Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αιδώς Αργείοι!

Του Χρήστου Ζωίδη από το σημερινό Sentragoal

Αν υπήρχαν λεφτά και αν η ΑΕΚ σκόπευε να κάνει μεταγραφές θα το είχε κάνει ήδη, αφού οι νεομεταγραφέντες έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται με τη νέα τους ομάδα από τον Γενάρη. Θα μπορούσε δηλαδή να έχει σπεύσει να αποκτήσει τους παίκτες που την ενδιέφεραν αξιοποιώντας τους στα ματς με τον Πανσερραϊκό, τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο. Οπότε και το κέρδος τής ομάδας από τις αγορές της θα ήταν μεγαλύτερο. Όσο πιο αργά τους αποκτήσει -αν τους αποκτήσει- τόσο λιγότερο θα βοηθήσουν σ' αυτή τη σεζόν. Αλλιώς, αν δεν την ενδιέφερε η άμεση ενίσχυση, τι τις θέλει τώρα τον Γενάρη τις μεταγραφές; Ας τις κάνει το καλοκαίρι.

Επανέρχομαι στο ζήτημα του Τζιμπούρ. Η ΑΕΚ, αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα, θα πρέπει να εξοφλήσει μέχρι δεκάρας τον ανεγκέφαλο Αλγερινό και να τον συνοδεύσει ευγενικά μέχρι την πόρτα τής εξόδου. Μετά να καθίσουν και να ετοιμάσουν ένα ντοσιέ σε πολλά αντίγραφα με όλα τα πεπραγμένα του στο ελληνικό πρωτάθλημα από την πρώτη μέρα που ήρθε σ' αυτό και με τα όσα δημιούργησε στην κάθε ομάδα που αγωνίστηκε εις βάρος συναδέλφων του, προπονητών και διοικήσεων και να τον μοιράζει δωρεάν σε κάθε ομάδα που θα εκδηλώνει ενδιαφέρον να τον αποκτήσει. Να, έτσι, σαν συστατική επιστολή ας πούμε. Επειδή αγαπάμε τον παίκτη κι ας μας πούλησε, σας εσωκλείουμε όλα τα προσόντα του και τα επιτεύγματά του στη χώρα μας για να τον προτιμήσετε...

Διάβασα με προσοχή την λάβρα επιστολή τού Ντέμη Νικολαΐδη προς όλα τα μέσα ενημέρωσης. Προσπάθησα να μπω για λίγο στη θέση του. Δεν παλεύεται νομίζω, να έχεις κάνει τόσα πράγματα, νε έχεις τερματίσει πριν την ώρα της την καριέρα σου, να έχεις πέσει με τα μούτρα και να δουλεύεις είκοσι ώρες το 24ωρο γι' αυτό που αγαπάς, να έχεις βάλει τα όποια ωραία λεφτουδάκια διέθετες, να έχει καταβάλει προσπάθειες να πείσεις όσο περισσότερους ανθρώπους μπορέσεις για να συσπειρωθούν στη μεγάλη προσπάθεια να βγάλεις την ΑΕΚ από το τέλμα και το αδιέξοδο και ούτε λίγο ούτε πολύ, άνθρωποι που παρέμειναν θεατές σ' αυτή την μεγάλη προσπάθεια να σε σπιλώνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, για να περάσουν στον κόσμο για σένα μια εικόνα εφάμιλλη με του Γιαγκούλα ή του Νταβέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αιδώς Αργείοι! Τον βρήκατε τον δυνάστη τής ΑΕΚ. Τον ανακαλύψατε τον υπεύθυνο όλων των δεινών της. Τον ξεσκεπάσατε τον μπαγαπόντη που έβαλε μπροστά την ομάδα για να αποκομίσει προσωπικά οφέλη. Και τα λαμόγια που της ήπιαν το αίμα μέχρι την τελευταία σταγόνα χασκογελάνε με τις πουράκλες στο στόμα, πολεμούν την ΑΕΚ σαν τον μεγαλύτερό τους εχθρό και σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους με σκοπό να καταδυναστεύσουν ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι όχι μόνο αυτό αλλά έχουν και πολλούς νοσταλγούς που θα τους ήθελαν και σήμερα στην ομάδα επειδή πιστεύουν ότι οι μέθοδοι με το σταυρό στο χέρι τού Νικολαΐδη ήταν για τις Τιτίκες. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται αληθινούς άντρες για να πάει μπροστά. Άντρες που όσο πιο μακρύ είναι το πούρο τους τόσο πιο μικρό είναι το πουλί τους. Χαίρετε!

2 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ο Ντέμης έκανε λάθη. Ουσιαστικά τα παραδέχτηκε και ο ίδιος. Έδειξε ότι δεν είναι φυγόπονος, όπως κάποιοι άλλοι που αποφεύγουν την ατομική ευθύνη.

Πήρε κάποια ρίσκα και δεν του βγήκανε. Να σου πω την αλήθεια ίσως θα έπρεπε να μείνει ο Ντέμης. Νομίζω είχε κι άλλα να δώσει στην ομάδα.

Πάντως ότι είχε να πει πιστεύω ότι το είπε.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Ο Ντέμης έκανε λάθη. Δεν έκανε εγκλήματα σε βάρος τής ΑΕΚ όπως τον κατηγορούν. Πολλοί βρήκαν το εύκολο θύμα και του φορτώνουν όλα τα στραβά αυτής της ομάδας. Επειδή είναι σεμνός και δεν βγαίνει κάθε τρις και λίγο να αμολάει μπαρούφες.

Δεν γινόταν να μείνει άλλο όμως αφού είναι γνωστό ότι οι δικές του οικονομικές δυνατότητες ήταν περιορισμένες. Αυτό τον ανάγκαζε να είναι θέλοντας και μη ένας απλός διαχειριστής των χρημάτων που έβαζαν άλλοι. Και όταν ήρθαν τα λάθη, σαν μάγκας και μπροστάρης που ήταν πάντα, έπρεπε να βγει και να αναλάβει τις ευθύνες του. Και το έκανε με παρρησία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο. Και δεν πήδηξε από το πλοίο όπως τον κατηγορούν. Ήταν δρομολογημένη από τον Μάιο η αποχώρησή του. Απλά επισπεύσθηκε λόγω των αντιδράσεων και της αγωνιστικής καθίζησης της ομάδας. Πίστεψε ότι με την παραίτησή του βοηθάει την ομάδα να ορθοποδήσει και να βρει τον δρόμο της αφού ο ίδιος δεν ήταν πλέον επιθυμητός.

Να θυμίσω μόνο ότι τόσο ο Βαρδινογιάννης όσο και ο Κόκαλης, όταν ανέλαβαν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, είχαν από μια στέρφα πενταετία ο καθένας με μεγάλες αποτυχίες και άσχημα αποτελέσματα, μέχρι να βρουν τα πατήματα, να μάθουν το χώρο και να εδραιωθούν.

Στην ΑΕΚ στήνουμε με την ίδια ευκολία αγχόνες και αγάλματα και μετά ξεχνάμε σε ποιον άξιζε το καθένα...