Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Νίκη Βόλου-ΑΕΚ 3-1

Ευχαριστούμε. Τέτοιο έκτρωμα δεν θα πάρουμε άλλο. Άλλωστε είχαμε ακριβώς το ίδιο και τα είδαμε τα αποτελέσματα. Φωνάζω από καιρό και γίνομαι γραφικός. Δεν θα είναι τόσο παιχνιδάκι όσο πιστεύουν οι περισσότεροι η Γ' κατηγορία. Μας λένε ότι έχουμε ομάδα Σούπερ Λίγκας και μάλιστα καλύτερη από την περσινή. Και τότε γιατί τρώμε τριάρες από τη Νίκη Βόλου και φέρνουμε Χ με την Καλαμαριά, ομάδες και οι δύο της Β' κατηγορίας; Δυστυχώς, όπως και πέρυσι, η ΑΕΚ διαθέτει μια σειρά από υπερτιμημένους παίκτες που επειδή βρέθηκαν στην ομάδα πίστεψαν ότι ο στόχος τους εκπληρώθηκε και δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα περισσότερο. Δεν ξέρω μάλιστα αν μπορούν να κάνουν και τίποτα περισσότερο. Χρυσές μετριότητες μου μοιάζουν. Η ΑΕΚ διαθέτει επίσης μια πλειάδα πιτσιρικάδων, όπως και πέρυσι, οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους, αλλά δεν ξέρω αν η ΑΕΚ έχει την πολυτέλεια να τους περιμένει να τα βρουν. Οι περσινοί πάντως δεν πρόκαναν.
 
Ο Μούργκα, ο Καζβιρόπουλος, ο Κάτσικας, ο Δημγκιόκας, ο Παληαρούτας, ο Τσεβάς, ο Τσούπρος, ο Αργυρίου, ο Πεταυράκης, ο Τσουκαλάς, ο Ντούνης, ο Τζανετόπουλος, ο Ντούμπερετ, ο Ζιβάνοβιτς, ο Κέζος, ο Θαναηλάκης, ο Τζάθας και ο Γροντής, μπορεί να είναι εξελίξιμοι αλλά δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ, ούτε σ' αυτή την Γ' κατηγορία. 18 παίκτες είναι αυτοί. Αρκετά περισσότεροι από τους μισούς του φετινού ρόστερ δηλαδή. Κι αν επιμείνουν να στηρίζονται πάνω τους πολύ σύντομα θα τους κάψουν. Τουλάχιστον όσους πραγματικά αξίζουν απ' αυτούς. Και για να είμαι και όσο αυστηρός χρειάζεται, ορισμένοι απ' αυτούς δεν είναι τόσο πιτσιρικάδες πια για να τους αποκαλεί κανείς εξελίξιμους και ελπιδοφόρους. Στο εξωτερικό παίκτες στην ηλικία τους κάνουν ήδη μεγάλη καριέρα. Δεν γίνεται να λέμε ταλέντα παίκτες που βρίσκονται στα 22 και στα 23 χρόνια τους.
 
Ο Γεωργέας έχει τόσο φιλότιμο όσο όλοι οι υπόλοιποι αλλά είναι και 37 χρονών. Πόσο θα αντέξει;
 
Ο Παυλής έχει κι αυτός άλλο τόσο φιλότιμο. Θέλει να βοηθήσει όσο κανείς, αλλά δεν μπορεί.
 
Ο Καλογέρης μετά και τον νέο σοβαρό τραυματισμό του θα αργήσει πολύ να καταφέρει να βοηθήσει.
 
Ο Ράμα εξακολουθεί να είναι τραυματισμένος. Κουραστήκαμε να το ακούμε αυτό. Ως πότε;
 
Ο Σταθάκης και ο Ρόβας είναι οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις μέχρι τώρα. Νέες μεταγραφές και οι δύο. Κρίμα.
 
Ο Τσουμάγκας δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη χρονιά. Ο θεός να βάλει το χέρι του.
 
Ο Βούρας και ο Καραγκιολίδης θα την βγάλουν τη χρονιά αλλά χρειάζονται μπροστά τους και μια άμυνα που να μη τους πουλάει κάθε τρις και λίγο.
 
Ο Κορδέρο, ο Ανάκογλου και ο Μπρέσεβιτς ίσως είναι οι μόνοι που μπορούν να σηκώσουν μέρος από το βάρος που απαιτεί η εφιαλτική συγκυρία που ζούμε. Φτάνουν;
 
Έρχονται, λένε, οι τρεις μεταγραφές που χρειάζεται η ομάδα. Αν αυτά που ακούγονται για τον Πλατέλλα είναι σοβαρά, εγώ δεν θα αρχίσω να χοροπηδάω από τη χαρά μου. Είναι παίκτης Σούπερ Λίγκας, μας γράφουν, άρα μας κάνει. Και ο Σταθάκης και ο Ρόβας παίκτες Σούπερ Λίγκας δεν είναι; Και ο δικός μας, ο Τσουμάγκας, εκεί δεν έπαιζε πέρυσι; Έπειτα, συζητάνε για την άμυνα για Τσιρίλο, για Κυργιάκο και για Σαρ. Φτάνουν οι γέροντες και οι "Ουντέζε". Πήραμε. Όχι άλλο κάρβουνο, επιτέλους. Το θέμα είναι να μπορούσε να έρθει από φέτος ο Κάλα για το κέντρο της άμυνας. Η ΑΕΚ πρέπει να αρχίσει να χτίζεται και για το μέλλον, δεν μπορεί να φτιάχνεται κάθε χρόνο με παίκτες μιας χρήσης. Και για μπροστά θα προτιμούσα τον Ντακόλ. Είναι παίκτης δοκιμασμένος, ψημένος και γκολτζής. 17 γκολ έβαλε πέρυσι με την Καλλιθέα σε 39 παιχνίδια. Ο Πλατέλλας αντίθετα, έχει βάλει όλα κι όλα 2 γκολ στα 7 χρόνια της καριέρας του που ξεκίνησε από την Καλλιθέα το 2006 έως και το τέλος της φετινής σεζόν, τον Μάιο του 2013, που τον βρήκε να μένει ελεύθερος από την Ξάνθη. Αφήστε που δεν μου αρέσει ο τρόπος που τον άφησε ελεύθερο ο Πανόπουλος. Θα ήταν λαβράκι και θα τον άφηνε ο παράξενος; Μην τρελαθούμε. Η ΑΕΚ χρειάζεται μεν πλάγιους μεσοεπιθετικούς ξυράφια και γρήγορους, αλλά χρειάζεται να έχουν και επαφή με τα δίχτυα. Μόνο με τον Μπρέσεβιτς να σκοράρει δεν μπορεί να γίνει δουλειά. Θα τραυματιστεί και κάποτε ή θα πάρει κάρτες. Ποιος θα σκοράρει μετά; Ο Μπάγεβιτς;

3 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Έχουμε σοβαρή δικαιολογία για την φιλική ήττα: δεν έπαιζαν ο Τσιρίλο κι ο Πόποβιτς!!!

(Μου φαίνεται πως άλλη ομάδα βλέπαμε στα φιλικά κι άλλη θα δούμε στο πρωτάθλημα!!!)

BALADEUR είπε...

Επίσης μας έλειψε και ο Ντακόλ (από το φιλικό)!!!

ΑΕΚΟΡΑΜΑ είπε...

@ BALADEUR

Ήταν να μη τα... πάρει ο τίγρης. Μπορεί να μην αγόρασε ολόκληρη ομάδα σε μια μέρα αλλά μισή σε δυο μέρες την αγόρασε!