Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΕΚ-Εργοτέλης 1-0


Σε καλό να μας βγει φέτος αλλά όποια ομάδα αποφασίσει να μας παίξει με αντεπιθέσεις την έχουμε βάψει από χέρι. Η άμυνά μας είναι πιο αργή κι από replay και υστερεί τρομερά στις επιστροφές. Για καλή μας τύχη σήμερα είχαμε κάτω από τα δοκάρια έναν εξαιρετικό Αραμπατζή που κατέβασε τα ρολά και γλιτώσαμε από βέβαιη ήττα.

Στα... ενδότερα η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη αφού ούτε οι επιθετικοί μας βρέθηκαν σε καλή μέρα κι αυτό το γκολ με το οποίο κλέψαμε τη νίκη το έβαλε ένας αμυντικός μέσος.

Πιο αναλυτικά:

Ο Αραμπατζής για μένα υπήρξε ο MVP του αγώνα. Ελπίζω να μη ξανακούσω τίποτα αηδίες για Κωνσταντόπουλο στην εντεκάδα αν δεν υπάρχει εξαιρετικός λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Γεωργέας έχει πάρει την κατιούσα. Ο άτιμος ο χρόνος δεν συγχωρεί. Εκείνο τον Κοντοέ γιατί τον πήραμε; Τον νεαρό Τσουκαλά; Κι αυτός αιώνιο ταλέντο θα μείνει; Άντε να τον βαλσαμώσουμε τον Καλαματιανό να τον βλέπουν και να τρέμουν οι αντίπαλοι.

Ο Καράμπελας όπως πάντα φιλότιμος αλλά λίγος.

Ο Μανωλάς και πάλι τραγικός, δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη. Ειδικά με τον Ισπανό δίπλα του υπήρξαν κίνδυνος θάνατος και μάλλον χρωστάνε μια λαμπάδα ίσα με το μπόι τους στον Άγιο Αραμπατζή που αύριο δεν θα ασχολείται μαζί τους αρνητικά όλος ο αθλητικός τύπος. Επίσης ο Κωστάκης μυαλό δεν λέει να βάλει. Και σήμερα τα νεύρα του δεν κατάφερνε να τα ελέγξει. Αλλά ποιος να του τραβήξει το αυτί; Η διοίκηση που τους έχει απλήρωτους εδώ και επτά μήνες ή ο προπονητής που βγήκε και είπε ότι στο Βέλγιο έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την ΑΕΚ χωρίς να κοκκινίσει από ντροπή; Μήπως με το αυτί του πρέπει να ασχοληθεί λίγο ο θείος του ο Στελλάρας που πιστεύει τόσο πολύ στην αξία του ώστε του έπεφτε λίγη η ΑΕΚ για να συνεχίσει την καριέρα του ο ανιψιός του;

Ο Κάλα παρασύρθηκε από το γενικό βραχυκύκλωμα και μπέρδεψε τα μπούτια του κι αυτός. Ίσως πλάι στον Δέλλα να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς. Με τον Μανωλά στο πλευρό του μετατρέπονται και οι δύο σε δημόσιο κίνδυνο.

Ο Μάκος έκανε πολύ καλό παιχνίδι και σημείωσε και το μοναδικό μας γκολ.

Ο Γκέντζογλου για άλλη μια φορά μάς έκανε να κλάψουμε από... νεύρα. Έλεος. Ας τον κοιτάξει καλύτερα καμιά Τζένοα, Μπολόνια, Τσεζένα. Είναι σίγουροι για την αποτελεσματικότητα των σκάουτέρ τους; Μπας και είναι τίποτα άμπαλοι μυρωδιάδες και δεν έχουν διακρίνει καλά την ποδοσφαιρική αξία τού νεαρού μέσου; Αυτοί θα χάσουν πάντως.

Ο Κάρλος βρέθηκε σε μια θέση που μάλλον δεν την κατέχει. Δεν εξηγείται διαφορετικά η τραγική του απόδοση που οδήγησε στην αλλαγή του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Λεονάρντο για άλλη μια φορά δικαιούται τον τίτλο τού πιο μαχητικού ποδοσφαιριστή τής ομάδας. Ήταν μια διαρκής απειλή για τον αντίπαλο και σχεδόν όλες μας οι επιθετικές προσπάθειες περνούσαν από τα πόδια του, αν και συνολικά η απόδοσή του δεν ήταν εφάμιλλη με εκείνη των πρόσφατων εμφανίσεών του.

Ο Γκούντγιενσεν εξακολούθησε και σήμερα να παραμένει μακριά από τον παλιό καλό του εαυτό. Πάντως παίκτες τής δικής του αξίας δικαιούνται τον χρόνο προσαρμογής που τους χρειάζεται.

Ο Μπέλεκ έμοιαζε πολύ αγχωμένος και όλες του οι κινήσεις διακρίνονταν από μια αδικαιολόγητη βιασύνη που τον οδηγούσε στο εύκολο λάθος. Ας ηρεμήσει. Όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν είναι ο Φαν Μπάστεν που θα λύσει με τη μία το χρόνιο επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΚ.

Ο Μπερνς που πέρασε αλλαγή δεν πρόλαβε να δείξει πολλά πράγματα πέρα από την ταχύτητα που τον διακρίνει.

Ο Λυμπερόπουλος μοιάζει να έχει βαρύνει πολύ. Και μάλλον ούτε η ψυχολογία του πρέπει να βρίσκεται στα ύψη.

Ο Βάργκας είναι κανονικός ποδοσφαιριστής και το αποδεικνύει σε κάθε του εμφάνιση. Κανονικός ποδοσφαιριστής είναι εκείνος που είτε ξεκινάει έναν αγώνα είτε μπαίνει αλλαγή στο 90' δίνει και την ψυχή του για να κάνει σωστά τη δουλειά που του έχει αναθέσει ο προπονητής του.

Ο Χιμένεθ σωστά την είχε στήσει την ομάδα και οι αλλαγές του είχαν όλες τη λογική τους. Πάντως κι αυτός δείχνει φορτωμένος όσο και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του με άγχος. Ίσως οι τρεις βαθμοί τής νίκης να λειτουργήσουν καταλυτικά για τη συνέχεια και να βοηθήσουν ώστε να ηρεμήσουν όλοι και να κοιτάξουν να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά για την οποία τους εμπιστεύτηκε η ΑΕΚ.

4 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Φέτος η χρονιά προβλέπεται "κλάφτα Χαράλαμπε". Χειρότερη από πέρυσι. Θα το πιούμε και τούτο το ποτήριο...

ΥΓ.1 Αχ, βρε Αδαμίδη! Πόσο άσχετος ή ηλίθιος πρέπει να είσαι για να κάνεις δώρο τον Τσιμπούρ στον Ολυμπιακό;
ΥΓ.2 Ομάδα που πήρε για βασικό τον ... Κοντοέ(!!!) και στηρίζεται στον (45χρονο πλέον) Γεωργέα...
ΥΓ.3 Θέλω πίσω Μπλάνκο-Σκόκο. ΤΩΡΑ!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Εγώ ήθελα πίσω και Ντιοπ. Αλλά τώρα είναι αργά. Τα πουλάκια πέταξαν. Και μάλιστα τα περισσότερα τζάμπα!

Πόσα ποτήρια θα αντέξουεμ ρε συ κολλητέ να πίνουμε με τους μυρωδιάδες που έχουμε μπλέξει; Καταντήσαμε Πανιωνάκι...

Γι' αυτό σου λέω. Μία είναι η λύση. Να το ρίξουμε στους λουκουμάδες! Να βάλω; Να βάλω...

BALADEUR είπε...

ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ, ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ...

ΥΓ. Ρε συ, τον Γεωργέα τον "μεγάλωσα" κατά δέκα χρόνια...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Δεν έπεσες και πολύ έξω που τον έκανες 45άρη. Εγώ όταν τον βλέπω στο γήπεδο μου θυμίζει 75άρη μαραθωνοδρόμο που τρέχει μόνο και μόνο για να τον γράψουν στο βιβλίο Γκίνες κι ας τερματίσει τρεις μήνες μετά από τους υπόλοιπους αθλητές.