Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Δημώδες

Η αρχική πρόθεση του εντιμότατου εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα ήταν να αιφνιδιάσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γι' αυτό κινήθηκε με κάθε μυστικότητα. Στη διάρκεια βέβαια της σύνταξης του πορίσματος των 173 σελίδων, το οποίο και οδήγησε στη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος 16 κατηγορούμενους εκ των οποίων οι 7 διώκονται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και των οποίων τα ονόματα δεν γράφω για να μη τους… προσωποποιήσω, υπήρξαν αρκετές διαρροές, οι οποίες αποδυνάμωσαν το στοιχείο του αιφνιδιασμού αφού οι τότε ύποπτοι και σήμερα κατηγορούμενοι, άρχισαν να ενημερώνονται σταδιακά για όλα όσα τους περιμένουν.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών η υπόθεση έφυγε από τον κύριο Κορέα και πέρασε στα χέρια του ειδικού ανακριτή υποθέσεων διαφθοράς κυρίου Γιώργου Ανδρεάδη. Ο κύριος Ανδρεάδης αναμένεται ότι θα καλέσει μάρτυρες και στη συνέχεια θα συντάξει κατηγορητήρια καλώντας σε απολογία τους 16 κατηγορουμένους. Έχει μάλιστα το δικαίωμα να αφαιρέσει κάποιους από το κατηγορητήριο αν κρίνει ότι επιβάλλεται ή και να καλέσει καινούρια πρόσωπα και να τους απαγγείλει κατηγορίες. Μέχρι τότε όμως αποφάσισε να μην ισχύσει η άρση του απορρήτου και συνεπώς να μη δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων τα οποία όλοι γνωρίζουμε αλλά κανείς δεν τα αναφέρει για να μη τους… προσωποποιήσει. Στο μεταξύ οι κατηγορούμενοι οργανώνουν με την ησυχία τους την άμυνά τους, έχουν προσλάβει τους μεγαλύτερους και ικανότερους νομικούς οι οποίοι σκαλίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το πόρισμα ψάχνοντας αιτιάσεις για να ανατρέψουν κάθε κατηγορία και να εξασθενίσουν το κατηγορητήριο και φυσικά όντας χωρίς να βαρύνει κανέναν τους καμία προσωρινή κράτηση (κάποτε την έλεγαν προφυλάκιση) μπορούν με την άνεσή τους να πραγματοποιήσουν και κατ' ιδίαν προσεγγίσεις με τους μάρτυρες κατηγορίας για να τους μεταπείσουν να αλλάξουν τις καταθέσεις τους με όποιον τρόπο αυτοί θεωρούν πιο αποτελεσματικό. Το πόρισμα πια το έχουν στα χέρια τους ολοκληρωμένο και σιγά να μη το είχαν δηλαδή. Εδώ το έχω εγώ και το έχω ξεσκονίσει.

Οι αθλητικοί δικαστές, εντωμεταξύ, ποιούν την νήσσα (κοινώς κάνουν πα, πα, πα) και δεν ασχολούνται καθόλου με την υπόθεση λες και δεν υπήρξε καμία ενέργεια της τακτικής δικαιοσύνης. Φυσικά επειδή κανείς δεν τολμάει να… προσωποποιήσει τους… απροσωποποίητους νομοταγείς κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (να το ξαναπούμε άλλη μια φορά μπας και το εμπεδώσει κανείς) εκείνοι συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους αλλά και τις καθημερινές τους δραστηριότητες οι οποίες όλες μα όλες έχουν σαν αντικείμενο το ποδόσφαιρο για ενέργειες εναντίον του οποίου βρίσκονται κακουργηματικά κατηγορούμενοι!

Και επειδή δεν μου επιτρέπεται να είμαι εγώ που θα τους… προσωποποιήσω λέω να σας καλημερίσω με ένα δημώδες άσμα που τραγουδούσαν όποτε μεράκλωναν οι λεβέντες μουστακαλήδες πρόγονοί μας, λίγο πριν κάνουν ντου και πάρουν στο κυνήγι τους τουρκαλάδες πετώντας τους σε χαράδρες και σε ρέματα:   

Αναστενάζει ο Παρνασσός
και ανταριάζει η Γκιώνα
κλαίει βουβά ο Πειραιάς
σπαράζει η Δραπετσώνα.

Καλημέρα μας…