Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τον πελάτη και τα μάτια μας!


ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 (Super League)

Τι έγινε χτες στο ΟΑΚΑ; Όχι και πολλά είναι η αλήθεια. Από πλευράς ΑΕΚ κατέβηκε η ομάδα με τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών αλλά και αμπαλοσύνης. Τόση μπάλα ξέρουν μερικοί, αυτή παίζουν. Δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό ούτε με ιδιαίτερα σεμινάρια στο σπίτι τους από τον Μουρίνιο και τον Φέργκιουσον μαζί. Επίσης κάποιοι παίκτες βγάζουν πια μια έντονη γεροντίλα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν. Υπήρχε όμως μπόλικο πάθος, αρκετό φιλότιμο και μεγάλη θέληση για το αποτέλεσμα αλλά και επιμονή μέχρι το τέλος και η δικαίωση, έστω και αργά, ήρθε. Ο προπονητής έπιασε τον σφυγμό τού ματς και έκανε δυο κινήσεις ματ στον φίλο-αντίπαλό του. Αλλά εκείνο που μου έμεινε περισσότερο από πλευράς ΑΕΚ ήταν οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα. Τόσο συγκροτημένο ποδοσφαιράνθρωπο είχα να ακούσω χρόνια. Και με περίσσευμα μεγαλείου ψυχής. Ακόμα μου έμεινε η μαγκιά τού Αδαμίδη ο οποίος δεν διστάζει να βγαίνει σφήνα στους τιποτάδες των γαύρων και να τους κουνάει το δαχτυλάκι μπροστά στη μύτη τους. Όχι τσάμπα μαγκιά. Μαγκιά με αιτία και αρθρωμένη μέσα από λόγο μεστό και ξέχειλο από σοβαρότητα. Αν είναι περαστικός ο Αδαμίδης από την ΑΕΚ σκέφτομαι πόσο πιο περαστικός είναι ο κάθε Μώραλης και οι λοιποί τυχάρπαστοι ακόλουθοι του Μαρινάκη που ούτε η μάνα τους δεν θυμάται τα ονόματά τους. Αλλά η πίκρα είναι μεγάλη και θολώνει το μυαλό. Και φυσικά το να ζητάμε να επιδείξει μεγαλείο και να αποδεχτεί με αξιοπρέπεια την ήττα τους από ένα γαύρο είναι σα να ζητάμε από τον Γιωργάκη Παπανδρέου να μας εξηγήσει τη διαφορά τού μνημονίου από το μνημόσυνο.

Από πλευράς Ολυμπιακού είδα μακράν τη χειρότερη ομάδα που έχω δει φέτος στη Σούπερ Λίγκα. Δεν τον έχω δει σε άλλο αγώνα όμως για να σχηματίσω άποψη αν ήταν συμπτωματική αυτή η κακή εμφάνιση ή απόρροια μιας σειράς κακών χειρισμών και προβλημάτων που επέφεραν. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με υπερεκτιμημένους παίκτες-τιτίκες (Ριέρα-τον ψέκασε ο Γιάχιτς και... ψόφησε), (Ρόμενταλ -τον εξαφάνισε ο Καράμπελας), (Ιμπαγάσα -α,ρε μπαγάσα που σε θέλαμε και στην ΑΕΚ), (Μιραλάς -θα ακούει Μανωλάς και θα του έρχεται το ίδιο ακριβώς με το χτεσινό τσούξιμο), (Πάντελιτς -σιγά τα ωά και τον κανονιέρη τής Μονμάρτης), (Ντουντού -περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις). Ο Βαλβέρδε; Ο ορισμός τού κλάσαμε μέντες! Κι ας τον εκθείασε μετά το τέλος τού ματς ο Χιμένεθ αποκαλώντας τον, τον καλύτερο προπονητή!

Από πλευράς διαιτησίας; Όσοι τυχαίνει να με διαβάζουν γνωρίζουν αν είμαι αντικειμενικός και πόσο κι αν καυτηριάζω τη μίρλα και τα ψεύτικα δάκρυα για τις μεγάλες δήθεν αδικίες. Ο Σιδηρόπουλος χτες έπαιξε έχοντας έναν αντικειμενικό σκοπό. Να φέρει το παιχνίδι τουλάχιστον Χ, αν δεν μπορούσε να το φέρει διπλό. Έκανε τα πάντα. Κακή διαχείριση των καρτών με αποκορύφωμα δύο φορές να φοβηθεί να αποβάλει ποδοσφαιριστές τού Ολυμπιακού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εδώ διαπιστώνουμε ότι ο Ζήκος, όταν είχε πει ότι οι διαιτητές παίζουν σαν χεσμένοι στο Καραϊσκάκης, έκανε ένα βασικό λάθος. Παντού παίζουν σαν χεσμένοι όταν η μία από τις δύο ομάδες είναι ο θρήνος τού Πειραιά. Ακόμα έδωσε ένα πέναλτι που θα απέφευγε να το δώσει και ο Τάσος Μητρόπουλος, δεν έδωσε ένα πέναλτι μαρς στην ΑΕΚ ένα μόλις λεπτό πριν βάλει το γκολ τής νίκης και ενώ έδειξε 4 λεπτά καθυστέρηση τελικά κράτησε 7 και θα κρατούσε ίσως περισσότερα μπας και καταφέρει να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός, είδε κι αποείδε όμως με την ανικανότητα των ερυθρολεύκων αστέρων, κατάλαβε πως εκτίθεται ανεπανόρθωτα χωρίς ουσιαστικό νόημα και αποφάσισε να βάλει τη σφυρίχτρα στο στόμα και να σφυρίξει για τελευταία φορά την ώρα που όλοι στο γήπεδο ετοιμαζόμασταν να παραγγείλουμε πρωινό. Ένα άλλο επιστημονικό κολπάκι τού Σιδηρόπουλου, το οποίο εφαρμόζουν και άλλοι διαιτητές, ειδικά όταν παίζουν με την ομάδα που τους φέρνει κόψιμο, είναι το στήσιμο του τείχους στα φάουλ έξω από την περιοχή. Ενώ ο κανονισμός μιλάει για απόσταση 9,15 μέτρων από το σημείο τής εκτέλεσης, το τείχος που έστηνε ο Δωδεκανήσιος ταχυδακτυλουργός παρέμενε πεισματικά κάθε φορά στα 6 μέτρα, με αποτέλεσμα όσο τεχνικό κι αν ήταν το χτύπημα να μη μπορεί η μπάλα να περάσει πάνω από το τείχος. Έξυπνο μεν αλλά απαράδεκτοι και οι παίκτες τής ΑΕΚ και ειδικά ο αρχηγός Νίκος Λυμπερόπουλος που δεν τον πήγε καροτσάκι αναγκάζοντάς τον να στήσει το τείχος στη σωστή απόσταση.

Από πλευράς κόσμου δεν ήταν όπως θα τα ήθελα εγώ τα πράγματα αλλά δεν ήταν και όπως προμήνυαν οι συνήθεις Κασσάνδρες τής καταστροφής. Κάτι η ανανέωση του Σκόκο, κάτι η βράβευση του θεού Θωμά Μαύρου (μαγικές στιγμές ζήσαμε και έζησε), τράβηξαν μπόλικο κόσμο στο γήπεδο. Φυσικά αγωνιστικά δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο πέρα από τη νίκη γοήτρου που έψαχνε η ΑΕΚ απέναντι σε ένα μισητό από όλο το ποδοσφαιρικό στερέωμα αντίπαλο. Και που ασφαλώς πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο.

Ο Αραμπατζής που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σάχα, πλην μιας λάθος μεταβίβασης και μιας εξόδου αεροπορίας στο 95' υπήρξε σταθερότατος και ενέπνεε εμπιστοσύνη.

Ο Γιάχιτς, παρά τα γνωστά επιπόλαια λάθη του, κατάφερε να εξαφανίσει τον πολύ Ριέρα μέχρι το λεπτό τού τραυματισμού του. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς άκρα και η δουλειά του έγινε πιο εύκολη με αποτέλεσμα να βοηθάει και στο κέντρο τής άμυνας αλλά και να επιτίθεται.

Ο Καράμπελας, μπορεί να μην είναι από τα καλύτερα αριστερά μπακ στην Ελλάδα, πάντως είναι αριστερό μπακ. Σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Λαγό και τον μόνιμα κουρασμένο Ουρουγουανό Νταντόμο.

Ο Μανωλάς, χωρίς να είναι συγκλονιστικός έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και βίδωσε στην κυριολεξία τον Μιραλάς.

Ο Δέλλας έκανε δυο παιδαριώδη λάθη και προς το τέλος έφαγε μια παιδική γλίστρα που παραλίγο να στοιχίσει, όμως σε όλο το υπόλοιπο ματς με άνεση τον χαρακτηρίζει κανείς συγκλονιστικό.

Ο Γκέντζογλου προσωπικά δεν μου άρεσε. Κοντεύω να χαρακτηριστώ εμπαθής με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή αλλά ή βάζει το κεφάλι κάτω και δουλεύει ή το καλοκαίρι πρέπει να ετοιμάζει βαλίτσες. Κι αν είναι για καμιά Τζένοα έχει καλώς, αν όμως είναι για καμιά Μέταλλουργκ καλύτερα να πάει δανεικός στην Ελευσίνα.

Ο Μάκος ψηφίστηκε MVP του αγώνα και δικαίως. Όργωσε το γήπεδο. Θα έλεγε κανείς ότι ο φετινός Μάκος με τον Μάκο της περσινής περιόδου είναι δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα.

Ο Λεονάρντο έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του με τη φανέλα τής ΑΕΚ. Στη φάση τού πέναλτι πέφτει παιδαριωδώς πάνω στον παίκτη τού Ολυμπιακού και παρόλο που δεν έχει πρόθεση να τον ανατρέψει και παρόλο που ενώνει τα χέρια του για να δείξει ότι δεν σπρώχνει, δίνει το δικαίωμα στο κοράκι, που αναζητά απεγνωσμένα την ευκαιρία, να στήσει την ομάδα του στα 9 μέτρα.

Ο Σκόκο ήθελε να δείξει πράγματα και να ευχαριστήσει τον κόσμο, όμως προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν στα καλύτερά του. Ορθώς αντικαταστάθηκε.

Ο Μπερνς ήταν ανύπαρκτος. Έκανε κάποιες κινήσεις από τη δεξιά πλευρά αλλά γενικά ήταν άνευρος σαν λοβοτομημένος. Δε νομίζω με τέτοιες εμφανίσεις να έχει συνέχεια στην ΑΕΚ. Ίσως έπρεπε να έχει αντικατασταθεί πιο νωρίς.

Ο Λυμπερόπουλος έφτασε στο πικ τής αντοχής του. Δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει πια. Το καλοκαίρι θα είναι καλύτερα να αποσυρθεί με αξιοπρέπεια για να τον θυμόμαστε όρθιο μέσα στο γήπεδο. Το ενενηντάλεπτο που τον βάζουν να παίξει είναι πια και ψυχοφθόρο και σωματικά βασανιστικό.

Ο Ντιοπ που πήρε τη θέση τού Σκόκο άλλαξε όλη τη μεσαία γραμμή τής ΑΕΚ. Σοβαρός, με κλειστή ντρίπλα που τον βοηθάει να απελευθερώνεται, με μπαλιά διαβήτη, με αλτικότητα, με κοφτερό μυαλό. Άλλο επίπεδο αυτός ο παίκτης και είναι τόσο κρίμα που είχε μείνει ανενεργός τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και που είναι τόσο επιρρεπής στους τραυματισμούς. Το γκολ τής ΑΕΚ ξεκινάει από δική του ατομική ενέργεια.

Ο Γκερέιρο αντικατέστησε τον Μάκο και βοήθησε αφού πάλεψε με πάθος και κατάφερε σε ζωτικά σημεία τού αγώνα να κρατάει τη μπάλα.

Ο Μπλάνκο μπήκε στη θέση τού Μπερνς, πίεσε την άμυνα του Ολυμπιακού και τελικά κάρφωσε τον πελάτη στο τελευταίο λεπτό. Έτσι, αργά και βασανιστικά την ώρα που ήταν σίγουρος ότι θα κλέψει την ισοπαλία. Αυτός είναι ο Ζορρό. Εκδικητής! Ένας γνήσιος γαυροφονιάς που έχει κάνει ουκ ολίγες κηδείες στο βοθρολίμανο. Μαζί με τον συμπατριώτη του τον Σκόκο συναγωνίζονται τα τελευταία χρόνια ποιος θα κλείσει πρώτος το σπίτι τού Ολυμπιακού και το πετυχαίνουν σχεδόν πάντα! Αν δεν προερχόταν από τραυματισμό ο Μπλάνκο σίγουρα θα έπαιζε από την αρχή αντί του φλύαρου Μπερνς.

11 σχόλια:

PODOSFAIRAKIS είπε...

Μεγάλη χαρά μας έδωσε η ΑΕΚΑΡΑ αλλα...

1:Ντιόπ άλλου επιπέδου παίκτης για αυτό άλλωστε έχει παίξει και στην premier league και οχι σε κανένα τυχαίο πρωτάθλημα.

2:Φοβερός Μάκος.Μεγάλη αλλάγη απο πέρυσι [προς στο καλύτερο]

3:Πρέπει να υπάρξει ενα πλάνο στην ομάδα.

4:Ο Σιδηρόπουλος θα άφηνε 20 λεπτά καθυστερήσεις αλλα θα γινόνταν επεισόδιο

5:Ξεφτίλα οι γαύροι μιλάνε για διαιτησία την ώρα που δεν μας έδωσε καθαρό πέναλτυ.

KANTHAR0S είπε...

Ο Λυμπερόπουλος το ξέρει το τόπι, αλλά δεν αντέχει να παίζει 90λεπτα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιχνίδια υψηλής έντασης.

Θα μπορούσε να μπαίνει από αλλαγή για κανά μισάωρο.

Όσο για τον Καράμπελα εννοείται ότι δεν είναι κάτι φοβερό, αλλά όπως σωστά λες είναι αριστερό μπακ. Τώρα γιατί κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να κάνουν τον Λαγό αριστερό μπακ δεν ξέρω. Στον Ηρακλή αριστερό μπακ έπαιζε; Όχι.

Το φοβερό που άκουσα τώρα τελευταιά ήταν για τον Αραμπατζή που στις Σέρρες έπαιζε δεξί χαφ, στον ΠΑΟΚ επί Σάντος έπαιζε δεξί μπακ και τώρα στον Ηρακλή ο Ουζουνίδης τον βάζει και δεξί μπακ και εξω δεξιά.

Και να λένε κάτι αστέρια ρεπόρτερ ότι τη θέση του έξω δεξιά δεν τη ξέρει ο παίχτης γιατί δεν έπαιζε ποτέ του. Ε ρε λακαμάδες. Επίσης η πλάκα είναι ότι ο ΠΑΟΚ έδιωξε τον Αραμπατζή για να πάρει αυτόν τον Μπουσαϊντί. Έλεγα μια χαρά την κάνει την δουλειά του ο παίχτης, όχι λέγανε οι ΠΑΟΚτσήδες. Το αποτέλεσμα; Ψάχνουν εκ νέου παίχτη για τη θέση του δεξιού μπακ.

Συμπέρασμα: Υπάρχουν παίχτες που προσαρμόζονται σε διαφορετικές θέσεις και αυτοί που δεν μπορούν να το κάνουν. Ειδικά όταν πρόκειται για αλλαγή θέσης στο ίδια πλευρά π.χ. δεξί μπακ, δεξί χαφ. Ο Λαγός δεν μπορεί να προσαρμοστεί. Ο Αραμπατζής μπορεί. Ο Γιάχιτς μπορεί να μην είναι κάτι εκπληκτικό, αλλά μπαλώνει τρύπες κι έχει κάποια τακτική παιδεία για να ανταποκριθεί π.χ. στη θέση του δεξιού μπακ.

Αυτή την τακτική της εναλλαγής θέσεων την έκανε πολύ καλά ο Ρεχάγκελ. Αλλά για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει και ο προπονητής να ξέρει μπάλα και ο παίχτης να έχει κάποιες ικανότητες.

Τώρα όσο για το ματς τι να πούμε. Εσύ έχεις τις κλασικές παιδικές ασθένεις, ο ΟΣΦΠ έχει κάποια κολληματάκια και όλα κυλούν βάσει ορθολογιμού. Με λίγα λόγια ο ΟΣΦΠ με ομάδες που έχουν κάποια ποιοτητα βραχυκυκλώνει όχι μόνο μέσα στο χόρτο, αλλά και στον πάγκο.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ GEORGE-yellow

Μεγάλη χαρά μας έδωσε και αν συνυπολογίσουμε τις νίκες με Άρη και Παναθηναϊκό αλλά και την πεντάρα στον Πανθρακικό, που μας έκανε να πιστέψουμε ότι βάλαμε τέρμα στη μιζέρια μας και στους χαζούς αποκλεισμούς από το κύπελλο, έχουμε μάλλον θετικό πρόσημο στην εποχή Χιμένεθ. Από την άλλη έχουμε δυο ντροπιαστικές ήττες με Πανιώνιο και Καβάλα και μια φυσιολογική ήττα στην Τούμπα καθώς και τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου είχαμε την ήττα με 3-0 από την Άντερλεχτ εκτός και το 1-1 με την ίδια ομάδα εδώ μέσα.

Συμφωνώ και στα πέντε σημεία που παραθέτεις και να προσθέσω μόνο ένα έκτο, τον φοβερό κόσμο μας που κάνει τη διαφορά από όλους τους άλλους φιλάθλους. Χτες ήταν τρομερή η βοήθειά του και σχεδόν αυτός πήρε το ματς. Και η original ήταν στα κέφια της και είχε μια πολύ δυναμική παρουσία.

Πάντα τέτοια να έχουμε...

@ KANTHAROS

Φοβερή ανάλυση αδερφέ...

Πράγματι ο Λύμπε πρέπει να παίζει μόνο σαν αλλαγή αλλά ας όψεται η επιδημία τραυματισμών που έχει πέσει...

Τον Καράμπελα, ακόμα κι αν αποκτηθεί κάποιο ποιοτικό αριστερό μπακ (που δεν το βλέπω γιατί μας έχει στοιχειώσει ο Κασάπης), θα τον ήθελα να παραμείνει σαν μπακ απ αντί του Λαγού ή του Νταντόμο. Τρέχει και μαρκάρει σαν σκύλος και είναι φοβερά φιλότιμος...

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει παγκοσμίως και διανύουμε την εποχή των ποδοσφαιριστών πολυεργαλείων, κοινώς των πολυθεσιτών. Τύπου Γιάχιτς ας πούμε. Είναι γνωστά πολλά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που άλλαξαν θέση και έκαναν μεγάλη καριέρα (κυρίως επιθετικοί που έγιναν αμυντικοί και λιγότερο το αντίθετο). Ο Λαγός δεν το έχει. Δεν μπορεί να μαρκάρει με τίποτα το παιδί. Αντίθετα, σαν χαφ που κινείται πάνω στη γραμμή είναι εξαιρετικός. Ο Ρεχάγκελ έδωσε προχτές μια πολύ σωστή διάσταση χρησιμοποιώντας μάλιστα και ένα πολύ όμορφο παράδειγμα. Παρομοίωσε την ομάδα με πλοίο που βρίσκεται σε κίνδυνο και ο καπετάνιος ζητάει από τον μάγειρα να τον βοηθήσει σε άλλο πόστο. Τι θα του απαντήσει; Ότι ξέρω μόνο να μαγειρεύω; Βέβαια, για να πω την αλήθεια, πολλές φορές αναπολώ τις εποχές που κάθε παίκτης είχε το ρόλο του και κυρίως οι φαντεζί παίκτες που οργίαζαν στα γήπεδα κάνοντας το κάτι παραπάνω και προσφέροντας θέαμα με τον κόσμο να ευχαριστιέται μπάλα. Φαντάσου σήμερα τον Χατζηπαναγή ας πούμε, να του ζητάει ο προπονητής του να μαρκάρει τον προσωπικό του αντίπαλο μαν του μαν!

Για το χθεσινό ματς όντως δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Όμως ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ υπερεκτιμημένη ομάδα την οποία οι αντίπαλοι φοβούνται περισσότερο απ' όσο πρέπει. Αν τον πίεζαν ασφυκτικά οι περισσότερες ομάδες θα τον έκαναν να βραχυκυκλώσει με χαρακτηριστική ευκολία...

KANTHAR0S είπε...

Σωστός ο Όθωνας. Τώρα αυτό που λες για τον Χατζηπαναγή άντε να βρεις άκρη. Πιστεύω ότι εξαρτάται από το τι είσαι, το τι θες. Αν είσαι άρρωστος οπαδός στα παπάρια σου η μπάλα και το θέαμα του Χατζηπαναγή και του κάθε Χατζηπαναγή. Η ομάδα να κερδάει κι ας παίζει χειρότερα κι από τη γιαγιά μου. Αν είσαι φίλαθλος και γουστάρεις την ομάδα σου, αλλά και την μπάλα τότε ο Χατζηπαναγής είναι όλα τα λεφτά.

BALADEUR είπε...

http://sporty-365.blogspot.com/2010/11/zorro.html

http://sporty-365.blogspot.com/2010/11/blog-post_1985.html

http://sporty-365.blogspot.com/2010/11/blog-post_2203.html

BALADEUR είπε...

Δεν περιγράφω άλλο!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Έτσι είναι φίλε. Τότε το ποδόσφαιρο για όλους ήταν η καύλα τους. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν τα τσαλίμια τους και οι φίλαθλοι γουστάρανε. Σήμερα ποδόσφαιρο είναι τα λεφτά τού Τσάμπιονς Λιγκ για τους έχοντες και κατέχοντες, τα λεφτά τού Γιουρόπα Λιγκ για τους πιο παρακατιανούς, οι χορηγίες, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και για να τα πετύχει κάποιος όλα αυτά σημασία έχει μόνο το αποτέλεσμα. Με κάθε τρόπο. Έτσι μπήκαν τα λαμόγια στο κόλπο, έτσι στήθηκαν οι κομπίνες και οι λογής-λογής ομορφιές. Προβλέπω όμως να φθίνει το άθλημα και για να το κάνουν πιο ελκυστικό για το πόπολο και πιο συναρπαστικό να μηχανεύονται καινούριους τρόπους. Ξέρω 'γω να μπει στο κόλπο και επισήμως το αίμα και η βία. Αυτά ξεσηκώνουν σήμερα το φιλοθεάμον κοινό. Ίσως αν μετατραπούν τα γήπεδα σε αρένες να βρει κάποιο ενδιαφέρον σ' αυτές ο φίλαθλος τού μέλλοντος...

@ BALADEUR
Ε-ΓΡΑ-ΨΕΣ λέμε!!! Με τεράστια γράμματα!!!

BALADEUR είπε...

Εγώ πάντως (για να προσθέσω στην κουβέντα σας)
για μία μαγική ντρίπλα, μια φαντεζί ενέργεια,
έναν φινετσάτο ποδοσφαιριστή
πληρώνω εισιτήριο ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Σε κάποια ματς όμως θέλω την νίκη ακόμη και με αντιποδόσφαιρο, ακόμη κι ας μην γίνει το ματς.
(Και δεν εννοώ με μη νόμιμο, ηθικά ή νομικά, τρόπο.)

Στους ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές δίνουν ελευθερία κινήσεων.
Έχετε δει τον Μέσι να παίζει "σκυλίσια" άμυνα;
Είναι τυχαίο πως ο μόνος "άναρχος" παίκτης στην φετινή Ρεάλ του Μουρίνιο είναι ο Ρονάλντο;
(Δεν εννοώ, προφανώς, να είναι ο παίκτης αδιάφορος. Άλλη κουβέντα αυτή.)

BALADEUR είπε...

Νέο συμβόλαιο στον Ζορρό...χθες!!!

KANTHAR0S είπε...

Ωραίοι οι παίχτες.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Και ο Μανόλο με το πού ήρθε έδωσε ελευθερία κινήσεων σε Τζιμπούρ και Σκόκο. Οι Ισπανοί και ο Μουρίνιο το έχουν πιάσει αλλιώς το νόημα. Ξέρουν ότι έχουν εννέα με δέκα ρομπότ στην ομάδα και χρειάζονται και μια πριμαντόνα, έναν σολίστ, για κερασάκι στην τούρτα που έχουν φτιάξει. Πόσες τέτοιες τούρτες υπάρχουν όμως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα; Πέντε; Δέκα; Αμφιβάλλω αν φτάνουν τόσο μεγάλο αριθμό. Και συνήθως είναι λατίνοι και ισπανόφωνοι. Οι υπόλοιποι και κυρίως οι Βορειοευρωπαίοι στηρίζονται στο σύνολο, στη δύναμη και στην πειθαρχία.
Οι σιδερένιες άτεχνες ομάδας που όμως είναι σχεδόν απροσπέλαστες.
Συμφωνώ ότι για στερημένες ομάδες όπως οι ελληνικές αναγκαστικά κάποιες φορές γίνεται αυτοσκοπός το αποτέλεσμα, κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Απλά, έχουμε μάθει να το κυνηγάμε πάση θυσία και πολλές φορές με λάθος τρόπο και ίσως γι' αυτό μας θεωρούν τόσο υπανάπτυκτους οι Εύρωπαίοι ποδοσφαιρόφιλοι. Μετά είναι και ο φανατισμός που επικρατεί στα εγχώρια ντέρμπι. Ποιος χεζόταν χτες αν θα έβλεπε καλό ποδόσφαιρο. Να νικήσουν στο ντέρμπι ήθελαν όλοι και ας έπαιζαν νεκροί με πτώματα. Εγώ γουστάρω τις εποχές που την παραμονή των αγώνων στη Νέα Φιλαδέλφεια οι παίκτες των ομάδων που θα αντιμετώπιζαν την άλλη μέρα την ΑΕΚ στοιχιμάτιζαν μεταξύ τους για το πόσα γκολ θα φάνε και θεωρούσαν μεγάλη επιτυχία αν έχαναν μόνο με τρία γκολ διαφορά. Και κυνηγούσαν όλοι να μη χάσουν τα ντέρμπι για να δουν μπαλίτσα από παικταράδες όπως ο Δομάζος, ο Δεληκάρης, ο Παπαϊωάννου, ο Κούδας, ο Χατζηπαναγής, ο Τσιάρτας, ο Σαραβάκος, ο Αναστόπουλος, ο Φραντζέσκος, ο Ριβάλντο, ο Νικολαΐδης και τόσοι άλλοι...