Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πρόσωπα της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας


- Ανδρέας Δημητρέλλος: Δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που δείχνει. Αγαπάει την ΑΕΚ, ανέλαβε ευθύνες που θα μπορούσε να έχει αποφύγει, είναι μεγάλος ΑΕΚτζής, τρέχει από το πρωί ίσαμε το βράδυ για υποθέσεις τής ΑΕΚ έχοντας παραμερίσει επαγγελματικές, προσωπικές και οικογενειακές του υποθέσεις κι όλα αυτά δίχως το παραμικρό ατομικό όφελος. Οικονομικά δεν μπορεί να βοηθήσει και το έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή, αλλά και μόνο ότι διαθέτει τον χρόνο του για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο δείχνει άνθρωπο αγαθών προθέσεων και ανιδιοτελή. Και μη ξεχνάμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σπεύδει να βοηθήσει όταν η ομάδα τον χρειάστηκε. Το ίδιο έκανε και το 2003, στην άλλη μεγάλη τότε κρίση που έπληξε την ΑΕΚ.

- Νίκος Κωστένογλου: Έχει δίκιο στα περισσότερα που είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του. Για τη διαχείριση των μικρών, για τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει, για τις ιδιαιτερότητες ορισμένων ποδοσφαιριστών και για πολλά άλλα. Και για τον Βάργκας αλήθεια είπε. Τον Κωστένογλου για το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κανείς είναι ότι έβλαψε τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Και από την τσέπη του θα πλήρωνε αν χρειαζόταν και δάνειο θα έπαιρνε για να διευκολύνει την ΑΕΚ που υπεραγαπάει. Ας πάψουμε κάποια στιγμή να ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα και ας αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε εκείνους που πραγματικά πασχίζουν και που θα έδιναν και την ψυχή τους για τον Δικέφαλο Αετό.

- Φάμπιαν Βάργκας: Τεράστιος παίκτης αλλά υπερασπίστηκε με λάθος τρόπο τα συμφέροντά του. Ίσως να είχε δίκιο που φοβήθηκε να μη χάσει τα λεφτά του με όλα όσα άκουγε να συμβαίνουν, όμως η αντίδρασή του στην Κέρκυρα ήταν αδικαιολόγητη. Σπάνια μπορεί ξένος παίκτης να λειτουργήσει με το συναίσθημα σε μια ομάδα, όπως συνήθως κάνουν οι περισσότεροι από τους Έλληνες και φυσικά δεν θα περιμέναμε να το δούμε αυτό από τον Βάργκας. Ειδικά οι Λατίνοι είναι περισσότερο φραγκοφονιάδες από τους υπόλοιπους. Τα είχαμε ζήσει με τον Μπλάνκο, με τον Σκόκο, με τον Αραούχο, με τον Ράμος, με τον Ριβάλντο και με άλλους.

- Στάθης Μπαϊρακτάρης: Δεν είναι ο γνωστός σουβλατζής με το μαγαζί στο Μοναστηράκι. Και μακάρι να ήταν δηλαδή αφού θα είχαμε περισσότερες ελπίδες ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ σ' αυτή την δύσκολη περίοδο της ιστορίας της. Με τη συμπεριφορά του, πρώτα στην Ερασιτεχνική και τώρα στην ΠΑΕ, τείνει να εξελιχθεί σε γραφικό πρόσωπο στο οποίο σε λίγο καιρό δεν θα δίνει σημασία κανένας.

- Ντέμης Νικολαΐδης: Βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη θέση. Καταβάλει προσπάθειες να βρει μια βιώσιμη λύση αλλά η γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση στον τόπο μας δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια για να προχωρήσει. Ατυχία και για τον ίδιο αλλά και για την ΑΕΚ να έχει κόντρα όλες τις συγκυρίες. Έχω την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Θα το παλέψει μέχρι εκεί που δεν παίρνει αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών και φυσικά από το αν η Ελλάδα θα μείνει στο Ευρώ ή θα βρεθεί έξω απ' αυτό. Στη δεύτερη περίπτωση μάλλον δεν θα σώζεται με τίποτα η κατάσταση αφού δεν θα είναι η ΑΕΚ το κυρίαρχο πρόβλημα ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα αλλά η ύπαρξή μας ολόκληρη. Και δεν είμαι ούτε φιλοευρωπαϊστής ούτε μνημονιακός. Ρεαλιστής είμαι και περιμένω ότι, αν επιλέξουμε σαν λαός να κοντράρουμε το διεθνές κεφάλαιο, δεν θα μας απομονώσουν απλά, αλλά θα μας λιώσουν. Για παραδειγματισμό και των υπολοίπων.

- Νίκος Νοτιάς: Έβαλε λεφτά, έχτισε το προπονητικό, βρέθηκε μεγαλομέτοχος χωρίς ουσιαστικά να το θέλει και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με το χάος στο οποίο στροβιλίζεται η ΑΕΚ και όλοι του ζητάνε να την βγάλει απ' αυτό. Εδώ πάει το "γι' αλλού αυτός ξεκίνησε κι αλλού η ζωή τον πήγε"! Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει ούτε μισό επιπλέον ευρώ απ' όσα έχει βάλει μέχρι σήμερα. Σαφώς και προσδοκούσε σε κάποιο μακροπρόθεσμο κέρδος όταν εμπλεκόταν με τα διοικητικά τής ΑΕΚ και όταν επένδυε στο μεγαλόπνοο έργο τού προπονητικού στα Σπάτα. Όχι μόνο δεν έχει κερδίσει δεκάρα μέχρι σήμερα αλλά βρέθηκε πάνω από μια σκοτεινή τρύπα χωρίς πάτο μέσα στην οποία έριχνε τα ωραία του λεφτά. Δεν θα το ξανακάνει.

- Πέτρος Παππάς: Μεγάλο μέγεθος αλλά χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη τρέλα με το ποδόσφαιρο για να μπει καβαλάρης στο άσπρο άλογο. Κάτι τέτοιο απαιτεί να είσαι βαρεμένος με το άθλημα κι ο Παππάς περισσότερο για να ξεσκάει πήγαινε κάποτε στο γήπεδο. Τώρα το έχει κόψει κι αυτό. Επίσης δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων τού ποδοσφαίρου που για το κομμάτι τους θα έσπρωχναν και πέντε φράγκα για να μπουν στο μάτι τού αντιπάλου. Μεγάλο μειονέκτημα για ηγέτη ποδοσφαιρικού σωματείου. Αν και οι καιροί έχουν αλλάξει το χούι δεν κόβεται και το βλέπουμε στον Μαρινάκη που το διαθέτει σε μεγάλες ποσότητες. Αντίθετα τα καβούρια των Βαρδινογιάννηδων τους οδήγησαν έξω από τον Παναθηναϊκό και έβαλαν και την ομάδα που αγαπούσαν σε περιπέτειες. Δεν έχει πρόθεση να βοηθήσει περισσότερο ο Πέτρος Παππάς και το έχει κάνει γνωστό σε κάθε τόνο και προς κάθε κατεύθυνση. Καλά θα κάνουμε κι εμείς να μη το κουράζουμε άλλο για να μη χαλιόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: