Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κλείστε την τάπα, θα πεθάνουμε από τη βρώμα!


- Για το ματς με τον ΠΑΟΚ δεν τα είπαμε αλλά πια όλα τα ματς τής ομάδας μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους ώστε σε όποιο κι αν αναφερθείς και αλλάξεις απλά το τελικό αποτέλεσμα μέσα θα είσαι! Το θέαμα απαίσιο αλλά και αναμενόμενο. Αυτό το ταμπούρι δεν το έχουμε συνηθίσει στην ΑΕΚ και μας ξενίζει, όμως με το σημερινό ρόστερ είναι ό,τι πιο λογικό μπορεί να υπάρξει όταν η ομάδα θα παίζει σε έδρες σαν την Τούμπα και με αντιπάλους σαν τον ΠΑΟΚ που φέτος, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι καλύτερος. Σωστά λοιπόν ο Λίνεν την παρέταξε με τις γραμμές κοντά τη μία στην άλλη και με σφιχτό κέντρο και άμυνα ώστε να μη φτάνει η μπάλα εύκολα στην περιοχή μας. Πράγμα που ως ένα βαθμό απέδωσε, αλλά ήρθε πάλι εκείνη η μία και μοναδική στιγμή τής επαναλαμβανόμενης υπνηλίας των αμυντικών και του τερματοφύλακα -όπως σε όλα σχεδόν τα φετινά παιχνίδια- και το πληρώσαμε με ακόμα -3 βαθμούς. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον Πλατανιά. Μια πολύ καλή ομάδα που δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος. Η νίκη μοιάζει πια με οξυγόνο σε ετοιμοθάνατο και είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Για να έρθει όμως πρέπει να μπει γκολ. Εδώ δεν χωράει το ταμπούρι γιατί με αυτές τις ομάδες και μέσα στην έδρα σου αν δεν παίξεις επιθετικά για να τις κερδίσεις, καλύτερα πέσε μόνος σου από τώρα στη Β' κατηγορία. Ο Λίνεν ξέρει. Οι παίκτες μπορούν;
 
- Νάτος πάλι ο Γιώργος ο Κιντής! Πόσο μας είχε λείψει! Παραμονές τού προσδοκώμενου deal με τους Βιντιαδοχάρηδες, το έσκασε το κανόνι με τη μήνυση σε μεγαλομετόχους, διευθύνοντες συμβούλους και οικονομικούς διευθυντές. Έπρεπε να γίνει τώρα κι αυτό; Ποιος μπορεί να απαντήσει με το χέρι στην καρδιά; Παιδί κουλούρι ο Κιντής, δεν το συζητάμε. Μπάχαλο τα έκανε στην ΑΕΚ, Γης Μαδιάμ στον Πανιώνιο και επέστρεψε πριν από κάνα μήνα καταθέτοντας πρόταση σωτηρίας τής ΑΕΚ (πάλι!), όμως κανείς δεν τον έλαβε σοβαρά υπόψη. Και ξαφνικά, έρχεται και αναστατώνει το σύμπαν. Αν πιάσουμε την ουσία τής υπόθεσης και ειδικά τα όσα προέκυψαν από τα μέιλ που κοινοποίησε ο ίδιος στον τύπο σίγουρα θα αναφωνήσουμε: "επ, κάτι τρέχει εδώ". Και σίγουρα τρέχει. Διαβάζοντας τα όσα λέει ο Παππάς προσωπικά ανατρίχιασα αντιλαμβανόμενος ποιοι άνθρωποι κρατούσαν και εξακολουθούν να κρατάνε τις τύχες τής ομάδας στα χέρια τους. Δεν γίνονται άνθρωπέ μου αυτά που λες. Είσαι και εφοπλιστής τρομάρα σου. Μα, τόση ασχετοσύνη; Τόση αδιαφορία; Τόσο δεν βαριέσαι; Εδώ ο άλλος σου αποδεικνύει ότι έγινε λοβιτούρα και έκαναν φτερά 5 ολόκληρα εκατομμύρια. Δικά σου εκατομμύρια. Και δεν σου καίγεται καρφάκι; Τόσο υπεράνω είσαι; Όχι, δεν είσαι. Αφού τσιγκουνεύεσαι να βάλεις 30 χιλιάρικα για να κατατεθεί η αγωγή και να αρχίσει το ψάξιμο, δεν μπορείς ταυτόχρονα να είσαι large που σου έφαγαν 5 εκατομμύρια. Δεν γίνεται, πώς να το κάνουμε; Έρχεσαι σε σύγκρουση με τον εαυτό σου. Άρα ο Κιντής έχει δίκιο. Έψαξε και βρήκε φίδια. Θα αναρωτηθεί κανείς εύλογα. Κι αυτός τώρα βρήκε να ψάξει; Τόσα χρόνια γιατί δεν έψαχνε. Δεν είχε τις ίδιες απορίες και πέρυσι και πρόπερσι και αντιπρόπερσι; Αλήθεια, αυτή η Empire περί της οποίας γίνεται τόσος ντόρος, τι μέρος τού λόγου είναι; Ποιανού ιδέα ήταν να συσταθεί μια τέτοια εταιρεία; Και τι σκοπούς θα εξυπηρετούσε αφού η ίδια η ΠΑΕ εταιρεία ήταν και μπορούσε από μόνη της να διαχειρίζεται το υλικό της; Το πρώτο σκέλος έχει εύκολη απάντηση. Ποιος την εμπνεύστηκε λοιπόν και την έστησε την αμαρτωλή Empire; Μα, ο Γιώργος Κιντής! Μην ακούσω κανέναν να γελάσει. Ως προς το δεύτερο ερώτημα, δηλαδή τι σκοπούς εξυπηρετούσε, εδώ βρίσκεται όλο το τυράκι. Κάθε εταιρεία που ιδρύεται κάτω από μια μαμά εταιρεία, δηλαδή γίνεται θυγατρική, κάποιους σκοπούς καλείται να εξυπηρετήσει. Όχι πάντα και τόσο φωτεινούς. Και φυσικά ο Γιώργος Κιντής ήταν στα πράγματα τότε και μάλιστα χρημάτισε και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ για 40 μέρες! Απορώ γιατί δεν αναρωτήθηκε τότε για όλα αυτά. Έστω και έτσι πάντως, τώρα όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση υπάρχουν δύο δεδομένα: Το ένα είναι να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός κάτω από το τραπέζι από όλους και το δεύτερο να ξαναγίνουμε ρόμπα για άλλη μια φορά στο πανελλήνιο. Το δεύτερο δεν είναι και τόσο άγνωστο σε όλους μας. Το έχουμε ξαναδεί και το συνηθίσαμε πια. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εκείνα που πρέπει να κρατήσουμε όμως εμείς οι… απ' έξω, είναι κάποια μικροπραγματάκια που δεν πρέπει να διαλάθουν της προσοχής μας από τις λαμπρές συνομιλίες των δύο ετούτων ΑΕΚαρχών.
 
1) Ο Παππάς είναι ακόμα στο Δ.Σ. της Empire αλλά δεν το… ξέρει! (Κάποιος μας δουλεύει αλλά ποιος να είναι αυτός).
 
2) Κανείς δεν εξηγεί πουθενά πώς η οφειλή στην Puma ως διά μαγείας περιορίστηκε στο 1 εκατομμύριο από 7 που ήταν πριν.
 
3) Όπως και το δάνειο της Stanley Morgan επίσης από 7 εκατομμύρια έγινε 1 το οποίο και ανέλαβε να εξοφλήσει ο Παππάς (Νάτος πάλι ο Παππάς. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο Παππάς; Και τόση σύμπτωση στα οφειλόμενα ποσά και στις αντίστοιχες μειώσεις; Ο Κωτσόβολος είναι;).
 
4) Και η μυστήρια εγγραφή των 4.994.106,81 μη μου πείτε ότι δεν σας θυμίζει το 1.111.111,111 λίρες τού Δημήτρη Χορν στην περίφημη ελληνική ταινία με την υπεξαίρεση στην τράπεζα που ήταν υπάλληλος.
 
5) Και τι σύμπτωση (κι άλλη) κι εδώ από πίσω η Puma βρίσκεται! Δάνεισαν την Empire που χρωστούσε στην Puma που χρωστούσε με τη σειρά της στην Empire που χρωστούσε στην ΑΕΚ. Ορίστε; Δεν καταλάβατε; Και σας είχα για έξυπνους! Απλό είναι ρε σεις: Της πουτάνας το κάγκελο!
 
6) Αλλά δεν τελειώνει εδώ το θεματάκι. Αγόρασαν, λένε, στοκ εμπορευμάτων (φανέλες Ριβάλντου δηλαδή) αξίας 5 εκατομμυρίων τις οποίες εν συνεχεία τις έθαψαν στη χωματερή! Γρρρρρρ… Τίποτα, μη μασάτε, γαργάρες κάνω. Ο Νάσος, ο Νίκος, ο Πέτρος, ο άλλος Νίκος, ο Γιώργος, ο Τάκης, ο Σταύρος… Πόσα καλά παιδιά να αντέξεις κι εσύ ΑΕΚάρα μου. Αναρωτιέται κανείς γιατί έφυγαν χοροπηδώντας οι Γκούμας και Χατζηιωάννου και δεν θέλουν να ξαναδούν κανέναν από τους προαναφερόμενους ούτε ζωγραφιστό;
 
7) "Πέτρο, ελπίζω να συμφωνείς μαζί μου ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά πρέπει να δοθούν το συντομότερο-η (ΠΑΕ) ΑΕΚ δεν έχει πολύ χρόνο ζωής". Ίσως είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι μεταξύ τους γνωρίζουν ότι η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα πριν από το τέλος της ενώ παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι εκπονούν σχέδιο μείωσης του μπάτζετ για την επιβίωση της ομάδας και τρίχες κατσαρές.
 
8) Και λίγο πιο κάτω, σε ένα από τα e-mails που αντάλλαξαν, κάνουν λόγω ξεδιάντροπα για αίτημα ορισμού διοίκησης Πρωτοδικείου. Μια λύση δηλαδή που εμφανίζονταν όλοι να αποφεύγουν ακόμα και να την αναφέρουν δημόσια ψάχνοντας τάχα μου για άλλες λύσεις επειδή μια διοίκηση Πρωτοδικείου δεν αρμόζει στην ΑΕΚ. Λες και το να την αφήσουν έξω από την Ευρώπη και με το ένα πόδι στη Β' κατηγορία τής αρμόζει.
 
Δεν θα επεκταθώ περισσότερο για την υπόθεση αυτή. Άλλωστε σύντομα θα μας αναγκάσουν οι εξελίξεις να ασχοληθούμε ξανά. Υπάρχει ένα πρόσωπο όμως που αδίκως προσπαθούν να το εμπλέξουν στην βρωμερή αυτή ιστορία. Ο παλιός οικονομικός διευθυντής Μιχάλης Δημαράκης ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή τού Ντέμη Νικολαΐδη. Ο άνθρωπος είναι άφθαρτος σε βαθμό… κακουργήματος! Κάτι σαν τον Ντίνο Ηλιόπουλο στην ελληνική ταινία (κι άλλη ταινία από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, άντε, σινεμά ο παράδεισος γίναμε) που έπαιζε τον άφθαρτο λογιστάκο. Τυχαίνει να γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις και θα έλεγα ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που πέρασε από την ΑΕΚ -μαζί με τον Ντέμη- που θα έβαζα γι' αυτόν το χέρι μου στο ευαγγέλιο για την εντιμότητά του. Αλλά μην παραβλέπουμε και μία άλλη παράμετρο. Όλοι οι οικονομικοί διευθυντές και οι αρχιλογιστές σε όλες τις εταιρείες τού κόσμου, δουλεύουν για τα συμφέροντα της επιχείρησης και των εργοδοτών τους. Αν ένας μέτοχος ή διευθύνων σύμβουλος απαιτήσει από έναν οικονομικό διευθυντή να κάνει κάποιες εγγραφές στα βιβλία και ο οικονομικός διευθυντής το αρνηθεί, είναι προφανές ότι πρέπει να αρχίσει να ψάχνει για δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πάρει μέρος και στη λοβιτούρα. Άλλωστε μη ξεχνάμε πόσους οικονομικούς διευθυντές έχει αλλάξει η ΑΕΚ μέχρι σήμερα από το 2004. Αν το ξεχνάει κανείς να του το θυμίσω. Τέσσερις (4)! (Παντελής Ορφανίδης, Μιχάλης Δημαράκης (και της Empire), Βασίλης Πουλάκος (και της Empire), Παναγιώτης Βαλασόπουλος). Τι να έφταιγε και άλλαζαν τους οικονομικούς διευθυντές σαν τα πουκάμισα; Θα επανέλθω σύντομα…

p.s. Α, παραλίγο να το ξεχάσω! Εκείνη την οργάνωση-φάντασμα με τον κωδικό Original 21 μήπως την έχει πετύχει κανείς πουθενά; Με όλο αυτό το ξεκατίνιασμα και δεν έχει πάρει ακόμα θέση; Τι θέση δηλαδή, στυλιάρι θα έπρεπε να είχε πάρει. Χτενίζεσαι Δημητράκη μου, χτενίζεσαι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: