Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Εθνική, Αιγάλεω και Κατσουράνης


- Η Εθνική είχε τις ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύθηκε και έμεινε στο 0-0 με τη Βοσνία, ένα πονηρό αποτέλεσμα που ενδεχομένως να δυσκολέψει την προσπάθεια για την πρόκριση στα τελικά τού μουντιάλ. Στο παρελθόν πάντως παρόμοια αποτελέσματα δεν στάθηκαν εμπόδιο και στο τέλος η Εθνική μας πέτυχε τον τελικό της σκοπό. Εκείνο που μας έμεινε είναι το κακό ποδόσφαιρο που είδαμε από δυο σχεδόν πανομοιότυπες ομάδες στον τρόπο τού παιχνιδιού τους, με τη διαφορά ότι η δική μας Εθνική υπερτερεί στον αμυντικό τομέα ενώ οι Βόσνιοι είναι σαφώς καλύτεροι επιθετικά. Αν πρέπει να σταθούμε κάπου είναι στην έλλειψη ενός επιτελικού χαφ που να μπορεί να βγάζει τη μπάλα με ευκολία μπροστά και στην επιμονή τού Σάντος να κρατήσει στην εντεκάδα τον κακό Γκέκα αφήνοντας στον πάγκο τούς φορμαρισμένους Μήτρογλου και Νίνη. Αλλά και όταν αποφάσισε να τον αλλάξει η επιλογή τού Σαλπιγγίδη αποδείχτηκε ατυχής. Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να ψέξει τον Σάντος για τη χρησιμοποίηση του Γκέκα όταν αυτός έχει καθαρίσει τόσες φορές σε πολλά κρίσιμα ματς. Η ομάδα στα χαφ, με Κατσουράνη, Μανιάτη, Τζιώλη και Φορτούνη είχε περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό, αφού μόνο ο Φορτούνης μπορούσε να την βγάλει μπροστά, ενώ με την είσοδο του βαρύ Καραγκούνη τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Συμβαίνουν όμως αυτά, δεν μπορεί πάντα να εξελίσσονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε και τώρα στηρίζουμε τις ελπίδες μας στον αγώνα με τη Σλοβακία όπου το διπλό κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο.
 
- Το φιλικό τής ΑΕΚ με το Αιγάλεω δεν μπορεί να το πάρει κανείς στα σοβαρά, αφού ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών και έγινε μόνο και μόνο για να σχηματίσει γνώμη ο προπονητής για τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Η νίκη έχει τόση σημασία όση θα είχε και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα. Μέσα στη φούρια θα παρθούν κάποιες αποφάσεις για το έμψυχο υλικό που δεν ξέρω αν φτάνει ένα φιλικό για να είναι πέρα για πέρα δίκαιες. Κάποιοι παίκτες θα κοπούν και μακάρι να είναι σε θέση ο Λίνεν να αξιολογήσει σωστά το υλικό και να μην υπάρξουν λάθος κινήσεις. Αλλά και πάλι έχω την αίσθηση ότι θα βρίσκεται ο ίδιος κοντά και στη δεύτερη ομάδα ώστε να παρακολουθεί την πορεία των "κομμένων" έτσι που αν αντιληφθεί ότι κάτι πρέπει να αλλάξει να το κάνει στην πορεία.
 
- Η υπόθεση Κατσουράνη έρχεται να διχάσει για άλλη μια φορά τον κόσμο τής ΑΕΚ. Άλλοι είναι της άποψης ότι η εμπειρία του θα είναι πολύτιμη στον υπάρχον ρόστερ και άλλοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εμένα δεν με συγκινεί η προοπτική να ενταχθεί στην ΑΕΚ ο Κωστάκης. Βλέπετε οι Κωστάκηδες έχουν μια τάση να μας πληγώνουν. Και μόνο η μανία που έχει να στήνει τους δικούς του μηχανισμούς στα αποδυτήρια φοβάμαι μήπως δεν φέρει το ποθητό αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε. Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε όμως ότι η εμπειρία του είναι όντως υπαρκτή και ότι αν έρθει στην ΑΕΚ θα είναι ο μοναδικός διεθνής ποδοσφαιριστής τής Εθνικής ανδρών που θα διαθέτουμε. Φτάνει να καταλάβει και ο ίδιος ότι πάνω του θα βασιστούν όλοι οι πιτσιρικάδες για να βρουν έναν άνθρωπο που θα τους συμβουλέψει και θα τους καθοδηγήσει και όχι κάποιον που θα αρχίσει να στήνει κλίκες για να μπορεί να ελέγχει τα αποδυτήρια.

3 σχόλια:

BALADEUR είπε...

* Καλά το πάει το καράβι η εθνική. Και τα εντός έδρας "Χ" στο πρόγραμμα είναι. Και είναι και ψιλογκαντέμικη περίοδος. (Λες να φταίει ο ανάδρομος Ερμής;) Χωρίς ομάδα ο Καραγκούνης. Μόλις βρίσκει ομάδα ο Κάρα μένει χωρίς ομάδα ο Κατσούρ. Σπάει το χέρι του ο Σαμαράς (ο πιο προικισμένος μας ποδοσφαιριστής). Συνυπολόγισε και τους μαζεμένους τραυματισμούς στο κέντρο της άμυνας. (Λείπουν οι δύο Παπαδόπουλοι, τραυματίζεται και ο -4ος ιεραρχικά στόπερ- Μαλεζάς.) Σε μία ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια να προπονείται καθημερινά, το να αλλάζει σχεδόν σε κάθε ματς το κέντρο της άμυνας είναι μεγάλο πρόβλημα.

* Το φιλικό της ΑΕΚ το προσπερνώ. Ελπίζω να έβγαλε τα σωστά συμπεράσματα ο Λίνεν. Τον εμπιστεύομαι... (Το ότι η ΑΕΚ σκοράρει εύκολα στα φιλικά, αλλά όχι στο πρωτάθλημα μου δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς αγωνιστικό.)

* Όσον αφορά το θέμα Κατσούρ, λέω ΝΑΙ (με κεφαλαία γράμματα)!!! Αγωνιστικά όμως (αν τον πάρουμε) θα παραμείνουμε χωρίς κλασικό αμυντικό χαφ με ότι αυτό συνεπάγεται...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Η Εθνικάρα, παρά τις ατυχίες της, πέρασε και από τη μία εκ των δύο δύσκολων εδρών των αντιπάλων της και τώρα τα κρατάει όλα στο χέρι της. Νομίζω ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει. Άλλωστε μας έχει καλομάθει.

Τέρμα τα φιλικά και οι χαριτωμένες τσούκου-τσούκου νικούλες. Σήμερα έχει Τούμπα και εδώ δείχνεις τα καρύδια σου. Άμα τα έχεις φυσικά...

Τον Κατσουράνη δεν τον βλέπω. Μπορεί να βρει συμβόλαιο όπου θέλει, όπως το θέλει. Τρελός είναι να έρθει στην ΑΕΚ να μπλέξει;

BALADEUR είπε...

Για τον Κατσουράνη, ένα τηλέφωνο του Ντέμη είναι αρκετό...