Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Ελπίδες για το μέλλον άφησε η χτεσινή εμφάνιση των πιτσιρικάδων τής ΑΕΚ παρά το άσχημο αποτέλεσμα. Είναι άδικο να σταθούμε σε όσους δεν τα πήγαν και τόσο καλά αφού ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνισή τους μπροστά στο κοινό τής ομάδας και το τρακ τους ήταν αναμενόμενο. Γι' αυτό είναι προτιμότερο να γίνει αναφορά μόνο σ' εκείνους που ξεχώρισαν και έδειξαν να έχουν αυτό το κάτι παραπάνω που θα τους ωθήσει να καθιερωθούν. Με δυο εξαιρέσεις στις οποίες πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά. Η χτεσινή ΑΕΚ προδόθηκε από δύο παίκτες που θεωρούνται έμπειροι και ειδικότερα ο Κωνσταντόπουλος. Στη μοναδική κάπως επικίνδυνη φάση που έγινε μπροστά στην εστία του ενήργησε επιπόλαια και εντελώς ερασιτεχνικά με αποτέλεσμα να καταστρέψει την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι μικροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης ο Γιάγκο, που δεν συγκαταλέγεται στους πιτσιρικάδες και όσο να 'ναι μια εμπειρία την έχει αφού έχει αλλάξει έξι ομάδες (!), έφαγε μια απαράδεκτη για αμυντικό ντρίπλα χάνοντας στην κυριολεξία τον "επιθετικό" από τα μάτια του στη φάση που έγινε η σέντρα από την οποία προήλθε τα γκολ τού Αστέρα. Σε ένα λεπτό, λοιπόν, δύο απαράδεκτα λάθη, κατέστρεψαν ό,τι με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούσαν να πετύχουν οι μικροί σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα.
 
Ο Αρκούδας από τη θέση τού δεξιού αμυντικού τα πήγε περίφημα και από την πλευρά του η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε ούτε μία φορά.
 
Ο Κουτρουμπής, ο έτερος που ήρθε από την Καλλιθέα μετά τον Αρκούδα, έδωσε δείγματα γραφής πολύ δυνατού κεντρικού αμυντικού και μαζί με τον Μπουγαΐδη συνέθεσαν ένα δίδυμο που αν συνεχίσει να παίζει το ίδιο σοβαρά ίσως να αποτελέσει το μεγάλο όπλο τής φετινής ΑΕΚ.
 
Για τον Μπουγαΐδη προσωπικά δεν είχα καμία αμφιβολία. Είχε δείξει από πέρυσι από τι πάστα είναι φτιαγμένος. Έδεσε πολύ καλά με τον Κουτρουμπή και αν συνεχίσουν έτσι, το όνομα του Κωστάκη Μανωλά πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί από τους ΑΕΚτζήδες.
 
Ο Φούντας, αν και παίζει σε καινούρια θέση που δεν την έχει μάθει ακόμα καλά, αυτή του δεξιού επιθετικού -από αμυντικό χαφ που ήταν- δείχνει να διαθέτει το κάτι παραπάνω που τον κάνει να ξεχωρίζει. Αν ληφθεί υπόψη ότι έπαιζε και έπειτα από κάκωση που υπέστη την Τετάρτη στην προπόνηση και κατάφερε να επανέλθει τόσο γρήγορα και να διακριθεί, μάλλον μιλάμε για λίρα εκατό.
 
Αυτοί οι τέσσερις για μένα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η χτεσινή ΑΕΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι όσοι αγωνίστηκαν χτες το έκαναν με το μαχαίρι στα δόντια κι αυτό είναι κάτι που είχαμε καιρό να το δούμε από ποδοσφαιριστές τής ομάδας μας.
 
Από τους παλιούς ο Λαγός και ο Κοντοές δεν έκαναν άσχημη εμφάνιση. Ίσως να είχαν κάποιες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους αλλά μη ξεχνάμε ότι η ομάδα ακόμα βρίσκεται στο στάδιο του μονταρίσματος και της προσαρμογής και στο μέλλον θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερα πράγματα και από τους δύο.
 
Ο Γροντής, ο Κουρέλας, ο Παυλής και ο Φουρτάδο πρέπει να δουλέψουν πολύ για να βελτιώσουν κάποιες ατέλειές τους αλλά πιστεύω ότι σταδιακά θα τα καταφέρουν κι αυτοί να δείξουν τα πολύ καλά στοιχεία που διαθέτουν.
 
Ο Γκερέιρο προερχόταν κι αυτός από τραυματισμό και μάλιστα οι εκτιμήσεις μιλούσαν για αποχή ενός με δύο μηνών. Εντούτοις τα κατάφερε έστω και για λίγο να παίξει αλλά φυσικά δεν πρόσφερε εκείνα που θα περιμέναμε απ' αυτόν.
 
Ο Βλάχος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερα από αυτά που έκανε. Διάλεξε τους καλύτερους και τους πιο έτοιμους κι αυτοί τον δικαίωσαν, τουλάχιστον με την διάθεση που έδειξαν. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε αφού η χτεσινή ΑΕΚ δικαιούταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Όμως ο προπονητής τής ΑΕΚ δεν είχε και πολλές επιλογές για να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση, οπότε εκ των πραγμάτων θα ήταν άδικο να έχει κανείς παράπονο απ' αυτόν για την διαχείριση του υλικού και για την τελική έκβαση του αγώνα.
 
Ο κόσμος τής ΑΕΚ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί με μεγάλη διαφορά το κορυφαίο φίλαθλο κοινό ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στον κόσμο. Σε μια δύσκολη εποχή που πολλοί έλειπαν σε διακοπές, σε μια εποχή που η κρίση μαστίζει τους πάντες, σε έναν αγώνα που η Nova αποφάσισε να γίνει μέσα στο καταμεσήμερο για να εξυπηρετηθεί ο Παναθηναϊκός ώστε να παίξει με τη δροσούλα στη Λειβαδιά (μέχρι την ώρα των δύο ματς άλλαξαν οι αθεόφοβοι), σε μια περίοδο που η ΑΕΚ δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φάση της, εντούτοις πάνω από 10.000 ΑΕΚτζήδες συνέρρευσαν στο ΟΑΚΑ μέσα στη ζέστη για να στηρίξουν την προσπάθεια των μικρών να κρατήσουν την ΑΕΚ ψηλά όπως της ταιριάζει. Και παρόλο που η ομάδα δεν τα κατάφερε, αποθέωσαν τους πιτσιρικάδες και τους γέμισαν με δύναμη για τη συνέχεια, δίνοντάς τους και ένα δείγμα γραφής για να ξέρουν την αποθέωση που τους περιμένει όταν θα έρθουν τα καλύτερα. Αυτά τα πράγματα μόνο ο λαός τής ΑΕΚ έχει την ψυχή να τα κάνει.

2 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Το παιχνίδι πήγε όπως ακριβώς το περίμενα. Ο Κωνσταντόπουλος ξεκίνησε όπως και πέρυσι, με γκέλες. Μετά έστρωσε. Για να δούμε φέτος! Ο Φουρτάδο δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες του. Είναι 29 ετών. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φτάσει σχετικά γρήγορα σε επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Προφανώς μας ήρθε εντελώς απροπόνητος (τι κάνανε εκεί στην Παναχαϊκή;) Για τον Κουτρουμπή (κυρίως) και για τον Αρκούδα σε είχα προετοιμάσει σε παλαιότερο σχόλιο. Παρακολούθησα ειδησεογραφικά αρκετά την Καλλιθέα πέρυσι (ιδίως στα play off ανόδου).

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Όντως, το θυμάμαι που μου το έλεγες για τους δύο της Καλλιθέας.
Αν βγουν τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα λύσει το πρόβλημα χρόνων η ΑΕΚ σε δυο θέσεις που πονούσε.

Ο Φουρτάδο κι εμένα με προβληματίζει. Λες να τους έπιασε κώτσους ο Κούγιας; Δεν θα μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση. Και ποιος δεν τους έχει πιάσει.

Ο Κωνσταντόπουλος δεν είναι τερματοφύλακας που εμπνέει εμπιστοσύνη. Θυμήσου τον και στον μοναδικό αγώνα του με την Εθνική. Αλλά μήπως είναι ο Αραμπατζής; Εγώ θα προτιμούσα, αφού πάμε με πιτσιρικάδες φέτος, να έδιναν τη θέση στον Μοσχονά για να ψηθεί κι αυτός. Τι να κάνει γκάφες ο Κωνασταντόπουλος και ο Αραμπατζής και τι να τις κάνει ο Μοσχονάς που στο κάτω-κάτω πρέπει να πάρει παιχνίδια.

Το παιχνίδι χτες κι εγώ κάπως έτσι το περίμενα και περίμενα και την ήττα. Και να σου πω την αλήθεια, μ' αυτά που είδα δεν με χάλασε καθόλου το τελικό αποτέλεσμα...