Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Επί παντός επιστητού...

Νεοπανιώνιοι ιθαγενείς αμέσως μετά την επίθεση στο πούλμαν με την αποστολή τής ΑΕΚ

- Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" έκανε ο πρόεδρος του Νέου Πανιώνιου Γιώργος Λιανός σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε η αποστολή τής ΑΕΚ από ανεγκέφαλους Νεοπανιώνιους κάφρους μετά τη λήξη τού μεταξύ τους αγώνα. "Για να είμαι ειλικρινής έφυγα αμέσως μετά το ματς και με ενημέρωσαν τηλεφωνικά πολύ αργότερα. Δεν μπορώ παρά να πω το προφανές. Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έγινε, όλοι στην ομάδα καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα. Νομίζω ότι μετά από ένα ματς που πήγε καλά, ένας υγιής άνθρωπος δεν μπορεί να βρίζει και να κάνει αυτά που έκανε σ' αυτόν που έχασε". Εγώ θα πρόσθετα στο τέλος, για να είναι ολοκληρωμένη η δήλωση, "και με τον τρόπο που έχασε". Έστω και έτσι όμως, επιτέλους, μετά από πολύ καιρό, ακούμε δηλώσεις παράγοντα του Νέου Πανιώνιου που δείχνουν σοβαρότητα και δεν έχουν σκοπό να δυναμιτίσουν ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις τής ομάδας τής Νέας Σμύρνης με την ΑΕΚ. Καλή τύχη πρόεδρε και μακάρι να καταφέρεις να περισώσεις ό,τι περισώζεται από τα ερείπια που άφησαν οι προκάτοχοί σου.

- Κυκλοφορεί ένα κουίζ στο οποίο όσοι συμμετάσχουν καλούνται να απαντήσουν σε δύο ερωτήσεις: 1) Τι κέρδισε η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη; 2) Τι έχασε η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη; Η απάντηση στο 1 είναι: 650.000 €. Η απάντηση στο 2 είναι: την αξιοπρέπειά της. Βλακείες.

- Ρε Τζιμπούρ αγόρι μου, άμα δεν μπορείς να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό, ζήτα να σου κολλήσει κάποιος συμπαίκτης σου ένα τσιρότο όταν πλησιάζεις δημοσιογράφους. Δεν είναι κακό.

- Οι εποχές έχουν αλλάξει και τα media με τις αυξημένες απαιτήσεις τους, για να εξασφαλίσουν τροφή στο αδηφάγο αναγνωστικό ή τηλεοπτικό τους κοινό, ζητάνε όλο και περισσότερα λόγια από εκείνους που κανονικά θα έπρεπε να μιλάνε μόνο με έργα μέσα στα γήπεδα. Ανάμεσά τους και ο νέος προπονητής τής ΑΕΚ, ο οποίος έχω την αίσθηση ότι υπερεκτίθεται. Καλό θα ήταν, χωρίς να γίνει αντιπαθητικός στα μέσα, να επιλέγει προσεκτικότερα πόσο και πού θα μιλάει. Δεν είναι υπόδειξη αυτό. Περισσότερο προσπάθεια να προστατευθεί θα το έλεγα.

- Τελικά, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ότι το μειωμένο ρόστερ που απαίτησε ο Μπάγιεβιτς το καλοκαίρι, δεν επαρκεί σε μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ειδικά όταν σε αυτό περιλαμβάνονται παίκτες που ουσιαστικά είναι ωσεί παρόντες και μόνο στον ψυχολογικό τομέα μπορούν να βοηθήσουν. Το να έχεις 28 ποδοσφαιριστές ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 5 πιτσιρικάδες και εξελίξιμοι (Αργυρίου, Καλαμιώτης, Μανωλάς, Γκέντζογλου, Φροξυλιάς), 6 απλά εξελίξιμοι (Μοσχονάς, Μπερνς, Λεονάρντο, Μάκος, Ιντζόγλου, Έντερ), 8 υπερήλικες ή προβληματικοί (ή και τα δύο) λόγω χρόνιων προβλημάτων τραυματισμών (Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Καφές, Ντιοπ, Πατσατζόγλου, Γκερέιρο, Ναντόμο) και 9, ας πούμε... κανονικοί (Σάχα, Αραμπατζής, Λαγός, Καράμπελας, Νασούτι, Γιάχιτς, Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ), δεν λέγεται μειωμένο ρόστερ αλλά ρόστερ αυτοκτονίας. Και δεν κάνω καθόλου αναφορά στο πόσοι εξ αυτών κατατάσσονται στους ποιοτικούς και πόσοι στους απλά μέτριους.

- Εκείνος ο ΠΣΑΠ τι να απέγινε τάχα; Ούτε μια δήλωση, έτσι για τα προσχήματα βρε αδερφέ, για την επίθεση που δέχτηκαν οι παίκτες τής ΑΕΚ από τους ιθαγενείς τού Νεοπανιώνιου; Πρόεδρε Στελλάκι Γιαννακόπουλε, στάσου μία έστω φορά στο... ύψος σου.

- Τι ακούνε τα αυτάκια μου και τι βλέπουν τα μπιρμπιλοτά μου ματάκια; Ο Μόρας, λέει, συμφώνησε να πάει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό; Ο Μόρας; Ο ΑΕΚτζής Μόρας; Πάει, χάλασε ο κόσμος. Πάντως, μεταξύ μας, εγώ θα έβαζα ρεφενέ στον Μαρινάκη να την ολοκληρώσει αυτή τη μεγάλη μεταγραφή.

- Άντε ρε τελειώνετε με εκείνο το καταραμένο γεφύρι των Σπάτων. Ανέκδοτο έχουμε καταντήσει. Άκου, λέει, θα αλλάζουν σε ξενοδοχείο και θα πηγαίνουν για προπόνηση οι παίκτες. Πάλι καλά που δεν τους ζητάνε να πηγαίνουν με το μετρό και να αλλάζουν μέσα σ' αυτό.

- Πάντως από κωλοφαρδία σκίζει αυτή η ομάδα. Δεν φτάνει που δεν μπορεί να σταυρώσει πρόκριση στο κύπελλο τα τελευταία χρόνια πάει και κληρώνεται και με τους δυσκολότερους αντιπάλους και μάλιστα εκτός έδρας. Πώς την περνάνε τώρα τη Λάρισα ανάμεσα σε τόσα άλλα εμπόδια που έχουν μαζευτεί κύριε Μανόλο μας; Αλλά σου έχω εμπιστοσύνη. Ξέρεις εσύ.

- Το μπάσκετ με χαλάει απίστευτα. Όλο λέω δεν θα ασχοληθώ ξανά κι όλο κάτι με φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τη φρίκη που αποπνέει. Έχω μια πρόταση να κάνω προς τους αρμόδιους. Γιατί ταλαιπωρούν όλες τις υπόλοιπες ομάδες και δεν καθιερώνουν μια ξεχωριστή διοργάνωση πλέι οφς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που να παίζουν μεταξύ τους έξι (6) παιχνίδια και να αναδεικνύεται ο πρωταθλητής και να αφήσουν όλες τις άλλες ομάδες να παίζουν σε ένα ξεχωριστό θεσμό για τις υπόλοιπες θέσεις τής βαθμολογίας; Είναι ανάγκη να χρησιμοποιούνται τόσες ομάδες για να κάνουν προετοιμασία εν όψη τής Ευρώπης οι δύο υδροκέφαλοι του ελληνικού μπάσκετ;

- Ρε συ Ναντόμο, εγώ στη θέση σου θα έβαζα το κεφάλι κάτω και θα βούλωνα το στόμα μου. Δεν φτάνει που κάνεις τη μαλακία και αφήνεις την ομάδα σου για 60' με δέκα παίκτες, το παίζεις και αδικημένος από πάνω; Κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για το Rexona αγόρι μου.

14 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Για τον Χιμένεθ δεν θα πω πολλά. Δεν τον έχω σπουδάσει ακόμα. Αλλά ρε παιδιά, λίγο τσίπα. Πάει στο Χαριλάου κερδίζει ήρωας ο Χιμένεθ. Χάνει από την Άντερλεχτ, σαπάκια οι παίχτες από την λαίλαπα Ντούσαν.

Κερδίζει τον ΠΑΟ ήρωας ο Χιμένεθ. Χάνει από τον Πανιώνιο, σαπάκια οι παίχτες από την λαίλαπα Ντούσαν.

Έλεος. δεν είμαστε τόσο χαζοί.

Όσο για το μπάσκετ το είδα το ματσάκιον. Θλίψη. Απλά θλίψη.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Όχι ρε συ. Κανείς δεν είπε ότι η ΑΕΚ διέθετε παικταράδες και τώρα έγιναν σαπάκια. Σε ό,τι με αφορά πάντα έγραφα για τις περιορισμένες δυνατότητες του ρόστερ τής ΑΕΚ. Τα γραπτά μένουν και ευτυχώς είναι εδώ. Για τον Μπάγιεβιτς πίστευα και πιστεύω ότι εκτός του ότι δεν βοηθήθηκε από τους παίκτες του λόγω αδυναμίας τους να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, κάποιοι σκατοχαρακτήρες (ναι, υπήρχαν και υπάρχουν και τέτοιοι) τον σαμποτάρισαν κι από πάνω. Σαμποτάρισαν δηλαδή τη δουλειά τους. Και ανεγκέφαλοι δηλαδή.

Αφού, λοιπόν, τα πάντα φορτώθηκαν στον Μπάγιεβιτς και εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί (μεταξύ μας καλά έκανε και για τον ίδιο και για την ΑΕΚ) ήρθε ο καινούριος προπονητής και αμέσως παρατηρήθηκε μια ανάταση στην ομάδα για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ήταν ολοφάνερο όμως ότι αυτό δεν θα διαρκούσε για πολύ. Οι ίδιοι παίκτες ήταν και πριν και τώρα. Τις ίδιες αντοχές είχαν. Δεν είναι άδικο να φορτώσουμε τις ευθύνες στον Χιμένεθ επειδή δεν έχει διάρκεια η απόδοσή τους; Τόσο μπορούν, τι να κάνουμε; Ασφαλώς και θα κριθεί και ο Ισπανός, δεν είναι δυνατόν όμως μετά από πέντε μόλις παιχνίδια να αρχίσεις να του κάνεις υψηλή κριτική εκ του ασφαλούς αν δεν δεις πρώτα τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δείγματα της δουλειάς του.

Ο Κούπερ είναι αδιαμφισβήτητα ένας μεγάλος προπονητής με πολλές περγαμηνές. Δουλεύει σκληρά να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες τού Άρη. Όταν αυτά που τους διδάσκει δεν βρίσκουν εφαρμογή μέσα στο γήπεδο και ο Άρης αδυνατεί να εμφανίσει συνέχεια στις όποιες καλές εμφανίσεις κάνει, έχει ευθύνη ο Κούπερ γι' αυτό; Με αυτό το υλικό δουλεύει, τόσα μπορούν να αφομοιώσουν και τόσο μπορούν να τα εφαρμόσουν.

Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτή τη νοοτροπία έχουν αναπτύξει οι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κι έρχονται οι προπονητές από την Ευρώπη ή τον υπόλοιπο κόσμο, που έχουν μάθει να δουλεύουν σε άλλους ρυθμούς και τους αναγκάζουν να δουλέψουν με φουλ τις μηχανές -γιατί έτσι είναι το σωστό για να πάνε μπροστά- κι αυτοί σε πέντε προπονήσεις έχουν κάψει φλάτζες.

Δεν σου κάνει εντύπωση ότι στην Ελλάδα έρχονται πλέον -σε αντίθεση με το παρελθόν- φτασμένοι ξένοι ποδοσφαιριστές, αλλά από την κατηγορία εκείνη που δεν υπήρξε ποτέ φανατική τής σκληρής δουλειάς και της εξαντλητικής προπόνησης; Οι περισσότεροι δε είναι λάτρεις τής νυχτερινής ζωής και της ντόλτσε βίτα. Γι' αυτό άλλωστε και η καριέρα τους βρισκόταν σε κατιούσα πορεία και είχαν αρχίσει να εξαφανίζονται από τον ποδοσφαιρικό χάρτη των μεγάλων σε διεθνές επίπεδο.

Ο Χιμένεθ είναι αυτός που είναι. Ο Κούπερ επίσης. Ο Μπάγιεβιτς δεν περίμενε να έρθει για τρίτη φορά στην ΑΕΚ για να αποδείξει την αξία του. Ο κόσμος νομίζω έχει κριτήριο και μάλιστα αρκετά ανεπτυγμένο. Δεν περιμένει από κανέναν να του πει ποιος είναι ο Μπάγιεβιτς, ο Χιμένεθ, ο Κούπερ, ο Γιάχιτς ή ο Κόκε. Έχει μάτια και βλέπει.

Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να καλύψω τον Χιμένεθ και να φορτώσω τις ευθύνες στις πλάτες των παικτών ή του κακού Μπάγιεβιτς που έφυγε. Φυσικά και θα κρίνω τον νέο προπονητή, όμως αφού δω για κάποιο σεβαστό χρονικό διάστημα τη δουλειά του στο γήπεδο. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν μικρόψυχο και αντιδεοντολογικό.

Τσάκω τώρα μια μερίδα λουκουμάδες με σοκολάτα για να σου γλυκάνω το απόγευμα.

Μα, καλά, κάθισες και είδες αγώνα μπάσκετ τής ΑΕΚ; Αυτό δεν το αντέχουν ούτε καμικάζι ΑΕΚτζήδες τρίτης γενιάς με την ενδοφλέβια καρφωμένη στο δόξα πατρί. Σου βγάζω το καπέλο... :-)

BALADEUR είπε...

Άμα λέω ότι δε σε προλαβαίνω...
Διαβάζω κι επανέρχομαι αργότερα!!!

KANTHAR0S είπε...

Αγαπητέ φίλε δεν αναφέρομαι σε εσένα. Εσύ καλά τα λες.

Απλά θέλω να τονισω πως οι κωλοδημοσιογραφοι και οι ασχετορεπορτερ γυριζουν το κλιμα εκει που θελουν αυτοι. Πως περνανε την γραμμή τους. Το έργο το εχουμε δει χιλιες φορες.

Στην αρχη στηριξη. Στηριξη γιατι τωρα ξεκιναει, στηριξη γιατι δεν ξερει, στηριξη γιατι παρελαβε καμμενη γη απο τον προκατοχο του. Σιγα σιγα ομως αρχιζει να αλλαζει το κλιμα. Η στηιξη γινεται καλοπροαιρετη κριτικη. Μετα γινεται αυστηρη κριτικη. Μετα γινεται κραξιμο. Μετα γινεται λος πουλος. Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες.

Δεν ξερω αν με πιανεις αλλα το θεμα ειναι οτι εχουμε ματακια και βλεπουμε. Έχουμε λίγο ποδοσφαιρκό μυαλό και ξέρουμε. Και εννοείται ότι πρέπει να περιμένουμε για να κρίνουμε τον Χιμένεθ. Πρόσεχε όμως να τον κρίνουμε χωρίς να υπολογίζουμε τον παράγοντα Ντούσαν.

Όσο για τους παίχτες που έρχονται για τον χαβαλέ, εναρμονίζονται πλήρως με την άποψη που υπάρχει στην Ελλάδα ότι οι προπονήσεις είναι συμπληρωματικές στου αγώνα. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Κι όποιος τους βγάζει το λάδι όπως π.χ. ο Κάτε ή ο Φερέρ (όταν είχε έρθει) είναι παράξενος, περίεργος, κακός, εμπαθής κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό ξέρεις τι μου δείχνει; Ότι γίνεται δουλειά. Για αυτό και βλέπεις πολλούς τραυματισμούς από θλάσεις. Οι παίχτες είναι καλοπερασάκηδες.

Παιρνω τους λουκουμάδες και φεύγω.

Αντίο.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Baladeur

Καλά ρε συ, με τι ρυθμούς διαβάζεις; Α, πα, πα... κόβεσαι. Να ξαναπεράσεις του χρόνου! χε χε χε...

@ kantharos

Κάτσε βρε συ να σου βάλω φρέσκους λουκουμάδες. Τους χτεσινούς θα φας; Θα μου χαλάσεις τη φήμη του μαγαζιού!

Για τα περί αθλητικογράφων σηκώνει μεγάλη συζήτηση το θέμα. Η έννοια έχει καταντήσει πολύ αφηρημένη πια. Αν εξαιρέσεις κάποια ιερά τέρατα, άρχοντες της δεοντολογίας, που έχουν μάθει να σέβονται πρώτα τον εαυτό τους και μετά το κοινό που τους βλέπει, τους ακούει ή τους διαβάζει, από 'κει και πέρα το πράγμα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Η ύπαρξη πολλών αθλητικών εφημερίων και περιοδικών, άλλων τόσων sites, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, γέννησε την ανάγκη μεγάλου αριθμού αθλητικογράφων για να καλυφθούν τόσες θέσεις. Κι από πού να προκύψουν όλοι αυτοί; Ποια σχολή να τους εκπαιδεύσει; Διαβάζουμε άρθρα που ξεχειλίζουν αγραμματοσύνη. Έλλειψη συντακτικού, έλλειψη ειρμού, ανορθογραφίες, μπουρδολογία κι άγιος ο θεός. Φυσικά φταίνε τα μέσα περισσότερο κι από τους ίδιους τους απαίδευτους.

"Έλα εδώ αγόρι μου. Σημασία έχει να γράφεις αυτά που "πρέπει". Με τι τρόπο δεν με ενδιαφέρει. Κι αν κάνεις και κανένα λαθάκι, ποιος δίνει σημασία; Αρκεί να περνάει το μήνυμα"!

Αυτά ζητάνε τα μέσα κι αυτά βρίσκουν. Και σαν απόρροια όλου αυτού έχουμε κι εμείς, το αναγνωστικό, τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό ή διαδικτυακό κοινό, ό,τι ακριβώς μας αξίζει. Αν δεν κάνεις γνωστές τις απαιτήσεις σου σ' εκείνους που σε σιτίζουν -πάντα με τον όβολό σου- σκουπίδια θα τρως και θα λες κι ευχαριστώ...

BALADEUR είπε...

Θα πάω σ' άλλον καθηγητή.
Εσύ είσαι αυστηρός και με κόβεις!!! Άκου ... του χρόνου!!!
Με τον κηδεμόνα μου;;;
Θα το πω στην μαμά που με μαλώνεις και θα σε κάνει ντα!!!

BALADEUR είπε...

Kanthare ο λαός απαιτεί!!!!!!!!!!!!!!
Γράψε καμία ανάρτησηηηηηηη!!!!!
Μη μας κρατάς άλλο στην στέρηση...

BALADEUR είπε...

Εγώ παραμένω προσγειωμένος.
Δε θέλω (από φέτος) πρωτάθλημα, ούτε κύπελλο.
Συμβιβάζομαι με το Europa League!!!
Σεμνά και ταπεινά...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Baladeur

Να φύγεις κύριος... να πας αλλού...
Εδώ είναι σοβαρό σχολείο. Δεν σε φτάνουν 45 κηδεμόνες να έρθουν για υποστήριξη. Φέρε και τους κουμπάρους μαζί. (Εκτός αν φέρεις τον "μεγάλο"...
"Μάλιστα αξιότιμε κύριε πρόεδρε, μάλιστα... το καλύτερο παιδί έχετε... ένα διαμάντι... πρότυπο ήθους... παράδειγμα προς μίμηση για τους υπολοίπους... εμ... χμμ... μ' εκείνη τη δωρεούλα προς το ίδρυμά μας που είχατε στα υπόψη, μήπως έχουμε καμία εξελιξούλα;").

Με τον Κάνθαρο κάτι πρέπει να σκαρώσουμε για να τον αναγκάσουμε να γράψει. Έχεις καμιά ιδέα; Τίποτα να τον τσιγκλίσουμε; Ν' αρχίσουμε να τα χώνουμε στον Άρη και στον Κούπερ; χι χι χι...

Καλά ρε, είναι στόχοι αυτοί που έχεις; Άκου Γιουρόπα Λιγκ... Τι είμαστε, μικρομεσαία ομάδα;

BALADEUR είπε...

Έχω αγώνα σήμερα!!!

BALADEUR είπε...

Με την περίπτωση του Kantharou κάτι πρέπει να σκεφτούμε για να τον επαναφέρουμε στην ευγενή τάξη των bloggers!

BALADEUR είπε...

Ο ΜΠΛΟΓΚΟΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ
KANTHAROU ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

Ο ΜΠΛΟΓΚΟΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ
KANTHAROU ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

Ο ΜΠΛΟΓΚΟΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ
KANTHAROU ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

Ο ΜΠΛΟΓΚΟΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ
KANTHAROU ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Σκέφτηκα να του πάρουμε μια σκάφη λουκουμάδες με σοκολάτα αλλά να τον υποχρεώσουμε να έρθει να την πάρει γράφοντας στο δρόμο... χε χε χε... τι στο διάλα, μια αναρτησούλα θα βγει από όλο αυτό...

KANTHAR0S είπε...

Χαχαχαχα! Είστε λεβάντες.