Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ή το έχεις ή δεν το έχεις


Και πώς να μη βγάλει κανείς το καπέλο του στον μεγαλύτερο μάγκα πρόεδρο ΠΑΕ τής Σούπερ Κλίκας; Βαγγέλας Μαρινάκης και τα μυαλά στα κάγκελα κύριοι. Πουλάει δυο παίκτες φέτος, Μιραλάς και Τοροσίδη, τσεπώνει καμιά 20άρα μύρια, βάλε κι άλλη μια 25άρα από το Τσάμπιονς Λιγκ, αγοράζει καμιά δεκαριά Ελληνάκια με κανένα πεντακοσάρικο χιλιάρικα στο σύνολό τους για να έχει να δανείζει δεξιά κι αριστερά ώστε με ένα σμπάρο να χτυπάει δυο τρυγόνια -και να του ψήνουν τα παιχτάκια και να του κάνουν και αγωνιστική υπόκλιση στα μεταξύ τους ματσάκια-, κλέβει κανέναν Τζιμπούρ, Μανωλά και λοιπούς αστέρες με υψηλά ιδανικά χωρίς να ρίξει δεκάρα, ρίχνει και καμιά τριάρα με τεσσάρα μύρια και φέρνει τίποτις τσουβαλάτους 35άρηδες τύπου Κοντρέρας, Γκρέκους και το κακό συναπάντημα και οι κάφροι τον αποθεώνουν και γεμίζουν το Καραϊσκάκης. Ε, να μη του βγάλεις το καπέλο τέτοιου παράγοντα; Και τους άλλους τους κυνηγάνε οι φίλαθλοι των ομάδων τους σε στενά και σε ρούγες για να τους πάρουν τα σκαλπ!

Θα μου πει κανείς, ναι ρε φίλε αλλά ο χοντρός κάθε χρόνο τούς βγάζει στους δρόμους και πανηγυρίζουν πρωταθλήματα και κύπελλα. Σωστό κι αυτό. Να γιατί στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να βλέπεις μακριά και να επενδύεις εκεί που οι άλλοι πλέκουν κάλτσες και πουλοβεράκια. Ρίχνεις και μερικά ψιλά δεξιά κι αριστερά, έχεις και τους πολιτικούς χαρτογιακάδες με το μέρος σου γιατί τα κωθώνια σου μεταφράζονται σε ψηφοφόρους, παίρνεις και την προεδρία τής Σούπερ Κλίκας να σου βρίσκεται, πληρώνεις και τίποτα μισθοφόρους πρώην προέδρους τής ΕΠΟ για καλό και για κακό επειδή έχουν βαθιές γνωριμίες περί τα ποδοσφαιρικά και όχι μόνο, πριμοδοτείς με τίποτα φραγκάκια -χορηγίες και δανεικά παικτάκια- μερικές αδύναμες ΠΑΕ για να έχουν την ανάγκη σου και να σου χρωστάνε εφ όρου ζωής και όλα μια χαρά. Γραμμάτια να έχεις να εξαργυρώνεις και δεν φοβάσαι κανέναν και τίποτα.

Ομορφιές μιλάμε αγαπητοί μου και τρεχάτε εσείς να μαζέψετε στον κουμπαρά σας τα ρέστα από τα τσιγάρα σας για να σώσετε τις δικές σας ομάδες και να τις κάνετε ανταγωνιστικές προς τον Ολυμπιακό του Βαγγέλα.

3 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Ο Ολυμπιακός φέτος θα παίξει πιθανότατα, όπως και πέρυσι, χωρίς αντίπαλο. Ίσως τον κοντράρει λιγάκι στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός κι αυτό είναι όλο. Την κούπα θα την χάσει μόνο αν αυτοκτονήσει. Όμως στο ΟΑΚΑ θα χάσει με κάτω τα χέρια. Ποιος θα τολμήσει να ντριπλάρει τον Αρκούδα; Ποιος θα τολμήσει να μαρκάρει τον Τσίτα; Οέο;;;

BALADEUR είπε...

Πάντως ο Μαρινάκης (για να αναφερθώ και στον τίτλο της ανάρτησης) νομίζω πως δεν το έχει. Επί του παρόντος διαχειρίζεται μία "στρωμένη" κατάσταση, χωρίς ανταγωνισμό...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Κάπως έτσι τα περιμένω κι εγώ. Στην αρχή θα του κουνηθεί λίγο η ΝΕΑ Αλαφούζιος Πανάθα αλλά μετά θα ρουφήξει το αυγό της και θα βολευτεί με τη δεύτερη θεσούλα. Τσάμπιονς Λίγκ οδηγεί κι αυτή. Μην είναι και αχάριστοι.
Αλλά στο ΟΑΚΑ θα γίνει της μουρλής. Ο Αρκούδας θα πασάρει στον Κουρέλα, εκείνος στον Τσίτα τα γκάζια, αυτός στον Γιάγκο Δράκο, ο Δράκος με τη μία στον προωθημένο Κανένα και τέζα ο Βαγγέλας!

Ο Μαρινάκης μπορεί να μη το έχει αυτός καθαυτός αλλά σίγουρα το έχει βρει έτοιμο από τον Παπαστρούμφ και απλά στο συντηρεί. Άλλωστε ο θείος ποτέ δεν έπαψε να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο...