Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 5-1

Με Ανέστη, Γεωργέα, Γροντή, Λαμπρόπουλο, Σαρρή, Τζανετόπουλο, Ανάκογλου, Μάνταλο, Ντούνη, Πλατέλλα και Μπρέσεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας. Στον πάγκο κράτησε τους Καραγκιολίδη, Ρόβα, Φαγέ, Αραβίδη, Πεταυράκη, Ζόριτς και Τσεβά. Απέκλεισε από την αποστολή τους Κολοβέτσιο και Σβάρνα. Απουσίασαν λόγω τραυματισμών οι Μπακάκης, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Σοϊλέδης και Ντακόλ. Ο πρώτος έχει αποθεραπευτεί αλλά έμεινε έξω περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Να θυμίσω ότι Βούρας και Καραγκιολίδης κάθονται εκ περιτροπής στον πάγκο από αγώνα σε αγώνα. Σήμερα ήταν η σειρά του Βούρα να μείνει εκτός.

Η σύνθεση του Ηρακλή Ψαχνών ήταν: Μελισσάς, Παληγεώργος, Τσιμόντζι, Παλαιολόγος, Παπαδόπουλος, Μπακομήτρος, Γκρεμίσης, Ράντι, Κοτίτσας, Σικαλιάς, Γουόρντεν και στον πάγκο κάθισαν οι: Μανιάτης, Χατζηστάμου, Πολίτης, Δηλαβέρης, Αγγελόπουλος και Νάκας.

Ο Δέλλας αποφάσισε να ξεκουράσει από τα συνεχόμενα παιχνίδια τον Κολοβέτσιο και γι' αυτό τον άφησε εκτός αποστολής. Το ίδιο έκανε και με τον Πεταυράκη, μόνο που για καλό και για κακό τον κράτησε στον πάγκο μη τυχόν και στραβώσει κάτι στο ματς. Άφησε επίσης εκτός αγώνα τους Ζόριτς και Αραβίδη, προτιμώντας τον Ντούνη. Η συγκεκριμένη κίνηση έφερε την ΑΕΚ να αγωνίζεται με δύο δεξιά εξτρέμ και λογικό ήταν να περάσει ο Πλατέλλας στην αριστερή πλευρά που την είχε ξαναπαίξει. Να σημειώσω εδώ ότι ο Ντούνης είχε ψιλοστραβώσει με τον παραγκωνισμό του και ειδικά με τη μη συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα της ομάδας εναντίον του Φωστήρα. Ο Δέλλας ξεκινώντας τον σήμερα στην εντεκάδα του απέδειξε πόσο ακριβοδίκαιος είναι στις επιλογές του. Ρόβας και Φαγέ παρέμειναν επίσης στον πάγκο σε μια κίνηση ενδεικτική της δυσαρέσκειας του Δέλλα για την απόδοσή τους στο ματς με τον Φωστήρα. Προφανώς ο Δέλλας πολύ δύσκολα θα πει άσχημη κουβέντα για παίκτη του. Αντίθετα θα προσπαθεί να καλύψει απέναντι στον τύπο και στους φιλάθλους όποιον αντιληφθεί ότι το έχει ανάγκη, όμως οι κινήσεις του μαρτυράνε τις σκέψεις του για κάθε ποδοσφαιριστή του.

8.000 κόσμος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ περιμένοντας να απολαύσει θέαμα και γκολ.

Η ΑΕΚ κερδίζοντας σήμερα δεν έβαλε μόνο αυτούς τους 3 βαθμούς στην τσέπη. Έχει εξασφαλίσει άλλους 3 βαθμούς άνευ αγώνος από τον επόμενο αγώνα της που θα γινόταν στον Πύργο με τον Πανηλειακό στις 4 του Γενάρη αλλά ματαιώθηκε εις βάρος της τοπικής ομάδας λόγω αποχώρησής της από το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ κέρδισε το ματς με 3-0 άνευ αγώνος και πρόσθεσε ακόμα 3 βαθμούς στο σακούλι της.

Το ματς άρχισε και πριν προλάβει να καταλάβει κανείς τι έγινε τρύπωσε ο Μάνταλος από αριστερά, έβγαλε τη μπαλιά στον Μπρέσεβιτς και εκείνος με προβολή έκανε το 1-0 μόλις στο 3'.

Στη σέντρα ο Ηρακλής Ψαχνών και πάνω που φτάνει η μπάλα στα πόδια του πρώην δικού μας Παληγιώργου, την κλέβει ο Μάνταλος, γυρίζει για τον Πλατέλλα και ο αφηνιασμένος δαίμονας της επίθεσης της ΑΕΚ στα τελευταία 4 ματς, πλασάρει και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά στο 5'. 2-0 μέσα σε δύο λεπτά.

Ο Ηρακλής Ψαχνών βρίσκεται στην αντεπίθεση στο 7' όπου ο Ράντι βρίσκεται τετ α τετ με τον Ανέστη από το σημείο του πέναλτι, τον πλασάρει και τερματοφύλακας της ΑΕΚ, όπως και με τον Φωστήρα, καταφέρνει να αποκρούσει με τα πόδια και να σώσει την ΑΕΚ από βέβαιο γκολ.

Πέφτει το συνηθισμένο κλωτσίδι με αποτέλεσμα να διακόπτεται το ματς κάθε τρις και λίγο λόγω τραυματισμών παικτών της ΑΕΚ. Θύματα της κλωτσοπατινάδας, πρώτα ο Μάνταλος και στη συνέχεια ο Ανάκογλου.

Αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ κατά του Κώστα Κατσουράνη και επευφημίες για τον Ίσμαελ Μπλάνκο.

Ξανά τετ α τετ προ του Ανέστη ο Γουόρντεν στο 33', αυτή τη φορά αστοχεί. Δύο τετ α τετ αντιπάλου μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ δείχνουν κάκιστη λειτουργία της άμυνας.

Ο Δέλλας στο 38' αλλάζει πλευρές στους Ντούνη και Πλατέλλα.

Φτάνοντας στο 40' ο Μπρέσεβιτς βαίνει από τα πλάγια και σεντράρει σαν εξτρέμ. Ο Ντούνης γίνεται παραλήπτης της μπάλας στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή Ψαχνών, κοντρολάρει με το στήθος, αποφεύγει έναν αμυντικό και μόνος με τον τερματοφύλακα πλασάρει και γράφει το 3-0 για την ΑΕΚ.

Μια κεφαλιά του Μπακομήτρου στο 45' για τα Ψαχνά περνάει άουτ και κάπως έτσι τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ να προηγείται με 3-0.
 
Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο αναπτύχθηκε καλά αλλά κάπως μονόπαντα, αφού οι περισσότερες ενέργειες έβγαιναν από την αριστερή της πλευρά όπου δέσποζαν ο Πλατέλλας με τον Μάνταλο. Εν τούτοις, κορυφαίος της εντεκάδας και συνάμα αποκάλυψη ήταν ο Άνταμ Τζανετόπουλος.

Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής Ψαχνών. Στη θέση του Γκρεμίση ο Νάκας στο 46'.

Και πάλι αλλαγή στις πλευρές μεταξύ Ντούνη και Πλατέλλα αποφασίζει ο Δέλλας στο 47'.

Στο 61' ο Ρόβας περνάει στο παιχνίδι αντί του Σαρρή και παίρνει θέση σαν δεύτερος αμυντικός χαφ δίπλα στον Ανάκογλου, ενώ ο Τζανετόπουλος που έπαιζε σ' αυτή τη θέση γυρίζει σαν στόπερ στο πλάι του Λαμπρόπουλου.

Το έψηνε από το πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής Ψαχνών και τελικά το κόλλησε το γκολάκι στο 63' από στημένη φάση. Χτυπήθηκε το φάουλ και ο Μπακομήτρος με κεφαλιά κατάφερε να μειώσει για τους φιλοξενούμενους. Η άμυνα της ΑΕΚ κρίνεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ανεπαρκής.

Κίτρινη κάρτα στον Πλατέλλα στο 65' για θέατρο έπειτα από πέσιμό του μέσα στην μικρή περιοχή των Ψαχνών. Αυτά κάνουν οι κακές συμβουλές που του έδιναν όταν δεν έπεσε στη ματς με την Ερμιονίδα που στο κάτω-κάτω του έγινε πέναλτι. Η κάρτα αυτή ήταν η πρώτη στον αγώνα. Πάντως μια πιο προσεκτική ματιά στη φάση δείχνει να υπάρχει ανατροπή.

Ταυτόχρονη κίτρινη κάρτα σε Ντούνη και Γουόρντεν στο 68'

Στο 72', ο Αραβίδης παίρνει τη θέση του Ντούνη. Ο Αραβίδης πηγαίνει αριστερά και ο Πλατέλλας επανέρχεται δεξιά.

Φτάνοντας στο 77' ο Μάνταλος εκτελεί κόρνερ, ο Αραβίδης παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα φτάνει στον Μπρέσεβιτς που πλασάρει και κάνει το 4-1 για την ΑΕΚ.

Ο Χατζηστάμου παίρνει τη θέση του Τσιμόνζι στο 79' για τον Ηρακλή Ψαχνών.

Ο Τσεβάς παίρνει τη θέση του Μπρέσεβιτς στο 80'. Χειροκροτείται ο Κροάτης αλλά και ο Τσεβάς. Αυτή είναι η πρώτη φετινή εμφάνιση του μικρού της ΑΕΚ που είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού στην αρχή της σεζόν. Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ.

Ο Πολίτης παίρνει τη θέση του Κοτίτσα για τα Ψαχνά στο 81'. Αυτή ήταν η τρίτη τους αλλαγή.

Ένα ακόμα κόρνερ εκτελείται από τον Μάνταλο, σηκώνεται ο Λαμπρόπουλος, πιάνει την κεφαλιά και γράφει το 5-1 για την ΑΕΚ στο 83'.

Φοβερό σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή στο 90' και η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Τέλος του ματς στο 93'.

ΑΕΚ: Τραϊανός Δέλλας: Ανέστης, Γεωργέας, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Σαρρής (61' Ρόβας), Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Μάνταλος, Ντούνης (72' Αραβίδης), Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς (80' Τσεβάς).
 
Ηρακλής Ψαχνών: Γιώργος Φοιρός: Μελισσάς, Παληγεώργος, Τσιμόντζι (79' Χατζηστάμου), Παλαιολόγος, Παπαδόπουλος, Μπακομήτρος, Γκρεμίσης (46' Νάκας), Ράντι, Κοτίτσας (81' Πολίτης), Σικαλιάς, Γουόρντεν.
 
Μάνταλος, Πλατέλλας, , Μπρέσεβιτς, Τζανετόπουλος οι κορυφαίοι για την ΑΕΚ. Καλός ο Ντούνης. Προβληματική η άμυνα στο σύνολό της.
 
Ευχάριστη διάψευση για όλους μας το αγωνιστικό στήσιμο του Ηρακλή Ψαχνών από τον Γιώργο Φοιρό. Χωρίς σκοπιμότητες και με ανοιχτό παιχνίδι, προσπάθησε να φτάσει στο γκολ και τα κατάφερε. Το άξιζε άλλωστε ένα γκολ η ομάδα της Εύβοιας. Και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τον Τραϊανό Δέλλα η επιθετικότητα με την οποία κατεβαίνουν αρκετές ομάδες απέναντι στην ΑΕΚ γιατί ναι μεν βοηθάει να ανοίγουν οι άμυνές τους και να κάνουν οι επιθετικοί μας πιο εύκολα το γκολ, όμως κάτι λέει και για τις ικανότητες των αμυντικών μας και κατά πόσο τις έχουν εντοπίσει και προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοί μας...