Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ώι, ώι, ώι, ώι… ή αλλιώς, ο χορός των γουρουνιών

Το μεγάλο έγκλημα αυτών των γουρουνιών που έχουν γονατίσει την Ελλάδα στα τέσσερα και την ποδοπατούν με τον πλέον βάναυσο τρόπο, δεν περιορίζεται μόνο στον οικονομικό τομέα. Καλλιεργούν το μίσος στις καρδιές των λαών τους και τους μπολιάζουν με δηλητήριο για τον δικό μας λαό, που στάθηκε μπροστάρης σε κάθε αγώνα που κλήθηκε να συμμετάσχει για να μπορούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να απολαμβάνουν σήμερα την ελευθερία τους. Οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί, οι Αυστριακοί, οι Ελβετοί, αλλά και οι Τούρκοι που μας λοιδορούν σήμερα, είναι οι ίδιοι που άνοιγαν τα σύνορά τους στον Χίτλερ για να περάσουν αβρόχοις ποσί τα στρατεύματά του κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Του Χίτλερ τής ναζιστικής Γερμανίας, που μόλις 72 χρόνια μετά από τον εφιάλτη που σκόρπισε σε όλη την Ευρώπη, φόρεσε σήμερα το δημοκρατικό και εκσυγχρονιστικό της προσωπείο και αποφάσισε να βάλει σε τάξη όλα εκείνα τα κακά παιδιά που τόλμησαν να μην υπακούσουν στη "στρατιωτική" - οικονομική πειθαρχία που τους επέβαλε.

Οι τεμπέληδες Έλληνες φταίνε, είπαν στους λαούς τους, που εξανεμίζεται το εισόδημά σας. Ακούει τη λέξη Έλληνας ο Γερμανός, ο Ολλανδός, ο Δανός και του έρχεται η τρελή επιθυμία να βρει κάποιον μπροστά του και να του δαγκώσει τον λαιμό. Αλητεία. Και δεν βρέθηκε ένας Έλληνας πολιτικός να τους παραδώσει μια λίστα με τους πεσόντες στα βουνά τής Αλβανίας, όταν αναχαίτιζαν τους συμμάχους των ναζί Ιταλούς τού Μουσολίνι, μια λίστα με τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, με τους νεκρούς οπλίτες και αξιωματικούς που πολέμησαν στην Αφρική στο πλευρό των συμμάχων κι ακόμα από την πιο σύγχρονη Ελλάδα να τους παραδώσει μια λίστα με τους νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα στα ναυπηγεία, στα φρεάτια, στις δεξαμενές των διυλιστηρίων, στα καλώδια υψηλής τάσης τής ΔΕΗ, στα λατομεία, στα μεταλλεία, στα ανθρακωρυχεία, τους πνιγμένους ναυτικούς στα εκατοντάδες ναυάγια σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη. Εκατομμύρια "τεμπέληδες" Έλληνες θαμμένους και άθαφτους στα πέρατα της οικουμένης για ένα μεροκάματο του τρόμου, που συνέβαλλαν στον πλουτισμό χιλιάδων γουρουνιών που κουνάνε σήμερα σ' εμάς τους υπόλοιπους απειλητικά το δάχτυλο μπροστά στο πρόσωπό μας και μας γελοιοποιούν χωρίς αιδώ, αφού μας βρήκαν ανυπεράσπιστους και λειψούς από ηγέτες-άντρες με ανάστημα και λεβεντιά, που θα μπορούσαν να τους τρίψουν τη μούρη στο χώμα και να τους αναγκάσουν να πλύνουν καλά το στόμα τους με βιτριόλι πριν πιάσουν τη λέξη Έλληνας στις βρώμικες γλώσσες τους.

Το μίσος όλων αυτών των μικρών και ανιστόρητων ανθρώπων το συναντάει ο Έλληνας σε κάθε έκφανση της ζωής του. Το είδαμε να έχει ποτίσει ακόμα κι αυτόν τον αθλητισμό που υποτίθεται ότι ενώνει τους λαούς και παραμερίζει όλες τις έριδες που υπάρχουν ανάμεσά τους. Μας προσβάλουν με τον χειρότερο τρόπο τα μέσα ενημέρωσης των Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών, μας ειρωνεύονται ποδοσφαιριστές, παράγοντες του αθλητισμού, μας εκδικούνται μέσα στα γήπεδα οι διαιτητές. Αγράμματοι δημοσιογραφίσκοι ξεχύνουν τόνους δηλητήριο και λάσπη από τις πένες τους γράφοντας τη μία ανακρίβεια μετά την άλλη. Βρήκαν την Εθνική Ελλάδος να ξεσπάσουν όλο το μένος και το κόμπλεξ που κουβαλάνε. Κι ούτε μια φωνή από το Ελλαδιστάν δεν υψώνεται. Ούτε ένας υπεύθυνος δεν θίγεται ώστε να βγει και να τους δώσει μια πληρωμένη απάντηση. Και πάνω στην οργή και στην απελπισία μας για την απουσία μιας λεβέντικης φωνής που να μπορεί να αρθρώσει δυο λόγια που θα προσδώσουν μια ικμάδα ανάτασης σ' αυτόν τον χιλιοταλαιπωρημένο λαό μας, βγήκε ένας Πορτογάλος -αφού δεν βρισκόταν Έλληνας- και τους έστειλε αδιάβαστους όλους αυτούς τους υπερόπτες και κορδωμένους κοκκινόκωλους. Εγώ σαν Έλληνας αισθάνομαι τεράστια υποχρέωση και θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φερνάντο Σάντος. Τους πέταξε κατάμουτρα αυτά που θα ήθελα κι εγώ να τους πετάξω και που περίμενα ότι θα περίσσευε η ευαισθησία σε κάποιον Ελληνάρα και πως θα το έκανε εκείνος για όλους μας. Ας είναι. Ευτυχώς τους μάθαμε όλους από την καλή κι από την ανάποδη.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα τής Παρασκευής τώρα, επιθυμώ κι εγώ με πάθος -όπως όλοι οι Έλληνες- να τους δώσουμε ένα καλό μάθημα για να τους βουλώσουμε μία και καλή τα στόματα. Η διαφορά κλάσης όμως ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ας είμαστε ρεαλιστές. Εμείς δεν έχουμε κόμπλεξ να παραδεχτούμε την ανωτερότητά τους, ούτε να πούμε με παρρησία ότι θα ισοδυναμεί με θαύμα μια νίκη τής ομάδας μας απέναντι στη δική τους. Προσωπικά εκτιμώ ότι παίζουμε ενάντια στην καλύτερη ομάδα τού κόσμου. Και μόνο η προσπάθεια και μια αξιοπρεπής ήττα για μένα θα είναι ένα τρομερό επίτευγμα. Έχουμε φορτώσει με τεράστιο βάρος τις πλάτες των ποδοσφαιριστών μας, τους έχουμε μπολιάσει κι εμείς με το δηλητήριο της πολιτικής και όσο κι αν αρνούνται να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία αντιπαράθεσης, βαθιά μέσα τους αντιλαμβάνονται ότι εκπροσωπούν έναν ολόκληρο λαό που τους ζητάει να εκδικηθούν για λογαριασμό του. Το εγχείρημα είναι απίστευτα δύσκολο. Χρειάζονται τεράστια αποθέματα ψυχραιμίας για να μην πέσουν στην παγίδα οι διεθνείς μας. Οι Γερμαναράδες δεν θα κατέβουν μόνο για να νικήσουν και να προκριθούν. Οι λεγεώνες των βαρβάρων στις εξέδρες τής αρένας διψάνε για αίμα. Λιώστε τούς ξεβράκωτους και ποταπούς Έλληνες, τους ζητάνε. Αν μπορούν θα μπουν μέσα για να μας ρίξουν δέκα γκολ. Απαιτείται ηρεμία και κινήσεις με χειρουργική ακρίβεια. Απαγορεύεται το παραμικρό λάθος. Η παραμικρή απώλεια αυτοκυριαρχίας, έστω και για ένα δευτερόλεπτο και η οποιαδήποτε έλλειψη συγκέντρωσης θα μας στοιχίσουν ακριβά. Και ο Σάντος πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση και να μεριμνήσει για την διατήρηση του ελέγχου και της ηρεμίας. Μετά από τις δηλώσεις που έκανε o Φερνάντο, οι Ζβαν και Μπέικον θα έχουν τη διάθεση να φάνε και τον ίδιο. Άλλωστε η γνώμη που έχουν για τη χώρα του και για τους συμπατριώτες του δεν διαφέρει και πολύ από εκείνη που έχουν για τη δική μας χώρα. Κι από τον διαιτητή, τον Σλοβένο Νταμίρ Σκόμινα, περιμένω την ίδια αντιμετώπιση που μας επιφύλαξαν και οι συνάδελφοί του που μας διαιτήτευσαν στα τρία πρώτα παιχνίδια. Ίσως και χειρότερη. Το χειρουργείο το περιμένω και το θεωρώ δεδομένο. Αλίμονο στον διαιτητή που θα ορθώσει το ανάστημά του στους ξυνολάχανους μπυροκανάτες και θα τολμήσει να μοιράσει τα κουκιά σε ίσα μερίδια. Δεν πρόκειται να ξαναδεί διεθνή συμμετοχή. Και βέβαια, υπάρχει και ένας ακόμα παράγοντας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Ο παράγοντας τύχη. Κι επειδή όπως ξέρουμε η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, ας τα παίξουμε όλα για όλα και ποτέ κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει η μοίρα του. Άλλωστε ο θεός είναι Έλληνας και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν και ίσως να ήρθε η ώρα που για μία ακόμα φορά θα θελήσει να μας υπενθυμίσει τη δικαιοσύνη του…

14 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Μου αρέσει που κατηγορούμε (δικαίως) το επίπεδο της (αθλητικής και όχι μόνο) δημοσιογραφίας στην χώρα μας.
Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα της Bild (κυρίως) και των υπολοίπων φυλλάδων της Γερμανίας κατάλαβα πως δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμη!
Υπάρχουν και χειρότερα...

Και μου προξενεί κατάπληξη που όλα αυτά προέρχονται από μία προηγμένη (ποδοσφαιρικά και όχι μόνο) χώρα.
Τέτοια μνησικακία (γιατί δημοσιογραφία δεν είναι) προέρχεται συνήθως από τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους κι όχι τους ισχυρούς. Τι να πω...

Για τον Φερνάντο δεν έχω λόγια. Το έχω ξαναπεί, το έχω ξαναγράψει, δεν θα κουραστώ να το λέω: είναι κόσμημα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη κι αν διαφωνείς με την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, με την ποδοσφαιρική του αισθητική, ακόμη κι αν τον θεωρείς μέτριο προπονητή (μέτριος για την Ελλάδα; θα τρελαθούμε!) δεν μπορείς να παραγνωρίσεις πως είναι σοβαρός (στην χώρα που διακρίνεται για την έλλειψη σοβαρότητας μοιάζει με μειονέκτημα), τίμιος (αυτό κι αν είναι μειονέκτημα), εργατικός, και δίνει το 100% όπου δουλεύει...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Δυστυχώς μόνο ποδοσφαιρικά είναι προηγμένη χώρα η Γερμανία. Σε όλα τ' άλλα οι Γερμανοί είναι βάρβαροι και απολίτιστοι. Τι να την κάνω την τεχνολογική τους ανάπτυξη όταν σαν άνθρωποι παρέμειναν στην εποχή των σπηλαίων...

Τον Φερνάντο δεν τον γουστάριζα καθόλου όταν τον είχαμε στην ΑΕΚ. Η φιλοσοφία του για το τσούκου-τσούκου μπολ και η λογική του ότι υπεράνω όλων βρίσκεται το αποτέλεσμα με χάλαγε απίστευτα. Παρόλα αυτά παραλίγο να κλέψει το πρωτάθλημα στην πρώτη μετά Ντέμη χρονιά του στην ΑΕΚ.

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά και ύστερα από την κάθε λογής λαίλαπα που πέρασε από την ΑΕΚ έχω αναθεωρήσει κατά πολύ την άποψή μου για το πρόσωπό του. Και στον ΠΑΟΚ έβαλε το λιθαράκι του και σε μας παλιότερα έδωσε ένα κύπελλο και με την Εθνική μια χαρά τα πάει.

Το χειρότερι ίσως πέρασμά του το έκανε από τον Παναθηναϊκό αλλά εκεί τότε γινόταν μπάχαλο.

Μακάρι να τον είχαμε προπονητή σήμερα και να κέρδιζε τα ματς έστω και με μισό μηδέν στο 90φεύγα όπως τότε. Όσο για την τιμιότητα και την δικαιοσύνη του ούτε λόγος...

KANTHAR0S είπε...

Ας μην μπλέκουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Και τι θα γίνει αν προκριθούμε; Θα μηδενιστεί το χρέος; Ας είμαστε σοβαροί. Αν πρέπει να στρέψω τα βέλη μου προς κάποια κατεύθυνση ας είναι προς τους Έλληνες ψηφοφόρους και τους Έλληνες πολιτικούς. Όχι την Μέρκελ , τον Σόιμπλε και την Τρόικα.

Όσο για αύριο, θα φάω τους μεζέδες μου, θα πιω τις μπύρες μου, θα πω τις μαλακίες με τους φίλους μου κι έρθει ό,τι αποτέλεσμα θέλει. Το μόνο που θέλω να δω είναι προσπάθεια.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Νηφάλια άποψη αλλά ξέρεις καλά ότι οι Έλληνες δεν διακρίνονται για τη νηφαλιότητά τους στο σύνολό τους. Τα αίματα βράζουν με μεγαλύτερη ευκολία στη Μεσόγειο κι επειδή το ξέρουν καλά αυτό οι ψυχροαίματοι βόρειοι μας πατάνε τον κάλο για να σκούζουμε.

Δεν θα σβηστεί το χρέος αν τους κερδίσουμε αλλά θα ικανοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο αίσθημα που θίχτηκε από τις βάναυσες προκλήσεις των Ούννων Ουτιδανών.

Και το 2004 δεν άλλαξε τίποτα στα οικονομικά τής χώρα αλλά στους δρόμους βγήκαμε μικροί και μεγάλοι για να πανηγυρίσουμε. Και φυσικά τότε το είχαν βουλώσει όλοι τους και το μόνο που ψέλλιζαν ήταν για το αποκρουστικό θέαμα που πρόσφερε η ομάδα μας.

Όσο για τους Έλληνες πολιτικούς αλλά και για μεγάλη μερίδα των Ελλήνων ψηφοφόρων η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται αλεύρωμα ή ίσως πίσσα και πούπουλα. Διότι τη δικιά τους μαλακία την πληρώνουν γενεές επί γενεών και ασφαλώς οι πιο θιγμένοι όλων είναι οι νέοι που βλέπουν το σύμπαν γύρω τους να καταρρέει.

Για αύριο κι εγώ στην προσπάθεια θα σταθώ. Όσο κι αν θα ήθελα, εκεί, μεταξύ τής μπύρας μου και του μεζέ μου, να έριχνα και κανένα κεσέ στραγγιστό γιαούρτι Δημητσάνας στη μάπα τού Σόιμπλε και της Μέρκελ...

BALADEUR είπε...

Κάποτε λέγαμε να μην πολιτικοποιούμε το ποδόσφαιρο. Τώρα ποδοσφαιρικοποιούμε την πολιτική. Ούτε καμιά ηθική ρεβάνς θα πάρουμε αν αποκλείσουμε τους βάρβαρους, ούτε θα κηρύξουμε εθνικό πένθος αν αποκλειστούμε (που είναι και το πιθανότερο εξάλλου). Σε περίπτωση πρόκρισης την ίδια χαρά θα πάρω όπως κι όταν νικήσαμε τους Ρώσους...

Kanthare πολύ επιεικής είσαι με την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και την Τρόικα. Μήπως ξέρεις πόσο είναι το χρέος της Γερμανίας; Περίπου όσο και το δικό μας (σε ποσοστό επί του Α.Ε.Π. αναφέρομαι).

KANTHAR0S είπε...

Μπαλαντέρ, μα δεν μπορώ να κατηγορώ τους ξένους, από τη στιγμή που έχω βγάλει μόνος μου τα μάτια μου.

Αετόπουλο, με λες νηφάλιο; Ευχαριστώ για το κομπλιμάν. Όπως και να έχει, δεν επιθυμώ να μπλέξω το ποδόσφαιρο με τα πολιτικά. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αντί να μας ενδιαφέρει πως θα κλείσουμε τον Οζίλ, τον Μπαστιάν και τον Γκόμεζ, καθόμαστε και πλέκουμε πουλόβερ με συνθήματα κατά της Μέρκελ. Να ρωτήσουμε τον Τζέφρυ που τον ψήφισε ο ελληνικός λαός, τι σημαίνει Μέρκελ, Σόιμπλε και Τρόικα.

BALADEUR είπε...

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως οι δικοί μας δοσίλογοι, προδότες, λαμόγια, απατεώνες, ανίκανοι, όπως θέλεις πες τους (μέσα είσαι σε κάθε περίπτωση) δεν φταίνε ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο από τους ξένους ... (ξανα βάλε τους ίδιους χαρακτηρισμούς), τους οποίους υπηρετούν! Είναι σαν να ζητάς από κάποιον υφιστάμενο μεγαλύτερες ευθύνες σε σχέση με τον προϊστάμενο - διευθυντή του!

KANTHAR0S είπε...

Μη με πηγαίνεις σε άλλα μονοπάτια!

KANTHAR0S είπε...

Έχω βαλίστρα με λουκουμάδες!

BALADEUR είπε...

Με τους λουκουμάδες με τούμπαρες! Έχεις επιχείρημα!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Ασφαλώς και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα κερδίσουμε-χάσουμε.
Πάντως εγώ ρε παιδιά δεν μπορώ να το δω τόσο ψύχραιμα. Πείτε με θερμόαιμο, πείτε με χουλιγκάνο, να τους πιούμε το αίμα θέλω και μετά να κατέβω Ομόνοια και να χορεύω το χορό τής βροχής!

Και άμα λάχει καίω και κανένα ομοίωμα της Μέρκελ και του καροτσάκια του ξυνομούρη!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Σε λέω νηφάλιο γιατί πραγματικά είσαι. Και πολύ καλός συζητητής επίσης.

Εγώ αντίθετα παθιάζομαι εύκολα και παίρνει ο διάολος και σηκώνει.

Ότι τα κάναμε μόνοι μας σκατά δεν χωράει αμφιβολία, αν και την μεγαλύτερη ευθύνη γι' αυτό την έχουν τα καθίκια που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και που δυστυχώς συνεχίζουν να μας κυβερνούν. Κανείς τους δεν μας είπε την αλήθεια, ούτε μας προειδοποίησε για το μέγεθος της τραγωδίας μας. Μας άφηναν στα σκοτάδια να κάνουμε τη μία μαλακία πίσω από την άλλη νομίζοντας ότι γίναμε όλοι Ροκφέλερ.

Αλλά κι αυτά τα μεγαλύτερα καθίκια, οι Ευρωπαίοι και δη οι Γερμανοί, πού ήταν όταν έβλεπαν ότι εκτροχιάζεται η άμαξα που λέγεται Ελλάδα; Μη μου πεις ότι δεν γνώριζαν πού πάμε; Μας άφησαν όμως να πέσουμε στο γκρεμό ωραία-ωραία και τώρα ήρθαν να κάνουν πλιάτσικο στις αποσκευές μας.

Πάντως θα πρέπει να προσέξουν πολύ οι Έλληνες φίλαθλοι στον αυριανό αγώνα. Όχι παρεκτροπές γιατί μας την έχουν στημένη. Δεν το έχουν σε τίποτα να μας επιβάλλουν κανένα πολυετή αποκλεισμό για ψύλλου πήδημα.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR-KANTHAROS

Ιιιιιεεεεπ! Παρεκτρέπεστε κύριοι! Όχι να μπαίνετε και σε ξένα χωράφια τώρα. Στους λουκουμάδες είμεθα σπεσιαλίστες και δεν έχουμε ανταγωνισμό! (Να τσακώσω δυο μερίδες;)

BALADEUR είπε...

Τσάκω βέβαια, το ρωτάς;