Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Οι απαραίτητες κινήσεις


Το τέλος τής φετινής σεζόν πλησιάζει και οι ομάδες σιγά-σιγά ετοιμάζουν τον σχεδιασμό τής επόμενης περιόδου. Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λένε.
Στην ΑΕΚ γίνονται ζυμώσεις επί ζυμώσεων και άπειρες συζητήσεις μεταξύ του προέδρου Σταύρου Αδαμίδη, του προπονητή Ντούσαν Μπάγιεβιτς και του γενικού αρχηγού Βασίλη Δημητριάδη.

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Ήδη από το ρόστερ που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά αποτελούν παρελθόν οι Χουανφράν, Ιορντάκε και Ενσαλίβα.

Υπ' ατμόν βρίσκεται επίσης και ο Άρτσε του οποίου τελειώνει ο δανεισμός.

Στους τερματοφύλακες τα πράγματα μοιάζουν να είναι πιο απλά από ποτέ. Ο Σάχα με το καινούριο συμβόλαιό του παραμένει ακλόνητος σαν βασικός και ο Αραμπατζής με τις πολύ καλές του εμφανίσεις παραμένει ως δεύτερος τερματοφύλακας χωρίς κανείς να αποκλείει να αντιστραφούν οι ρόλοι μεταξύ των δύο παικτών. Όπως και να έχει ο ανταγωνισμός τους μόνο όφελος έχει να προσφέρει στην ΑΕΚ. Για τη θέση τού τρίτου τερματοφύλακα η πιθανότερη κίνηση είναι να δοθεί δανεικός (ακόμα και ελεύθερος) ο Λούκατς, αφού καταλαμβάνει και μια θέση ξένου και να προωθηθεί ο νεαρός Μοσχονάς.

Στη θέση τού δεξιού οπισθοφύλακα υπάρχει ο αμετακίνητος από την εντεκάδα Αραούχο αλλά χρειάζεται επειγόντως και κάποιος για αναπληρωματικός του στην περίπτωση που δεν θα μπορεί να αγωνίζεται ο Αργεντινός. Εδώ υπάρχουν περισσότερα από ένα σενάρια. Το πιο απλό και πιο πιθανό, αφού είναι εκείνο με το μικρότερο κόστος, είναι να κρατήσει τη θέση τού μπακ απ ο αποθεραπευμένος από τον σοβαρό τραυματισμό του Κουτρομάνος. Το πιο εξεζητημένο σενάριο, που όμως απαιτεί μπόλικα φράγκα, είναι να αποκτηθεί ο "ΑΕΚτζής" Μανιάτης από τον Πανιώνιο. Δύσκολη περίπτωση, ειδικά σε καιρούς ισχνών αγελάδων, πρώτον γιατί ο Τσακίρης ζητάει τα μαλλιά τής κεφαλής του και δεύτερον γιατί αν πάρεις έναν τέτοιο παίκτη είναι δυνατόν να τον έχεις για μπακ απ; Ή μήπως είναι δυνατόν να κάνεις αναπληρωματικό τον Αραούχο; Ευχής έργο θα ήταν να έρθει ο Μανιάτης και γιατί είναι ο πιο εξελίξιμος Έλληνας δεξιός μπακ και γιατί με την προσθήκη του η ομάδα βαδίζει προς ελληνοποίηση, αλλά επειδή το ρευστό δεν θα τρέχει από τα μπατζάκια μας και οι ανάγκες μας είναι πολλές και προτεραιότητα ενίσχυσης έχει η ομάδα σε άλλες θέσεις, πιστεύω ότι μάλλον θα προτιμηθεί η πρώτη λύση. Πάντως περίπτωση να βγει η επόμενη χρονιά με μπακ απ τού Αραούχο τον Γεωργέα δεν παίζει με τίποτα.

Στα αριστερά τα πράγματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με την δεξιά πλευρά. Εδώ υπάρχει το μπακ απ και δεν υπάρχει ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας μετά και την αποχώρηση του Χουανφράν. Άρα λοιπόν εδώ η ομάδα χρειάζεται να κάνει τη μία από τις επενδύσεις που απαιτούνται στις μεταγραφές τού καλοκαιριού. Προσωπικά αν έπρεπε να επιλέξω θα διάλεγα εκείνο το δαιμόνιο 3άρι τής Μπόκα Τζούνιορς που θαυμάσαμε όλοι στο φιλικό τού περασμένου Αυγούστου. Μιλάω για τον τυπάκο με την κορδέλα στα μαλλιά που ανεβοκατέβαινε σαν τρελός πάνω-κάτω την αριστερή πλευρά και δεν προλάβαινε κανένας δικός μας να τον παρακολουθήσει ούτε με τα μάτια. Ροντρίγκεζ τον λένε αν δεν κάνω λάθος και η τιμή του κυμαίνεται γύρω στο 1.500.000. Αυτός βασικός με αναπληρωματικό του τον Καράμπελα νομίζω ότι γεμίζουν τις πτέρυγες και η ομάδα αποκτάει απίστευτη ταχύτητα τόσο δεξιά όσο και αριστερά. Ο Γεωργέας μάλλον ήρθε η ώρα να τερματίσει ευδοκίμως την καριέρα του, να τον αποχαιρετήσουμε με τιμές και δόξα και να αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα. Αν παρά ταύτα επιμείνει να αγωνιστεί για ένα χρόνο ακόμα, ας είναι ο πέμπτος πλάγιος αμυντικός μας που θα χρησιμοποιείται εκ περιτροπής μόνο εφόσον τα προβλήματα δεν επιτρέπουν στους υπόλοιπους να αγωνιστούν. Ένας πέμπτος πλάγιος μπακ πασπαρτού δηλαδή. Και θα βγάλει άνετα τη χρονιά προστατεύοντας τα καταπονημένα πόδια του και θα προσφέρει ένα χέρι βοηθείας στην ομάδα αν και όποτε τον χρειαστεί.

Και πάμε στο κέντρο τής άμυνας. Ο Μαϊστόροβιτς πρέπει να παραμείνει ακλόνητος. Δίπλα του όμως θα χρειαστεί μια ακόμα προσθήκη. Υπάρχει ασφαλώς ο νεαρός και εξελίξιμος Μανωλάς και η ομάδα πρέπει να ποντάρει πάνω του. Αλλά δεδομένου ότι ο Αλεξόπουλος δεν θα συνεχίσει αφού κι αυτός πρέπει να τερματίσει την καριέρα του ή να ψάξει να βρει μια ομάδα με λιγότερες απαιτήσεις από την ΑΕΚ για να παίξει το πολύ ένα χρόνο ακόμα σε λιγότερο απαιτητικό επίπεδο, αλλά και ο Άλβες δεν είναι ξεκάθαρο αν θα δεχτεί να παραμείνει με μειωμένες αποδοχές και γνωρίζοντας ότι προορίζεται καθαρά για αναπληρωματικός, η ΑΕΚ χρειάζεται έναν αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό με παραστάσεις από σοβαρό πρωτάθλημα με δυνατούς αγώνες. Να είναι αυτός ο Στάθης Ταυλαρίδης; Πιθανόν, αν και η ηλικία του δεν του αφήνει περιθώρια για καριέρα πέραν του ενός με δύο το πολύ χρόνων. Αν συνυπολογιστεί ότι στην ανάγκη τη συγκεκριμένη θέση κατέχουν και ο Γιάχιτς αλλά και ο Γκέντζογλου, με αυτή τη μοναδική προσθήκη η ΑΕΚ εμφανίζεται πλήρης στο κέντρο τής άμυνάς της. Έχουμε λοιπόν και λέμε: Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Άλβεζ (αν μείνει), ΝΕΟΣ (Ταυλαρίδης;), τέλος Αλεξόπουλου και εναλλακτικές Γιάχιτς, Γκέντζογλου, μοιάζουν αρκετά καλά τα πράγματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

Μέχρι εδώ η ΑΕΚ έχει δαπανήσει σοβαρά χρήματα για την απόκτηση ενός μεγάλου αριστερού μπακ και έχει αποκτήσει και έναν αξιόπιστο σέντερ μπακ σαν ελεύθερο.

Και περνάμε στη μεγάλη μαύρη τρύπα που πρέπει να κλείσει. Αυτή του αμυντικού χαφ. Καλοί οι Καφές, Γιάχιτς, Γκέντζογλου, Μάκος, Γιαχάγια, Ρίκκα (ο Ενσαλίβα αποτελεί ήδη παρελθόν) αλλά η συγκεκριμένη θέση απαιτεί παίκτη με άντερα και με τρομακτική εμπειρία. Εδώ πρέπει να πέσουν τα πολλά λεφτά. Δεν θα νοσταλγήσω το παλιόπαιδο με τα ροζ τσοκαράκια αλλά ακόμα κι αυτός ο 35άρης Έμμερσον που είχαμε φέρει πριν από μερικά χρόνια από την Ξάνθη, μπροστά σε όλους αυτούς έμοιαζε με παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Και φυσικά δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλά εδώ απαιτείται το καλό σκάουτινγκ μιας ομάδας ώστε να βρει εκείνον που πραγματικά αξίζει για να χτιστεί πάνω του η ομάδα και φυσικά η σοβαρή διοίκηση που δεν θα διστάσει να πληρώσει για να τον αποκτήσει κάνοντας την όποια θυσία χρειαστεί. Για να πάρω έναν προς έναν τους προαναφερόμενους όμως θα τοποθετήσω πρώτον στη λίστα και χρίζοντάς τον παρτενέρ τού έμπειρου που είπαμε ότι πρέπει πάση θυσία να αποκτηθεί, τον μικρό Σάββα Γκέντζογλου. Παίζοντας δίπλα σε ένα τέτοιο παίκτη θα αποκτήσει τις εμπειρίες που απαιτούνται ώστε σε λίγα χρόνια να είναι αυτός ο πρώτος τη τάξη αμυντικός χαφ τής ομάδας. Ο Καφές ας μείνει για αναπληρωματικός λόγω της εμπειρίας του (άλλωστε έχει υπογράψει ήδη νέο συμβόλαιο) και φυσικά ο Μάκος σαν νέος και εξελίξιμος που αξίζει κανείς να επενδύσει πάνω του και να κάνει υπομονή για να τον δει ένα χρόνο ακόμα και κάτω από συνθήκες που ένας ποδοσφαιριστής θα μπορεί να ξεδιπλώσει το όποιο ταλέντο διαθέτει. Και βέβαια ο Γιάχιτς που καλό θα είναι να μείνει έστω και σαν ποδοσφαιριστής ειδικών αποστολών. Πέντε αμυντικά χαφ δεν είναι λίγα αλλά ούτε και πολλά για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας της θέσης (κάρτες, τραυματισμοί) αλλά και επειδή πολλοί από τους συγκεκριμένους είναι ικανοί να καλύψουν και άλλες θέσεις στην ομάδα, οι πέντε αμυντικοί χαφ χωράνε άνετα στην ΑΕΚ. Από 'κει και πέρα είναι πολυτέλεια να κρατηθούν οι Γιαχάγια και Ρίκκα. Ας δοθούν δανεικοί μήπως παίζοντας στις ομάδες που θα πάνε, αποδείξουν ότι δικαιούνται μια θέση στην ομάδα μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

Παραμένουμε στο κέντρο και περνάμε στο δημιουργικό κομμάτι. Εδώ τα πράγματα μοιάζουν καλύτερα. Θα χρειαστεί όμως ένας παίκτης ακόμα παγκόσμιας κλάσης. Ένας επιτελικός χαφ που να μπορεί να περνάει με άνεση τη μπάλα στους επιθετικούς. Ένα κλασσικό δεκάρι με άλλα λόγια. Με Λεονάρντο, Γκερέιρο στα κεντρικά χαφ, Χέρσι, Μαντούκα στα άκρα και την προσθήκη σοβαρού πλέι μέικερ η ομάδα ανεβάζει ταχύτητα. Θα έλεγα, αν κρατηθεί και ο Ταχτσίδης, θα υπάρχει ένας ακόμα νεαρός εξελίξιμος παίκτης που θα μπορούσε να αποτελέσει το χρυσό μέλλον τής ομάδας, αλλά το βλέπω μάλλον χλωμό. Επίσης δεν συμπεριλαμβάνω τον Σκόκο ούτε στα χαφ, αλλά δεν θα τον συμπεριλάβω ούτε στους επιθετικούς, επειδή είναι ξεσηκωμένος να φύγει και τίποτα δεν μπορεί να τον κρατήσει και του χρόνου. Άλλωστε τα χρήματα από μια πιθανή μεταγραφή του αν τοποθετηθούν σωστά μπορούν να πιάσουν τόπο στις μεταγραφές που χρειάζεται η ΑΕΚ για να μπορέσει και πάλι να διακριθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έτσι κι αλλιώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα να γίνουν οι όποιες μεταγραφές χρειαστούν αν δεν υπάρξει η πώληση κάποιου παίκτη ή και παικτών ενδεχομένως. Ο Λαγός τέλος, μάλλον έφτασε η ώρα να ψάξει για καινούρια ομάδα που θα στεγάσει τις πρόωρα ακυρωμένες φιλοδοξίες του. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει άλλο έναν παίκτη που μέσα από τις διαδοχικές ατυχίες του δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει ότι σωστά επενδύθηκε πάνω του πριν από πέντε χρόνια ένα ποσό τής τάξης τού ενός εκατομμυρίου. Επίσης, ένας ακόμα παίκτης που αποχαιρέτησε πριν από λίγο καιρό είναι ο Ρουμάνος Ιορντάκε, ο οποίος ήρθε, είδε και απήλθε.

Και πάμε στην επίθεση. Τον Μπλάνκο και τα μάτια μας. Χωρίς άλλη επεξήγηση. Από εκεί πρέπει να ξεκινάει η νέα ΑΕΚ. Ο Τζιμπούρ θα εξαρτηθεί από πολλά αν θα μείνει ή θα φύγει. Κυρίως από τις εμφανίσεις που θα κάνει στο παγκόσμιο κύπελλο της Αφρικής και από τις προτάσεις που θα του γίνουν. Ο Παυλής είναι ένας παίκτης που δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι δικαιούται μια θέση στην εντεκάδα. Είναι όμως μικρός, ΑΕΚτζής και έχει πάρει τις λιγότερες ευκαιρίες απ' όλους τους άλλους για να τον δούμε και να σχηματίσουμε ξεκάθαρη γνώμη. Αν κριθεί όμως ότι πρέπει να δοκιμαστεί ένα χρόνο σε μια ομάδα που θα παίζει ανελλιπώς, ας δοθεί κι αυτός δανεικός. Επίσης το καλοκαίρι επιστρέφει και ο Μπερνς που φιλοδοξεί αυτή τη φορά να πείσει για την αξία του. Άλλη μια εκκρεμότητα είναι ο Νέμεθ. Αν και έχει παίξει ελάχιστα η ποδοσφαιρική του πάστα έχει ξεχωρίσει και η αξία του θεωρείται δεδομένη. Μακάρι να πετύχει ο Αδαμίδης την ανανέωση του δανεισμού του για ένα ακόμα χρόνο αλλά το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο. Γίνεται λοιπόν και εδώ επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός ψηλού φορ με βαρύ κορμί που θα παίξει δίπλα στον Μπλάνκο. Κι αυτή θα είναι η τέταρτη μεταγραφή για την οποία θα απαιτηθεί να δαπανηθούν κάποια σοβαρά χρήματα. Θα έλεγα όχι στην περίπτωση Λυμπερόπουλου, παρότι μου είναι συμπαθής και σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιριστής ο Νικόλας, αλλά νομίζω ότι έχει φάει τα ποδοσφαιρικά ψωμιά του. Ένας παίκτης τού στυλ τού Σαμαρά νομίζω θα ήταν ο πιο κατάλληλος γι' αυτή τη δουλειά.

Ανακεφαλαιώνοντας έχουμε και λέμε.

-Κεντρικός αμυντικός ελεύθερος με μοναδικό κόστος το συμβόλαιό του ή μεταγραφή αξιόπιστου παίκτη στην ίδια θέση.

-Αριστερός αμυντικός με μεγάλη εμπειρία, με ταχύτητα και ευχέρεια να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά του.

-Αμυντικό χαφ με πολύ μεγάλη προσωπικότητα, με εμπειρίες και με ηγετικά προσόντα.

-Επιτελικός μέσος με κοντινή μπαλιά ξυράφι, με κοφτή ντρίπλα, με μυαλό και με μακρινή πάσα ακριβείας.

-Επιθετικός ψηλός, βαρύ κορμί, με καλά πόδια και κεφάλι και με ένστικτο γκολτζή.

Συνολικά πρέπει να δαπανηθούν από 8 έως 10 εκατομμύρια για να αποκτηθούν αυτοί οι παίκτες, ξέχωρα τα συμβόλαιά τους, που θα κάνουν τη διαφορά σε κάθε γραμμή και θα αλλάξουν επίπεδο στην ομάδα.

Εκκρεμούν επίσης οι επιστροφές από δανεισμό των νεαρών Ζορμπά, από τον ΟΦΗ, Παληγιώργου από τον Θρασύβουλο, καθώς και η απόφαση για το αν θα βρίσκεται με την πρώτη ομάδα τη νέα σεζόν ο νεαρός Φροξυλιάς.

Η ΑΕΚ συνολικά, παρά την επιθυμία τού Μπάγιεβιτς να δουλέψει με 25 ποδοσφαιριστές μάξιμουμ, δεν μπορεί να διαθέτει ρόστερ με λιγότερους από 27-28 ποδοσφαιριστές. Κι αυτό γιατί από του χρόνου θα πρέπει κάθε ομάδα να διαθέτει και ένα αριθμό γηγενών νεαρών ποδοσφαιριστών. Επίσης μάλλον θα αποκτηθούν και μερικοί νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές τους οποίους οι υπεύθυνοι σκάουτερ της ομάδας έχουν βάλει από καιρό στο μάτι. Οι περισσότεροι απ' αυτούς πιθανότατα θα ενσωματωθούν στην ομάδα των νέων και αργότερα θα προωθηθούν. Με αυτά τα δεδομένα εκτιμώ ότι το ρόστερ τής ομάδας μετά το τέλος των καλοκαιρινών μεταγραφών θα διαμορφωθεί ως εξής:

Τερματοφύλακες: Σάχα, Αραμπατζής, Μοσχονάς
Δεξιά μπακ: Αραούχο, Κουτρομάνος, Γεωργέας
Αριστερά μπακ: ΝΕΟΣ, Καράμπελας
Κεντρικά μπακ: ΝΕΟΣ, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Άλβες (;), Παληγιώργος (;)
Αμυντικά χαφ: ΝΕΟΣ, Καφές, Γιάχιτς, Γκέντζογλου, Μάκος
Κεντρικά χαφ: ΝΕΟΣ, Λεονάρντο, Γκερέιρο
Δεξιά χαφ: Χέρσι, Φροξυλιάς (;)
Αριστερά χαφ: Μαντούκα, Ζορμπάς (;)
Επιθετικοί: ΝΕΟΣ, Μπλάνκο, Μπερνς

Θα φύγουν δε οι εξής:

Τερματοφύλακες: Λούκατς (ελεύθερος ή δανεικός)
Δεξιά μπακ: -
Αριστερά μπακ: Χουανφράν
Κεντρικά μπακ: Αλεξόπουλος, Άρτσε
Αμυντικά χαφ: Ενσαλίβα, Γιαχάγια, Ρίκκα
Κεντρικά χαφ: Ταχτσίδης, Ιορντάκε
Αριστερά χαφ: Λαγός
Δεξιά χαφ: -
Επιθετικοί: Σκόκο, Τζιμπούρ, Παυλής, Νέμεθ.

17 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Τί σεντόνι είναι αυτό που έγραψες; (Το σεντόνι του τσου.λου; χα, χα, χα)

Θα διαβάσω προσεχτικά και θα επανέλθω για να ξανασπάσουμε το ρεκόρ...

BALADEUR είπε...

Αυτός ο ΝΕΟΣ που γράφεις, πολυσύνθετος μου φαίνεται!
Πάιζει 5 θέσεις; Που το βρήκες τέτοιο κελεπούρι;

KANTHAR0S είπε...

Τρελό άρθρο!

Αυτό που θες σίγουρα για μένα είναι αμυντικό χαφ με προσωπικότητα όπως είπες. Από κει και περα κάτω τα χέρια από τον Ταυλαρίδη! Τον θέλουμε κι εμείς βλέπεις. Να σε ρωτήσω κιόλας. Ο Ζορμπάς γιατί δεν παίρνει ευκαιρίες; Τι θα γίνει με τον Παυλή; Ο Μπερνς θα ξαναδωθεί δανεικός; Κάνει όργια φέτος. Από και και πέρα το βασικό είναι αν θα μείνει ο Ντούσαν. Με τον νέο Πρόεδρα δεν είμαι σιγουρος ότι κάτι τέτοιο είναι βέβαιο. Διότι να ερθει αλλος προπονητης λογικα θα αλλάξουν καποια πραγματα. Σκεψου να ερθει καποιος κλωνος του Δωνη. Κλείνοντας να πω ότι δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι θα φυγει ο Σκοκο.

BALADEUR είπε...

Ο Ζορμπάς δεν παίρνει ευκαιρίες γιατί τυγχάνει να ... παίζει (δανεικός) στον ΟΦΗ!!!

KANTHAR0S είπε...

Για του χρόνου εννοω. Και για να έχουμε καλο ερώτημα γιατί πήγε δανεικός; Όσες φορές τον εχω δει με ικανοποιησε.

BALADEUR είπε...

Και μένα αλλά δεν κρίνουμε εμείς!

BALADEUR είπε...

Το θέμα που θέτεις είναι πολυσύνθετο. Το ίδιο και η απάντηση.
Ποιός θά 'ναι διοίκηση; Ποιοί θά 'ναι μέτοχοι; Ποιός θα χρηματοδοτεί; Ποιοί οι στόχοι; Ποιό το μπάτζετ;

Άμα απαντηθούν όλα αυτά θα σου πω για το καλοκαιρινό πλάνο. Κατά τη γνώμη μου πάντα ... γιατί άλλοι αποφασίζουν!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Baladeur

Πειραϊκή-Πατραϊκή το σεντονάκι. Από φίνο ύφασμα.
Ο ΝΕΟΣ είναι πολυσύνθετος παίκτουρας. Βασικά εγώ ήθελα καμιά δεκαριά τέτοιους το καλοκαίρι αλλά ένεκα το χνώτο μας που βρωμάει μάλλον με τίποτις παλαίουρες θα τη βγάλΟμε.

@ kantharos

Ο Ζορμπάς είχε αρχίσει να παίρνει ευκαιρίες επί Φερέρ. Όσες φορές τον είδα μου φάνηκε άχρωμος, άγευστος, άοσμος. Έπαιζε αριστερό και δεξί χαφ αλλά δεν. Μετά στη θέση αυτή υπήρξε σχετική πληρότητα και παραχωρήθηκε δανεικός στον ΟΦΗ όπου φέτος έκανε καλό πρωτάθλημα και μάλλον θα επιστρέψει. Τώρα αν θα καταφέρει και να παίξει ερευνάται.
Ο Παυλής μάλλον θα δοθεί δανεικός και στο χέρι του είναι να ξαναγυρίσει.
Ο Μπερνς μάλλον έρχεται για να μείνει αυτή τη φορά. Έβγαλε μάτια στην Κέρκυρα.
Ο ΣκόκοΣ φεύγει 100%.
Ο Μπάγιεβιτς θα εξαρτηθεί αν θα μείνει από τη θέση που θα καταλάβει η ΑΕΚ στα πλέι ωχ. Αν φύγει νέος Δώνης αποκλείεται να βρεθεί. Έσπασε το καλούπι που τους έβγαζε :-)
Για τον Ταυλαρίδη νταξ μωρέ. Δεν πρόκειται να τα χαλάσουμε. Στην ανάγκη τον μοιράζουμε. Παίρνετε εσείς τον Ταύλα κι εμείς τον Αρίδη. Ή το ανάποδο.
Πω, πω, ερωτήσεις αδρεφάκι μου. Ούτε ο ανηψιός μου τόσες πολλές μαζεμένες! Αλλά αν δεν αφήσεις τα παιδιά να Αρωτήξουν πώς θα μάθουνε; χε χε χε χε...

BALADEUR είπε...

Ρε συ Kanthare (τώρα το είδα), τί έχει ο Δώνης;

BALADEUR είπε...

Ο Ζορμπάς πήρε τις ευκαιρίες του επί Δώνη! Τότε που αναρωτιότανε στη συνέντευξη τύπου "θα φτιάξετε βιντεάκι και για τον Ζορμπά όπως φτιάξατε με τον Σκόκο;"...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ναι, σωστός. Ο Δώνης τον "πίστεψε" και τον έβαλε και βασικό σε κάποια παιχνίδια.

BALADEUR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
BALADEUR είπε...

Κρατάς οπωσδήποτε Σκόκο, Μπλάνκο Μαϊστόροβιτς.
Θες τουλάχιστον δύο ακραίους αμυντικούς.

Ίσως έναν στόπερ όχι κατ' ανάγκη ψηλό αλλά γρήγορο
για να συμπληρώνει τον σουηδοσέρβο, εκτός κι αν
εμπιστευθείς τον Μανωλά junior (και πολύ καλά θα κάνεις λέω εγώ).

Κρατάς Ζεράλντο για αλλαγή. Θες δύο κεντρικά χαφ.
Έναν σκύλο να δαγκώνει καρωτίδες κι έναν πιο εγκεφαλικό
(όσα είπα για Μανωλά ισχύουν και για Γκέντζογλου).

Στην επίθεση πουλάς Τσιμπούρ, κρατάς Μαντούκα για αλλαγή (αν σε "παίρνει" το μπάτζετ).
Ψηλόσωμος φορ ίσως σου χρειαστεί στο 4-4-2 αλλά όχι τον Μάντζιο!
Ήμαρτον με το κόλλημα του Ντούσαν! Πάντως όλες οι ομάδες πλέον μ' έναν φορ παίζουν.

Στους δανεικούς που επιστρέφουν ξέχασες τον Χετεμάι...

KANTHAR0S είπε...

Δεν μαρέσει ο Δώνης. Κάποια στιγμή είχε ακουστεί και για τνον Άρη και με είχαν ζώσει τα φίδια. Από την μία ακουγόταν Δώνης και από την άλλη Λεμονής!

Το βασικό του μειονέκτημα είναι το δεν μπορεί να παίξει άμυνα. Σου πετάσει εκεί4 κορμιά στην ευθεία και μετά άντε να βάλεις τρία γκολ για να κερδίζεις. Ίσως το δυνατό του σημείο είναι αυτό. Οι αντεπιθέσεις. Πάντως για μεγάλη δεν κάνει. Στην ΑΕΚ πήρε την ευκαιρία του και δεν τα πηγε καλα.

Απο κει και πέρα θες ποιοτικούς παίχτες. Γενικώς Αετόπουλο τα ερωτήματα είναι πολλά τα περισσότερα εκ των οποίων δεν παιρνουν (ακομα) απαντηση!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ baladeur

1) Μπλάνκο Μαϊστόροβιτς ναι, τους κρατάνε. Και τον Σκόκο θέλουν να τον κρατήσουν αλλά εκείνος δεν θέλει να μείνει με τίποτα. Τι να κάνουν; Να τον δέσουν; Πάει, το χάσαμε αυτό το κορμί πατριώτη :-)
2) Για τους δύο ακραίους αμυντικούς συμφωνούμε. Δεξιά αναπληρωματικό και αριστερά βασικούρα.
3) Για τον Ζεράλντο επίσης συμφωνούμε. Αλλά πρέπει να δεχτεί μείωση αποδοχών. Αλλιώς... Και για τον Μανωλά συμφωνούμε. Να τον εμπιστευτούν οπωσδήποτε. Αλλά θα χρειαστεί άλλος ένας όπως και να έχει. Υπενθυμίζω: Τέλος ο Άρτσε, τέλος ο Αλεξόπουλος. Αν δεν τα βρουν με τον Ζεράλντο μπορεί να απαιτηθούν και δύο κεντρικοί αμυντικοί.
4) Ακόμα συμφωνούμε και στα δύο κεντρικά χαφ που ο ένας θα δαγκώνει και ο άλλος θα κεντάει. Ο Γκέντζογλου πρέπει να μείνει και να κάνει μαθητεία δίπλα τους. Του χρόνου θα δαγκώνει και ο ίδιος.
5) Άλλη μια συμφωνία μας στην πώληση Τζιμπούρ και στην παραμονή Μαντούκα για πρώτη αλλαγή.
6) Και πάμε στη διαφωνία μας. Στον κεντρικό αμυντικό. Ο ψηλός με το βαρύ κορμί χρειάζεται, ειδικά στην ΑΕΚ, γιατί με τέτοιον δίπλα του ανεβαίνει κατακόρυφα ο Μπλάνκο. Θυμίσου τον την πρώτη του χρονιά με τον Λύμπε δίπλα του. Αν υπάρχει από πίσω τους δε και το χαφ που θα έχει την ικανότητα να τους βρίσκει με τη μία μέσα στην αντίπαλη περιοχή θα κάνουν πολλές κηδείες. Αντίθετα, με δεύτερο φορ ίδιας σωματοδομής δίπλα του ο Μπλάνκο, αναγκάζεται να τραβιέται έξω από την περιοχή, ακόμα και στα άκρα, οπότε χάνεται μεγάλο μέρος από την εκτελεστική του ικανότητα. Κάτι που συμβαίνει τώρα με τον Τζιμπούρ στο πλάι του. Και φυσικά δεν μιλάω για τον Μάντζιο συγκεκριμένα (αν και δεν με χαλάει) αλλά κάποιο έτοιμο φορ από το εξωτερικό που να έχει 10 με 12 γκολάκια τη σεζόν στο τσεπάκι.

Για να δω: 5 συμφωνίες για μια διαφωνία. Δεν είναι κι άσχημα ε; χο χο χο χο...

@ kantharos

Μακριά κι ας μην είμαστε ούτε αγαπημένοι με τον Δώνη. Ένα χρόνο να τον είχαμε κρατήσει ακόμα θα μας είχε γκρεμίσει και το ΟΑΚΑ με τις κουτουλιές που βάραγε στα αποδυτήρια. Ε, να χάσεις από γκρέμισμα δύο γήπεδα σε δέκα χρόνια πάει πολύ!
Βρε μανία με τα ερωτήματα και δη τα αναπάντητα. Γιατί ωρέ συνκιτρινόμαυρε; Δεν σου τα απάντησα; Εκτός αν εννοείς ότι δεν τα απαντάει η διοίκηση της ΑΕΚ. Ε, μη τα θέλουμε και όλα δικά μας. Κι εγώ καλός εκπρόσωπός της είμαι... χε χε χε χε...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ baladeur

Γράψε ένα λάθος. Στη διαφωνία μας έχω γράψει κατά λάθος στον κεντρικό αμυντικό ενώ εννοώ τον κεντρικό επιθετικό.

KANTHAR0S είπε...

Για την διοικηση λεω βρε!