Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 Ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο


Η ανοδική πορεία τής ΑΕΚ συνεχίζεται για τα καλά. Παίζοντας ήρεμο και μεστό ποδόσφαιρο πέρασε μέσα από την Τούμπα αλώνοντας τη δεύτερη δυσκολότερη έδρα τής Σούπερ Λίγκας, μετά από αυτήν του σταδίου Καραϊσκάκης. Όπως κι εκεί η ΑΕΚ ελάχιστα κινδύνευσε. Ο Μπάγιεβιτς έστησε πανέξυπνα την ομάδα και με παίκτες ρολίστες κατάφερε να πνίξει τον αντίπαλο και να καταστείλει κάθε προσπάθεια επίθεσης εν τη γενέση της.

Είναι φανερό πια ότι η ΑΕΚ ανεβαίνει. Και δεν ανεβαίνει καθόλου τυχαία. Ανεβαίνει με σχέδιο ώστε να βρίσκεται σε πλήρη φόρμα στα πλέι οφς. Αποτελέσματα σαν το σημερινό την χρίζουν πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφς και συνεπώς της τελικής δεύτερης στο πρωτάθλημα, που οδηγεί και στα προκριματικά τού Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα τους, έχει φέρει ισοπαλία με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ στο ΟΑΚΑ κέρδισε ΠΑΟΚ και Άρη, με το ίδιο μάλιστα σκορ (1-0), ενώ έχασε από τον Ολυμπιακό στις αρχές τού πρωταθλήματος σε εκείνο το ματς που ο Δαλούκας οργίασε κλείνοντας τα μάτια όταν ο Μέλμπεργκ έπαιζε βόλεϊ μέσα στη μικρή περιοχή και όταν ο Τοροσίδης τραβολογούσε τον αντίπαλό του έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα.

Άρα θεωρείται κατά κράτος νικήτρια στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με όλους τους αντιπάλους της στα επερχόμενα πλέι οφς. Βέβαια αυτό δεν λέει τίποτα από μόνο του. Πρέπει να παίξει με σοβαρότητα γιατί θα έχει να καλύψει και το χάντικαπ της διαφοράς των βαθμών απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -3.

Ο Σάχα συνέχισε να εμπνέει εμπιστοσύνη και να αφήνει πίσω του τις παλιές κακές μέρες τού ντεφορμαρίσματός του.

Ο Αραούχο πείθει και τους πιο κακόπιστους ότι δεξιό μπακ σαν κι αυτόν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Ο Γεωργέας δεν πρόλαβε να παίξει και ο Καράμπελας που τον αντικατέστησε τα πήγε αρκετά καλά.

Ο Κώστας Μανωλάς ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική MVP του αγώνα κι αυό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Μαϊστόροβιτς βρήκε επιτέλους έναν παρτενέρ με τον οποίο να μπορεί να συνεννοείται κι αυτό ανέβασε κατακόρυφα και τη δική του απόδοση.

Ο Γιάχιτς έπαιξε με πάθος αλλά όχι με καθαρό μυαλό κι αυτό του στοίχισε την δέκατη τρίτη (13η) κίτρινη κάρτα για φέτος, που σημαίνει ότι χάνει δύο από τα προσεχή παιχνίδια (πολλές κάρτες βρε Σάνελ), αλλά ο Γκέντζογλου που τον αντικατέστησε ήταν σαφώς πιο απλός και πιο δημιουργικός και βοήθησε την ΑΕΚ να ισορροπήσει το παιχνίδι και να βγει με αξιώσεις μπροστά. Μάλλον θα πρέπει ο μικρός να μη λείψει από τα επόμενα παιχνίδια τής ομάδας.

Ο Καφές έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι μοιράζοντας όμορφες μπαλιές στους επιθετικούς και βοηθώντας αμυντικά όποτε χρειαζόταν.

Ο Λεονάρντο ήταν κατώτερος του αναμενομένου και ο Μαντούκα που τον αντικατέστησε έδωσε πνοή στην ΑΕΚ, έχασε όμως δύο γκολ από εκείνα που θεωρούνται άχαστα.

Ο Σκόκο κινήθηκε σε ρηχά νερά έχοντας μόνο ένα τρομερό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ και το οποίο αν είχε μπει θα μιλούσαμε τώρα για το γκολ τής χρονιάς.

Ο Τζιμπούρ με καλές και κακές ενέργειες, βελτιώνεται όμως στον τομέα συνεργασίας με τους συμπαίκτες του αφού σήμερα έβγαλε δυο πολύ ωραίες μπαλιές στον Μπλάνκο που θα μπορούσε να τις έχει κάνει γκολ ενώ και ο ίδιος έχασε δυο σίγουρα γκολ.

Ο Μπλάνκο έβαλε για τέταρτη φορά γκολ στην Τούμπα κερδίζοντας τον τίτλο τού εκτελεστή τού ΠΑΟΚ. Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα και ήταν πάντα επικίνδυνος, ακόμα κι όταν έπαιξε σαν δεξιός εξτρέμ για να ανοίξει χώρους για τον Τζιμπούρ και τον Μαντούκα.

Ο Μπάγιεβιτς κέρδισε την παρτίδα από τον Σάντος με χαρακτηριστική ευκολία κάνοντας δυο πολύ σωστές κινήσεις, η δεύτερη εκ των οποίων αποδείχτηκε ματ. Αναφέρομαι στην αλλαγή τού Λεονάρντο με τον Μαντούκα με την ταυτόχρονη αλλαγή συστήματος που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τής ΑΕΚ.

Τέλος, είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του να αφήνονται ανεξέλεγκτα οι λογής-λογής μαϊντανοί να λένε μπροστά στις κάμερες ένα σωρό βλακείες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τι ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε καμένος από τον... Σπάθα είπανε. Τι ότι ο ΠΑΟΚ είχε τη συντριπτική υπεροχή και έκανε το καλύτερό του παιχνίδι μέσα στην Τούμπα αλλά... ατύχησε. Πώς είναι δυνατόν να ατυχεί κάποιος που ο αντίπαλός του έχει χάσει πέντε κλασσικές ευκαιρίες έναντι δύο του ίδιου, μόνο αυτοί το ξέρουν. Είναι κακό να αποπροσανατολίζουν τον λαό τού ΠΑΟΚ για να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες για την ολική κατάρρευση του ΠΑΟΚ μέσα σε δύο αγωνιστικές. Και καλά. Με τον Άρη τους έφταιξε η διαιτησία και όχι ο απίστευτος προπονητής τους και οι απείθαρχοι παίκτες τους. Με την ΑΕΚ ποιος τους έφταιξε πάλι; Καλύτερα να κοιτάξουν να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα γιατί αν πάνε μ' αυτά τα μυαλά στα πλέι οφς αμφιβάλλω αν θα καταφέρουν να βγουν και στην Ευρώπη.

Σκόρερ: 16' Μπλάνκο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας).

Κίτρινες: 44' Αραμπατζής, 45'+1 Κουτσιανικούλης - 20' Γιάχιτς, 36' Μπλάνκο, 56' Γκέντσογλου, 73' Σάχα, 84' Σκόκο.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής (79' Παπάζογλου), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Κουτσιανικούλης, Ίβιτς, Σορλέν (61' Εντίνιο), Μουσλίμοβιτς.

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας (8' Καράμπελας), Σκόκο, Καφές, Γιάχιτς (46' Γκέντσογλου), Λεονάρντο (57' Μαντούκα), Τζιμπούρ, Μπλάνκο.

23 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Έλα, χαρούλες έχουμε;
The sign of Zorro!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Χαρούλες που θα ολοκληρωθούν στα πλέι οφς. Ο Ζορρό είναι εδώ και συνεχίζει να υπογράφει :-)

BALADEUR είπε...

Αυτός ο Τσιμπούρ είναι σίγουρα σέντερ φορ;
Το λέω γιατί είναι ικανός να περάσει όλη την αντίπαλη ομάδα και να χάσει το τετ-α-τετ...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Κάτω τα χέρια από τον Τσιμπούρι. Ειδικά τώρα που με έξοδα της ΑΕΚ τον στέλνουμε στο Πανεπιστήμιο.

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Τώρα που ανεβαίνει είναι αργά..
Ωστόσο είναι ενθαρρυντικό και παρήγορο.
Το πώς περνάμε μέσα στην Τούμπα είναι ένα μεγάλο θέμα που παίζει χρόνια τώρα.
Το γεγονός είναι πως ο Πανθαηναικός θα πρέπει αν μας κάνει ένα μνημείο όταν πάρει το πρωτάθλημα.
Την καλημέρα μας.

KANTHAR0S είπε...

Αθόρυβα αθόρυβα σκαρφαλώνεις σιγά σιγά. Από τον πρώτο γύρο έχεις βελτιωθεί αρκετά και στα play off προβλέπονται μεγάλες μάχες. Όσο για τον ΠΑΟΚ ακόμα ψάχνονται. Δεύτερο κολλητό ντέρμπι που χάνουν. Αν δεν σκεφτούν καποια πράγματα καλυτερα...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Αστρο-Συμμορίτες

Η αλήθεια είναι ότι ξυπνήσαμε αργά φέτος. Βέβαια και τόσα προβλήματα μαζεμένα δεν είχε καμιά άλλη ομάδα.
Και όπως λέτε δουλέψαμε για τον Παναθηναϊκό με τα διπλά σε Καραϊσκάκης και Τούμπα. Το θέμα είναι ότι η χρονιά σώζεται μόνο με έξοδο στο Τσου Λου. Κι αυτό, εκτός από την κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι οφς, απαιτεί και πρόκριση στα προκριματικά το καλοκαίρι, κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο με το υλικό που διαθέτουμε.

@ kantharos

Στο δεύτερο γύρο η ΑΕΚ κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Τι να το κάνεις όμως; Πέταξε το πουλάκι. Και δυστυχώς σε μια χρονιά που οι δύο μεγάλοι αντίπαλοί της προσφέρονταν για να τους βάλει από κάτω. Όσο για τον ΠΑΟΚ νομίζω πως έγινε πολύς ντόρος για το τίποτα. Μια ομάδα που πιστεύει ότι μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα με παίκτες που άφησε η ΑΕΚ να φύγουν και με προπονητή τον πιο ηττοπαθή άνθρωπο πάνω στον πλανήτη. Η αποτυχία ήταν δεδομένη. Τις συνέπειες αυτής της αποτυχίας μάλλον θα τις πληρώσει την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ.

BALADEUR είπε...

Να πούμε και τίποτις σοβαρό (ποιός ήρθε;)
η ΑΕΚ στα ντέρμπι τα πάει καλύτερα γιατί
ως αουτσάιντερ (ιδιαίτερα εκτός έδρας)
είναι υποχρεωμένος ο αντίπαλος να κάνει παιχνίδι.

Εσύ θωρακίζεσαι μ' αποτέλεσμα (λόγω συγκέντρωσης
των παικτών σε μικρότερο χώρο) να μην πολυφαίνονται
τα ανασταλτικά κενά στον άξονα και οι τρύπες της άμυνας.

Υπάρχει η βαριά φανέλα ν' απορροφήσει τους κραδασμούς
της πίεσης και τρεις -τουλάχιστον- ποδοσφαιριστές κλάσης
μπροστά που απ' το τίποτα μπορούν να κάνουν γκολ.
Έτσι νίκησες στην Τούμπα, έτσι "τσίμπησες" το Χ με ΠΑΟ, έτσι νίκησες στο Καραϊσκάκη!

Το πρόβλημα της ΑΕΚ παρουσιάζεται με ομάδες
που δεν παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας,
σου δίνουν γήπεδο κι όλες οι ατέλειες πίσω
στον περισσότερο χώρο (στα 3/4 του γηπέδου δηλαδή)
να παρελαύνουν σε όλη τους την μεγαλοπρέπεια!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνονται τόσες
δυνάμεις που στο τελευταίο 20-30λεπτο να σκάει η
ομάδα και να κάνει ο αντίπαλος πάρτι (βλ. Ατρόμητος, Πάνθραξ, Λεβαδειακός κλπ.)...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Αυτά που λες είναι πολύ σωστά παρόλο που δε νομίζω ότι η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Ότι τρέχουν άδικα πολλές φορές ναι, είναι ορθό πέρα για πέρα. Ο καθένας από μας που την παρακολουθούμε έχει διαγνώσει μια σειρά από παιδικές σθένειες. Σίγουρα το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται σε δυο θέσεις. Στα αμυντικά χαφ -κυρίως- και στα επιτελικά χαφ όπου λείπει ο παίκτης που θα περάσει μπαλιές στους, πραγματικά, πολύ καλούς επιθετικούς. Αν στα αμυντικά χαφ υπήρχε ένας παίκτης με πείρα και τσαγανό δεν θα είχε τόσα προβλήματα και η άμυνα, η οποία επίσης δεν είναι και η καλύτερη γραμμή της ΑΕΚ. Εν τούτοις, όλα αυτά ίσχυαν στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο, με εξαίρεση τους αγώνες με τον Ατρόμητο και τη Λάρισα, η κατάσταση βελτιώθηκε. Μετά δε τον αγώνα με την Καβάλα και το άνετο 3-0 δεν παρατηρήθηκαν ίδια φαινόμενα και το καλό συνεχίστηκε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τέλος πάντων. Επειδή η ανάλυσή σου ήταν κορυφαία και επειδή μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και επειδή με βρίσκεις και στις πολύυυυυ καλές μου, τσάκω μια μερίδα λουκουμάδες με σοκολάτα :-)

p.s. Υπαινίσσεσαι ότι δεν λέμε σοβαρά πράγματα εμείς; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω... χι χι χι χι χι χι...

BALADEUR είπε...

Έγκλημα αν δεν ανανεώσει ο Μπλάνκο!!!

KANTHAR0S είπε...

Το πουλάκι γιατί πέταξε; Υπάρχουν και τα play off! Δεν ξερεις ποτε τι γινεται.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ baladeur

Φέρτε πίσω τον Καπετάνο! (κι ας πεθάνω) :-)

@ kantharos

Όταν λέμε πέταξε το πουλάκι εννοούμε το πρωτάθλημα. Όλα τα άλλα είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Ως γνωστόν ο πρώτος είναι πρώτος και οι υπόλοιποι είναι τίποτα.

BALADEUR είπε...

Μην το γελάς καθόλου! Πάλι γκολ έβαλε! 1ος σκόρερ στη ρουμανία ο Παντέλος...

BALADEUR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
BALADEUR είπε...

Τα play off (τα οποία απεχθάνομαι) είναι μόνο για το θεαθήναι.
Άντε και για την κονόμα των εισιτηρίων.
Από ουσία όμως μηδέν.
Αφού ο δευτεραθλητής δεν πρόκειται να παίξει τσου.λου.

BALADEUR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
BALADEUR είπε...

Ρε συ, αυτό το "ο 1ος τα πάντα οι άλλοι τίποτα" είναι αμερικανιά...

Δηλαδή η καλύτερη ομάδα που είχες ποτέ αλλά δεν πήρε τίτλο ήταν τίποτα; Ξανάδε τέτοια ομάδα το ελληνικό ποδόσφαιρο;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Εκείνη την εποχή δεν την θεώρησα δεύτερη την ομάδα. Ούτε εγώ ούτε κανείς σκεπτόμενος φίλαθλος. Πρώτη ήταν και το είχε παραδεχτεί όλος ο κόσμος. Άλλο που την οδήγησαν με τις μαϊμουδιές τους. Το ίδιο και τη χρονιά που το πήρε πάλι ο γαύρος με το ΚΑΣ. Μιλάω υπό φυσιολογικές συνθήκες. Όταν κάποιος έχει βγει πρώτος με το σπαθί του ο δεύτερος δεν υπάρχει πουθενά.

BALADEUR είπε...

Μη μου τα γυρνάς τώρα!!!
Θες να μιλήσω για βραζιλία το '82;
Για τσεχία το '04;
Ή μήπως για ολλανδία στα 70ies;

ΥΓ.1 Για τον αρχισκόρερ δεν απάντησες!
ΥΓ.2 Το ξανασπάσαμε το ρεκόρ σχολίων ή μου φαίνεται;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Όντως κάναμε ρεκόρ!
Για τον αρχισκόρερ τι να πω; Ανανέωση χτες!

BALADEUR είπε...

Όχι ρε, αυτόνανε! Τον άλλο, τον Παντέλο...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Αααα, νταξ... ο Παντέλος θα βγάλει μάτια με την Εθνικ-ι-ά το καλοκαίρι και μετά θα τον πληρώσουμε κανα δύο μυριάκια να τονΕ φέρουμε πίσω. Βλέπε Μόρας που ψαχνόμαστε και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

BALADEUR είπε...

Ποιός Μόρας τώρα; Εδώ πήρες κοτζάμ Ασκάρατε! Αχάριστε, έ αχάριστε!!!