Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τσουρουκάδες-Λοκομοτίβ 1-3


ΑΕΚ-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-3 (Europa League)

Ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ άσχημο δρόμο είναι γνωστό στους πάντες. Μερικές αναλαμπές από καιρού εις καιρό δεν είναι ικανές να δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας σε κανέναν. Το λέγαμε και μετά το 3-0 επί του Άρη. Υπάρχουν ΑΕΚτζήδες που ενθουσιάζονται εύκολα και πολλοί που απογοητεύονται ακόμα πιο εύκολα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και πρώτοι και οι δεύτεροι, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, στήριζαν και στηρίζουν αυτή την ομάδα και τους παίκτες της. Το ίδιο έγινε και χτες προς το πρόσωπο του Γιάννη Αραμπατζή μετά την ολέθρια γκάφα που έκανε και κρέμασε την ομάδα του, τη στιγμή μάλιστα που όλα έδειχναν ότι μπορούσε τουλάχιστον να μη χάσει. Εκείνο που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι το γιατί αυτός ο κόσμος με τις τόσες πίκρες και απογοητεύσεις που έχει πάρει θα πρέπει πάντα να στηρίζει τον κάθε ανόητο που συμβάλλει στη διεθνή και εγχώρια απαξίωση της ΑΕΚ.

Μόλις στην προηγούμενη ανάρτηση γράφαμε για το σοβαρό ελάττωμα του Αραμπατζή να αφαιρείται σε κρίσιμες στιγμές μέσα στον αγώνα. Και σήμερα διαβάζουμε ότι πρέπει να ελπίζουμε πως του έγινε μάθημα η χτεσινή του πατάτα και πως θα αποτελέσει την αφορμή για να βελτιωθεί! Μα, τι λέτε ρε! Δηλαδή ο κάθε πικραμένος τσουρουκάς που βρήκε στέγη στην ΑΕΚ και που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έπαιζε ούτε στην Αναγέννηση Επανωμής πρέπει να κάνει τη μαλακία του σε κάποιο κρίσιμο αγώνα για να του γίνει μάθημα και να βελτιωθεί; Στις προπονήσεις τι στο διάολο κάνει; Οι προπονητές τερματοφυλάκων γιατί στην ευχή πληρώνονται; Κανείς δεν του είχε πει ότι ο τερματοφύλακας όταν βραχυκυκλώσει διώχνει στο γάμο τού καραγκιόζη και ποτέ δεν επιχειρεί να ντριπλάρει τον επιθετικό; Τόσα διδακτικά βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με απίστευτες μαλακίες συναδέλφων του δεν στάθηκαν ικανά να του διδάξουν τα αυτονόητα; Δηλαδή τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει; Το κάθε γκνου που νομίζει ότι έχει γίνει Γιασίν ή Μπανκς πρέπει πρώτα να κρεμάσει την ομάδα του για να το μάθει αυτό το πολύ απλό και κατανοητό; Κι αν δεν το έχει μάθει στα 27 που μόνο ταλέντο δεν είναι πια, πότε να ελπίζουμε ότι θα το μάθει; Στα 40; Κι αυτόν τον κόσμο από τον οποίο απαιτούν όλα τα κριάρια, τα δαμάλια και τα μοσχάρια κατανόηση και στήριξη, ποιος θα τον καταλάβει και θα τον στηρίξει;

Νισάφι πια με τους άμπαλους που έχουν μαζευτεί σ' αυτή την ομάδα. Δεν περιμέναμε χτες καμιά τρομερή εμφάνιση και είχαμε συμβιβαστεί λίγο-πολύ όλοι με κάποια ενδεχόμενη ήττα. Πήγαμε στο γήπεδο -όσοι πήγαμε- μόνο και μόνο για να δούμε αυτά τα νέα παιδιά που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους πιο έμπειρους παίκτες και περιμέναμε να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να αποδείξουν ότι δικαιούνται μια θέση στην εντεκάδα και πως έφτασε η ώρα που καρτερικά περίμεναν. Αγγούρια και μετά συγχωρήσεως!

Ο Μπερνς πήρε και ξαναπήρε τις ευκαιρίες του αλλά το μόνο που απέδειξε είναι ότι το ταβάνι του σαν ποδοσφαιριστής είναι η Κέρκυρα. Για την ΑΕΚ δεν...

Ο Γκέντζογλου με το καβαλημένο δίμετρο καλάμι, όχι μεταγραφή για την Τζένοα δεν δικαιούται αλλά και για τον Βύζαντα Μεγάρων πολύ θα του είναι.

Ο Κάρλος, αυτός ο άξιος αντικαταστάτης του Σκόκο (ήμαρτον Κύριε) που ήρθε από την Ισπανία για να μας κουνηθεί, ας ετοιμάζει τα μπογαλάκια του για το υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα της Σεκούντα Ντιβισιόν από το οποίο προέρχεται. Εκεί θα είναι άρχοντας.

Ο πολύς Μπέλεκ, ο φονιάς, που έχει να δει τη μπάλα να σπαρταράει στο πλεκτό από την εποχή που έπαιζε στον Πανθρακικό, ας επιστρέψει στα δεύτερα της Ουντινέζε να κάνει καριέρα.

Αυτός ο έρμος ο Λαγός, μα χάθηκε ένας άνθρωπος να τον πάρει τηλέφωνο και να του φωνάξει "μπαμ" να τελειώνουμε;

Και σιγά μη πανηγυρίσουμε που έκανε υποφερτή εμφάνιση ο Χέλγκανσον για 45 λεπτά και μετά πήρε το πόδι του στο χέρι και αποχώρησε.

Αυτόν τον Γκερέιρο, τον πληρώνετε που τον πληρώνετε, βάλτε τον να κάνει τίποτα πιο δημιουργικό. Ξέρω 'γω, ας ζωγραφίζει με γκράφιτι περιμετρικά τη μάντρα του προπονητικού στα Σπάτα μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του και να πάει στο καλό χωρίς ούτε καν να μας γράφει.

Ο Γεωργέας, ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε -όπως το έδωσε. Τι παλαίμαχος το καλοκαίρι, τι παλαίμαχος από τον Γενάρη που μας έρχεται. Ας περισώσει τουλάχιστον ότι περισώζεται ακόμα.

Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτός ο πιτσιρικάς, ο Λεονάρντο και μπορούμε να λέμε ακόμα ότι στο ρόστερ μας διαθέτουμε και κάποιον παίκτη τής προκοπής.

Εντάξει, είναι απλήρωτοι δέκα μήνες και πώς να τα κακοκαρδίσει κανείς τα παιδιά που παίζουν για τη φανέλα; Άμα είναι δυσαρεστημένοι και αποφάσισαν πως πρέπει να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους ας κάνουν απεργία, όχι να ξεφτιλίζουν την ΑΕΚ. Στο κάτω-κάτω δεν έχει βρεθεί άνθρωπος μέχρι σήμερα που να έχασε τα λεφτά του από την ΑΕΚ.

Συμβιβαστήκαμε ΑΕΚτζήδες, ξυπνήστε! Μάθαμε να χάνουμε και να πανηγυρίζουμε που δεν έβγαλε κανένας δικός μας το πόδι του. Τρώμε τεσσάρες και τους χειροκροτάμε για να τους εμψυχώσουμε. Βγαίνουμε τέταρτοι κάθε χρόνο και μόνο που δεν τρέχουμε στην Ομόνοια για να πέσουμε στο σιντριβάνι από την ύψιστη ανατριχίλα. Έλεος ρε σεις, ΑΕΚ είμαστε. Αν δεν μάθουμε να μένουμε ανικανοποίητοι ακόμα κι όταν η ομάδα κερδίζει με μέτριες εμφανίσεις, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτα και συνεχώς θα μικραίνουμε σαν ομάδα και θα περνάμε στην απαξίωση, μέχρι που θα καθιερωθούμε στις συνειδήσεις των νεότερων φιλάθλων μας σαν μια μικρομεσαία ομάδα που στόχο έχει κάθε χρόνο να παραμένει στην κατηγορία και θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι με αυτό...

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά κατά την γνώμη μου ο Κοντοές δεν είναι μπακ. Μπορούσε να διώξει την μπάλα ή να πασάρει μπροστά και την έδωσε στον Αραμπατζή. Δεν είναι, όμως, αυτό το πρόβλημα. Δεν είχε τις τοποθετήσεις ενός στόπερ. Όπως φυσικά δεν είχε και τις αντιδράσεις.

Το πρόβλημα του Αραμπατζή δεν είναι μόνο ότι ντριμπλάρει, αλλά το πως ντριμπλάρει. Είναι προφανές ότι δεν ξέρει μπάλα. Όπως επίσης είναι προφανές ότι το λάθος του τον πήρε από κάτω.

Όσο για τον Λεονάρντο δεν λέω τίποτα. Να πω για τον Χιμένεθ;

Υ.Γ. Στο έχω πει πολλές φορές: ρε, τι είναι αυτός ο Γκέντζογλου;

KANTHAR0S είπε...

*δεν είναι σέντερ μπακ. Ο Κοντοές δεν είναι σέντερ μπακ.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Τον Κοντοέ τον έβαλε σέντερ μπακ ενώ δεν την ξέρει τη θέση. Αλλά το ωραίο είναι ότι από το 42' άρχισε να ζεσταίνει τον Μπουγαΐδη ο οποίος ναι μεν είναι μικρός αλλά είναι κανονικό σέντερ μπακ.

Όσο για τον Αραμπατζής, πέρυσι το καλοκαίρι που είχαμε πάει σε τουρνουά της Αυστραλίας και κερδίσαμε τη Σίδνεϋ με 5-3, είχε κάνει ακριβώς το ίδιο λάθος όταν προσπάθησε να ντριπλάρει τον επιθετικό και το φάγαμε. Και φυσικά θα έχεις ακούσει για το δις εξαμαρτείν...

BALADEUR είπε...

Μην λες τσουρουκάδες τα παλικάρια μας και τα πληγώνεις ψυχολογικά...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Η αλήθεια είναι ότι είμαι κακό παιντί. Πολύ κακό παιντί. Θα πάω να εξομολογηθώ :-)