Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Τα καρύδια τού Νικόλα


- Για τον Νίκο Κωστένογλου δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά λόγια. Σεμνός, ταπεινός, σοβαρός, δίκαιος, εργατικός, τολμηρός. Αυτές οι έξι λέξεις τον χαρακτηρίζουν απόλυτα. Λίγα λόγια, όπως κι αυτά που του αρέσει να λέει ο ίδιος. Από την άλλη, αν έβαζε κανείς σε μια ζυγαριά τα μειονεκτήματά του, θα ξεχώριζε την απειρία και την έλλειψη ποδοσφαιρικών γνώσεων που μπορεί να προσφέρει μια αναγνωρισμένη σχολή προπονητών ή η θητεία του δίπλα σε καταξιωμένους κόουτς. Αν όμως τα διέθετε κι αυτά θα δούλευε σε κάποιο μεγάλο κλαμπ τής Ευρώπης. Εκείνο που χρειάζεται τώρα ο νέος προπονητής τής ΑΕΚ είναι η στήριξη. Και κυρίως η στήριξη του κόσμου, γιατί αν περιμένει στήριξη από τη διοίκηση θα πάρει... τρίχες, από τις ίδιες που πήρε και ο Χιμένεθ αλλά και ο Μπάγιεβιτς. Ακόμα κι αν κερδίσει με 4-0 τον Ολυμπιακό, όπως το 2008, δεν θα έχει γίνει τίποτα, όπως τίποτα δεν θα γίνει κι αν χάσει με το ίδιο σκορ. Η δουλειά ενός προπονητή κρίνεται σε βάθος χρόνου και φυσικά αυτή η κρίση επηρεάζεται σημαντικά από τα αποτελέσματα και στην περίπτωση μιας μεγάλης ομάδας όπως η ΑΕΚ και από τους τίτλους που τόσο της έχουν λείψει. Για τους πιο... βιαστικούς στις κρίσεις να ληφθεί υπόψη η μαγκιά τού Νικόλα να μη διστάσει να αναλάβει την ομάδα υπό τις παρούσες συνθήκες. Δηλαδή με παίκτες απλήρωτους, με ένα σωρό προβλήματα που παραμένουν άλυτα και παραμονές τού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θέλει καρύδια μια τέτοια απόφαση και να μη ξεχάσει κανείς ότι κάποιοι άλλοι δεν τόλμησαν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Ας του αναγνωριστεί αυτό γιατί το αξίζει. Εμείς να του ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία.

- Έχει πρήξει του κόσμου τα καρούμπαλα ο χοντρός με τις μηνύσεις που σκορπίζει δεξιά κι αριστερά σα να είναι μαρουλόφυλλα. Καμιά πειστική εξήγηση για όσα του προσάπτουν έχει άραγε να δώσει; Όποιος λέει γι' αυτόν δυσάρεστα πράγματα εισπράττει και μια μήνυση ή ένα εξώδικο. Η επίθεση είναι η άμυνα του... χεσμένου. Υπογραφή Αετόπουλο!

- Αν η ΑΕΚ στα τέλη τού Δεκέμβρη βρίσκεται περισσότερους από 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή, ο Κωστένογλου θα προχωρήσει ολοταχώς στην περιβόητη ανανέωση που εδώ και χρόνια ακούμε ότι θα γίνει αλλά ποτέ δεν την βλέπουμε. Ονόματα όπως, Μπουγαΐδης, Αργυρίου, Κλωναρίδης, Εγγλέζου, Τσουκαλάς, Νικόλτσης, Φροξυλιάς, Φούντας, Κατσέτης, Μοσχονάς και μερικά ακόμα, θα μας απασχολήσουν έντονα από τον καινούριο χρόνο. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να τα μαθαίνουμε. Είπαμε, έχει καρύδια ο Κωστένογλου και μπορεί να κάνει αυτό που περιμέναμε από τον Χιμένεθ αλλά δεν το είδαμε ποτέ.

- Α, και για την Πετίτ Σκατό μη πει κανείς ότι δεν τον είχαμε προειδοποιήσει, έτσι; Πάντα έγκυρα και έγκαιρα. Και την ίδια στιγμή που οι άλλοι έδιναν φανταστικές παρατάσεις και περίμεναν την ύστατη έστω στιγμή τα περιβόητα 2 εκατομμύρια του αρραβώνα. Τα γραπτά πάντα μένουν. Μερικές αναρτήσεις πιο πίσω μόνο και βρίσκονται όλα. Εμείς είχαμε γράψει στις 5 Οκτωβρίου: "Μας τελείωσε ο Χιμένεθ, λοιπόν, αλλά μάς τελείωσε και η Petite Chateau". Κι αυτό 1 μέρα πριν λυθεί και επισήμως η συνεργασία με τον Ισπανό και 8 (!!!) μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ότι διακόπτει τις συνομιλίες με τους Ιταλοελβετορώσους παραμυθάδες. Είχαμε γράψει επίσης ότι δεν υπάρχει καμία άλλη εταιρεία που να διαπραγματεύεται με την ΠΑΕ την είσοδό της στη μετοχική σύνθεση και πως όλο αυτό ήταν ένα τρυκ τής δικοίκησης για να πιέσει την Σκατό. Ω, ναι, τελικά τα γραπτά μένουν...

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Πόσα παίρνει ο Κωστένογλου; το 1/7 του Χιμένεθ; Εγώ παίρνω έτι λιγότερα. Αδαμίδη, δώσε μου τη θέση. Αν του το έλεγε μπορεί και να μου την έδινε.

Ο Μαρινάκης έχει πρόβλημα. Νοητικό. Και εννοείται ότι έχει χεσμένη τη φωλιά του.

Ο Ντούσαν τα πήρε τα λεφτά του;

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Ο Κωστένογλου θα πάρει μέχρι τον Μάιο 200 χιλιάρικα και για του χρόνου 250.
Συμφώνησε με 450 για δύο χρόνια.

Ο Χιμένεθ έπαιρνε 760 χιλιάδες τον χρόνο που μαζί με την εφορία έφταναν τις 900 και με τις αμοιβές των συνεργατών του ακουμπούσαν το 1.200.000 ετησίως. Άρα ο Νικόλας παίρνει χοντρικά το 1/3 των χρημάτων που έπαιρνε ο Χιμένεθ αλλά σε σχέση με το συνολικό πακέτο τής "ομάδας" Χιμένεθ φτάνει στο 1/6 αυτής της αμοιβής. Ο δικός του γυμναστής είτε είναι ο Κέζος είτε οποιοσδήποτε άλλος δεν πρόκειται να στοιχίζει πάνω από 70 χιλιάρικα τον χρόνο.

Καθυστέρησες να τηλεφωνήσεις στον Αγαμίδη και έμεινες στην απ' έξω. Αν του έλεγες ότι αναλαμβάνεις με κανένα κατοσταρικάκι τον χρόνο θα έκανε τούμπες από το ΟΑΚΑ μέχρι το σπίτι του.

Ο Μαρινάκης χρειάζεται τη συμπάθεια όλων μας. Από τις πολλές μπουγάτσες έχουν κολλήσει τα εγκεφαλικά του κύτταρα μέσα σε τόνους κρέμας και ζάχαρης άχνης και αγωνίζεται μέρα και νύχτα να τα ξεκολλήσει μπας και καταφέρει να σκεφτεί.

Ο Ντούσαν, εκτός που χάρισε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που του όφειλε η ΑΕΚ, είναι και μέλος των Supporters και αφανής χρηματοδότης τής ομάδας. Αλλά μη το μάθει αυτό ο Χατζηχρήστος γιατί θα βγει και θα φωνάζει πως το κάνει επίτηδες ο Σερβοέλληνας για να διχάσει τον λαό τής ΑΕΚ!!!!!

BALADEUR είπε...

Πάτερ ημών ο εν τοις Σπάτοις,
ΑΕΚσθήτω το όνομά σου,
ελθέτω η προπονητία σου,
γενηθήτω το κοουτσάρισμά σου
ως εν Σπάτα και επί του ΟΑΚΑ.

Τον γαύρον ημών τον επιούσιον νίκησ’ ημίν σήμερον,
και άφες ημίν τα χειροκροτήματα ημών,
ως και ημείς κράζομεν τοις κάφρους ημών.
Και μη εισενέγκης ημάς εις μπινελικιασμών,
αλλά ρύσαι ημάς από του (περσινού) εξευτελισμού».

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Αμήν!!!