Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ρε λαμόγια...


Ρε λαμόγια, ο Μπλάνκο όταν φόρεσε τη μάσκα τού Ζορρό στη Λειβαδιά διακωμώδησε το άθλημα. Ο Μήτρογλου που κατέβασε την κυλόττα του τι το έκανε το άθλημα; Κι επειδή δικαιολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή ότι η κυλόττα τού έπεσε κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, του έχουμε εμείς λύση στο πρόβλημά του. Από τον επόμενο αγώνα μη ξεχάσετε εκεί στον Πανιώνιο να του πάρετε ζαρτιέρες. Φροντίστε μόνο να είναι κόκκινες για να ταιριάζουν ασορτί και με τον κώλο του.

Ρε λαμόγια, για μερικές δηλώσεις τού Αδαμίδη επιβάλλατε στην ΑΕΚ 20.000 ευρώ πρόστιμο. Τώρα που πήδηξε ο γκάγκστερ μέσα στο μπουθ και έπιασε τον σχολιαστή από το λαιμό ρίξατε στην Πανάθα 5.000 πρόστιμο; Ποιον δουλεύετε; Μήπως τους ίδιους τους Παναθηναϊκούς; Αν θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο μαλάκες καλά τους κάνετε.

Ρε λαμόγια, όταν με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ οι κανίβαλοι οπαδοί τής Πανάθας έκαψαν το σύμπαν τούς απαλλάξατε βγάζοντας τα επεισόδια περιορισμένα και φτάσαμε στα γεγονότα τής Τρίπολης για να γίνει τρεις φορές υπότροπη η Πανάθα ώστε να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (δεν σας έπαιρνε και για άλλη γαργάρα με σκέτο χρηματικό πρόστιμο. Πριν την Τρίπολη και το ΟΑΚΑ είχαν κάψει την Ξάνθη, πιο πριν την Καβάλα, ε, τι θα περιμένατε, να κάψουν και το Σύνταγμα;). Και καλείτε σε απολογία την ΑΕΚ για μερικές αψιμαχίες μεταξύ των οπαδών της που στο κάτω-κάτω κανένας δεν πήρε χαμπάρι βαφτίζοντας μάλιστα τα ανύπαρκτα επεισόδια εκτεταμένα; Κι αφού κανείς δεν τα είδε, πουθενά δεν γράφτηκαν, ούτε αναφορά από παρατηρητές και διαιτητές υπήρξε, εσείς πού τα ανακαλύψατε; Διότι αν δεν κάνω λάθος πρέπει να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας το προανακριτικό υλικό για να καλέσετε κάποιον σε απολογία. Κάποια βίντεο, κάποιες φωτογραφίες, κάποιες καταγγελίες. Υπάρχουν τέτοια; Φυσικά όχι. Επειδή ένας κομπλεξικός μπάτσος έγραψε πέντε μπαρούφες σε μια κόλλα χαρτί; Τα ίδια έκανε ένας άλλος τέτοιος κομπλεξικός και στον Βόλο κι αμέσως αρπάξατε την ευκαιρία να τιμωρήσετε τον ΠΑΟΚ με μία αγωνιστική για να περάσει ο Ολυμπιακός ένα εύκολο απόγευμα στην Τούμπα στον επαναληπτικό τού κυπέλλου. Κούνια που σας κούναγε. Μπορεί μέσα στο γήπεδο να μην υπάρχουν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αλλά να δούμε πώς θα τολμήσετε γαύροι και λαμόγια να βγείτε έξω απ' αυτό. Τα ίδια μεθοδεύετε και για την ΑΕΚ ώστε να παίξει στον επαναληπτικό τού κυπέλλου η Πανάθα εναντίον της χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της. Σας έχουν πάρει χαμπάρι μέχρι τη Χονολουλού βρε ξεφτίλες.

Ρε λαμόγια, και στους δύο μαϊμού πέναλτι για να κερδίσουν -ή τουλάχιστον να μη χάσουν- οπωσδήποτε; Γιατί ρε σεις; Θα σας κόψουν την πουτίγκα από το βραδινό σας; Χεσμένοι καραγκιόζηδες. Ο ίδιος διαιτητής (Κουκουλάκης) που αγνόησε τέσσερα (4) καταφανέστατα πέναλτι υπέρ τής ΑΕΚ στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης με αποτέλεσμα να το πληρώσει η ΑΕΚ με απώλεια δύο βαθμών (2-2), έδωσε ελαφρά τη καρδία πέναλτι όταν ο αέρας φύσηξε ορμητικά τον ποδοσφαιριστή τού Ολυμπιακού και κινδύνευσε να τον πουντιάσει. Καλά, ο άλλος χεσμένος, ο Κάκος, έχει δώσει δείγματα γραφής πολλές φορές. Δεν θα ανακάλυπτε πέναλτι για να γλιτώσει τον διασυρμό η Πανάθα; Τον Κάκο θα τον τιμωρήσετε ή όχι; Του Κουκουλάκη που ήδη προερχόταν από τιμωρία θα του αφαιρέσετε δια παντός τη σφυρίχτρα ή όχι;

Ρε λαμόγια, ότι είστε όλοι χοντρόπετσοι και τίποτα δεν τρυπάει την ελεφαντένια επιδερμίδα σας είναι γνωστό σε όλους. Αλλά να μη δίνετε δεκάρα που έχετε γίνει ρόμπα σε όλη την υφήλιο πάει πολύ. Γελάνε μαζί σας -και μαζί μας- στα τέσσερα σημεία τού ορίζοντα. Μας έχουν σε τέτοια ανυποληψία που ακούνε Έλληνας και πιάνουν ό,τι πιάνουμε όλοι μας όταν βλέπουμε παπά. Μέχρι πού θα το πάτε; Πόσο ακόμα θα υποτιμάτε τον μέσο φίλαθλο που δεν φοράει παρωπίδες ούτε έγχρωμα γυαλιά; Έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να σας πλακώσουν καμιά μέρα οι δικοί σας οπαδοί γιατί τολμήσατε να τους υποτιμήσετε τόσο;

Αν και ξέρω ότι μιλάω σε πανύψηλο τοίχο χωρίς αυτιά και μάτια, κάνω έκκληση στους φιλάθλους των δύο απαταιώνιων αλλά και στους καινούριους φιλάθλους που τώρα προσανατολίζονται ποια ομάδα θα ακολουθήσουν. Οι μεν πρώτοι δεν νιώθετε άσχημα με τα κατορθώματα αυτών που διοικούν τις ομάδες σας και με τους σφουγγοκωλάριους που φροντίζουν για την σώνει και καλά διάκρισή τους αν και αγωνιστικά δεν τους αξίζει κάτι τέτοιο; Δεν μπορεί να είστε τόσο ανεγκέφαλοι που να πανηγυρίζετε και να ευχαριστιέστε αυτό που γίνεται σε βάρος όλων των άλλων ομάδων. Αν πάλι τη βρίσκετε και νομίζετε ότι κατακτάτε κάτι με την αξία σας μπράβο. Τραβάτε μπροστά στους καθρέφτες σας κι αρχίστε να πανηγυρίζετε για τα όσα πανάξια κατακτούν οι ομάδες σας. Εγώ αν η ΑΕΚ ανέβαινε με τέτοιο τρόπο στην κορυφή θα είχα αλλάξει ομάδα. Επιλογές είναι αυτές. Αλλά εσείς, τα νέα παιδιά, είναι ντροπή και αμαρτία να δεθείτε πίσω από το άρμα αυτών των συλλόγων που έχουν καταλύσει κάθε αίσθημα δικαιοσύνης, κάθε ιδεώδες και κάθε ιδανικό. Τέτοιες διακρίσεις δεν έχουν κανένα υπόβαθρο, γι' αυτό και όταν βγαίνουν από τα σύνορα αυτοί οι δυο γίγαντες με τα χάρτινα πόδια μετατρέπονται στους μεγαλύτερους καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης. Έχετε να διαλέξετε μεταξύ εκατοντάδων ομάδων ή μερικών δεκάδων αν προτιμάτε τις πιο ισχυρές. Είναι αμαρτία να διολισθήσετε στις τάξεις αυτών των ξεφτιλισμένων συμπλεγματικών. Γίνετε οπαδοί τής ομάδας τού τόπου καταγωγής σας. Εκείνη έχει την ανάγκη σας κι εσείς έχετε λόγους να την υποστηρίζετε. Οι Έλληνες είμαστε περήφανοι και γι' αυτό δεν στέριωσαν εδώ φεουδάρχες και δυνάστες. Πάντα τους πολεμούσαμε και τους πετούσαμε στη θάλασσα. Έτσι και τώρα, όσους μας περιβάλλουν, πρέπει να παλεύουμε για να πάψουν να καταδυναστεύουν τις ζωές μας κι όχι να γινόμαστε οπαδοί τους.

Ρε αηδιαστικέ χοντρέ πρόεδρε της δαφνοστεφανομένης γκέισας του λιμανιού, πόσο θα σε παίρνει να προκαλείς τους πολίτες αυτής της χώρας που στενάζουν κάτω από τη μπότα των νεοκατακτητών τού ΔΝΤ και της Τρόικας; Ρε πόσους μπράβους θα προσλάβεις στη δούλεψή σου; Αλλά και όλο το αδερφάτο των φουσκωτών κι αν εξασφαλίσεις, θα εξακολουθείς να κοιμάσαι ήσυχος μ' αυτά που κάνεις; Δεν πήρες μια ποδοσφαιρική ομάδα από αγάπη και προσπαθείς να την κάνεις καλύτερη ώστε να σου το αναγνωρίσουν όλοι. Εσύ προκαλείς την κοινωνία για να γελάς πίσω από την χοντροκοιλάρα σου. Προκαλείς και ειρωνεύεσαι τους αντιπάλους σου σαν φεουδάρχης που κοιτάζει αφ' υψηλού τους υπηκόους του και κάνει κρύες πλακίτσες μαζί τους για να σκοτώνει την ώρα του. Έχεις μετατρέψει όσους σε περιστοιχίζουν σε μια κουστωδία γελωτοποιών που σκίζονται ποιος θα σου κάνει την καλύτερη κωλοτούμπα και ποιος θα σε κάνει να γελάσεις περισσότερο για να του πετάξεις το κόκαλο από το μπούτι τού βοδιού που μόλις ξεκοκάλισες και στέκεις πασαλειμμένος μέσα στα ξύγκια. Χοντρέ, δεν το πας καλά το καράβι. Αποκτώντας ομάδες δορυφόρους με προέδρους υποτακτικούς που φροντίζουν να σου εξασφαλίζουν τα καλύτερα ζωντανά από τα κοπάδια τους για τα λουκούλλεια φαγοπότια σου, δεν πρόκειται να γίνεις ποτέ αγαπητός ούτε στους δικούς σου ιθαγενείς. Τον πρώτο καιρό θα σε αποθεώνουν γιατί τους αρέσει ο φύλαρχός τους να είναι αιμοδιψής αλλά πολύ σύντομα οι ίδιοι θα είναι που θα σε αποκαθηλώσουν και θα σε μαγειρέψουν στο κεντρικό καζάνι τής φυλής με πατατούλες και καρότα. Και τότε χοντρέ δεν θα γελάς καθόλου.

Ρε λαμόγια Μπέοι, Κομπότηδες, Τσακίρηδες, Βεντούρηδες, Πανόπουλοι, Μητρόπουλοι, Θεοδωρίδηδες, Ψωμιάδηδες και λοιποί τσανακογλύφτες, δεμένοι πάντα στο άρμα τής παράγκας κάποιου παχύδερμου με λεφτά για πέταμα, εσείς που λοιδορείτε με περίσσια ευκολία όποιον αντίπαλό σας βρίσκεται σε αδυναμία, νομίζετε πως είσαστε παντοδύναμοι και πως έχετε πιάσει τον παπά από τ' αρχίδια; Έχει ο καιρός γυρίσματα για όλους σας στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Και ξέρω ότι δεν σας κάνει κόπο να τον γυρίσετε τον αμανέ και να μυξοκλαίτε μπροστά σ' αυτούς που φτύνατε πριν, ζητώντας έπειτα τη βοήθειά τους -τέτοιοι ήσασταν πάντα- αλλά έχετε σκεφτεί πόσος κόσμος θα χαίρεται βλέποντάς σας με τη γλώσσα έξω και τον ιδρώτα να τρέχει στους χοντρούς σας σβέρκους και στις καράφλες σας; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία για ένα λαμόγιο από το να είναι γονατιστό στα τέσσερα και να παρακαλάει για έλεος εκείνους που επί χρόνια είχε απαξιώσει. Θα αντικατοπτρίζεται στην αγωνία σας η ίδια η κοινωνία μας που στενάζει καθημερινά από τις επιπτώσεις που της επέφεραν κάτι λαμόγια σαν και σας με τα εγκλήματά τους και ξαφνικά της δίνεται η ευκαιρία να τα τιμωρήσει. Και θα σας τιμωρήσει πολύ αυστηρά. Να είστε σίγουροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: