Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ουγκαγκαμπούμ

Πάντως αξίζει να ρίξει κανείς μια πιο παρατηρητική ματιά στα γεγονότα των τελευταίων 24ωρων και τότε ίσως να μπορέσει να βγάλει ευκολότερα τα συμπεράσματά του. Ενορχηστρωμένα και προφανώς μεθοδευμένα συμβαίνουν τα εξής:

1) Η Γ.Γ. Αθλητισμού, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής αστυνομίας, αναβάλλει τον αγώνα Παναχαϊκής-ΑΕΚ και άλλους 5 ποδοσφαιρικούς αγώνες καθώς και έναν αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

2) Στη συνέχεια η Γ.Γ. Αθλητισμού αλλάζει την απόφασή της και αναβάλλει ολόκληρη την αγωνιστική της Football League.

3) Άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού επιτίθενται στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ Χριστόφορο Ζωγράφο και τον χτυπούν με ρόπαλα στο κεφάλι.

4) Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας βγάζει επαναστατικές κορώνες για τα 20 εκατομμύρια που πρόκειται να πάρει η ΑΕΚ από την Περιφέρεια ενώ ο Δήμος του δεν διαθέτει κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα.

5) Κάποιοι κάτοικοι τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, καταθέτουν αίτηση ακύρωσης του άρθρου 42 του νόμου 4277/14 που αφορά στο κτίσιμο του γηπέδου της ΑΕΚ.

6) Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιτίθεται απερίφραστα στον Δημήτρη Μελισανίδη κατηγορώντας τον σαν τον υπαίτιο της επίθεσης στον Ζωγράφο, σαν τον οργανωτή και πρωτοστάτη της αναβολής της αγωνιστικής και σαν τρομοκράτη ανθρώπων της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου γενικότερα.
 
Πόσες συμπτώσεις! Πόσα γεγονότα μαζεμένα! Και πόσα ερωτήματα εγείρονται στον απλό κόσμο που αδυνατεί να τα εκφράσει. Ας μεταφέρουμε μερικά από αυτά: Ο Μελισσανίδης έχει κάνει την επανεμφάνισή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και ενάμιση χρόνο, ύστερα από σχεδόν δεκαπενταετή αποχή. Στο μεταξύ φούρνοι που ανήκουν σε διαιτητές ανατινάζονται, καφετέριες που ανήκουν σε ποδοσφαιριστές δέχονται χειροβομβίδες, δημοσιογράφοι προπηλακίζονται και ξυλοδέρνονται αγρίως από φουσκωτούς και στους δρόμους αλλά κυρίως μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, παράγοντες απειλούνται και τρομοκρατούνται από τηλεφώνου. Μιλάει ο κύριος Μαρινάκης για τον κόσμο της ΑΕΚ που μπήκε στο γήπεδο με τον Αχαρναϊκό αλλά αποφεύγει να θυμηθεί τι έκαναν οι κάφροι οπαδοί της ομάδας του σε εκείνο το αλήστου μνήμης ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης. Αν δεν θυμάται ας ρωτήσει τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Σισέ που του έχει υποβάλει μήνυση ή τον Κώστα Κατσουράνη που του ακύρωσαν κανονικότατο γκολ. Μήπως τώρα που του το θυμίσαμε του ήρθε κάτι στο μυαλό; Μήπως αυτό είναι η τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα του; Όχι, το λέω επειδή του φάνηκε αστεία η ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στη Ριζούπολη. Και τέλος, ο κύριος Μαρινάκης επιβεβαίωσε σήμερα τον τρόμο που νιώθουν όλοι οι γαύροι για την ΑΕΚ που έρχεται. Και πάνω σ' αυτόν τον τρόμο παραδέχτηκε άθελά του ότι η ΑΕΚ δεν έρχεται, πια, αλλά είναι ήδη εδώ. "Όλα αυτά είναι άκρως απαράδεκτα και δεν θα αργήσουν να μας απασχολούν σε λίγους μήνες και στη Super League. Γι' αυτό έχουμε υποχρέωση να τα καταγγέλλουμε". Μεγαλύτερη παραδοχή δεν μπορούσε να υπάρξει από τον κύριο Μαρινάκη για το γεγονός πως η ΑΕΚ είναι ήδη με το ένα πόδι στην Super League. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Ολυμπιακού για την ειλικρίνειά του, για την έλλειψη κόμπλεξ που του επέτρεψε να εξωτερικεύσει τους φόβους του αντί να πάει και να κρυφτεί πίσω από τις κουρτίνες, αλλά και για τις ανησυχίες του για όλα εκείνα που φέρνει μαζί της αυτή η… κακιά μάγισσα, η ΑΕΚ. Και βέβαια οφείλει να τα καταγγείλει όλα εκείνα που διαβλέπει να έρχονται. Γιατί αν τα αφήσει χωρίς να τα καταγγείλει μετά θα γίνουν τσουνάμι και άντε να το σταματήσει. Κι αφού τόσα χρόνια που βρίσκεται στο ποδόσφαιρο ο κύριος Μαρινάκης δεν είδε τίποτα άλλο που να του προκάλεσε την επιθυμία να το καταγγείλει, ας ορμήσει τώρα που βρήκε την αιτία του κακού για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο πρόεδρε, μη ξεχάσεις να παραγγείλεις πολλά καθρεφτάκια. Πάρα πολλά καθρεφτάκια. Πάρε και τίποτα μπιχλιμπίδια, βραχιολάκια πολύχρωμα, χρωματιστά γυαλάκια, ξέρεις εσύ. Πράγματα που να εντυπωσιάζουν. Με όλα αυτά μπορεί να καταφέρεις να τους ξεγελάσεις τους ιθαγενείς που σε παρακολουθούν από κάτω με ανοιχτό το στόμα…