο ΠΑΟΚ και να δούμε στα πλέι οφ Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη. Εκεί να δεις ομορφιές.
Σε καλωσορίζω στο φτωχικό μου.

Baladeur

Καλώς ήρθες!

Όντως η ΑΕΚ προσφέρεται για επιστημονική παρακολούθηση τα τελευταία χρόνια. Συνέρχεται από λήθαργο όταν όλοι οι άλλοι γύρω της ετοιμάζονται για διακοπές.
Αν εννοείς τον Σκόκο καλύτερο παίκτη της Σούπερ Λιγκ δεν μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος ότι του αξίζει τέτοιος τίτλος τιμής. Καλός παίκτης αλλά αν θέλει να κάνει τη μεγάλη καριέρα που ονειρεύεται πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα τόσο στον τρόπο που αγωνίζεται όσο και σε εκείνον που σκέφτεται. Όπου κι αν πάει μετά την ΑΕΚ δεν θα είναι πρώτος στο χωριό αλλά απλά ένας από τους έντεκα, ίσως κι από τους δεκαοχτώ. Εκεί πρέπει να δείξει τα κότσια του.

BALADEUR είπε...

Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να πετύχει σ' ένα καλύτερο πρωτάθλημα
όπου παίζεται ποδόσφαιρο και όχι μπάλα όπως εδώ. Αυτό που ξέρω
όμως είναι πως οι μικρές στιγμές μαγείας που προσφέρει, αυτοί οι
ποδοσφαιρικοί οργασμοί που (μου) προκαλεί, αυτό το πέταγμα απ΄
την καρέκλα (δυστυχώς εδώ που κατοικώ δεν έχω τη δυνατότητα
να τον βλέπω συχνά "live") και την έκφραση κάτι ανάμεσα σε θαυμασμό
και απορία (του τύπου "πως τό 'κανε αυτό ο κερατάς!" ή "πω! πω! τό 'θελε τώρα αυτό;")
μου αρκούν και μου περισσεύουν για τα δικά μας δεδομένα. Πρέπει να γυρίσω πολλά
χρόνια πίσω για να θυμηθώ ποδοσφαιριστή με τον οποίο νά 'χω αντίστοιχο κόλλημα.
Δεν είναι τυχαίο πως στα καλά διαστήματα του θεού παίζει μπάλα η ΑΕΚ. Εξαφανίζεται
ο Νάτσο; Πίσω η ομάδα για να κρατήσει το σκορ. Χάνεται η αυτοσυγκέντρωση,
χάνεται η συνοχή των γραμμών... Κι επίσης δεν μπορεί νά 'ναι τυχαίο πως
στα μεγάλα ματς (εκεί φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες) ο Σκόκο είναι μπροστάρης και ηγέτης!!!

Καλώς σε βρήκα αδερφέ!

BALADEUR είπε...

Οι λουκουμάδες που είναι;
Ή μήπως είσαι άκεφος;

ΥΓ. Τί μου θύμισες!
Έχω να φάω λουκουμάδες κάτι χρόνια...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Baladeur

Καλά, άπαιχτος ε; Ό,τι ετοιμαζόμουνα να βγω έξω για φαγητό ΚΑΙ για λουκουμάδες.
Να φέρω με μέλι ή με σοκολάτα;
Καλά, θα φέρω κι από τα δύο και τσακίζεις ό,τι σου αρέσει περισσότερο :-)