Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αταβισμοί και αβελτηρίες

 
- Τι παράξενο! Η ΑΕΚ να βρίσκεται στο τελευταίο σκαλί της 89χρονης ιστορίας της και ο ΑΕΚτζής να ζει τις πιο αισιόδοξες και ελπιδοφόρες στιγμές του της τελευταίας δεκαπενταετίας! Το κοντράστ συναισθημάτων που επικρατεί ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ είναι απίστευτο. Ο ορισμός της χαρμολύπης! Από τη μια η πίκρα για την άθλια πρακτική που ακολούθησαν οι άνθρωποι που είχαν την τύχη της ομάδας στα χέρια τους προκειμένου να απεμπλακούν απ' αυτήν κι από την άλλη το κύμα αισιοδοξίας που μέρα με τη μέρα φουσκώνει και πιο πολύ και που ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του κύματος έχουν και αρκετοί από εκείνους που αποφάσισαν να βυθίσουν την ομάδα!
 
- Αν θέλει κανείς να διαπιστώσει την δυναμική που εμφανίζει η κίνηση του Δημήτρη Μελισσανίδη αρκεί να ρίξει μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων. Οι ινστρούχτορες της πληροφόρησης ξαφνικά ανακάλυψαν τον πλανήτη ΑΕΚ! Από εκεί που αφιέρωναν κάποια μικρά καρεδάκια στα πρωτοσέλιδά τους στον Δικέφαλο Αετό, ξαφνικά πλημμύρισαν όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα με κιτρινόμαυρο χρώμα. Τους πήρε η τσίκνα από το ψητό βλέπετε και ερεθίστηκαν οι σιελογόνοι αδένες τους. Κοινώς, άρχισαν να τους τρέχουν τα σάλια!
 
- Ο Μελισσανίδης πάντως είναι μεθοδικός άνθρωπος. Έμπειρος επιχειρηματίας και χωμένος μέσα στα πράγματα, ξέρει να εκμεταλλεύεται και την παραμικρή δυνατότητα που μπορεί να υπάρξει για να πετύχει αυτό που ξεκίνησε να κάνει. Αυτό που έγραφα για την δυνατότητα χρηματοδότησης από την πολιτεία σε ό,τι αφορά στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, ο τίγρης φαίνεται να το έβαλε σε εφαρμογή. Ακόμα και το 50% του κόστους κατασκευής μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα από τα κοινοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ!
 
- Ο Γιώργος Δώνης είχε ένα όνειρο. Να γίνει προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ. Ένας προπονητής, πέρα από τα μυστικά της μπάλας, πρέπει να κατέχει και άλλα πράγματα και το κυριότερο, πρέπει να μπορεί να ελέγχει τον παρορμητισμό του. Εκκεντρικός και ιδιαίτερος -όπως ο Μουρίνιο- μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο όταν συνδυάζει αυτά τα γνωρίσματα με την υψηλή προπονητική ευφυΐα, σε συνδυασμό με τις γνώσεις, την τόλμη και τις επιτυχίες. Διαφορετικά, το πολύ να γίνει ένας Έλληνας Φάμπρι που θα μιλάει στους παίκτες του για το ελαφρύ περπάτημα της λιονταρίνας και το κατούρημά της μέσα από τις γραμμές της μεγάλης περιοχής κι αυτοί θα τον πλακώνουν στο φατούρο. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Δώνης κάηκε. Και κάηκε μόνος του. Αυτοπυρπολύθηκε! Δεν είναι ότι έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα τις πόρτες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (την ΑΕΚ μάλιστα την έσυρε στα δικαστήρια ξεζουμίζοντάς την, αφού της πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση λόγω της τρελής συμφωνίας που είχε υπογράψει μαζί του ο Νικολαΐδης, όπως είχε κάνει και με το κλειστό τετραετές του Φερέρ που τον πλήρωνε για να κάνει τον ξενοδόχο), αλλά δε νομίζω να τον εμπιστευτεί ποτέ ένας ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, όταν γνωρίζει πως άμα στραβώσει η συμφωνία τους θα του ζητάει τον ουρανό με τ' άστρα και θα τον τρέχει στα δικαστήρια. Στην Πρέμιερ Λιγκ, επίσης, ξεψαχνίζουν από κάθε πλευρά τον κάθε υποψήφιο προπονητή που θα πάρουν οι ομάδες, ειδικά αν δεν είναι πατριώτης τους. Τον Δώνη με τις τόσες παραξενιές και ιδιαιτερότητες (συχνές αποβολές, κακές σχέσεις με ποδοσφαιριστές, κακή συνεργασία με διοικήσεις) δεν θα τον έπαιρναν ποτέ. Συνεπώς, εκείνο που του απομένει είναι καμιά ομάδα της Σούπερ Λίγκας που θα κινδυνεύει να υποβιβαστεί ή κάποιες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που θα μπορούσαν πλέον να τον εμπιστευτούν. Ο καθένας, όπως στρώνει κοιμάται…
 
- Η βασίλισσα ανέβηκε στην Α2 του μπάσκετ. Το ανδρικό βόλεϊ επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία. Οι μάγκες στο χάντμπολ τερμάτισαν δεύτεροι και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα από τον Διομήδη Άργους στα πλέι οφ. Τα κορίτσια του βόλεϊ διεκδίκησαν πρωτάθλημα και κύπελλο σε "τελικούς" αλλά τα έχασαν και τα δύο από τον Ολυμπιακό, χωρίς να πάψει κανείς να θεωρεί την γυναικεία ομάδα βόλεϊ μια καθαρά πρωταθληματική ομάδα. Οι μεγαλύτερες χαρές είναι εκείνες που έρχονται για όλα τα τμήματα της ΑΕΚ. Και στο βάθος άρχισε να φαίνεται και το φωτάκι για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ που έρχεται να ξαναπάρει την θέση της από την οποία κάποιοι αποφάσισαν ετσιθελικά να την εκτοπίσουν ύπουλα και βίαια…
 
- Γέμισε ο τόπος ΑΕΚΟΡΑΜΑΤΑ! Τι να ισχύει σ' αυτή την περίπτωση; Ό,τι πετυχαίνει το μιμείσαι ή μήπως προσπαθείς να το σαμποτάρεις γιατί ενοχλεί; ΑΕΚΟΡΑΜΑ, λοιπόν, στο Wordpress, ΑΕΚΟΡΑΜΑ στο Pathfinder και ένας θεός ξέρει πού αλλού ακόμα. Ένα-ένα σκάνε! Καλή επιτυχία παιδιά! Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, την αντιγραφή κανένας!
 
- Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ξύπνησαν και ξαναχτύπησαν! Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή! Απειλητικό (;) δημοσίευμα για την επικείμενη ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δημοσίευσε η ΑΥΓΗ! Θα μας βλέπουν, λένε, θα μας παρακολουθούν! Και θα σταματήσουν άμεσα κάθε "παρανομία"! Οι Τσιπρέν των Δασών! Σε μεγαλύτερο ατόπημα απ' αυτό δεν θα μπορούσε να υποπέσει το σημείο στίξης που σε ένα βράδυ από τελεία έγινε κόμμα, χάρη στα εγκλήματα που διέπραξαν κατά του ελληνικού λαού τα κόμματα της εξουσίας. Έσπευσαν να προκαταλάβουν και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη πριν καν ακόμα δουν τα σχέδια του νέου γηπέδου! Αν αυτό δεν είναι αταβισμός και αβελτηρία (έλα, για ψάξτε και κανένα λεξικό) τότε τι είναι; Στην περίπτωση του Βοτανικού που θα έχτιζε το γήπεδό του ο Παναθηναϊκός τους ενόχλησε μη τυχόν και κλείσει το πέρασμα του κορμοράνου από την Αφρική προς τα Βαλκάνια. Εδώ τι θα βρουν τάχα να τους πειράξει, αναρωτιέμαι. Θα τους βρούμε μπροστά μας, λένε. Το ποιος θα βρει τον άλλο μπροστά του ας αφήσουμε να μας το δείξουν οι επόμενες εκλογές!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το 2007 ο νεαρός Τσίπρας, μαζί με Χ.Καραμάνο (εις εκ των 131) και Ν.Παππά δημιουργούν την κατασκευαστική ΑΓΝΑΝΤΙ Ο.Ε. Ο νεαρός Αλέξης νεοκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, συμμετείχε με 33.000 ευρώ στην σύσταση του εταιρικού κεφαλαίου. Εδρα της ομόρρυθμης εταιρείας με ΑΦΜ 998617635 δηλώθηκε ο αριθμός 8 της οδού Αμαζό
νων στην Αθήνα, διεύθυνση της κατοικίας του κ. Καραμάνου (γνωστού υπερασπιστή των κορμοράνων) που υπήρξε εργοταξιάρχης στο μαλ Αμαρουσίου (έργον Λάτση).
Μπαμπάς του μικρού Αλέξη είναι κάποιος Παύλος Τσίπρας ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ ΑΤΕ. Η παραπάνω εταιρεία με τις ευλογίες Παττακού έπαιρνε τα μεγάλα δημόσια έργα επί χούντας.

Συμπέρασμα: ζήτω ο κομμουνισμός και η 21η Απριλίου!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ defenceaek

Να είσαι καλά που μας τα θυμίζεις. Γιατί δυστυχώς ο λαός μας διαθέτει πολύ ασθενική μνήμη.

Ο Αλέξης που κατέθεσε πέρυσι φορολογική δήλωση με εισόδημα 13.000 ευρώ!

Πάντως δεν μπορείς να πεις. Δικαιολογημένη η ανησυχία τους. Καραμάνος και κορμοράνος παρουσιάζουν μια ηχητική αρμονία και μία σχετικότητα που σκοτώνει! Γι' αυτό σκίζονται για να παραμείνουν ανοιχτά τα περάσματα του... κορμοράνου. Αλλά εμείς που δεν διαθέτουμε τις ευαισθησίες τους, πάμε και σηκώνουμε πυλώνες με προβολείς για να σκουντουφλάνε πάνω τους τα κακόμοιρα τα πουλιά και να χάνουν τον δρόμο τους προς τον βορρά! :-)

Ανώνυμος είπε...

Χα χα όντως αυτές οι ηχητικές αρμονικές αν βγουν σε ταλάντωση στα κατασκευαστικά μέχρι πυλώνες και γέφυρες γκρεμίζουν.
Αντε να δούμε τι άλλο θα μας ταίσουν ακόμα.
Κράτα γερά αδερφέ

KANTHAR0S είπε...

Με στεναχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ξαφνικά ψάχνουν πως να φτιάξουν γήπεδο, ξαφνικά εμφανίστηκε ο Μελισσανίδης στο προσκήνιο και ξαφνικά όλοι οι ΑΕΚτσήδες ενδιαφέρονται για το καλό της ΑΕΚ. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Ο Δώνης έχει πράγματι αυτοκαταστροφικές τάσεις, αλλά στον ΠΑΟΚ τον στήσανε στον τοίχο και του έδεσαν τα μάτια. Και δεν εννοώ μόνο τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς, αλλά και τον Ιβάν. Με την λάσπη που του ρίχνανε και την επίθεση που του κάνανε, κατ' εμέ, έχασαν τα όποια δίκια είχαν για το αγωνιστικό. Διότι πρόκειται για αγνή εμπάθεια.

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ defenceaek

Όλοι πρέπει να κρατήσουμε γερά... Μας περιμένουν δύσκολες μέρες...
Αλλά μετά έρχεται η άνοιξη...

Να είσαι καλά...

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ KANTHAROS

Μάλλον ήθελες να γράψεις ότι ξαφνικά ενδιαφέρονται όλοι οι επιφανείς ΑΕΚτζήδες για το καλό της ΑΕΚ... Γιατί οι απλοί φίλαθλοι πάντα ενδιαφέρονταν γι' αυτό, εκτός ίσως από τα γνωστά μαστούρια του τάχα μου οργανωμένου κινήματος... Όλους μας ανησυχούν αυτές οι ξαφνικές αγάπες φίλε... Αλλά πες μου εσύ τι άλλο έχουμε να περιμένουμε... Στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν μπορούν να στηριχθούν αποκλειστικά στον κόσμο τους... Είναι ουτοπία αυτό... Μόνο στους λεφτάδες μπορούν να ελπίζουν... Και φυσικά ας μην παραμυθιαστεί ποτέ ξανά κανένας για τις αγνές και άδολες προθέσεις τους... Να φάνε θέλουν και είναι αναπόφευκτο αυτό... Τουλάχιστον ας εξασφαλίσουν και μια αξιοπρεπή παρουσία για την ομάδα που θα τους κάνει μάγκες χωρίς να την καταχρεώσουν πάλι από την αρχή...

Ο Δώνης έχει τον μαλακομαγνήτη και τον ανθρωποδιώχτη ταυτόχρονα επάνω του. Πιο ιδανικές προδιαγραφές από τις δικές του δεν πληρούνταν από κανέναν Έλληνα προπονητή. Και τα κλώτσησε όλα με τις εμμονές και τον σκατοχαρακτήρα του... Το πρώτο δείγμα γραφής το έδωσε όταν ήταν στην ΑΕΚ. Πολλοί έριξαν το φταίξιμο στην τότε διοίκηση και στην περίεργη κατάσταση που επικρατούσε τότε στην ομάδα... Αλλά δεν έχει καλά στοιχεία ο Δώνης σαν άνθρωπος. Όταν σου δίνεται μια ευκαιρία να ξεκολλήσεις από τα χαμηλά και να προωθηθείς σε ένα μεγάλο σύλλογο, δεν αφήνεσαι να μετατραπείς σε Καίσαρα, εκτός αν κάτι δεν πηγαίνει καλά με σένα... Αντίθετα, το εκτιμάς και φροντίζεις να χτίσεις σεμνά την καριέρα σου πάνω σ' αυτό (κάτι σαν τον Τσιώλη ας πούμε)... Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τα επανέλαβε όλα αυτά στον ΠΑΟΚ. Μόνο που εκεί βρήκε Σαββίδη και όχι Νικολαΐδη και Θανόπουλο. Και ο Ρώσος ξέρει να παίζει άλλα κόλπα, ζόρικα που δεν τα είχε συναντήσει στην ΑΕΚ ο Δώνης. Στον ΠΑΟΚ υπήρχε εμπάθεια στο πρόσωπο του Γιώργου Δώνη, πρώτα από τον κόσμο και σιγά-σιγά μεταφέρθηκε και στη διοίκηση. Σ' αυτόν τον άδικο ντουνιά όμως παίζεις και κερδίζεις ή χάνεις. Και είσαι πάντα ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι από τα δύο σου βγει. Δεν σου έρχονται με κλήρωση... Και στην ΑΕΚ ο κόσμος να τον φάει ζωντανό ήθελε. Γιατί άραγε; Δεν τον λυπάμαι γιατί είναι κάργα κομπλεξικός σαν άνθρωπος και το πράγμα έδειχνε προς τα πού θα πάει με την καριέρα του. Όπως έστρωσε ας κοιμηθεί. Ίσως τώρα που θα προπονεί κανέναν Αχλαδόκαμπο ή τίποτα Βρυσούλες να πέσει λιγάκι η μύτη του και να γίνει πιο σεμνός και ταπεινός...