Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Επιστροφές καταστροφές



Ο Κατσουράνης περιμένει στο ακουστικό του, ο Μπλάνκο το ίδιο, ο Μάκος τρώει τα νύχια του, ο Λεονάρντο πετάει τη σκούφια του. Για να μην αρχίσω να γράφω πόσοι παλιοί παίκτες που έφυγαν τρέχοντας τότε που είδαν να έρχονται τα δύσκολα, επιχείρησαν τώρα να προσεγγίσουν την ΑΕΚ με σκοπό την επιστροφή τους. Ο Φούντας παρακαλούσε, ο Μπούρμπος πίστευε ότι θα γυρίσει (πριν πάει στον Παναθηναϊκό), ο Σιαλμάς είχε ρίξει άγκυρα στα Σπάτα, ο Γκέντζογλου μέχρι πρόσφατα περίμενε σινιάλο από την ΑΕΚ που δεν ήρθε ποτέ και αρκετοί ακόμα έβλεπαν στα όνειρά τους την επιστροφή τους στην ΑΕΚ που επανέκαμψε καθαρή και δυνατή για να πάρει τη θέση που δικαιωματικά της ανήκει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια ο Κατσουράνης, ο Μπλάνκο, ο Λεονάρντο και ο Γκέντζογλου δεν ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία. Ο πρώτος μάλιστα έφερε και 2,5 εκατομμύρια στα ταμεία της ΑΕΚ με τη μεταγραφή του στη Μπενφίκα, άσχετα αν μετά, που γύρισε για τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ έχασε 5 εκατομμύρια από τη ρήτρα που του είχε βάλει ο Νικολαΐδης για να μη μπορεί να επιστρέψει για λογαριασμό άλλης ελληνικής ομάδας. Εκεί την ευθύνη την είχε ο Αδαμίδης, ο μεγάλος αυτός αεκάρχης, που τσεπώνοντας 900 χιλιάρικα έκανε τουμπεκί και συναίνεσε να πάει ο παίκτης στον βάζελο, κάνοντας γαργάρα την κομπίνα μεταξύ Μπενφίκα και Παναθηναϊκού για να σπάσουν τη ρήτρα της ΑΕΚ.

Ο Μπλάνκο δεν αποδέχτηκε την προσφορά της ΑΕΚ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του μαζί της, κάτι που όπως φαίνεται και από τα σημερινά λεγόμενά του το έχει μετανιώσει για τα καλά.

Ο Μάκος, έφυγε σχεδόν αναγκαστικά, όταν ο… πατριάρχης της ΑΕΚ Αδαμίδης αποφάσισε να μειώσει το μπάτζετ της ομάδας. Και πάλι ο Μάκος χάρισε στην ΑΕΚ 165 χιλιάρικα που του όφειλε η ομάδα και της έφερε και 450 χιλιάρικα από την μεταγραφή του στη Μόναχο 1860.

Ο Γκέντζογλου είχε αφεθεί ελεύθερος το 2012 και πήγε στην Σαμπντόρια. Η ΑΕΚ δεν πήρε δεκάρα αλλά γλίτωσε τότε 280 χιλιάρικα από το συμβόλαιό του.

Τέλος, ο Λεονάρντο παραχωρήθηκε με μεταγραφή στη Hyundai της Νότια Κορέας φέρνοντας στα ταμεία της ΑΕΚ 850 χιλιάδες ευρώ.