Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σχεδιασμός Δ.Ν.Τ.


Δεν λέω ποιοι να φύγουν από την ΑΕΚ γιατί το βρίσκω και χρονοβόρο και κοπιαστικό. Θα πω καλύτερα ποιοι να μείνουν γιατί απαιτεί μικρότερη προσπάθεια να τους βρει κανείς.

Αραμπατζής, Σάχα (μ' αυτή τη σειρά) κάτω από τα δοκάρια και ένα πιτσιρικάς για τρίτος (Μοσχονάς).

Δεξιά στην άμυνα ο Αραούχο με την προσθήκη και του νεοφερμένου Αργυρίου από τον Πανθρακικό.

Αριστερά στην άμυνα θα έλεγα ο κανένας αλλά ας μείνει ο Καράμπελας, όμως μόνο για αναπληρωματικός.

Στο κέντρο τής άμυνας ο Μανωλάς και ο νεοφερμένος από τον Πανθρακικό Ματεντζίδης.

Στα αμυντικά χαφ ο Γκέντζογλου και ο Μάκος στον οποίο θα ήθελα να δοθεί άλλη μια ευκαιρία πριν τον απορρίψουμε εντελώς αν και τα δείγματα από τον συγκεκριμένο δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά. Δεν μπορεί όμως τόσοι άνθρωποι να έκαναν λάθος βλέποντας σ' αυτόν έναν χρήσιμο παίκτη τότε που εισηγήθηκαν την απόκτησή του.

Στα χαφ από τους υπάρχοντες θα συμβιβαστώ μόνο με τον Μαντούκα, υπό την προϋπόθεση να αποτελεί την πρώτη αλλαγή και τον Λεονάρντο με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα κάνει προετοιμασία και θα δείξει τις όποιες ικανότητές του.

Στην επίθεση ο Νέμεθ και ο Παυλής.

Δώδεκα (12) παίκτες με το ζόρι. Δεν είναι κι άσχημα από αυτό το συνονθύλευμα να μπορείς να ξεχωρίσεις δώδεκα παίκτες για να μείνουν και του χρόνου στην ομάδα. Συν δύο (2) που ήρθαν ήδη (Αργυρίου και Ματεντζίδης από τον Πανθρακικό) μας κάνουν δεκατέσσερις (14). Τους άλλους έντεκα (11), μέχρι τους εικοσιπέντε (25) που θέλει ο Μπάγιεβιτς για να δουλέψει, ας κόψουν τον κώλο τους να τους βρουν. Έχουμε έναν (1) πιτσιρικά, τον Φροξυλιά, που αξίζει να προωθηθεί από τους νέους. Έχουμε και δυο (2) δανεικούς που αξίζει να ξαναγυρίσουν (Μπερνς και Ζορμπάς), να άλλοι τρεις τάκα-τάκα. Λείπουν άλλοι οκτώ (8). Οι τέσσερις (4) να είναι ανερχόμενα ταλέντα από τις μικρότερες κατηγορίες με κόστος αγοράς 200-300 χιλιάρικα έκαστος κατά μέσο όρο. Αν δεν βρεθούν και οι τέσσερις από εκεί ας φέρει και ο Γκρέταρσον κανένα Φούφουτοσον πιτσιρικά από τα μέρη του. Φτάνουμε έτσι τους εικοσιένα (21) και λείπουν άλλοι τέσσερις (4). Ο ένας (1) να είναι ο Λυμπερόπουλος που αν και στα 36 του θα μπορέσει να αναλάβει το ρόλο τού συνδετικού κρίκου μεταξύ προπονητικού τιμ και παικτών και να ελέγξει με την εμπειρία του τα αποδυτήρια, ενώ και σε αγωνιστική προσφορά ένα 20λεπτο με 30λεπτο θα καταφέρνει να το έχει. Και οι τελευταίοι τρεις (3) που λείπουν να είναι έμπειροι βορειοευρωπαίοι παίκτες, δοκιμασμένοι σε δύσκολα πρωταθλήματα με ηλικίες γύρω στα 30+ που να έχουν μείνει ελεύθεροι από τις ομάδες τους. Ένας σε κάθε γραμμή (άμυνα, κέντρο και επίθεση). Κόστος μηδενικό και μόνο τα έξοδα των συμβολαίων τους να απασχολήσουν την ομάδα.

Λύσεις φτηνές και μένει και ένα σημαντικό ποσό από την πώληση των τριών-τεσσάρων (Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Μαϊστόροβιτς) που είναι σε θέση να διαθέτουν μια αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, για να τοποθετηθεί στο άνοιγμα των 13-14 εκατομμυρίων που απαιτούνται για να βγει η νέα χρονιά. Ας βρουν και κανένα χορηγό τής προκοπής, ας συνυπολογίσουν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, από τα σαφώς μειωμένα εισιτήρια διαρκείας αλλά και από τα κανονικά εισιτήρια της περιόδου, τα έσοδα από τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, τη διαφορά που θα έχουν από τη μείωση των συμβολαίων και από τις υπόλοιπες περικοπές που πρέπει να κάνουν και όλα θα πάνε καλά. Ή τουλάχιστον αποκλείεται να πάνε χειρότερα από φέτος. Ας αφήσουν και τον Μπάγιεβιτς να δουλέψει με αυτό το υλικό, όχι για να διεκδικήσει τίτλους από του χρόνου, αλλά για να χτιστεί επιτέλους μια υγιής ομάδα που θα καταφέρει να επανέλθει σύντομα στη θέση που της αξίζει.

9 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Δεν σε πιάνω πουθενά εσένα.
Τη μια εξαφανίζεσαι και την άλλη δεν σε προλαβαίνω με τις αναρτήσεις.

Μεγάλο θέμα έθιξες.
Πάω να συσκεφτώ με τον εαυτό μου και θα επιστρέψω με προτάσεις...

-billys- είπε...

Ξέχασες κάποιον που φέτος ήταν από τους πολύ διακριθέντες, πάντα δίνει αυτό που μπορεί και πάνω απ' όλα είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, ξέχασες τον Καφέ που είναι και ο αρχηγός της ομάδας.

Με την οικονομική κρίση που υπάρχει εκτός του βάζελου όλες οι υπόλοιπες ομάδες μάλλον έτσι θα κινηθούν, και ειλικρινά καλύτερα να βλέπω παίκτες από τον Πανθρακικό και Έλληνες παρά αυτούς που έχουμε τώρα.

Την καλημέρα μου....

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ baladeur

Συσκέψου με την ησυχία σου. Όποτε συσκέπτεσαι εσύ πάντα κάτι καλό προκύπτει. Θα περιμένω με αγωνία :-)

@ billys

Αδερφέ, τι να πω τώρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυπάω τον Παντελή σαν ποδοσφαιριστή αλλά φέτος οφείλω να ομολογήσω πως έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Και φυσικά από τη στιγμή που προτείνω να μείνει ο Μαντούκα σαν πρώτη αλλαγή σαφώς αδικώ τον Παντέλο. Δεν το έκανα με πρόθεση όμως. Τον πήρε άδικα η μπάλα μέσα στο γενικό ξεκαθάρισμα που σκεφτόμουν. Έχεις δίκιο. Να μείνει ο Καφές αφού έχει ακόμα να δώσει πράγματα στην ομάδα. Είτε σαν βασικός όπου απαιτείται, είτε σαν αλλαγή, σίγουρα θα είναι χρήσιμος. Και αφού ζητάω έμπειρους βορειοευρωπαίους είναι προφανές ότι ο Καφές δίπλα τους σίγουρα δικαιούται μια θέση.
Σ' ευχαριστώ για την παρατήρηση.

BALADEUR είπε...

Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά:
ή ξεπουλάς όσους πάικτες ξέρουν μπάλα και φέρνεις ... Παουτάσους στην θέση τους και οποιουσδήποτε άλλους ενδιαφέρουν τον Πανιώνιο και την Καβάλα
ή κρατάς τους λίγους που το ξέρουν το τόπι και παίρνεις προπονητή να μπορεί να τους κάνει ζάφτι.

Στην 1η περίπτωση θα θεωρηθεί επιτυχία να περάσεις τον Πανιώνιο στην βαθμολογία ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ το έλλειμμά σου γιατί θα μειωθούν (δραστικά) και τα έσοδα...

Κι ένα τελευταίο: ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ, ΕΛΕΟΣ!!!
Ξέρεις πόσους πήραμε την τελευταία πενταετία; (Μπορώ να θυμηθώ χωρίς δεύτερη σκέψη τουλάχιστον 15!)
Η αναλογία να σου βγουν είναι ένας ή δύο στους δέκα.
Μόνο κάποια ξεχωριστή περίπτωση...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Χμμμ... κατ' αρχήν πολύ σωστή σκέψη. Μη νομίζεις ότι δεν πέρασα κι απ' αυτή καθώς οηγούμην στον συλλογισμό μου. Αλλά να σου επισημάνω μερικές παραμέτρους που προστέθηκαν στο παιχνίδι:
1) Να κρατήσεις τους ποιοτικούς σου παίκτες φαντάζει αδύνατον αν δεν έρθει κάποιος με οικονομική επιφάνεια στην ομάδα. Άσε που κάποιοι απ' αυτούς δεν τιθασεύονται με τίποτα κι από κανέναν προπονητή και μόνιμα δημιουργούν προβλήματα με τον σκατοχαρακτήρα τους. Και το σπουδαιότερο; Θέλουν οι ίδιοι να φύγουν! Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τους κρατήσει. Μη πάμε στο παρακαλετό, ξέρεις ποιο, γιατί μετά ξέρεις πόσο ξινό θα μας βγει και ποιο.
2) Το να καταφύγεις στη λύση των πιτσιρικάδων είναι σχεδόν μονόδρομος. Όντως πέρασαν πολλοί και δεν ακούμπησαν αλλά εγώ αυτή τη φορά δεν ζητάω ερασιτέχνες τύπου Μπαρμπούδη, Τσαγκαρογιαννάκη, Τσεβά, Πάνου, Λυκούρη και τα ρέστα. Ζητάω μικρούς μεν αλλά ψημένους στη Σούπερ Λίγκα ή έστω στη Β' Εθνική. Όπως ο Αργυρίου που πήραμε ήδη, ο Ανάκογλου του Πανσερραϊκού,ο Τάτος του Ατρομήτου, ο Οικονόμου της Καβάλας, ο Μπέριος του Ιωνικού κλπ. Παίκτες ψημένοι με μπόλικα παιχνίδια στα πόδια τους, με συμμετοχές στις Εθνικές Νέων και Ελπίδων, οι οποίοι με την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα στην ομάδα. Πώς αλλιώς να κάνεις ανανέωση και να φτιάξεις ομάδα για μια τουλάχιστον δεκαετία;
Τον πρώτο χρόνο δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Αλλά αν δεν σπάσεις αβγά ομελέτα δεν γίνεται. Τι τέταρτος με Σκοκομπλάνκους, τι τέταρτος με πιτσιρίκια αλλά με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Χώρια που θα ισοσκελιστούν τα έσοδα-έξοδα και θα μειωθούν στο ελάχιστο τα χρέη, άρα δεν θα υπάρχουν πλέον δικαιολογίες ούτε για τους νυν διοικούντες ούτε για τους όποιους πιθανούς υποψήφιους αγοραστές.
Επίσης, για τους λίγους ξένους που πρέπει να έρθουν, δεν μιλάω για Παουτάσους και Τσάνκους αλλά για σοβαρούς επαγγελματίες, ελεύθερους και με εμπειρίες. Ποιος θα τους βρει; Το τμήμα σκάουτινγκ φαντάζομαι. Δεν θα τα λύσουμε όλα εμείς... χε χε χε...
Πανιώνιος και Καβάλα δεν θα γίνουμε ποτέ γιατί έχουμε διαφορετικό DNA. Σου θυμίζω ότι έχουμε περάσει και χειρότερες κρίσεις, έχουμε κάνει και στο παρελθόν ανανεώσεις και έχουμε βγει αλώβητοι φτιάχνοντας ταυτόχρονα και ομαδάρες που τις ζήλευαν όλοι. Ήξερε κανείς τον Κασάπη από τον Λεβαδειακό της Β' Εθνικής όταν τον έφερνε ο Μπάγιεβιτς; Τον Αλεξανδρή της Βέροιας; Τον Τσιάρτα της Νάουσας; Τον Ατματζίδη των Ποντίων; Μήπως ο Κοπιτσής δεν ήρθε από τα αζήτητα του Πανιωνίου; Τον Σαβέβσκι υπήρχε άνθρωπος που να τον είχε ακουστά; Πέρασε καλύτερος ξένος απ' αυτόν από τότε; Με τον Σαββίδη, τον κουμπάρο, δεν γελούσαν όλοι όταν τον έφερνε ο Μπάγιεβιτς από Κύπρο; Ο Σαμπανάτζοβιτς δεν ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής που ήρθε σαν ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα ελέω Μπάγιεβιτς; Όπως τότε και τώρα. Για τέτοιες λύσεις μιλάω. Όλοι αυτοί δεν ήταν επιλογές Μπάγιεβιτς και μ' αυτούς έφτιαξε την ομαδάρα της δεκαετίας του '90;
Τέλος, το να αλλάξεις τον Μπάγιεβιτς μια κουβέντα είναι. Να σου θυμίσω ότι πηρώνουμε ήδη τρεις προπονητές. Ο Φερέρ έχει άλλη μια δόση τον Οκτώβριο -και επιμένω πάνω σ' αυτό σε πείσμα όσων λένε ότι εξοφλήθηκε και όταν επιμένω εγώ ξέρω, δεν εικάζω. Ο Δώνης έχει να λαβαίνει τρεις δόσεις ακόμα. Του Μπάγιεβιτς του χρωστάμε λεφτά από τον Οκτώβρη! Ποιον να διώξεις και ποιον να φέρεις; Κι άλλο ρίσκο;
Αυτά καλέ μου φίλε. Φυσικά απόψεις δικές μου είναι και ασφαλώς μπορεί να είμαι εντελώς λάθος σε όλα.

BALADEUR είπε...

Μπορεί να είσαι λάθος σε όλα, μπορεί να είμαι λάθος σε όλα. Κουβέντα κάνουμε...

Αυτό που λέω είναι πως με μικρούς δε χτίζεις ομάδα.
Το πολύ-πολύ να τους κάψεις κι αυτούς.
Πρώτα φτιάχνεις κορμό και μετά προσθέτεις ταλέντο.
Όλοι οι νεαροί στα 90ies ήρθαν μ' αυτό το σκεπτικό.
Δεν άρχισε να τους παίρνει ο Μπάγεβιτς απ' τον 1ο χρόνο στον πάγκο.
Θυμήσου ότι τότε για να παίξει νέος παίκτης στην ομάδα πόσους μήνες πάγκο "έτρωγε".
Γιατί απλά δεν ήταν άμεσα απαραίτητος.

Συνυπολόγισε κι ένα άλλο δεδομένο: έχουν περάσει δύο δεκαετίες από τότε.
Άλλαξαν τα δεδομένα (προ και μετά Μποσμάν εποχή) και γέρασε ο Μπάγεβιτς.

Διόρθωση: ο Σάμπα δεν ήρθε ελεύθερος τον αγοράσαμε.
Και μιας και αναφέρθηκε το οικονομικό μήπως θυμάσαι πόσο στοίχησαν τα περισσότερα ταλέντα τότε;
Πόσα δώσαμε για τον Τσάρτα, πόσα για τον Κωστή, πόσα για τον Αλεξανδρή;
Για να μην πάω στην περίπτωση Ντέμη!

Τέλος, σεβασμός ατελείωτος στον Τόνι, αλλά καλύτερός του ξένος έχει περάσει.
Ο καλύτερος αμυντικός του μουντιάλ '98 και τον έφερε ένας απατεώνας...

Πάντως το ξαναλέω: έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Άλλο η δεκαετία του '90 άλλο ο 21ος αιώνας.
Έχουν ανοίξει τα ποδοσφαιρικά σύνορα και με το μπάτζετ που διαθέτουμε μόνο παίκτες επιπέδου Καβάλας μπορούμε να φέρουμε.
Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή να σε φτύνει ο Ταυλαρίδης και να προτιμά τη Λάρισα...

ΥΓ. Όσο για τους "ψημένους" νεαρούς έχω λίστα ατελείωτη: Κρασάς, Μπούρμπος, Κυριακίδης, Χετεμάι, Τόζερ, Λαγός, Ρίκκα, Μάκος, Καπετάνος, Άρτσε, Ασκάρατε, Λεονάρντο... να συνεχίσω;

KANTHAR0S είπε...

Το οτι ο Ταυλαριδης δεν ασχοληθηκε με την ΑΕΚ ή τον Αρη για να προτιμήσει την Λαρισα δειχνει και το ταβανι του παιχτη για μενα.

Απο και και περα όξω οι Σκοκομπλάνκοτζιμπούρηδες! Θα πάρεις πολλά λεφτά τα οποία αν τα αξιοποιήσεις σωστά - κι οχι σε παουτασους - μπορεις να κανεις κατι καλο.

Το μεγαλο προβλημα για μενα ειναι τι θα γινει με τον Ντουσαν. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω τι σκατα σκεφτοταν ο ανθρωπος και ξαναπηγε στην ΑΕΚ. Τι σκατα σκεφτοντουσαν αυτοι που τον εφεραν. Τι γινεται ομως τωρα με τον σωτηρα Αδαμιδη; Προσωπικη μου αποψη οτι ειναι ανεπιθυμητος και θα φυγει ακομα και αν χρειαστει να του πληρωνετε αποζημιωση.

Την καλημέρα μου!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ baladeur

Κορμός θα μπορούσε να θεωρηθεί, έτσι όπως το θέτεις, ο εξής:
Σάχα (αλλά και Αραμπατζής αφού είναι 26 και όχι πιτσιρικάς), Αραούχο, Μανωλάς, Γκέντζογλου, Μάκος (αν τελικά αποδείξει ότι είναι ποδοσφαιριστής), Καφές, Μαντούκα, Λεονάρντο. Σύνολο 9 παίκτες. Ερωτηματικά οι Γκερέιρο, Χέρσι, Γιάχιτς, Νέμεθ (αν θα μείνει), Καράμπελας, Γεωργέας (όσο αντέχει), Λαγός (αν θα μείνει), Παυλής καθώς και ο Μπερνς που επιστρέφει. Στον κορμό θα πρέπει να συμπεριληφθεί και ο Λύμπε παρά την ηλικία του. Αν αυτοί πλαισιωθούν με πιτσιρικάδες σαν αυτούς που πήραμε από τον Πανθρακικό και μερικούς ακόμα αλλά και με δυο-τρεις έμπειρους ξένους, τότε πιστεύω ότι θα εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα. Δεν μίλησα για γενική πιτσιρικοποίηση της ομάδας ώστε να πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Θέτω εκτός ομάδας τους: Λούκατς, Κουτρομάνο, Αλεξόπουλο, Άλβες, Μαϊστόροβιτς, Γιαχάγια, Ρίκκα, Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ καθώς και τους ήδη "νεκρούς" Χουανφράν, Ιορντάκε, Άρτσε, Ενσαλίβα.
Αν παραμείνει κάποιος εκ των Μαϊστόροβιτς, Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ φυσικά θα υπολογιστεί σαν ένας ακόμα από τον βασικό κορμό.
Συμφωνώ ότι στην τότε εποχή ο Μπάγιεβιτς άφηνε τα ταλέντα στον πάγκο για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ψηθούν, αλλά όπως λες κι εσύ είχε έτοιμες λύσεις και δεν τον πίεζαν οι καταστάσεις.
Συμφωνώ επίσης ότι έχουν περάσει 20χρόνια και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν συμφωνώ ότι ο Μπάγιεβιτς θεωρείται γέρος. 62 χρονών είναι. Χρειάζεται να σου θυμίσω πόσοι 70άρηδες δουλεύουν σήμερα και είναι μεγάλοι προπονητές ή μήπως ξεχνάμε τον Φάντροκ;
Αλλά είναι το τελευταίο που με απασχολεί αυτό. Αν κάποιος πιστεύει ότι το μεγάλο πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ο προπονητής και αναλάβει την ευθύνη να τον αντικαταστήσει, ας το κάνει.
Τον Σάμπα τον αγοράσαμε, ok. Αν εξαιρέσεις τον Κωστή που ήταν κανονική μεταγραφή από τον Ηρακλή και στοίχισε κάποια φράγκα, τους Τσάρτες, Αλεξανδρήδες, Κασάπηδες και τα ρέστα σε αναλογία τιμής-ταλέντου σχεδόν όσο πληρώνουμε και σήμερα τα ταλέντα τους πήραμε.
Και ο Ντέμης κανονική μεταγραφή με διεκδικητή τον Ολυμπιακό ήταν. Δεν ανήκει στην κατηγορία των ταλέντων.
Για τον Γκαμάρα που λες και που τον έφερε ο Ψωμιάδης, δεν τον συγκρίνω με τον Σαβέβσκι από άποψη προσφοράς στην ομάδα. Εκείνος έμεινε ένα χρόνο και πήγε στην Ίντερ. Ο Σαβέβσκι τράβηξε κουπί μια δεκαετία. Όχι ότι ο Γκαμάρα δεν ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής σαν αξία.
Για τον Ταυλαρίδη θα πω ό,τι λέει και ο kantharos. Μικρός παίκτης, μικρή αξία, στενοί ορίζοντες, πήγε εκεί που του ταίριαζε απόλυτα. Η φυσική συνέχεια του Νταμπίζα. Και ο Νταμπίζας έπαιξε και στην Εθνική Ελλάδας, ο Ταυλαρίδης ούτε το εθνόσημο δεν έχει χαϊδέψει. Να σκεφτείς ότι εκτός από την ΑΕΚ τον ήθελε και ο Άρης. Αλλά ο τυπάκος πάντα συμβάδιζε με τη μετριότητα και τα φοβόταν τα δύσκολα. Για μεγάλη ομάδα δεν έκανε με τίποτα.
Όσο για τη λίστα με τους ψημένους που μου παραθέτεις έχω τρομερές ενστάσεις. Ψημένος ο Κυριακίδης που είχε παίξει δυο παιχνίδια όλα κι όλα με την πρώτη ομάδα του Ιωνικού όταν τον πήραμε; Ήθελα να ήξερα πού έφτανε το κοφτερό μάτι του Μάρκου που τον είχε εντοπίσει και πώς διέκρινε το ταλέντο του. Ο Μπούρμπος στα Γιάννινα της Β' Εθνικής είχε κάποια παιχνίδια στα πόδια του αλλά ψημένο δεν τον λες. Ο Κρασάς πού είχε ψηθεί είπαμε; Στην Κύπρο; Ο Χετεμάι και ο Τόζερ σαν φερέλπιδες ήρθαν με προτροπή του Ίβιτς που τους είχε εντοπίσει.
Ο Ρίκκα είχε κάνει μια σεζόν με την Ξάνθη, ok. Ο Λαγός και ο Καπετάνος ήταν απλά αποτυχημένες κανονικές μεταγραφές, όχι ελπιδοφόροι νέοι. Ο Μάκος και ο Λεονάρντο είναι ήδη στην ομάδα και προσωπικά θα αποφανθώ οριστικά του χρόνου για την αξία τους.
Τον Ασκάρατε τον είχε φέρει ο ταβερνιάρης Φερέρ με τον μάνατζερ γιο του. Τι να πει κανείς γι' αυτό το ταλέντο. Όσο για τον Άρτσε είναι ψώνιο από DVD και γαμώ το μάτι που τον είδε και τον έκοψε για παίκτη.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε και μεγάλη τύχη με τις επιλογές μας τα τελευταία χρόνια και οι επενδύσεις μας πήγαν άκλαυτες. Σ' αυτό όμως φταίνει διάφοροι παράγοντες με κυριότερους τους ανίκανους σκάουτερ που διέθετε η ομάδα.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ kantharos

Συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου. Για τον Μπάγιεβιτς όμως, θα σου μεταφέρω την εικόνα που ζω εγώ στο γήπεδο κάθε Κυριακή. Όταν γίνεται η παρουσίαση των παικτών και μπιζάρονται και φτάνει η ώρα να ακουστεί το όνομα του προπονητή, γνωρίζει πραγματική αποθέωση. Τις λίγες φορές που υπήρξαν αποδοκιμασίες προήλθαν από το πέταλο και τους φανατικούς της Original αλλά εδώ το δείγμα δεν είναι αξιόπιστο γιατί εξαρτάται η διάθεσή τους από τη γραμμή που έχει δώσει ο Χατζηχρήστος. Σε πρόσφατο γκάλοπ που έκανε η Εξέδρα, το ποσοστό αποδοχής του Μπάγιεβιτς ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ έπιασε το 69%!. Αν αυτά δείχνουν ότι είναι ανεπιθύμητος εγώ πάω πάσο. Έχει φανατικούς πολέμιους αλλά είναι μειοψηφία.