Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ-Θρασύβουλας Αμαρουσίου (πρώην ΑΕΚ) 3-0


Ο ΠΑΟΚ ανταπέδωσε με τον καλύτερο τρόπο την περσινή χάρη που του είχε κάνει η ΑΕΚ να επιστρέψει στο τερέν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και να γλιτώσουν οι Θεσσαλονικείς την τιμωρία, σταματώντας στα τρία γκολ και σβήνοντας τις μηχανές στο δεύτερο ημίχρονο για να μη διασύρει την τραγική αντίπαλό του.

Μια ΑΕΚ χωρίς αρχή και τέλος, που δυστυχώς δεν πρόκειται να πάει πουθενά όσο θα έχει στη σύνθεσή της τέσσερις πρώην ποδοσφαιριστές (Γεωργέα, Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Γκουντγιόνσεν) και ένα άμπαλο κατσίκι (Μανωλά) που έχει την απαίτηση να εξασφαλίσει συμβόλαιο 500 χιλιάδων το χρόνο. Φυσικά όσοι μιλάνε για ελλείψεις αναφέροντας τους Καφέ, Γκέντζογλου και Κωνσταντόπουλο την χρειάζονται επειγόντως την ψυχοθεραπεία τους.

Δυστυχώς αυτή είναι η φετινή ΑΕΚ, έτσι την κατάντησαν οι Αγαμίδειες δυνάμεις και ο θεός να βάλει το χέρι του για να μην αξιωθούμε να δούμε τη θλιβερή συνέχεια. Καλύτερα να γίνει ένα θαύμα και να διακοπεί το πρωτάθλημα.

Κατά τ' άλλα περίσσεψαν οι δηλώσεις των αμετανόητων θλιβερών παικτών της πριν από τον αγώνα, όπου άλλοι πήγαιναν για να αλώσουν την Τούμπα και άλλοι έκαναν επίδειξη εξυπνάδες διατρανώνοντας ότι "ξέρουν τον τρόπο για να φύγουν με το διπλό", τρομάρα τους. Κάποιος πρέπει να τους πει, επιτέλους, να το βουλώσουν και αν έχουν κάτι να πουν κάποτε, να μας το δείξουν μέσα σε κανένα γήπεδο. Οι περσινοί διασυρμοί φοβόμαστε ότι θα ωχριούν φέτος μπροστά σ' αυτούς που μας περιμένουν. Δεν θα είναι όλοι ΠΑΟΚ.

Για τον προπονητή τι να γράψει κανείς. Έχει τέτοια τρικυμία στο κρανίο του που μέχρι να αποφασίσει ποιο σύστημα ταιριάζει στην ομάδα και ποιοι ποδοσφαιριστές είναι σε θέση να το παίξουν, η ΑΕΚ θα πηγαίνει από τραγωδία σε τραγωδία.

Σταματάμε εδώ γιατί όσο εμβαθύνουμε τόσο ο βρασμός ψυχής μεγαλώνει και τόσο περισσότερο θα χάνουμε τον αυτοέλεγχό μας και δεν κάνει.

Η ΑΕΚ, πρέπει να το παραδεχτούμε, είναι αξιολύπητη και το μέλλον της διαγράφεται μαύρο και σκοτεινό.

Καληνύχτα σας...

12 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Δεν αποτελεί σοκ για μένα.
Περίμενα μια τέτοια εξέλιξη φέτος.
Έδειχνε το πράγμα.
Άντε να δούμε που θα σταματήσει ο κατήφορος...

BALADEUR είπε...

Όχι πως ψάχνω δικαιολογίες, αλλά παίζει τον ρόλο του πως η ομάδα έδωσε 4 ματς
σε διάστημα 10 ημερών και μάλιστα τα 3 εκτός έδρας: Βέλγιο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη (δηλ. 5 ταξίδια).
Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη βάθους στο ρόστερ είναι σημαντικός παράγοντας.

Παράδειγμα 1ο: ο φιλότιμος (και λίγο άνω του μετρίου) Καράμπελας κινδυνεύει να καεί από τα πολλά ματς.
(Δεν αναφέρομαι μόνο στην φετινή σεζόν.)

Παράδειγμα 2ο: ο Βάργκας ήρθε ανέτοιμος κι αντί να καλύψει αργά και σταθερά το χαμένο διάστημα παίζει συνεχώς.
4 ματς σε 10 ημέρες για ανέτοιμο ποδοσφαιριστή είναι έγκλημα...

BALADEUR είπε...

Για να το κλείσω (γιατί θα το ξημερώσω σε λίγο),
χρειαζόμαστε επειγόντως μετόχους, διοίκηση,
προπονητή και καμιά δεκαριά (τουλάχιστον) ποδοσφαιριστές...

KANTHAR0S είπε...

Το βασικό είναι ότι θες παίχτες. Ποιοτικούς παίχτες. Δεν ξέρω αν θες και Πρόεδρο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ο Αδαμίδης τους τελευταίους μήνες.

Όσο για τον προπονητή φαίνεται ότι είναι ανεπαρκής να διαχειριστεί σωστά το υλικό. Ρε Χιμένεθ, βλέπεις ότι η άμυνα μπάζει από παντού. Θωράκισε την με ποσότητα. Έλεος. Εν ανάγκη πέταξε στο χόρτο τρία στόπερ. Νταξ, μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ, χωρίς να είναι κάτι τρομερό, σου έδινε την εικόνα ότι όποτε ήθελε έβγαινε μπροστά για γκολ. Ο ΠΑΟΚ έβγαζε μια αυτοπεποίθηση κι εσύ μια χαλαρότητα. Άντε να πετούσεο Δέλλας κανά μπινελίκι.

Σάββας είπε...

Έχω βαρεθεί να διαβάζω εφημερίδες που όταν η Α.Ε.Κ. κερδίζει κάποιον αγώνα όλοι αποθεώνουν τον Χιμένεθ και όταν χάνει η ομάδα όλοι να στρέφονται εναντίον του. Έχω όμως κάποιες απορίες που θα ήθελα να συζητήσουμε.

1. Ο Χιμένεθ τελικά είναι ένας προπονητής τόσο καλός όσο υποστηρίζει ο Μουρίνιο ή απλά είναι ένας προπονητής β' διαλογής;
2. Στην άθλια εικόνα της Α.Ε.Κ. οι παίχτες δεν έχουν κάποιο μερίδιο ευθύνης; Η διοίκηση ίσως;
3. Όταν ξεπουλάς τον πιο ποιοτικό σου παίχτη (βλ. Σκόκο)για να πάρεις 3-4 δανεικούς και να μπορείς να κρατήσεις όλους τους μαθουσάλες 33+ και στην συνέχεια φεύγουν και δύο παίχτες κλάσης (βλ. Ντιόπ, Μίτσελ)χωρίς να τους αναπληρώσεις, τότε πόσες πιθανότητες έχει αυτή η ομάδα να παρουσιάσει κάτι καλό; Ο Π.Α.Ο.Κ. πόσο μεγαλύτερο μπάτζετ είχε από την Α.Ε.Κ. και κράτησε τον Βιερίνια;
4. Έχουμε τόσο βαθύ ρόστερ για να μείνει στον πάγκο ο Μανωλάς και ο Δέλλας; Ποιον να έβαζε; Τον Ντριπτς; Αυτούς έχει και αυτούς βάζει. Μακάρι να είχε η ομάδα χρήμα και να μπορούσε να πάρει παίχτες.
5. Έχουν ακουστεί στο παρελθόν ότι υπάρχουν προπονητές που δουλεύουν σε ομάδες με χαμηλότερης αξίας ποδοσφαιριστές και η ομάδα τους παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ποιοι είναι αυτοί οι προπονητές που τερμάτισε η ομάδα τους ψηλότερα από την Α.Ε.Κ. στον βαθμολογικό πίνακα;
6. Ο Σάντος μας έφτασε ένα βήμα πριν το πρωτάθλημα με Μπούρμπο και Κρασσά, Ο Φερέρ πήρε το πρωτάθλημα και το έχασε στα χαρτιά. Ο Χιμένεθ πήρε το Κύπελλο στην πρώτη του χρονιά αποκλείοντας Παναθηναϊκό και Π.Α.Ο.Κ. αλλά και οι τρεις προπονητές έχουν κατηγορηθεί από οπαδούς που πιστεύουν ότι η Α.Ε.Κ. έχει παίχτες αντάξιους με αυτούς της Μπαρτσελόνα και κακώς δεν σαρώνει τα πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Πιστεύετε πως υπάρχει προπονητής που αυτή τη στιγμή αυτό το συνονθύλευμα παιχτών θα μπορούσε να το κάνει ομάδα;

Όλα αυτά είναι σκέψεις δικές μου και σίγουρα δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές γι' αυτό άλλωστε κάνουμε και τον διάλογο. Αν υπήρχαν κάποια χρήματα είμαι 100% σίγουρος πως σε αυτή την Α.Ε.Κ. ο Χιμένεθ θα κρατούσε μετά βίας 5-6 παίχτες. Αυτό δεν λέμε κι εμείς καμιά φορά βλέποντας τον τρόπο που παίζει η ομάδα μας; Δεν μπορεί ένας προπονητής να έρθει σε μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες και να μαθαίνει τους παίχτες τα βασικά που μαθαίνουν στα πιτσιρίκια. Δεν είμαι υπερβολικός σε αυτό που λέω. Όταν βλέπω ανήμπορους τους παίχτες να αλλάξουν 3 συνεχόμενες φορές την μπάλα τότε αυτό εισπράττω. Κανείς δεν αμφιβάλλει για την αξία του Λύμπε και του Δέλλα αλλά όλοι βλέπουμε ότι φέτος δεν θα είναι η χρονιά τους. Μάλλον θα έπρεπε να είχαν σταματήσει το ποδόσφαιρο κατακτώντας το Κύπελλο και μένοντας στην μνήμη των φιλάθλων με τις καλύτερες αναμνήσεις. Όσα λοιπόν και να τους μάθει αυτός ο προπονητής ο Δέλλας σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει γρήγορος παίχτης.

Συγνώμη για το τεράστιο κείμενο. Καλή συνέχεια, όσο καλή μπορεί να είναι. Ας ελπίσουμε ότι την Πέμπτη θα δούμε μια σοβαρή ομάδα μέσα στο γήπεδο.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Οι περισσότεροι νομίζω το περιμέναμε. Ήταν θέμα χρόνου η κατάρρευση.

Στη δεύτερη παρατήρησή σου, σού υπενθυμίζω τις δηλώσεις τού Χιμένεθ ότι δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για έλλειψη παιχνιδιών αν χάναμε στο Βέλγιο.
Και στέκομαι εδώ:
Δεν είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας, μάς έφταιγε η απραξία. Τώρα που δώσαμε τρία-τέσσερα μαζεμμένα καταρρεύσαμε. Μήπως να μπούμε σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης;

Στον Βάργκας ναι, γίνεται κακή διαχείριση. Το ίδιο και στον Δέλλα και στον Γεωργέα και στον Λυμπερόπουλο και στον Γκουντγιόνσεν. Αλλά ο Καράμπελας ή ο Μανωλάς να τα έφτυσαν με πέντε συνεχόμενα παιχνίδια είναι για να αυτοκτονούμε. Τι να πουν οι παλιοί που έπαιζαν 40 και βάλε παιχνίδια σερί τον χρόνο;

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σου πρόταση. Χρειαζόμαστε μετόχους, ιδιοκτήτες, διοίκηση, προπονητή και παίκτες. Μετά θα γαμάμε και θα δέρνουμε!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Φυσικά και πρόεδρο θέλουμε. Αλλά κυρίως ιδιοκτήτη. Με ρεφενέ η ΑΕΚ δεν πάει πουθενά. Μετατρέπεται σε καφενείο. Και βέβαια θέλει παίκτες. Και δυστυχώς για άλλη μια φορά, πολλούς παίκτες!
Όσο για τον προπονητή. Θες να μην είναι ντιπ για ντιπ άσχετος; Ωραία, δεν είναι. Είναι πιο επικίνδυνος από άσχετο όμως μόνο και μόνο επειδή συμβιβάστηκε και αποδέχτηκε τη σημερινή αρρωστημένη κατάσταση κι από πάνω βγαίνει και ρίχνει τις ευθύνες στους παίκτες του. Α-πα-ρά-δε-κτος!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Σάββας

1ο μέρος

Από καταβολής ποδοσφαίρου έτσι είναι τα πράγματα. Είτε διοικητικός, είτε προπονητής ή ποδοσφαιριστής, στις νίκες είσαι ήρωας και στις ήττες ψάχνεις τρύπα για να κρυφτείς.
Η δικές μου θέσεις στις απορίες σου -χωρίς να σημαίνει ότι αποτελούν θέσφατο- είναι οι εξής:

1. Ο Χιμένεθ δεν είναι σίγουρα ο προπονητής πρότυπο που παρουσίαζε ο Μουρίνιο. Ασφαλώς δεν είναι και β' διαλογής. Το λάθος του για μένα είναι ότι συμβιβάστηκε -κάτι για το οποίο κατηγορούσαμε σφοδρά και τον Μπάγιεβιτς- και αποδέχτηκε πράγματα για τα οποία ήξερε ότι θα μετανιώσει. Γνώριζε και αποδέχτηκε τη χαμηλή ποιότητα του ρόστερ. Τώρα που προσπαθεί να δουλέψει μ' αυτούς και βλέπει ότι αυτό δεν γίνεται, αντί να σιωπήσει και να βγει να πει καθαρά να μην ελπίζουμε σε τίποτα και πως θα προσπαθήσει να χτίσει μια καινούρια ομάδα, αυτός απαξιώνει τους παίκτες του λέγοντας τη μια μέρα ότι δεν μπορούν ενώ πριν λίγες μέρες έλεγε ότι θα πεθάνει για τους παίκτες του. Όλο αυτό αποπροσανατολίζει τους ποδοσφαιριστές και δημιουργεί αναταράξεις στην ομάδα. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως όλοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ (8!!!) μήνες, αντιλαμβάνεσαι τι επιπτώσεις έχει όλο το σκηνικό στην ομάδα.

2. Στην άθλια εικόνα τής ομάδα η διοίκηση έχει το μεγαλύτερο μέρος τής ευθύνης και φυσικά οι ποδοσφαιριστές άλλο ένα μεγάλο μέρος, αλλά και ο προπονητής δεν είναι άμοιρος ευθυνών, έτσι;

3. Αυτή είναι η τεράστια ευθύνη τής διοίκησης. Εξυγίανση δεν κάνεις -όπως λαθεμένα πιστεύουν στη διοίκηση- απαξιώνοντας την ομάδα και ξεπουλώντας τούς καλύτερους παίκτες σου. Έτσι η ομάδα μικραίνει και σιγά-σιγά σβήνει από τον χάρτη. Τρανό παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που με τα ίδια και χειρότερα προβλήματα δεν διάλεξε αυτή την οδό να ακολουθήσει. Νομίζω ότι κάποτε θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον λαό τής ΑΕΚ όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ επειδή μας ξευτιλίζουν.

4. Βαθύ ρόστερ δεν έχουμε. Δυστυχώς έχουμε μαραζιάρικο ρόστερ. Γι' αυτό ίσως και να ήταν απαραίτητες οι εξηγήσεις που προανέφερα του προπονητή (και γιατί όχι και της διοίκησης) προς τον κόσμο. Για να μην καλλιεργούνται ψεύτικες ελπίδες. Έπειτα έπρεπε να κάνει αυτό για το οποίο φημίζεται και δεν έχουμε δει ούτε στο ελάχιστο απ' αυτόν. Να επιλέξει ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα και να ρίξει το βάρος του σ' αυτούς δίνοντάς τους την ευκαιρία να αγωνίζονται. Αντί αυτού προτιμά τους τελειωμένους 36άρηδες και αφήνει έξω ακόμα και τους Λεονάρντο και Μπερνς πάνω στους οποίους επενδύσαμε ένα σκασμό λεφτά. (συνεχίζεται)

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

μέρος 2ο

5. Θα μπορούσε να σου απαντήσει κανείς ο Ολυμπιακός Βόλου του Τσιώλη που σου έριξε 7 γκολ μέσα-έξω κι ας μην τερμάτισε πιο πάνω από εσένα, η Καβάλα που σε κέρδισε άνετα για άλλη μια φορά, ο ΠΑΟΚ των δύο τελευταίων ετών, ακόμα και ο Άρης κι ας του έριξες την περσινή τεσσάρα. Όλοι αυτοί είναι που μαζί τους παλεύεις εδώ και δυο-τρία χρόνια για μια θέση στην πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη. Όσους απ' αυτούς κέρδισες πέρυσι ή απέκλεισες από το κύπελλο δεν καθίστανται αυτομάτως κατώτεροί σου ούτε πιστώνεται αυτό σε κανέναν Χιμένεθ. Και παλιότερα η ΑΕΚ έβρισκε τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα από τις συγκεκριμένες ομάδες και μάλιστα με πολύ λιγότερο άγχος απ' όσο τα τελευταία τρία χρόνια. Αν είσαι ίδιος μ' αυτούς ή λίγο καλύτερος ή λίγο χειρότερος δεν χρειάζεσαι κανέναν Χιμένεθ γι' αυτό. Τον Χιμένεθ υποτίθεται ότι τον ήθελες για πιο μεγάλα πράγματα αλλά βέβαια σ' αυτό ευθύνονται πάνω απ' όλα οι διοικήσεις των τελευταίων περιόδων με τις τραγικές επιλογές τους.

6. Ο Σάντος μάς έφτασε ψηλά με Μπούρμπο και Κρασσά γιατί ήξερε να διαχειριστεί το υλικό που είχε στα χέρια του. Ποτέ δεν τους αποκάλεσε "λίγους" και ήξερε να παίρνει από τον καθένα το 120% από εκείνο που είχε να δώσει. Έπειτα ήξερε να κλέβει αποτελέσματα. Δεν ντρεπόταν να παίξει σφιχτά ακόμα και μέσα στην έδρα του και να κερδίσει με μισό μηδέν στο ενενηνταφεύγα. Επίσης είχε στην ομάδα τούς Κατσουράνη στα νιάτα του, Λυμπερόπουλο εφτά χρόνια νεότερο, Ασουνσάου και Άλβες με την τεράστια καριέρα που έκαναν στη συνέχεια. Έχεις έστω και μισό τέτοιο ποδοσφαιριστή στη σημερινή ομάδα; Όσο για τον Φερέρ, είχε Ριβάλντο, Λυμπερόπουλο στα καλά του, Δέλλα στα καλά του, Ζήκο. Έχουμε τώρα κανέναν που να τους μοιάζει έστω και στο νυχάκι τους;
Όσο για το κύπελλο που πήρε ο Χιμένεθ ας είναι καλά ο... κώλος τού Μίτσελ και η καρατσοπανιά τού Καρνέζη σε εκείνο το 129' του ΟΑΚΑ που βγάλαμε έξω τον Παναθηναϊκό, αλλιώς θα σου έλεγα. Ξεχνάς που παραλίγο να χάσει το υπέρ του 2-0 ο προπονηταράς μας; Ή ξεχνάς το 0-0 εδώ με τον ΠΑΟΚ και την πρόκριση με 0-1 στην Τούμπα για το οποίο μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι κάφροι τού ΠΑΟΚ;
Όχι, προσωπικά δε νομίζω ότι αυτούς τους ταραμάδες ποδοσφαιριστές που παροικούν στην Ιερουσαλήμ των Σπάτων και του ΟΑΚΑ μπορεί κανείς ππροπονητής να τους κάνει να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό και μόνο μού υπαγορεύει την ανάγκη να βρω έναν φτηνό Έλληνα προπονητή γιατί δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω 1.700.000 το χρόνο στον Χιμένεθ και στο επιτελείο του για να μου λέει μετά από κάθε αγώνα ότι δεν θυσιάστηκαν οι παίκτες του γι' αυτό έχασαν.

Τέλος, συμφωνώ ότι για την υστεροφημία τους παίκτες όπως ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος και ο Γεωργέας έπρεπε να έχουν τερματίσει την καριέρα τους αμέσως μετά τη λήξη τού περσινού τελικού κυπέλλου. Επειδή όμως το καλοκαίρι που μας έρχεται θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς είμαι πολύ περίεργος να δω με ποιους θα τους αντικαταστήσουν.

Για την Πέμπτη κράτα μικρό καλάθι για να μη βρεθείς προ (και άλλων) δυσάρεστων εκπλήξεων. Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ' αυτές...

Αυτές είναι οι δικές μου θέσεις και για τη σκληρότητα μερικών εξ αυτών λυπάμαι αλλά έχω μάθει να κοιτάζω την αλήθεια κατάματα όσο σκληρή και να είναι και να μη ψάχνω για χρυσά αυγά εκεί που δεν υπάρχουν καν κότες. Πολλοί από εμάς, από τη μεγάλη μας αγάπη για την ΑΕΚ, προσπαθούμε μάταια να βρούμε από κάπου να κρατηθούμε και αυτό μας οδηγεί στο να δίνουμε με χαρακτηριστική ευκολία συγχωροχάρτια σε πολλούς κι αυτοί να το εκμεταλλεύονται και να προσπαθούν να μας τρελάνουν. Εγώ αποφάσισα να απέχω από παρόμοιες διαδικασίες. Δεν αντέχω να βλέπω άλλο αυτή την ομάδα να εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα και κάποιοι που αμοίβονται πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες τους σ' αυτή να γελάνε πίσω από την πλάτη μου και να καλοπερνάνε στην υγειά των κορόιδων...

Σάββας είπε...

Δεν έχω τις ποδοσφαιρικές γνώσεις που έχεις εσύ καλέ μου φίλε και ο αδερφός Κωστής και σέβομαι όλα όσα γράφεις. Εγώ αυτό που βλέπω στην Α.Ε.Κ. εδώ και χρόνια είναι μια γκρίνια των οπαδών κατά του προπονητή, όποιος και αν είναι αυτός. Δύο ακόμη αξιοσημείωτα είναι πως πρώτον παίχτες που μια χρονιά πριν έρθουν στην Α.Ε.Κ. έβγαζαν μάτια με την ομάδα τους και στην Α.Ε.Κ. ήταν σκέτα παλτά (π.χ. Ενσαλίβα)και δεύτερον παίχτες που έπαιζαν ελάχιστα παιχνίδια βασικοί όταν πήραν μεταγραφή, ήταν στις νέες τους ομάδες αναντικατάστατοι ή έστω υπολογίσημες μονάδες (π.χ. Χιώτης, Μόρας). Τα λάθη που καταλογίζω στον Χιμένεθ είναι πρώτον ότι ανέκαθεν έβγαινε και έλεγε στα Μ.Μ.Ε. βαριές κουβέντες (π.χ. θα χάνουμε πάρα πολύ δύσκολα) ενώ ξέρει το δυναμικό που έχει στην ομάδα και δεύτερο δεν έφυγε το καλοκαίρι από την στιγμή που ήξερε ότι το μπάτζετ θα είναι μικρό. Πιστεύω στον Χιμένεθ πολύ αλλά για να δείξει τις γνώσεις του θα πρέπει να έχει και 2-3 καλά εργαλεία στο ρόστερ του για να μπορέσει να στήσει την ομάδα πάνω τους. Στην Α.Ε.Κ. τα τελευταία χρόνια με άλλους παίχτες ξεκινάει η προετοιμασία και με άλλους το πρωτάθλημα. Στην Α.Ε.Κ. τα τελευταία χρόνια οι παίχτες μένουν απλήρωτοι. H A.E.K. ποτέ δεν ευτύχησε να έχει παίχτες πλην του Σκόκο όπως ο Γκαλέτι, ο Λέτο, ο Μιραλάς ή ο Σισέ. Πάντα ψώνιζε από το χαμηλότερο ράφι και όταν έφερνε κάποιο όνομα ήταν πλέον στην Δύση της καριέρας του (π.χ. Ριβάλντο, Γκούντιοσεν). Για μένα το πρόβλημα ξεκινάει από την Διοίκηση. Αυτοί πιστεύω πως ευθύνονται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό για την κατάντια της Α.Ε.Κ. Θα συμφωνήσω πως θα μπορούσε να πάρει τον Κωστένογλου για προπονητή και με τα λεφτά που θα γλίτωνε να έπαιρνε και 1-2 παιχτάκια. Πιστεύεις πως ο Κωστένογλου θα εμφάνιζε καλύτερη ομάδα στο χόρτο; Ήρθε κάποτε και ο Δώνης και έφυγε βράδυ. Δεν ξέρω φίλε μου αλλά αυτή την ομάδα φαίνεται να την κυνηγάει μια κατάρα. Αυτό που με προβληματίζει αφάνταστα είναι τι θα γίνει του χρόνου που θα φύγουν τουλάχιστον 6 παίχτες λόγω διακοπής καριέρας και λόγω λήξης δανεισμού.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ Σάββας

Μέρος 1ο

Φίλε Σάββα, κατά τη γνώμη μου είναι πολύ απλά τα πράγματα σε ό,τι αφορά το μέλλον τής ΑΕΚ.
Του χρόνου η οικονομική κατάσταση θα είναι πολύ πιο δύσκολη για όλους, το ίδιο και για την ΑΕΚ, αν φυσικά συνεχίζει να μην έχει κάποιο σοβαρό άνθρωπο στο τιμόνι της, πράγμα που είναι και το πιο πιθανό.

Το ερχόμενο καλοκαίρι τερματίζουν την καριέρα τους οι Γεωργέας, Λυμπερόπουλος και Δέλλας. Με δεδομένο ότι από την εποχή τού Μπορμπόκη ψάχνουμε να βρούμε αξιοπρεπές δεξί μπακ (με εξαίρεση τον Αραούχο που όμως μας προέκυψε... δραπέτης), καταλαβαίνεις τι μας περιμένει στη θέση που κάλυπτε -όπως μπορούσε- ο Γεωργέας. Επίσης μετά και τον Δέλλα, στοιχειωδώς σοβαρό σέντερ μπακ δεν έχουμε. Ο Μόρας ίσως ήταν μια κάποια λύση αλλά η σοφή μας διοίκηση προτίμησε να δώσει συμβόλαιο 500 χιλιάδων στον Μανωλά.
Για να μην πω για τον Λυμπερόπουλο και ποιος θα βρεθεί να τον αντικαταστήσει.
Επίσης, ο Καφές θα είναι πια 34 και το ίδιο και ο Γκουντιόνσεν, αν παραμείνει.
Ακόμα, λήγει ο δανεισμός τού Καλά (όχι ότι θα μας λείψει εδώ που τα λέμε) και του Μπέλεκ (αυτός μάλλον θα μας λείψει αφού μπροστά θα αδειάσουμε εντελώς).
Με τι λεφτά θα τους αντικαταστήσουμε όλους αυτούς και τι θα φέρουμε; Με δεδομένη την αφραγκία μας φαντάζομαι πως την ξέρεις την απάντηση.
Του Χιμένεθ επίσης λήγει το συμβόλαιό του και μη τον είδατε. Άρα πρέπει να ψάχνουμε και για προπονητή. Τι νόημα έχει να παραμείνει άλλους 8 μήνες ένας προπονητής που θα τσεπώσει άλλο 1.700.000 χωρίς να μπορεί να δουλέψει, αφού το υλικό που έχει είναι για τα μπάζα, χωρίς να βγάλει ούτε έναν ποδοσφαιριστή για να επενδύσει η ομάδα για το μέλλον και χωρίς να έχει το μυαλό του στη συνέχειά του με την ΑΕΚ αλλά να σκέφτεται πώς θα κλείσει κάποιο καλό συμβόλαιο για την επιστροφή του στην Ισπανία;

Η γκρίνια των οπαδών, που λες, για όλους τούς προπονητές, είναι δεδομένη και δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουν πρώτα όλα τα υπόλοιπα στραβά σ' αυτή την ομάδα.

(συνεχίζεται)

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

Μέρος 2ο

Για τους παίκτες τύπου Ενσαλίβα μάλλον ήταν κακές επενδύσεις και μας παρέσυραν σ' αυτές "ειδήμονες" σκάουτερ που δεν ήξεραν πού τους πάνε τα τέσσερα. Γιατί, μπορεί ο Ενσαλίβα να έκανε μια καλή χρονιά στον Πανιώνιο, όπου ο ελαφρώς λιγότερο άμπαλος από τους υπόλοιπους ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, αλλά μόλις ήρθε στην ΑΕΚ των υψηλών απαιτήσεων φάνηκε ότι ήταν πολύ λίγος (κάτι σαν τους περισσότερους που έχουμε στο ρόστερ σήμερα δηλαδή). Κι αυτό έγινε με αρκετούς ακόμα παίκτες που αποκτήθηκαν σαν θηρία και μας προέκυψαν γατάκια (Τόζερ, Χετεμάι, Μανού, Χέρσι, είναι μερικά ονόματα που αναφέρω ενδεικτικά). Και απόδειξη για όσα λέω η μετέπειτα πορεία τους. Δεν τρέλαναν και κόσμο όπου πήγαν. Όσο γι' αυτούς που έφυγαν και πέτυχαν σε άλλες ομάδες είναι επίσης τιτανοτεράστια επιτυχία των μυρωδιάδων που είχαμε ανέκαθεν σ' αυτή την ομάδα. Βλέπεις ότι πάσχουμε σε πολλούς τομείς αλλά κι αυτό έχει την εξήγησή του. Όταν έχεις παντελώς άσχετους στην κεφαλή μιας ομάδας είναι λογικό και τα στελέχη που θα διαλέξουν να είναι το ίδιο άσχετοι μ' αυτούς. Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους πολιτικούς; Τι να την κάνω την καλή πρόθεση του αρχηγού που τον πήραν στο λαιμό του τα καϊνάρια που διάλεξε για συνεργάτες; Τον απαλλάσσει η καλή πρόθεση; Αφού αυτός τα διάλεξε τα μοσχάρια δεν φέρει την κυριότερη ευθύνη;
Αυτή η ίδια ασχετία είναι υπέυθυνη και γι' αυτό που λες για τον προγραμματισμό τής ομάδας. Με άλλους κάνουμε προετοιμασία και με άλλους κατεβαίνουμε τελικά στο πρωτάθλημα. Δηλαδή πλήρης ερασιτεχνισμός. Συν σε όλα αυτά φυσικά και η αφραγκία που μας διακρίνει και δεν μας επιτρέπει ούτε να φέρουμε παίκτες τύπου Γκαλέτι αλλά ούτε και να κρατήσουμε παίκτες τύπου Σκόκο, όπως πολύ σωστά αναφέρεις.

Ο Κωστένογλου και βέβαια δεν πιστεύω ότι έχει περισσότερες γνώσεις από τον Χιμένεθ, τον Φερέρ ή τον Σάντος. Μπορεί όμως να δημιουργήσει μεγαλύτερο ψυχικό δέσιμο με τους παίκτες, ειδικά φέτος που διαθέτουμε περισσότερους Έλληνες από κάθε άλλη φορά. Ξέρει να τους ρίχνει στο φιλότιμο και να τους παίρνει κάθε ικμάδων των δυνάμεών τους. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τους κάνει να παίξουν και γι' αυτόν. Ο Χιμένεθ πια δεν το μπορεί αυτό γιατί τους έχει βγάλει στη σέντρα και όλοι ξέρουν ότι μετράει τις μέρες για να τελειώσει το συμβόλαιό του και να την κάνει. Έτσι δεν έγινε με τον πάτερ και όταν διαδέχτηκε τον Φερέρ και παραλίγο να καταφέρει να πάρει την κούπα;
Δεν ονειρεύομαι την ΑΕΚ με κάποιον προπονητή τής σειράς αλλά οφείλω να συμβιβαστώ, όπως δεν περίμενα και την ΑΕΚ μ' αυτούς τους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της αλλά το ήπια κι αυτό το πικρό ποτήρι.
Συμβιβαζόμαστε καθημερινά με τη σμίκρυνση αυτής της πάλαι ποτέ κραταιάς ομάδας και το κακό είναι ότι περνάει μέσα στο DNA μας σαν δηλητήριο ότι η ΑΕΚ πια δεν είναι μεγάλη ομάδα και το αποδεχόμαστε.

Κάτι σαν αυτό δηλαδή:

"Αυτό που μας ανήκει το κάνουμε κομμάτια...
...πως θα 'ναι όλα πιο δύσκολα πρέπει ν' αποφασίσω,
μα απ' όλα περισσότερο αυτό που με πειράζει
είναι την απουσία σου που πάω να συνηθίσω".

Το λένε οι Κατσιμιχαίοι στο τραγούδι "Νύχτωσε νύχτα. Λένε ακόμα στο ίδιο τραγούδι:

"Νύχτωσε νύχτα, νύχτωσε
και σκέπασέ με,
νύχτωσε νύχτα, νύχτωσε
και παρηγόρησέ με"...

Καληνύχτα φίλε μου...