Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τα 23-10 λάθη και το 75%-25%

Γιατί τον κοιτάζει άγρια τον συμπαίκτη;
Μπας και πάχυνε περισσότερο από τον ίδιο;
 
Κι αφού δεν υπάρχει αγωνιστική δράση ας ασχοληθούμε λίγο ακόμα με το επίμαχο θέμα των ημερών. Με τα… βουβάλια που παλεύουν και τα… βατράχια που την πληρώνουν. Αν επιχειρήσει κανείς να καταγράψει τα λάθη που έχουν κάνει οι δύο μονομάχοι σε αυτή την αναμέτρηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Για πάμε να τα δούμε:

Βαγγέλης Μαρινάκης:

Λάθος 1ο: Αφού είχε να κάνει τόσο σοβαρές καταγγελίες επέλεξε την Σούπερ Λίγκα αντί του εισαγγελέα, όπως και έπρεπε να είχε κάνει.

-Λάθος 2ο: Καρφώθηκε μόνος του ότι τόσο ο Ζωγράφος, όσο και ο Σαρρής ενημέρωσαν τον ίδιο αμέσως μετά το ατυχές συμβάν του ξυλοδαρμού του πρώτου, αντί να καταφύγουν στις αρμόδιες αρχές, ως όφειλαν.

-Λάθος 3ο: Καρφώθηκε μόνος του ότι γνώριζε από πριν τους ορισμούς διαιτητών που είχαν γίνει για τον αγώνα Παναχαϊκής-ΑΕΚ οι οποίοι ήταν διαφορετικοί από εκείνους που είχε ζητήσει από τον Σαρρή ο Μελισσανίδης. Γεγονός που αν είχε συμβεί, να ζητήσει δηλαδή ο Μελισσανίδης συγκεκριμένους διαιτητές, πάλι έπρεπε ο Σαρρής να έχει αποταθεί στα αρμόδια όργανα και όχι στον Μαρινάκη. Επίσης, ένα άλλο μεμπτό που είπε ο Μελισσανίδης στον Σαρρή από το τηλέφωνο είναι ότι θα αναβάλλει το παιχνίδι της Πάτρας και γι' αυτό ο Σαρρής όφειλε να έχει προσφύγει στα αρμόδια όργανα και όχι να ενημερώσει τον Μαρινάκη.

-Λάθος 4ο: Έσπευσε να βρεθεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Ζωγράφος μαζί με τον Σαρρή αλλά δεν διευκρίνισε με ποια αρμοδιότητα. Αν του το ζήτησε τηλεφωνικά ο ίδιος ο Ζωγράφος πάλι καρφώθηκε ότι κάτι έτρεχε μεταξύ τους.

-Λάθος 5ο: Καρφώθηκε ανόητα λέγοντας στις καταγγελίες του ότι για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου στη χώρα μας την ευθύνη έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης όταν ο τελευταίος επαναδραστηριοποιήθηκε παραγοντικά μόλις πριν από 15 μήνες και έπειτα από απουσία 15 ετών.

-Λάθος 6ο: Αυτό ήταν και το πιο πρόστυχο λάθος του Βαγγέλη Μαρινάκη σε αυτή την ιστορία. Πρόστυχο γιατί στοχοποίησε τέσσερις ανθρώπους δίνοντας φόρα παρτίδα τα ονόματά τους και ουσιαστικά πετώντας τους στα σκυλιά για να τους κομματιάσουν. Τους διαιτητές που φέρεται να ζήτησε ο Μελισσανίδη από τον Σαρρή για τον αγώνα της Πάτρας και που φυσικά οι άνθρωποι δεν έχουν καμία ευθύνη αν κάποιοι χρησιμοποιούν τα ονόματά τους για να δώσουν μεγαλύτερο κύρος στις μπούρδες τους.

-Λάθος 7ο: Είπε ότι ο Μελισσανίδης τηλεφώνησε στον Ζωγράφο και τον απείλησε από το τηλέφωνο του γραφείου του και ότι από το ίδιο τηλέφωνο του έκανε 15 κλήσεις ακόμα. Ο Μελισσανίδης παραδέχτηκε ότι του τηλεφώνησε από το κινητό του με απόκρυψη και αφού δεν το σήκωσε τον πήρε ξανά με εμφάνιση του αριθμού του για να το σηκώσει. Από το τηλέφωνο του γραφείου του τον κάλεσε μερικές φορές αλλά δεν το σήκωσε.

-Λάθος 8ο: Καταφέρθηκε κατά της ΑΕΚ και την ειρωνεύτηκε για τη χαμηλή ποινή που της επεβλήθη για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της στον αγώνα με τον Αχαρναϊκό την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει απαλλαχτεί εντελώς για εκτεταμένα επεισόδια πάνω από 5 φορές τα τελευταία τρία χρόνια.

-Λάθος 9ο: Τσουβάλιασε τα πάντα και αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό του Τσαχειλίδη και του Κουρίδη χρεώνοντάς τους στον Μελισσανίδη πέρυσι που η ΑΕΚ βρισκόταν στην Γ' Εθνική.

-Λάθος 10ο: Κορυφαίο λάθος η έμφαση που έδωσε στην ανάγκη να προστατευτεί το ποδόσφαιρο από ανθρώπους σαν τον Μελισσανίδη και η προτροπή του προς τις αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψουν το ποδόσφαιρο και την κοινωνία, προσπαθώντας να πείσει ότι μιλάει ανθρώπινα και πως πρόθεσή του είναι να ξεβρομίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου από τα… εγκληματικά στοιχεία. Και επειδή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε ποτέ για σκοινί ήταν απολύτως λογικό η… κοινωνία που επικαλέστηκε ο κύριος Μαρινάκης να πέσει ανάσκελα από τα γέλια κρατώντας σφιχτά την κοιλιά της.

-Λάθος 11ο: Η ξαφνική του διάθεση να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τους ανακριτές και τους εισαγγελείς, όταν πριν από λίγο καιρό τους χαρακτήριζε εγκάθετους και εμπαθείς προς το πρόσωπό του όταν τον κάλεσαν σαν ύποπτο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου.

-Λάθος 12ο: Ακόμα πιο κορυφαίο λάθος η εκδήλωση πανικού και τρόμου στην προοπτική της επιστροφής της ΑΕΚ στην Σούπερ Λιγκ. Τα εκδήλωσε χαρακτηριστικά και τα δύο λέγοντας τα εξής: "Όλα αυτά είναι άκρως απαράδεκτα και δεν θα αργήσουν να μας απασχολούν σε λίγους μήνες και στη Super League. Γι' αυτό έχουμε υποχρέωση να τα καταγγέλλουμε".

-Λάθος 13ο: Η επαναπροσέγγιση του Αλέξη Κούγια και τα ξαφνικά τους κολλητιλίκια, που οδήγησαν τον τελευταίο στα καραγκιοζιλίκια εναντίον της ΑΕΚ με την προτροπή αλλά και τις πλάτες του πρώτου.

Λάθος 14ο: Η αποτυχημένη προσπάθειά του μέσω του Σαρρή να φιμώσει τους εκπροσώπους όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκ αναγκάζοντάς τους να υπογράψουν (!) δήλωση απαγόρευσης των σχολιασμών της διαιτησίας.

Λάθος 15ο: Από τα σοβαρότερα λάθη του που έχουν πλήξει την αξιοπιστία του να μη δίνει ούτε μία ουσιαστική απάντηση στα όσα του πέταξε στα μούτρα ο αντίπαλός του για υποθέσεις ναρκωτικών, οφσόρ εταιρείες, στημένους αγώνες της ομάδας του, κολεγιές με περίεργες κυρίες συγγενείς πρώην διαιτητών, εκβιασμούς, τρομοκρατικές επιθέσεις σε μαγαζιά διαιτητών και ποδοσφαιριστών, ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων και παραγόντων και χειραγώγηση των τελευταίων με τον πιο αποκρουστικό τρόπο.

Λάθος 16ο: Η εντολή του να φαγωθεί ο Χιου Ντάλλας από την επιτροπή ορισμού των διαιτητών ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε εκθέσει το αγαπημένο του παιδί, τον Σπάθα, για την αλλοπρόσαλλη διαιτησία του στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, λέγοντας δημόσια ότι τα λάθη του Σπάθα δεν ήταν απλά ανθρώπινα λάθη.

Λάθος 17ο: Η προτροπή στο Σαρρή να δηλώσει ότι και ο Χιου Ντάλλας είχε δεχτεί τηλεφωνικές απειλές, γεγονός που διαψεύστηκε από τον ίδιο τον Σκωτσέζο και αποδόθηκε στην ελλιπή γνώση της αγγλικής γλώσσας από τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Λάθος 18ο: Η βλακώδης αναφορά του στην εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Πατέρα στις ένορκες καταθέσεις, γεγονός που αποδεικνύεται εκτός τόπου και χρόνου και καταδεικνύει την απελπισμένη του προσπάθεια να αποδείξει ότι υπάρχει μια ευρύτερη συμμαχία που τον επιβουλεύεται και τον στοχοποιεί.

Λάθος 19ο: Η ομερτά που είχε επιβάλλει στον τύπο μέσω εγκάθετων αλλά και τρομοκρατημένων δημοσιογράφων η οποία όπως εξελίσσονται τα γεγονότα φαίνεται να γυρίζει μπούμερανγκ εις βάρος του.

Λάθος 20ο: Η παραδοχή ότι παρακολουθούν τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τα γραφεία του και ότι διαθέτουν και φωτογραφίες από συναντήσεις του με συγκεκριμένα δημόσια πρόσωπα όπως τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη.

Λάθος 21ο: Η πανθομολογούμενη επιτυχία του να καταφέρει (κανείς δεν ξέρει πώς) να κληθεί από τον αθλητικό δικαστή ο Μελισσανίδης για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου σχετικά με τις απαντήσεις που έδωσε στις καταγγελίες του και όχι ο ίδιος που τις έκανε!

Λάθος 22ο: Η επιμονή του να διακοπεί το πρωτάθλημα επειδή δεν βρήκε συμμάχους στην υπογραφή του μανιφέστου που απαίτησε, η οποία σαν το μόνο που μπορεί να εκληφθεί είναι σαν μια επίδειξη δύναμης και εκδικητικότητας που θα καταστήσουν σαφές σε όλους ποιος κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λάθος 23ο: Η επιλογή εκπροσώπου τύπου της ομάδας του ήταν το σημαντικότερο λάθος του προέδρου του Ολυμπιακού που προηγήθηκε όλων των άλλων λαθών που ακολούθησαν. Χρειαζόταν βέβαια έναν άνθρωπο στα δικά του κυβικά με παραπλήσιο θράσος όμως θα έπρεπε να το περιμένει το κάζο με τον συγκεκριμένο. Όταν το θράσος και η μαγκιά δεν είναι αυτοφυή αλλά αποκτώνται από την σιγουριά που δίνει στον άλλο η σκιά του επικυρίαρχου που τον καλύπτει και τον προστατεύει, λογικό είναι ότι θα οδηγηθεί κάποια στιγμή να ξεπεράσει τα εσκαμμένα και να καταντήσει να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από παπάρας. Να γίνει Καραπαπάρας!

Δημήτρης Μελισσανίδης:

Λάθος 1ο: Η υπερβολική σιγουριά του που εξελίχτηκε σε απερισκεψία να τηλεφωνεί σε εγκάθετους του συστήματος νομίζοντας ότι θα τους νουθετήσει ή θα τους τρομάξει για να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του και να εξισορροπήσει κάπως τις αδικίες που έβλεπε να συσσωρεύονται σε βάρος όλων των άλλων, πλην Ολυμπιακού, ομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λάθος 2ο: Η αναφορά στην πρόσληψη του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, όπως και αν έγινε, είχε μέσα της στοιχεία ανθρωποφαγίας που δεν ταιριάζουν σε μας τους ΑΕΚτζήδες.

Λάθος 3ο: Η αναφορά επίσης στην οφσόρ εταιρεία θα μπορούσε να γίνει χωρίς να κατονομαστεί ο Εργοτέλης. Θα μπορούσε να ειπωθεί σαν σχέση οφσόρ εταιρείας με ομάδα της Σούπερ Λίγκας, αν και εφόσον δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν την εταιρεία με την ομάδα της Κρήτης.

Λάθος 4ο: Το πιο μεγάλο. Που είπε ότι αυτά που κάνουν σήμερα αυτός τα έκανε πριν από 30 και 40 χρόνια. Τι ήταν αυτό; Γιατί το είπε; Για να τον θαυμάσουν ή για να τον εξομοιώσουν με εκείνον που καταγγέλλει;

Λάθος 5ο: Η αριθμητική καταγραφή των σοβαρών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου που σύμφωνα με τα λεγόμενά του εξαντλείται στους τρεις με τέσσερις. Ο ίδιος χρειάζεται συμμάχους και το ξέρει κι αυτοί είναι αρκετοί περισσότεροι από τρεις με τέσσερις. Πρόχειρα μου έρχονται στο νου ο Σαββίδης, ο Αλαφούζος, ο Πανόπουλος, ο Κωστούλας, ο Πάτσης, ο Βελλής και πολλοί άλλοι που δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί και περιμένουν με περιέργεια και αγωνία την έκβαση της τιτανομαχίας του ίδιου με τον Γκοτζίλα του λιμανιού. Βέβαια τους καθαρούς και γνήσιους συμμάχους τους χρειάζεται κανείς την ώρα της μάχης και όχι μετά που συνήθως εμφανίζονται σαν μετά Χριστόν προφήτες, αλλά αν δεν τους αφήσεις ανοιχτή την πόρτα από πού θα μπουν;

Λάθος 6ο: Η αναφορά στον στοιχηματισμό είχε μέσα της στοιχεία υπερβολής αφού στην περίπτωση πονταρίσματος τέτοιων ποσών κλειδώνει αυτόματα το στοίχημα. Πώς, λοιπόν, παίχτηκαν τέτοια ποσά και μάλιστα μία φορά σε κάθε ημίχρονο;

Λάθος 7ο: Η προτίμηση για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ στο πρόσωπο του Γιώργου Καραγκούνη, αν και τίμια, είναι κάπως αφελής, λόγω της έλλειψης έστω και των τυπικών προσόντων του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή για την συγκεκριμένη θέση.

Λάθος 8ο: Η συνάντηση στα γραφεία του με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη, αν και δεν συνιστά κανενός είδους παρατυπία αφού και οι δύο είναι δημόσια πρόσωπα και έχουν κάθε δικαίωμα να συναντηθούν για οποιονδήποτε λόγο, στην ουσία πρόσθεσε βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων του. Αν βέβαια πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση.

Λάθος 9ο: Βούτυρο στο ψωμί τους αποτελεί και η απόφαση να διεξαχθεί φιλικός αγώνας με τον Παναθηναϊκό την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όχι πως θα πρέπει να δώσει αναφορά με ποιους θα κλείνει φιλικά παιχνίδια αφού το σάπιο σύστημα δεν τους αφήνει να παίξουν επίσημα, αλλά το συγκεκριμένο εκτός από βούτυρο, πρόσθεσε και μια πρέζα ζάχαρης στο ψωμί τους.

Λάθος 10ο: Καλά έκανε και κράτησε κρυφά χαρτιά για τις επόμενες… αναμετρήσεις. Όμως ένα απ' αυτά, όχι απαραίτητα και το πιο δυνατό, άξιζε τον κόπο να το ρίξει στο τραπέζι. Λάθος του που δεν το έκανε. Αν το είχε ρίξει σίγουρα δεν θα υπήρχε καμία όρεξη από την άλλη πλευρά να τον αποκαλεί σήμερα γελωτοποιό. Μάλλον άλλο χαρακτηρισμό θα έπρεπε να ψάξουν για να του αποδώσουν. Ας πούμε παπαροφονιάς!
……………………………………………....................................

23-10 το σκορ υπέρ του Βαγγέλα, μέχρι στιγμής. Σίγουρα το σκορ θα αλλάξει και μάλιστα σύντομα. Μπορεί μάλιστα να έχουμε και καθημερινές διακυμάνσεις για κάποιο διάστημα. Και μάλλον μπασκετικό θα είναι το τελικό σκορ αλλά υποψιάζομαι ότι θα γράψει πολλά με λίγα.

Στο μεταξύ, όλες οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, δικές μας και άλλων, φέρνουν το αποτέλεσμα στο 75% υπέρ του Μελισσανίδη και 25% υπέρ του Μαρινάκη. Αν υπολογίσει κανείς ότι μαθηματικά ο Ολυμπιακός διαθέτει περίπου το 33,3% των φιλάθλων, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι μεταξύ των υποστηρικτών του Μελισσανίδη βρίσκονται και κάμποσοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ενθαρρυντικό αυτό και ενδεικτικό του ότι υπάρχουν και αρκετοί οπαδοί που έχουν καταφέρει να βγάλουν τις τσίμπλες από τα μάτια τους…

Να κλείσω με ένα ακόμα ευτράπελο από τα πολλά των ημερών. Πρωταγωνιστής; Ποιος άλλος από τον αγαπημένο όλων μας Αλέξη. Όχι βρε κουτά τον αρχηγό του κόμματος που θέλει να διεκδικήσει την εξουσία στον τόπο μας και μόλις χτες το βράδυ ανακάλυψε την διαπλοκή που συντελείται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον άλλο Αλέξη. Τον πολυαγαπημένο μας Αλέξη.

"Ανάμεσα στον Μελισσανίδη και στον Μαρινάκη προτιμώ τον Μαρινάκη με χίλια!"

Σημερινή δήλωση του λατρεμένου όλων των Ελλήνων Αλεξίου Κούγια του πολυπαθούς!

Λεπτομέρεια. Ακολουθεί απόσπασμα από την κατάθεση του ιδίου Αλεξίου στον ανακριτή στις 11 Ιουλίου του τρέχοντος έτους:

"Οι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης προγραμματίζουν τη φυσική μου εξόντωση, αφού από συνομιλία του Μαρινάκη με τον στενό του συνεργάτη Καραπαπά (πρώην δημοσιογράφο) αναφέρεται η φράση "Ήρθε η ώρα να τον τουμπανιάσουμε", φράσις, η οποία στην αργκό σημαίνει να τον σκοτώσουμε, αφού ως γνωστόν "τουμπανιασμένα" είναι τα πτώματα, τα οποία ανασύρονται από τη θάλασσα στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας. Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες έχει αποδειχθεί ότι ο Μαρινάκης με εγκληματίες συνεργάτες του έχουν ήδη ανατινάξει επιχειρήσεις αντιπάλων τους και έχουν τραυματίσει με επικίνδυνες πράξεις αντιπάλους τους".

Ώπα Αλέξιε! Δηλαδή για να προτιμάς τον Μαρινάκη που θα σε τουμπανιάσει από τον Μελισσανίδη, αφήνεις τη φαντασία μας να οργιάσει για το τι σε περιμένει από τον τελευταίο. Μήπως αλευροποίηση; Αλλά όχι και πρώην δημοσιογράφο το Καραπαπά βρε Αλέξιε. Όχι τέτοια εξήγηση στον ανθό της ελληνικής δημοσιογραφίας. Ντροπή!