Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η ΑΕΚ υπάγεται στην πολυπόθητη ρύθμιση


- Τη μέρα που ο Θωμάς Μαύρος δήλωνε ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να πουλήσει τον Λεονάρντο παρά μόνο αν έρθει μια μυθική πρόταση, σας έγραφα ότι ήδη στα Σπάτα ετοιμάζουν το αμπαλάζ και βάζουν τα κορδελάκια για να τον στείλουν πακέτο στους Ασιάτες. Μόλις τρεις αναρτήσεις πίσω βρίσκεται το κείμενο. Αλλά το θέμα τώρα πια δεν είναι να ευλογήσει ο καθένας από εμάς τα γένια του, αλλά να βρεθεί κάποιος να ευλογήσει την ΑΕΚ. Οι χτεσινές δηλώσεις τού Βλάχου (ναι οι επόμενες από τις προχτεσινές και οι προηγούμενες από τις αυριανές) είναι άκρως ανησυχητικές. Όχι πως είπε κάτι που δεν ξέραμε, αλλά είναι άλλο πράγμα να τα βλέπεις και να τα σκέφτεσαι μόνος σου και άλλο να σου τα λέει ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το ρόλο να αναδομήσει την ομάδα και να την κάνει να σταθεί πάλι στα πόδια της. Και τι είπε ο Βλάχος; Το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ. Με λίγα λόγια λέει ότι αυτά τα παιδιά που καλούνται να σηκώσουν το βάρος τής φανέλας τής ΑΕΚ, πολύ απλά, δεν μπορούν να το κάνουν. Στη συνέχεια βέβαια πετάει και κάποια ηρωικά, όπως το γνωστό, ΑΕΚ είμαστε και πρέπει πάντα να πηγαίνουμε για το πρωτάθλημα. Όλοι μας όμως ξέρουμε ότι φέτος πρέπει να οπλιστούμε με τεράστια υπομονή και ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας, παρακολουθώντας με αγωνία την προσπάθεια που θα κάνουν τα πιτσιρίκια να κρατήσουν την ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. Ποια; Την ΑΕΚ! Εδώ μας έφτασαν οι άνθρωποι που εμφανίστηκαν από το 2004 και μετά και ο κόσμος τής ομάδας τούς υποδέχτηκε σαν σωτήρες. Σαφώς και είχε προηγηθεί ο λαοπρόβλητος ηγέτης Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος και έσκαψε τον λάκκο για να είναι έτοιμος να υποδεχτεί το κουφάρι τής ΑΕΚ. Οι άλλοι όμως είναι που την έριξαν μέσα και σκέπασαν τον λάκκο με χώμα, χωρίς μέχρι σήμερα να κάνουν ούτε ένα τρισάγιο.

- Φωνάζει ο Χατζηχρήστος γιατί δεν πάνε να πληρώσουν την ληξιπρόθεσμη δόση τού άρθρου 44 αφού τώρα έχουν τα λεφτά στα χέρια τους. Μα είναι πολύ απλό Δημήτρη μου. Γιατί περιμένουν -και σωστά- να δουν τι θα γίνει πρώτα με τη ρύθμιση που αναμένεται να εξαγγελθεί από την πολιτεία. Αν υπαχθεί η ΑΕΚ σ' αυτήν δεν θα απαιτηθεί ένα τέτοιο ποσό αφού θα μοιραστεί η συνολική οφειλή σε 60 δόσεις. Οπότε μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτά τα χρήματα για να κλείσουν κάποιες άλλες τρύπες. Αν δεν γίνει η ρύθμιση, ασφαλώς θα πληρώσουν την ληξιπρόθεσμη και μετά θα τρέχουν για την επόμενη που είναι στις 30 Σεπτεμβρίου.

- Κι αφού μιλάμε για την πολυπόθητη ρύθμιση, να σας πω ότι αυτή αποφασίστηκε επίσημα σήμερα το πρωί. Τώρα αναμένεται η συνάντηση Δημητρέλου με τον γραμματέα τού υπουργείου Οικονομικών για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες. Κι αυτή την εξέλιξη σας την είχα γράψει. Πάλι μόλις τρεις αναρτήσεις πριν βρίσκεται.

- Κυκλοφορούν κάποιες φήμες ότι το όλο σχέδιο αποδόμησης της ΑΕΚ έχει να κάνει με την "λευκή σελίδα" που "ζήτησε" ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Δεν είμαι από εκείνους που αναμασάνε τα ίδια πράγματα για πρόσωπα που έχουν δείξει με τη στάση τους τις προθέσεις τους σε ό,τι αφορά την ανάμιξή τους στα διοικητικά τής ομάδας. Όμως αυτές οι πληροφορίες δεν μοιάζουν να είναι ίδιες με όσες έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα. Και το κυριότερο δεν προέρχονται από τις γνωστές πηγές που χρόνια τώρα προμοτάρουν τον τίγρη. Λέγεται μάλιστα ότι στο πλάι του βρίσκεται και ο Πέτρος Παππάς. Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα έχουν πάρει μια κατεύθυνση κι απ' ότι φαίνεται ο πρώτος και ο κυρίαρχος στόχος είναι να καθαρίσει από χρέη η ομάδα και να απελευθερωθεί από τα δεσμά που την πνίγουν τα τελευταία χρόνια. Ήδη έχει απεγκλωβιστεί από τα δάνεια προς τις τράπεζες. Επίσης έχει διακανονίσει τις οφειλές της προς παλιούς και νεότερους παίκτες και προπονητές. Αν ρυθμιστούν και τα χρέη προς το Δημόσιο μπαίνει σε ένα καλό δρόμο ως προς την εξυγίανσή της. Το δάνειο που πήρε ο Ντέμης από τον Σαουδάραβα φίλο του πληρώνεται από τα χρήματα της Nova, το ΟΑΚΑ επίσης πληρώνεται από τα χρήματα της ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή τής ΑΕΚ στο περσινό Europa League. Σα να αρχίζει να ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο. Απλά, από εδώ και μπρος χρειάζονται πάρα πολύ προσεκτικές κινήσεις και μεγάλη υπευθυνότητα.

- Στο μεταξύ ο Ντέμης έχει από την πλευρά του κάνει τις επαφές του αλλά ποιος να δώσει χορηγία σε μια ομάδα απαξιωμένη που θα παλεύει για τη σωτηρία της; Να προβληθούν θέλουν οι άνθρωποι, όχι να χαντακωθούν και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Όμως και ο Νικολαΐδης περιμένει τις εξελίξεις για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί. Έχει σαν δεδομένη την στήριξη του Μπεθάνη και ψάχνει να βρει κάποιους ακόμα που θα τον ακολουθήσουν. Αν  υπάρξει πράγματι κίνηση Μελισσανίδη-Παππά ο Νικολαΐδης δεν περιλαμβάνεται σ' αυτήν. Δεν περιλαμβάνονται ούτε οι Πόλυς Χατζηιωάννου και Γκίκας Γκούμας, αλλά αυτοί από δικιά τους επιθυμία να μην αναμειχθούν. Κάποιοι ακόμα συμπαίκτες θα υπάρξουν αλλά δεν έχει διαρρεύσει προς το παρόν κανένα όνομα. Πάντως, αν όλα πάνε καλά με τη ρύθμιση των χρεών και το χτίσιμο της όποιας υποτυπώδους ομάδας για φέτος, ο Θωμάς Μαύρος είναι εκείνος που θα ηγηθεί μέχρι να σχηματιστούν οι παρατάξεις που βρίσκονται σε αναμονή και να κάνουν γνωστές ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.

- Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών δεν έχει τελειώσει ακόμα η αποψίλωση της ομάδας. Ονόματα όπως αυτά των Αραμπατζή, Κοντοέ, Καράμπελα, Λαγού, θα μας απασχολήσουν τις προσεχείς μέρες. 

6 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα είμαι... ΕΙΜΑΙ ΑΕΚτζής!!!

BALADEUR είπε...

Όλα αυτά με τις ρυθμίσεις των χρεών των ΠΑΕ τα έχω βαρεθεί. Υποκρισία χειρίστης μορφής για να αποκτά ενημερότητα η κάθε ομάδα ενώ εξακολουθεί να χρωστάει.

Και φυσικά ούτε λόγος για αποπληρωμή των χρεών (των δόσεων δηλαδή) από την στιγμή που η δουλειά μας έγινε!

Αλλά ένα ασόβαρο κράτος θα προβεί σε τέτοιες λύσεις-μπαλώματα και για πρακτικούς και για "ψηφοθηρικούς" λόγους.

Κατά τα άλλα περιμένουμε να σωθούμε απ' τα χαράτσια των συνταξιούχων...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Δεν λέγεται πόσο μας ταιριάζει ο Καζαντζάκης στην ΑΕΚ. Αμ εκείνη η... Ασκητική; :-)

Αυτό με τις ρυθμίσεις είναι μια χρόνια ασθένεια που δεν παίρνει θεραπεία. Τα συμφέροντα είναι τρομερά και όλα γίνονται στα πλαίσια της... ανάκαμψης της οικονομίας μας και διά μέσω της χείρας βοηθείας προς τις ΠΑΕ. Βέβαια, τούτη τη φορά είναι πιο ζόρικα τα πράγματα και νομίζω ότι θα αναγκαστούν να αλλάξουν ρότα και να αρχίσουν να πληρώνουν τα χρέη τους. Ίσως να πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία τους και όσοι δεν την εκμεταλλευτούν ας αρχίσουν να κουνάνε μαντήλια. Το θέμα είναι αν οι δικοί μας οι τζερεμέδες έχουν καλές προθέσεις ή την έχουν δει για άλλη μια φορά σαν ευκαιρία να χώσουν τις χερούκλες τους στο ψητό και να αφήσουν στο τέλος τα κόκαλα...

BALADEUR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
BALADEUR είπε...

Ντεμπούτο Μάκου στην Μόναχο 1860: 1 γκολ, 1 ασίστ.

Ντεμπούτο Μπλάνκο στην Μόναχο 1860: 2 γκολ, 1 ασίστ.

Ντεμπούτο Ταχτσίδη στην Ρόμα: 1 γκολ (τι γκολ, γκολάρα!), 1 ασίστ (εκπληκτική ασίστ).

Τι γίνεται ρεεεεεε!!!!! Θα τρελαθούμε τελείως με τους "Αρκούδες" και τους "τίγρεις" εδώ...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Αυτό είναι θέμα για ανάρτηση! Πραγματικά! Και ενώ παλιά όσοι έφυγαν από την ΑΕΚ έπεφτε κατάρα στα κεφάλια τους και δεν μπορούσαν να στεριώσουν, τώρα γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Όσοι φεύγουν από την ΑΕΚ σπάει γι' αυτούς η κατάρα και βρίσκουν την υγειά τους. Ρε μπας και τα τελευταία χρόνια κατέχει καμιά ανεπίσημη θέση στα διοικητικά τής ΑΕΚ ο Μητσοτάκης;