Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μία τίποτα με ολίγη από καθόλου


Άρης-ΑΕΚ 1-1 (Super League - play off)

Τελικά αυτές οι δύο ομάδες θα έπρεπε να είναι αδερφοποιημένες! ΑΕΚ και Άρης και η κακιά τους μοίρα. Σήμερα το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Νερόβραστη σούπα που δεν θύμιζε σε τίποτα το ντέρμπι τού ΟΑΚΑ πριν από τρεις μέρες. Η ΑΕΚ εντελώς άνευρη, λες και οι παίκτες της είχαν υποστεί μαζική λοβοτομή.

Με τουλάχιστον τέσσερις παίκτες ωσεί παρόντες στην εντεκάδα απλά παρακολουθούσε τις προσπάθειες των παικτών τού Άρη ελπίζοντας να κρατήσει το 0 στην άμυνα και σε καμιά στραβή να μπορέσει να ξεκλέψει το διπλό. Αποτέλεσμα να κάνουν και οι δύο ένα πανέμορφο δωράκι στον ΠΑΟΚ ο οποίος από σήμερα βρίσκεται στα προκριματικά τού Τσάμπιονς Λιγκ και ελπίζει σε μια καλή κλήρωση για να δει αν μπορεί να πάει πάρα πέρα.

Στη μοναδική αμφισβητούμενη φάση τού αγώνα ο Τζιμπούρ πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο και παλικαρίσιο γκολ, όμως έχει την ατυχία να βρίσκεται μισό βήμα πίσω από την άμυνα του Άρη με αποτέλεσμα το γκολ, πολύ ορθά, να ακυρωθεί.

Οι πρωταγωνιστές:

Αραμπατζής: Συνέχισε έτσι παλικάρι μου και του χρόνου θα είσαι βασικός και στην ΑΕΚ και στην Εθνική. Ακομπλεξάριστος και με πολύ καλές τοποθετήσεις ο Γιάννης πρέπει επιτέλους να πάρει τη φανέλα τού βασικού στο σπίτι του.

Αραούχο: Μέτριος σήμερα δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα ενώ πολλές φορές έχανε τους αντιπάλους του.

Λαγός: Μπα! Τα είπα μια, τα είπα δυο, έκανα και κακά μπας και τα καταλάβει κανείς, δεν πάει στο διάολο που θα συνεχίσω να ασχολούμαι!

Μαϊστόροβιτς: Πώς τα κλαίω αυτά τα 800 χιλιαρικάκια δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μπαρμπαγιώργο είσαι και γκαφατζής και ακριβός. Στην ΑΙΚ, στην ΑΙΚ!

Μανωλάς: Κορυφαίος και πάλι κι αυτό τα λέει όλα. Δεν είναι κομήτης το παλικάρι και το αποδεικνύει σε κάθε ματς. Βασικούρα μαζί με τον Αραμπατζή και όλα θα πάνε καλά του χρόνου.

Μάκος: Άντε πάγαινε ρε χαμένε που θες να κάνεις και τσαμπουκάδες με τους φιλάθλους τού αντιπάλου επειδή σε βρίσανε. Δηλαδή τι περίμενες, να σε ραίνουν με τριαντάφυλλα; Τα κωλοδάχτυλα να τα φυλάξεις γιατί θα σου χρειαστούν. Κοίτα να ξεστραβωθείς και να παίξεις λίγη μπαλίτσα (αν ξέρεις, γιατί αρχίζω να αμφιβάλλω) και μετά το συζητάμε πάλι για τα τσαμπουκαλέματά σου. Άντε γιατί σε βλέπω δανεικό σε καμιά Αναγέννηση Καρδίτσας ή αντάλλαγμα σε καμιά μεταγραφάρα τύπου Ανάκογλου στον Πανσερραϊκό.

Γκέντζογλου: Και σήμερα δεν... Έβγαλε κάποιες μπαλίτσες αλλά χωρίς τον Καφέ δίπλα του πελαγοδρομεί και πέφτει εύκολα σε αβίαστα λάθη. Πρέπει να προσέξει πολύ, να συγκεντρωθεί και να δουλέψει γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα στην ΑΕΚ. Δεν παίζει στον Ατρόμητο. (Άκου τώρα φίλε μου, να εκθειάζουμε τον Καφέ και να τον θεωρούμε απαραίτητο γιατί χωρίς αυτόν η ομάδα σέρνεται. Αν δεν είναι αυτό κατάντημα τότε ποιο είναι;).

Μαντούκα: Βρε ευλογημένε, κάθε που σε βλέπω μέσα στο γήπεδο κόβεται η χολή μου. Λέω αυτός ο παίκτης θα πέσει λιπόθυμος, κάποιος να τον βοηθήσει! Α, παράτα μας ρε μετάλλαξη Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή! Αλλά δεν φταις εσύ, φταίει εκείνος που σε βάζει βασικό. Να του πάθεις και τίποτα κατά τη διάρκεια του αγώνα να έχει το κρίμα στο λαιμό του.

Σκόκο: Εξακολουθούν άραγε να υπάρχουν θαυμαστές τού ταλέντου του; Μπράβο! Τους χτυπάω φιλικά στην πλάτη για την υπομονή και την επιμονή τους. Αλλά ταυτόχρονα δεν μπορώ να μη τους πω να το κοιτάξουν αυτό με το ποδοσφαιρικό μάτι τους. Δεν ξέρω αν κόβει βαθιά σαν... μαχαίρι! Ο τυπάκος είναι για τα αζήτητα της Φενέρ Μπαξέ και κάπου εκεί τον βλέπω να συνεχίζει τη λαμπρή του σταδιοδρομία.

Μπλάνκο: Σίγουρα κάποιοι αστειεύονται με την ΑΕΚ. Κάποιοι μάνατζερ οι οποίοι έφεραν λέει προτάσεις για οκτώ (8) !!! Αργεντινούς ποδοσφαιριστές προκειμένου να μεταγραφούν στην ομάδα. Καλά, μυαλό δεν βάζουν εκεί στην ΠΑΕ; Τι έλεγα; Α, ναι, για τον Μπλάνκο. Καλά τώρα, μάλλον από λάθος γράφτηκε το όνομα του στη σύνθεση της ομάδας. Γιατί εγώ δεν τον είδα πουθενά μέσα στο γήπεδο!

Τζιμπούρ: Άντε σιγά-σιγά να πηγαίνεις προς Μουντιάλ και μετά προς Γαλλία Ραφικάκο μου. Εμείς; Νταξ' μωρέ, κανείς δεν πρόκειται να πάει χαμένος. Βέβαια η παρουσία σου μας τιμάει αλλά θα ζήσουμε και χωρίς εσένα. Θα μαθαίνουμε νέα σου από τη Γαλλία. Σου εύχομαι να μην είναι τα ίδια με αυτά που μαθαίνουμε για τον συνάδελφό σου τον παικταρά τον Εντίνιο.

Λεονάρντο: Το παστέλωσε και σήμερα, έστω και στο 93'. Μπήκε φουριόζος αλλά δεν ήταν όπως προχτές. Βέβαια έβγαλε και κάποιες σεντρούλες αλλά οι περισσότερες πήγαν στα ορτύκια. Πάντως δείχνει ότι το παλεύει και πιστεύω ότι πρέπει να προστεθεί στους Αραμπατζή, Μανωλά (πιθανόν και Γκέντζογλου, Αργυρίου, Παυλή, Νέμεθ, Φροξυλιά, Ζορμπά και όποιον άλλο πιτσιρικά αποκτηθεί) για να χτιστεί η ΑΕΚ του 2010-2011.

Νέμεθ: Ορεξάτος αλλά χωρίς βοήθειες αναγκαστικά πελαγοδρόμησε κι αυτός. Να μην απογοητευτεί και να είναι σίγουρος πως αν υπογράψει και μείνει του χρόνου θα παίζει σε μια ομάδα που θα βουλώσει πολλά στόματα.

Γκερέιρο: Τον Μαντούκα παραμάσχαλα και γραμμή για το Ρίο να προλάβετε το καρναβάλι. Κάτι σαν ποδοσφαιριστές έχουμε κι άλλους. Για κανονικούς ποδοσφαιριστές είναι που ψάχνουμε. Και για να μην είμαι άδικος δεν περίμενα το σημερινό πεντάλεπτο της συμμετοχής του για να το πω αυτό.

Μπάγιεβιτς: Μπορεί να μην είχε λύσεις λόγω τιμωριών αλλά σήμερα νομίζω ότι τα έκανε σαλάτα. Δεν ήταν ομάδα αυτή που κατέβασε να παίξει τον υπέρ πάντων αγώνα της. Αυτή ήταν ομάδα για φιλικό αγώνα με καλό σκοπό. Ούτε ψυχολογία είχε, ούτε σύστημα, ούτε πλάνο. Καλά κρασιά Ντούσαν!

Να κλείσω λέγοντας σε όλους και του χρόνου, ένα μεγάλο μπράβο στον ΠΑΟΚ για την πανάξια κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφς και ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση της ΑΕΚ για την απόκτηση των δυο πιτσιρικάδων από τον Πανθρακικό. Τέτοιες κινήσεις χρειάζεται η ΑΕΚ για να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία και να καταφέρει κάποια στιγμή να ξαναγίνει μεγάλη.

3 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Ρε συ, του χρόνου πως το κόβεις; Θα μπούμε πεντάδα;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Του χρόνου πάμε για μεγάλα πράγματα! Δες καινούριο ποστ μου :-)

KANTHAR0S είπε...

Λεονάρντοοοοο!!!