Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ferrari χωρίς μηχανή

Τουλάχιστον το αλογάκι είναι κιτρινόμαυρο και ατρακάριστο...

Επιτέλους, βγήκε κάποιος και μίλησε. Ίσως όχι ο πιο αρμόδιος για να το κάνει αλλά αυτά που έπρεπε να ακουστούν, ακούστηκαν. Ο Μανόλο Χιμένεθ, χωρίς περιστροφές, περιέγραψε επακριβώς την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στη σημερινή ΑΕΚ. Και τι είπε; Με λίγα λόγια και μεστά, στην ΑΕΚ σήμερα επικρατεί το απόλυτο χάος. Φως δεν υπάρχει από πουθενά και η ομάδα θα πορευτεί πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, δίχως να γνωρίζει κανείς από αυτούς που την οδηγούν από σχοινοβασία και χωρίς να υπάρχει προστατευτικό δίχτυ από κάτω.

Μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν. Οι παίκτες που αποκτούνται σαν δανεικοί (Μίτσελ, Μπάχα) δεν είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσουν επειδή κανείς δεν ξέρει αν θα επανέλθουν στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν από ένα χρόνο, όταν μεσουρανούσαν. Και φυσικά αν βρίσκονταν σήμερα σ' εκείνη την κατάσταση δεν θα επέλεγαν να έρθουν στην ΑΕΚ.

Στους τερματοφύλακες μένουμε με τον κέρβερο Σάχα προσδοκώντας ότι θα μιμείται όσο πιο αραιά γίνεται τον τροχονόμο στο κέντρο τού Μπουένος Άιρες, τον Αραμπατζή του ενός βήματος μπροστά και των δύο πίσω και τον πιτσιρικά τον Μοσχονά που αν κρίνουμε από τον 26άρη πια Αραμπατζή μελαγχολούμε σκεπτόμενοι πότε θα πάρει αυτός την δική του ευκαιρία.

Στα πλάγια μπακ θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε με τους ίδιους παίκτες και με τις γνωστές αδυναμίες τους. Τον φιλότιμο αλλά ευπαθή Γεωργέα, τον βοήθα Παναγιά μου Γιάχιτς, τον υπ' ατμόν Νταντόμο και τον εργάτη αλλά άτεχνο Καράμπελα.

Στα κεντρικά μπακ ψάχνουμε τη βοήθεια του θεού ώστε να μπορεί να αντέχει και να μην τραυματίζεται ο Δέλλας και να τραβάει κουπί ο νεαρός Μανωλάς μέχρι να βγουν τα πνευμόνια του. Α, ναι, υπάρχει και ο δανεικός Νασούτι.

Στα αμυντικά χαφ να παρακαλάμε να είναι καλά ο Μάκος, να ελπίζουμε να αντέξει ο Ντιοπ, να τελειώσει η περίοδος του Γκέντζογλου και να μπορέσει να προσφέρει ο Μίτσελ.

Στο κέντρο να προσευχόμαστε να μην κάψουν λάδια οι Καφές, Λαγός, Σκόκο και να επιστρέψει σύντομα και υγιής ο Μπερνς, γιατί αν περιμένουμε από Γκερέιρο, Έντερ, Λεονάρντο που τους έχουμε δείξει ήδη την πόρτα τής εξόδου δεν θα πρέπει να ελπίζουμε σε πολλά πράγματα.

Στην επίθεση μένει ο γερόλυκος Λυμπερόπουλος, ο διαπραγματευόμενος με τον βάζελο Μπλάνκο και περιμένουμε να κληρωθεί ο αριθμός τού λαχείου μας που λέγεται Μπάχα.

Και ακολουθεί ένα καραβάκι φορτωμένο ελπίδες που λέγονται Αργυρίου, Κλωναρίδης, Τσαμουρλίδης, Φροξυλιάς, Αμπντουραχμάνι, Ιντζόγλου, αλλά κανείς από αυτούς στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά.

Είπε κι άλλα όμως ο Μανόλο. Είπε ότι η ΑΕΚ είναι μια Φεράρι, μόνο που της λείπει η μηχανή! Είπε ότι το μπάτζετ είναι ανύπαρκτο! Είπε ότι οι καλύτερες μεταγραφές θα είναι να γυρίσουν υγιείς οι Δέλλας και Μανωλάς! Είπε ότι ήταν ενημερωμένος για τα προβλήματα που θα συναντούσε ερχόμενος στην ΑΕΚ αλλά δεν περίμενε και τέτοιο μπάχαλο! Είπε ότι η ομάδα δεν ήταν προετοιμασμένη για να συμμετάσχει σε τρεις διοργανώσεις. Είπε ότι η ομάδα θα παλέψει για την τρίτη θέση αλλά για να την κερδίσει πρέπει πρώτα να καταφέρει να μπει στα πλέι οφς! Είπε επίσης ότι δεν είναι σίγουρος αν η ΑΕΚ έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή μπορεί να θεωρηθεί τρίτη τη τάξη για το ελληνικό πρωτάθλημα! Είπε ότι οι δυο μέτοχοι βάζουν λεφτά στην ΑΕΚ μόνο που πάνε για να κλείσουν άλλες τρύπες και γι' αυτό δεν περισσεύουν για ενίσχυση της ομάδας! Και είπε και το κορυφαίο: Κάποτε η ΑΕΚ ήταν μεγάλη ομάδα!

Σκληρά λόγια μα όλα αντιπροσωπεύουν αλήθειες που οι περισσότεροι τυφλωμένοι από την αγάπη μας για την ΑΕΚ δεν θέλαμε να παραδεχτούμε. Ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή να ακολουθήσει ο Αδαμίδης το παράδειγμα του Χιμένεθ και να βγει στα ίσια, αφού του έχει προλειάνει το έδαφος ο προπονητής, να πει ξεκάθαρα ποιες είναι οι προοπτικές, τι περιμένουν να γίνει οι διοικούντες, ποιο είναι το πλάνο τους για την επόμενη μέρα και πότε σκοπεύουν να σαλπίσουν επίσημα προσκλητήριο σε υποψήφιους επενδυτές ή και αγοραστές τής ομάδας, θέτοντας ξεκάθαρα το τι ζητάνε και το τι υποχρεούται να καταβάλλει όποιος ενδιαφερθεί, αφού οι ίδιοι όπως είναι φανερό δεν είναι σε θέση να προσφέρουν καμία επιπλέον βοήθεια στην ΑΕΚ. Να μπουν ρήτρες που να διαφυλάσσουν τους υποψήφιους επενδυτές, ώστε αν τους προκύψουν εκπλήξεις πέρα από τις καταβολές που θα συμφωνηθούν, να υποχρεούνται να τις καταβάλλουν οι προκάτοχοί τους. Και φυσικά να προβούν σε μείωση της τιμής τής ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής τουλάχιστον κατά το ένα πέμπτο, ποσό που θα αντιπροσωπεύει άλλωστε και την εικόνα αλλά και θα είναι ενδεικτικό τής αξίας τής σημερινής μετοχής τής ΑΕΚ, ώστε να δοθεί κίνητρο και σε πιο μικρούς επενδυτές να βοηθήσουν την ομάδα...

2 σχόλια:

GeorgeZ είπε...

Πραγματικά είπε τα πράγματα οπώς είπε.Σκεφτόμουν πριν μια εβδομάδα που εσύ στο μπλόγκ σου και εγώ στο δικό μου και γενικά και οι δύο εκφράζαμε την αισιοδοξία μας για τον μέλλον.Δεν σχολίασα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου ομως θα το κάνω τώρα.Πραγματικά για αλλη μια φορά δείξαμε τις αδυναμίες μας.Ντροπή τους...

Ο ''παράγκας'' ολυμπιακός κέρδισε με μούφα πέναλτυ και εκτός αυτού θα παίξει στην άδεια τούμπα.Και βλέπεις μετά τους γαύρους να χέρονται στα μπλοκο-sites και να λένει +7 και άντε γειά......

Τέλος για το άρθρο σου με κάλυψε για τις δηλώσεις του Μανόλο.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Γιώργο μου έχουμε αρχίσει να χάνουμε τη μπάλα και δεν είμαστε οι μόνοι. Όλοι οι φίλοι τής ΑΕΚ το ίδιο έχουν πάθει. Εκεί που κερδίζεις άνετα τον Παναθηναϊκό τρως μια ξεγυρισμένη τεσσάρα από τον Βόλο και έρχεσαι στα ίσια σου.
Ο Χιμένεθ καλά τα λέει. Το ζήτημα είναι ότι η ομάδα έτσι δεν πάει πουθενά.
Ο χοντρός στο λιμάνι τον έχει δέσει τον γάιδαρό του. Οι βάζελοι παίρνουν τη δεύτερη θέση που τους ενδιαφέρει και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Για καλό και για κακό έχουν εξασφαλίσει και το σπρώξιμο από τα κοράκια. Οπότε εμείς οι υπόλοιποι πάμε άκλαυτοι. Μια μικρή ελπίδα για το κυπελλάκι μας έχει μείνει αλλά και γι' αυτή έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν μπορούμε να τα καταφέρουμε πέφτοντας πάνω στο γαύρο. Εκτός αν τον πετάξει έξω ο ΠΑΟΚ. Όπου φτωχός κι ημοίρα του φίλε...