Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0

Μία κάκιστη ομάδα, ο Παναθηναϊκός, κέρδισε δίκαια την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, κάνοντας την πρώτη του εντός έδρας νίκη. Σκεφτείτε πώς πρέπει να χαρακτηριστεί η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ που ήταν η πρώτη ομάδα που κατάφερε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδό του σ' αυτό το πρωτάθλημα. Αυτό τα λέει όλα για την ΑΕΚ. Ατομική κριτική παικτών δεν χωράει. Τι να κρίνει κανείς, το ανύπαρκτο; Ο Λίνεν έχει μπροστά του δύσκολο έργο και κάθε μέρα που περνάει το καταλαβαίνει και καλύτερα. Αυτή η ΑΕΚ, αν θα λέγαμε ότι είναι για τη Β' Εθνική, ίσως να αδικούσαμε τη Β' Εθνική. Υπάρχουν κι άλλες κακές ομάδες σ' αυτό το πρωτάθλημα. Ίσως εκείνες να είναι για την Β' Εθνική. Μία απ' αυτές είναι και ο Παναθηναϊκός. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ίσως η ΑΕΚ να είναι για πιο κάτω. Εκεί την κατάντησαν.
 
Ο Κάκος είχε εύκολο έργο και έκανε καλή διαιτησία αφού οι δυο ομάδες δεν του δημιούργησαν προβλήματα. Το αστείο τού συγκεκριμένου αγώνα ήταν ότι μονομάχησαν η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, αυτή του Παναθηναϊκού, με τη χειρότερη επίθεση, εκείνη της ΑΕΚ. Κι αφού οι επιθετικοί τής ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν εναντίον τής άμυνας του Παναθηναϊκού, σκεφτείτε τι έχει να γίνει πιο κάτω. Στο μεταξύ οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στην προσπάθεια σωτηρίας τσίμπησαν βαθμούς και η κατάσταση ολοένα και δυσκολεύει για τον δικέφαλο. Ξέραμε βέβαια ότι δεν θα μπορούσαμε να ελπίσουμε σε κάτι καλό στα δυο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όπως και στο παιχνίδι εναντίον τού ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ξεγραμμένα τα είχαμε. Όχι γιατί αυτές είναι καλές ομάδες αλλά γιατί εμείς είμαστε κάκιστη ομάδα μπροστά τους. Οι δυνατότητες της ομάδας φωνάζουν από χιλιόμετρα ότι είναι περιορισμένες. Όμως πιστεύαμε ότι έστω κάποια ελάχιστη προσπάθεια θα γινόταν.
 
Και οι παιχταράδες μας το βιολί τους. Ή μάλλον τα βιολιά τους. Δεν παίξαμε καθόλου καλά, είπε ο ένας. Σώπα ρε μεγάλε, γιατί το λες αυτό. Πρέπει να τα δώσουμε όλα με τον Ολυμπιακό, ψέλλισε ο άλλος. Έλα βρε που θα τα δώσετε όλα. Και μετά τι θα έχετε για τα υπόλοιπα παιχνίδια; Κρατείστε καβάντζα και τίποτα. Κι αφού δεν λένε να το βουλώσουν και εξακολουθούν να προκαλούν τον κόσμο με τις ακατάπαυστες φλυαρίες τους, μήπως πρέπει κάποιος να λάβει τα μέτρα του και να τους επιστήσει την προσοχή ώστε να παίζουν περισσότερο και να μιλάνε λιγότερο; Άντε γιατί ο κόσμος τής ΑΕΚ έχει αρχίσει και τα βλέπει όλα πράσινα. Γυαλίζει το μάτι του και δεν θα ανεχτεί άλλες μπούρδες από κανέναν.
 
Και εκείνος που θα πρέπει να φροντίσει να ξεκαθαρίσει το δυνατόν συντομότερα την κατάσταση γύρω από τις προθέσεις του είναι ο Βιντιάδης. Παρατράβηξε το ανέκδοτο. Η υπομονή σώθηκε από όλους. Πρέπει πάνω απ' όλους και απ' όλα να προστατεύσει το κύρος τής ΑΕΚ και το δικό του, γιατί τώρα τελευταία νομίζω πως έχει αρχίσει να κλονίζεται επικίνδυνα. Δεν θέλω να πιστεύω ούτε για αστείο ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να βγει και να πει μέσα στην εβδομάδα ότι χαλάει το ντιλ για τον άλφα ή τον βήτα λόγο. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Η αντίδραση του κόσμου θα είναι παρόμοια με εκείνη των Ελλήνων πολιτών όταν και αν βγουν ποτέ οι μεγάλοι αρχηγοί τού κράτους και τους πουν ότι πτωχεύσαμε και επιστρέφουμε στη δραχμή και ότι δεν υπάρχει φράγκο για να τους πληρώσουν μισθούς και συντάξεις…

2 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Στην αναφορά/κριτική που έκανες στο παιχνίδι δεν έχω να προσθέσω κάτι. Θα ήθελα όμως να γράψω δύο αράδες για τον Λίνεν. Δεν θέλω να σχολιάσω τις αλλαγές του (αν και νομίζω πως θα έπρεπε να μπει ο Παυλής και άργησε να βάλει Κατίδη). Θα σταθώ όμως σε κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω και να το εξηγήσω. Γιατί αφήνει τον Κατσικοκέρη εκτός αποστολής αν το παιδί είναι (όπως λένε τα ρεπορτάζ) 100% έτοιμο; Κατανοώ πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παίκτη δεν ταιριάζουν με την αμυντικογενή φιλοσοφία (και το αγωνιστικό στυλ) που θέλει να περάσει ο Γερμανός, η οποία απαιτεί άλλου τύπου σέντερ φορ κι "όχι βαρύ σκαρί" που παίζει με πλάτη. Όμως γιατί εκτός 18άδας; Γιατί να μην έχεις την δυνατότητα να τον ρίξεις αλλαγή στο τέλος όταν σου στραβώσει το ματς και θα αναγκαστείς -υπό την πίεση του χρόνου- να επιτεθείς ανορθόδοξα; (Λες και το οργανωτικό-επιθετικό μας πλάνο είναι ορθόδοξο, αλλά τέλος πάντων...)

ΥΓ. Στην προ-προηγούμενη ανάρτηση μας έδειξες τις γόβες και την φούστα. Στην προηγούμενη το εσώρουχο. Το υπόλοιπο σετ που είναι; Μας κρατάς επίτηδες σε αγωνία: Διαμαρτύρομαι κύριε πρόεδρε...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Αυτή είναι η πιο κρίσιμη και καθοριστική εβδομάδα για το μέλλον τής ΑΕΚ. Ας είμαστε αισιόδοξοι...

Για τον Κατσικοκέρη τώρα. Ο Λίνεν ξέρει ότι είναι το καλύτερο φορ που διαθέτει. Το έχει δει. Δεν είναι χλάπατο ο Γερμανός. Προστίμησε να μη ρισκάρει με τη συμμετοχή του σε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι, στο οποίο έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να ελπίζει και πολλά, για να τον έχει 100% έτοιμο για τα υπόλοιπα ματς. Και με τον Ολυμπιακό να μη τον βάλει καλά θα κάνει για μένα προσωπικά. Τον Κατσικοκέρη τον θέλει για τα ματς που πρέπει να χτυπήσει η ΑΕΚ προκειμένου να δημιουργήσει αβαντάζ έναντι ομάδων που μαζί τους θα παλέψει για τη σωτηρία. Τι να τον κάνει με τον Ολυμπιακό; Να χτυπήσει τη νίκη; Και ποιος θα του βγάζει μπαλιές; Από την άλλη ο Φουρτάδο είναι χαμένος στο διάστημα. Όταν μπει ο Κατσικοκέρης δεν θα ξαναδεί εντεκάδα. Πάντως μην ακούς τι λέει ο ίδιος ο Κατσικοκέρης που καίγεται να παίξει. Δεν είναι 100% έτοιμος και υπάρχει κίνδυνος υποτροπής. Ο Λίνεν δεν θα το ρισκάρει με τίποτα. Υπάρχει και ιατρικό τιμ (έστω και υποτυπώδες) και ο Γερμανός το συμβουλεύεται.

Και για τον Παυλή πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν, μόνο που στην περίπτωσή του έχει να κάνει και το γεγονός πως υστερεί σε φυσική κατάσταση. Μη ξεχνάς ότι πέρασε άσχημη περιπέτεια με την υγεία του που παραλίγο να τον αφήσει τελείως έξω από το ποδόσφαιρο.

Ο Τσίτας έχει μπει σε καραντίνα γιατί έκανε δυο-τρία κολλητά παραπτώματα και προτίμησε να τον στείλει να παίζει με τους μικρούς, με τους οποίους ακόμα δεν πρόλαβε να παίξει και αποβλήθηκε! Ε, τι να σου κάνει ο άνθρωπος. Γερμανός είναι, δεν είναι και εξωγήινος :-)

Όταν η ομάδα θα πάρει μπρος, μετά και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, Παυλής, Κατίδης και Κατσικοκέρης δεν θα βγαίνουν από την εντεκάδα. Αυτοί οι τρείς άλλωστε είναι και η μοναδική μας ελπίδα για να ξεκολλήσει η επίθεση και να αρχίσει να βάζει κανένα γκολ. Αλλιώς δεν πάμε πουθενά. Ή μάλλον πάμε. Ολοσούμπιτοι για τη Β' Κατηγορία!

Το υπόλοιπο σετάκι με τα κόκκινα το φυλάω για τις επόμενες χαριτωμενιές τού αδερφάτου τού λιμανιού. Και θα υπάρξουν πολλές, να είσαι σίγουρος...