Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Στηρίξτε με νύχια και με δόντια τα πιτσιρίκια


- Όλα εντάξει με την αδειοδότηση, αλλά και με τη φορολογική ενημερότητα, όπως άλλωστε επέμενα ότι θα γίνει εδώ και ένα μήνα περίπου, τη στιγμή που πολλοί μιλούσαν για υποβιβασμούς και διάφορα τέτοια χαριτωμένα. Στην Ελλάδα πρέπει σε όλα τα πράγματα να κυριαρχεί το σασπένς. Αλλιώς χωλαίνει το σύστημα. Αν όλα γίνουν απλά και με την πρώτη, οι φυλλάδες δεν θα πουλάνε επενδύοντας στην αγωνία των οπαδών και τα λαμόγια δεν θα μπορούν μετά να κομπάζουν για τη σπουδαιότητά τους που μεσολάβησαν και σου έφεραν το αποτέλεσμα που ζητούσες. Τέλος πάντων. Οι μεταγραφές προχωράνε και η σεζόν ξεκινάει επίσημα αύριο, έστω και όπως-όπως λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν.
- Οι πιτσιρικάδες αύριο έχουν πρεμιέρα και εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους όπως είχαμε κάνει και το 2004 με τον Μπούρμπο, τον Κρασσά και τα άλλα παιδιά.  Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα στηρίξουν με το χειροκρότημά τους και τις επευφημίες τους αυτούς που θα φοράνε τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος γιατί το έχουν μεγάλη ανάγκη για να μπορέσουν να πατήσουν στα πόδια τους. Εξυπνάδες τού τύπου "ξέρεις σε ποια ομάδα παίζεις ρε" δεν χωράνε αύριο. Και φυσικά ξέρουν όλοι σε ποια ομάδα παίζουν. Και το ειδικό βάρος τής φανέλας το έχουν καταλάβει. Εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν και πόσο διαφορετικοί είναι οι φίλαθλοι αυτής της ομάδας και πόσο μπορούν να βασιστούν σ' αυτούς για να μεγαλουργήσουν. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κόψουμε τα πόδια σε κανέναν όσα χοντρά λάθη κι αν κάνει μέσα στο γήπεδο. Μη ξεχνάμε ότι γι' αυτούς θα είναι κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό να παίξουν μπροστά στον κόσμο τής ομάδας. Δεν το έχουν ξαναζήσει αυτό. Ακόμα κι αν κάποιοι δεν έχουν καταλάβει απόλυτα που βρίσκονται, αύριο θα το εμπεδώσουν για τα καλά. Φτάνει αυτό το δέος που θα νιώσουν να αποτελέσει γι' αυτούς τη θετική αύρα που θα τους σπρώξει προς τα πάνω και όχι να μετατραπεί σε κλίμα φόβου ώστε να μη μπορούν να πάρουν τα πόδια τους.
- Τις καλύτερες ευχές όλων μας στον Καλογέρη και κουράγιο για να ξεπεράσει την περιπέτεια του σοβαρού τραυματισμού του. Άτυχος ο μικρός, αφού την ίδια μέρα που υπέγραφε το συμβόλαιό του ήρθε ο τραυματισμός στους χιαστούς που θα τον κρατήσει κοντά ένα εξάμηνο μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους και μάλιστα τη στιγμή που στην ΑΕΚ δεν περίσσευε κανείς και όλους τούς είχε ανάγκη. Είναι τυχερός όμως μέσα στην ατυχία του που βρίσκεται σ' αυτή την ομάδα, η οποία τιμάει και με το παραπάνω όσους την αγαπάνε και αγωνίζονται γι' αυτήν. Θα γίνει καλά και θα γυρίσει δυνατός να διεκδικήσει και πάλι τη θέση του στην εντεκάδα τής ΑΕΚ.  Περαστικά και στον Φούντα που έπαθε κάκωση στην χτεσινή προπόνηση και θα απουσιάσει από την πρεμιέρα.
- Κατίδης, Κορδέρο και Κατσικοκέρης ίσως είναι τα νέα ονόματα στο ρόστερ τής ΑΕΚ. Επειδή όμως σ' αυτή την ομάδα είμαστε οι πιο φανατικοί τής ρήσης "ποτέ μη λες ποτέ", κρατάμε πάντα και μικρό καλάθι μέχρι τη στιγμή που θα δούμε τον οποιονδήποτε να βάζει φαρδιά πλατειά την υπογραφή του κάτω από το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ΑΕΚ. Νωρίτερα απ' αυτό για μας κανένας δεν είναι ακόμα παίκτης τής ΑΕΚ, όσο και να χτυπιούνται κάποιοι για να μας πείσουν.
- Μη τρελαθούμε κιόλας που έφυγε ο Σιαλμάς! Ο τρόπος που το έκανε μαρτυράει το ποιόν τού ανθρώπου και αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για να μη μασάμε στα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα τού κάθε απίθανου που όταν έρχεται στην ΑΕΚ δηλώνει πωρωμένος ΑΕΚτζής και ορκίζεται μέχρι θανάτου πίστη στην κιτρινόμαυρη φανέλα. Εκείνο που χρειάζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι ένας κουβάς για να μαζεύουμε τα σάλια του και όταν έρχεται η ώρα να μας πουλήσει να του τον φοράμε καπέλο για να έχει να μας θυμάται!
- Τα εισιτήρια διαρκείας έφτασαν τις 9.200. Είχα γράψει ότι με το ζόρι ίσως να φτάναμε τις 10.000. Και ευχαριστημένοι να είμαστε με όλα αυτά που έχουν γίνει.
- Για την υπόθεση των νέων επενδυτών δεν θα γράψω πολλά. Οι Βιντιάδηδες -πατέρας και γιος- είναι γνωστοί και αδιαμφισβήτητοι ΑΕΚτζήδες. Για τον Χάρις επίσης γνωρίζουν όλοι τι μέρος τού λόγου είναι. Το κακό όμως με τους υποψήφιους επενδυτές στην ΑΕΚ -και κυρίως με αυτούς που κάνουν τις επαφές μαζί τους- είναι ότι με όλα αυτά που έγιναν στο παρελθόν έχουν καταντήσει ανέκδοτο και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ό,τι κι αν του λένε αν δεν δει χειροπιαστά αποτελέσματα. Το τι σότο έχει φάει ο κόσμος τής ΑΕΚ με τους επενδυτές τού Θανόπουλου και του Αδαμίδη δεν περιγράφεται. Στο τέλος κατάλαβαν όλοι ότι η ιστορία έκρυβε από πίσω της δράκο και πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κανένας επενδυτής αλλά όλοι αυτοί που ακούστηκαν κατά καιρούς εξυπηρέτησαν τους σκοπούς των αμαρτωλών διοικούντων την ΑΕΚ στην προσπάθειά τους να εξαγοράσουν χρόνο.  Αν και ο Βιντιάδης αποτελεί μία ακόμα μυλόπετρα στο μύλο των γνωστών αμέτοχων της ΑΕΚ, θα φανεί πολύ σύντομα.
- Βρε κάτι παράξενα πράγματα! Στην Τούμπα χτες οι Αυστριακοί έζησαν την κόλαση του Δάντη. Όχι πως και οι δικοί τους οπαδοί ήταν παιδιά από σπίτι, αλλά παρατηρώντας σήμερα τις αθλητικές εφημερίδες όλες μιλούν για τον τεράστιο θρίαμβο του ΠΑΟΚ και την ανατροπή τού σκορ και μόνο στα ψιλά γίνεται λόγος για τον… βομβαρδισμό κροτίδων και πλαστικών καθισμάτων που συντελέστηκε. Και ο νους μου τρέχει στον τελικό κυπέλλου τής ΑΕΚ με τον Ατρόμητο που κανείς την άλλη μέρα δεν έκανε λόγο για τον θρίαμβο της ΑΕΚ αλλά όλοι μιλούσαν για τους κανίβαλους οπαδούς της! Μέχρι που ο προπονηταράς Γιώργος Δώνης απέδωσε την τριάρα που εισέπραξε η ομάδα του στην τρομοκρατία που ασκήθηκε από τους οπαδούς τής ΑΕΚ. Η χτεσινή ανατροπή και η νίκη της νέας του ομάδας για την οποία κομπάζει και την αποδίδει στην προπονητική του αξία, δεν είναι τάχα προϊόν τής τρομοκρατίας που άσκησαν στο γήπεδο οι οπαδοί τού ΠΑΟΚ; Θυμάμαι επίσης στην Τούμπα τον Σάχα να καίγεται σαν λαμπάδα τής Λαμπρής από φωτοβολίδα που είχαν πετάξει πάνω του και όλοι οι "αντικειμενικοί" ρεπόρτερς  να μη το παρατηρούν, πιστεύοντας ίσως ότι η φανέλα του κάπνιζε επειδή είχε μεγάλη ζέστη και είχε ανεβάσει θερμοκρασία το σώμα του! Βέβαια, εδώ έχει ΟΥΕΦΑ, δεν έχει ΕΠΟ μπροστά του ο ΠΑΟΚ. Είναι και υπότροπος και θα καλοπεράσει. Θα έπρεπε ο Ζήσης Βρύζας να έχει διδαχτεί τόσα χρόνια στην κόλαση της Τούμπας ότι η βλακεία είναι ανίκητη και πως όποιος θρέφει βλάκες στον κόρφο του μια μέρα θα το πληρώσει. Στο κάτω-κάτω ας ρωτούσε τον Ζαγοράκη.
- Ο μεγάλος πρόεδρος και ευεργέτης τού Νέου Πανιώνιου Κωνσταντίνος Τσακίρης, αυτός ο μέγας πολέμιος και φανατικός αντιΑΕΚτζής, αυτό το αμάλγαμα των παραγόντων που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο, βάζει το πόδι στο ήδη μισοβουλιαγμένο κουφάρι τής πάλαι ποτέ ομάδας του και την στέλνει μια και καλή στον πάτο! Δεσμεύει, λέει, τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Νέου Πανιώνιου για τη νέα χρονιά έναντι οφειλής 385 χιλιάδων ευρώ τής ομάδας προς το πρόσωπό του ενώ τους στέλνει και μήνυμα να του αδειάζουν τη γωνιά από το προπονητικό που έχει φτιάξει στο Κορωπί, το περίφημο Απήλιο και που το έπαιζε λαϊκός ήρωας ότι το έχτισε για τον Πανιώνιο!  Το προκάτ λυόμενο προπονητικό που είχε νοικιάσει στην ομάδα προς 420 χιλιάρικα για 13 χρόνια. Όχι και λίγα, έτσι; Τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει!

2 σχόλια:

BALADEUR είπε...

- "Στην Ελλάδα πρέπει σε όλα τα πράγματα να κυριαρχεί το σασπένς."

Δυστυχώς δεν το κάνουμε για λόγους ενδιαφέροντος, αλλά γιατί είμαστε ένα παντελώς ανοργάνωτο κράτος που λειτουργεί με λύσεις-μπαλώματα της τελευταίας στιγμής κι αύριο... έχει ο θεός!

- Παρότι το φετινό ξεκίνημα μοιάζει μ' εκείνο του 2004, αν εμβαθύνουμε λίγο στην σύγκριση δεν υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. Στο αγωνιστικό δε, είχαμε άξονα (Άλβες, Ασουνσάο και Κατσού - Λύμπε στα ντουζένια τους) ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Και σε αρκετές από τις υπόλοιπες θέσεις μπορεί να έλειπε η ποιότητα αλλά τουλάχιστον υπήρχε εμπειρία. Φέτος δεν το έχουμε ούτε αυτό... Συμφωνώ απόλυτα πάντως στα όσα γράφεις στην 2η παράγραφο. Τις πρώτες αγωνιστικές την στήριξη του κόσμου την θεωρώ δεδομένη. Για την συνέχεια δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

- Όσον αφορά την περίπτωση του Καλογέρη, υπομονή στην αποθεραπεία του (να μην βιαστεί) και κυρίως να μην τον "πάρει από κάτω" ψυχολογικά. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι εξίσου σοβαρή αιτία που πολύ νεαροί δεν επανέρχονται στην προ τραυματισμού κατάσταση και σταματά η εξέλιξή τους. Θα ήθελα να πω και κάτι για τον τρόπο που (δεν) δουλεύονται οι πιτσιρικάδες στο κορμί (μυική μάζα) αλλά δεν είναι της παρούσης...

- Τον Κορδέρο δεν τον γνωρίζω. Οι άλλοι δύο μου κάνουν (και μου παρακάνουν)! Για τον Κατσικοκέρη δε, έχω ιδία άποψη (έπαιζε στον Πλατανιά πρόπερσι). Είναι κλάσεις ανώτερες από Σιαλμάδες και Μπέλεκ.

- Έφυγε ο Σιαλμάς; Κρίμα, δεν πρόλαβα να τον αποχαιρετίσω...

- Για τα διαρκείας θα το ξαναπώ. Το νούμερο είναι super. Εκτός κι αν κάποιοι δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας.

- Για τους νέους επενδυτές είναι νωρίς να πω κάτι, αλλά θυμάμαι (και) την περίπτωση της Enic.

- OK, Τούμπα. Σταθερή αξία στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι...

- Τσακίρης θεός, ήλιος καλοκαιρινός! Φταίει και η νυν διοίκηση του Πανιωνίου πάντως. Με κάθε ευκαιρία τον κράζουν και τώρα πάνε και ζητάνε βοήθεια...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Συμφωνώ ότι το υλικό υστερεί από εκείνο του 2004, όμως οι συνθήκες μοιάζουν πολύ, για να μην πω ότι οι τωρινές είναι πολύ χειρότερες. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι απουσιάζει η αύρα που ο Ντέμης είχε εμφυσήσει τότε και όλος ο κόσμος είχε γίνει μόδα να στηρίζει και να ακολουθεί την ΑΕΚ.
Βέβαια, έχω την αίσθηση ότι κι αυτή η ΑΕΚ τείνει να γίνει αγαπησιάρικη σιγά-σιγά. Και στο λέω από προσωπική εμπειρία. Παρατηρώ, όπου βρίσκομαι, μία τάση εκδήλωσης συμπάθειας προς την ΑΕΚ και την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν όλοι ώστε να αλλάξει τη μοίρα της. Και δεν είναι από οίκτο όλο αυτό. Οι πιτσιρικάδες, επίσης, προκαλούν πολύ κολακευτικά σχόλια και τραβάνε την προσοχή αρκετού κόσμου ο οποίος τους βλέπει με μεγάλη συμπάθεια. Και δεν μιλάω αποκλειστικά για φιλάθλους τής ΑΕΚ. Πιστεύω ότι αν τα βοηθήσει η συγκυρία αυτά τα πιτσιρίκια και κλέψουν κανα δυο αποτελέσματα ή πετύχουν καμιά χοντρή έκπληξη σε βάρος κάποιου ισχυρού, το ρεύμα συμπθειας θα διογκωθεί.

Μετά και το χτεσινό ματς, όπου τουλάχιστον φάνηκε ότι έχουν τη διάθεση να παλεύουν κάθε παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και με τις προσθήκες που αναμένονται, ίσως τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.

Είναι φανερό ότι υπάρχουν τρεις κραυγαλέες ελείψεις:

Αμυντικού χαφ που να δαγκώνει (δεν ξέρω αν ο Κορδέρο θα είναι τέτοιος αλλά δεν το νομίζω),

επιτελικού χαφ που να μπορεί να βγάλει τη μπάλα μπροστά (δεν ξέρω αν ο Κατίδης μπορεί να παίξει τέτοιο ρόλο αλλά και πάλι αμφιβάλλω)

και τέλος ενός παίκτη που να μπορεί στοιχειωδώς να σπρώχνει τη μπάλα στο πλεκτό γιατί απ' αυτούς που έχει τώρα η ομάδα δεν βλέπω κανένα να το έχει. Ο Φουρτάδο δεν μου γεμίζει το μάτι, ο Παυλής δεν το είχε ποτέ, ο Σταματής άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Οπότε μακάρι να είναι ο Κατσικοκέρης αυτός που θα λύσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα γιατί ομάδα που δεν μπορεί να σκοράρει όσο καλό ποδόσφαιρο και να παίζει θα είναι πάντα καταδικασμένη...