Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Προς υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους τής ΑΕΚ: Μη στριμώχνεστε, όλοι θα έρθετε στα Σπάτα!


Όσοι διαβάζουν ΑΕΚΟΡΑΜΑ ή έστω ρίχνουν κλεφτές ματιές προς τα εδώ θα έχουν διαπιστώσει ότι δεν συνηθίζω να γράφω για επικείμενες μεταγραφές ή για μεγαλεπήβολα σχέδια σε ό,τι αφορά στην ΑΕΚ. Το να σηκώνει κανείς σκόνη και να παραμυθιάζει αυτούς που τον διαβάζουν είναι πάντα εκ του πονηρού. Πιστεύω ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή στα λόγια μας για να μην δημιουργούμε ψεύτικες προσδοκίες τη στιγμή που ξέρουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδα.

Και τι δεν έχουμε διαβάσει τον τελευταίο μήνα. Τα ονόματα που παρελαύνουν στον αθλητικό τύπο ως πιθανοί στόχοι τής ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι τού Ιανουαρίου γεμίζουν τηλεφωνικό κατάλογο. Έλεος ρε παιδιά. Τουλάχιστον λίγη σύνεση και περισσότερο ψάξιμο στο άκουσμα κάθε τέτοιας είδησης. Επειδή μας είπε ο πρωτοξάδερφος του νονού τής γιαγιάς τής ξαδέρφης της αδερφής τού παππού μας που ζει θτην Ιθπανία μια μπαρούφα ότι σκέφτεται σοβαρά ο Μέσι να έρθει στην ΑΕΚ, δεν σημαίνει ότι συνιστά είδηση. Ούτε καν σαν πληροφορία δεν πρέπει να γράφεται.

Ο Κορομίνας που πέθαινε να έρθει στην ΑΕΚ, πήγε ήδη στην Οσασούνα. Για τον Μίτσελ που τον είχαμε στο τσεπάκι μας και πολλοί έπαιρναν όρκο ότι τον είδαν ακόμα και στο Ελευθέριος Βενιζέλος να έχει έρθει για να υπογράψει στην ΑΕΚ, τώρα ενδιαφέρεται η Μαγιόρκα. Και ποιος σώφρων Έλληνας πιστεύει ότι θα προτιμήσει την ΑΕΚ από την ομάδα τής πατρίδας του; Ο Καρόλ, που μας ενδιέφερε για το αριστερό άκρο τής άμυνας, πάει στη Μπενφίκα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα ρίχνουν αυτά τα ονόματα στο τραπέζι αφού ξέρουν ότι ούτε που θα καταδεχτούν να κοιτάξουν προς την Ελλάδα. Για τον Γεωργιάδη μέχρι και ο Χιμένεθ μας είπε μέσες άκρες ότι πρόκειται για χαμένο κόπο και πώς ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνουμε νερό στον μύλο τού Ολυμπιακού. Εκεί όμως οι παντογνώστες τής αθλητικογραφίας. Μέρα νύχτα με τη μεταγραφή τού Γεωργιάδη στην ΑΕΚ ασχολούνται όταν ακόμα και ο περούκας πρόεδρος του Πανσερρραϊκού και κολλητάρι τού Μαρινάκη δηλώνει ορθά κοφτά ότι δεν τον παραχωρεί -ειδικά στην ΑΕΚ- με τα αστεία ανταλλάγματα που προσφέρει. Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τον Βέλλιο του Ηρακλή. Τώρα βέβαια μπορεί να σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και κάποια από αυτές τις μεταγραφές να γίνει, είτε γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς άλλος για ένα παίκτη, είτε γιατί ο παίκτης βάζει βέτο να πάει στη συγκεκριμένη ομάδα που επιθυμεί, είτε γιατί έχει πέσει μεγάλη πείνα στις μικρές κυρίως ομάδες και αναμένεται να πέσει ακόμα μεγαλύτερη, οπότε μετά θα πανηγυρίζουν για την αποκλειστική είδηση που έδωσαν. Αλλά δεν ασκείται έτσι η δημοσιογραφία. Με το νόμο των πιθανοτήτων. Ο μόνος σίγουρος παίκτης που θα υπογράψει στην ΑΕΚ μέχρι στιγμής είναι ο Ισλανδός Φιόλουσον που έφερε ο Γκρέταρσον και προπονείται εδώ και μια εβδομάδα στα Σπάτα.

Στο θέμα Τζιμπούρ η διοίκηση της ΑΕΚ δέχτηκε μία ακόμα επικοινωνιακή ήττα. Εκεί που της χρωστούσαν της πήραν και το βόδι. Πώς ξαφνικά από εκεί που θα του έκαναν διακοπή συμβολαίου και μπλα, μπλα, μπλα, τώρα δέχονται να λύσουν ειρηνικά τη συνεργασία τους καταβάλλοντάς του και όλα τα δεδουλευμένα, ακόμα και μέρος τού συμβολαίου του, χωρίς να καταθέσουν καμία προσφυγή εναντίον του για απείθεια και ανάρμοστη συμπεριφορά; Όταν μάλιστα ο δικηγόρος του απείλησε ότι θα επιμείνει στη δικαστική επίλυση των διαφορών τους επειδή του επέβαλαν πρόστιμο προσπαθώντας να μειώσουν τις οφειλές προς το πρόσωπό του, η διοίκηση της ΠΑΕ έσπευσε κάθιδρη να αποκαταστήσει την αλήθεια μοιράζοντας δηλώσεις διάψευσης και ουσιαστικά καταθέτοντας την... μεταμέλειά της! Όταν παρακολουθώ την ΑΕΚ να εξευτελίζεται κατ' αυτό τον τρόπο, στο μυαλό μου έρχονται κάτι ονόματα: Ράμος, Αραούχο. Όλους νταντά τους κάναμε όταν μια νύχτα με ξαστεριά την κοπάνησαν από την πίσω πόρτα ζητώντας μας μετά και τα ρέστα και όλοι μια χαρά καριέρα κάνουν παίζοντας σε ομάδες τού εξωτερικού δίχως να υποστούν την παραμικρή συνέπεια. Αθάνατη ΑΕΚ. Στο μεταξύ τον Τζιμπούρ δεν τον θέλουν ούτε η φίλαθλοι της Λανς στην οποία έλπιζε να μεταγραφεί, αφού πρόβαλαν βέτο προς τη διοίκηση της ομάδας τους να μη προβεί στην απόκτησή του. Οι Γάλλοι ξέρουν, εμείς οι τρόμπες πότε θα μάθουμε;

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Έλα μη φρικάρεις. Θα έρθει αυτός ο Ισλανδός του Γκρέταρσον. Να δεις παιχταράς θα είναι ο άνθρωπος.

Τώρα όσο για τον Τζιμπούρ δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναπεί. Άκου ιστορία. Πάω μια μέρα στον ορθοπεδικό μου και τον βλέπω που κοιτούσε κάτι μαγνητικές. Του λέω ποιανού είναι; Μου λέει του Τζιμπούρ. Του λέει τι έχει; Μου λέει δεν έχει τίποτα, απλά παριστάνει τον τραυματία, διότι δεν είναι φαν της προπόνησης. Πριν από κάθε ματς όμως του περνάνε οι πόνοι και αγωνίζεται μια χαρά.

Λίγο καιρό μετά την συνομιλία με τον γιατρό διαβάζω ότι ο Σπανός τον έδιωξε από τον Ατρόμητο κακήν κακώς. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ίδιος παρέμεινε ο πανηλίθιος. Τα ίδια έκανε στον Πανιώνιο, τα ίδια και στην ΑΕΚ. Και στην Εθνική Αλγερίας ακόμα τα ίδια κάνει. Δεν έχει μέλλον το άτομο. Τα κατάφερε να καεί μόνος του. Η ομάδα που θα τον αποκτήσει μίλησε με την τύχη της. Πέτυχε τον πρώτο αριθμό του λαχείου...