Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Μνημείο ασυνέπειας

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας είχε δηλώσει ότι αν δεν μπορεί να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στο οικόπεδο που της ανήκει και κριθεί απαραίτητο να χρειαστεί λίγα στρέμματα επιπλέον από την πλευρά του άλσους, θα μπορούσαν να το δουν, με την ΑΕΚ να αναλαμβάνει την υποχρέωση να αγοράσει για λογαριασμό του Δήμου ίση έκταση σε άλλο σημείο εντός της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας τώρα δηλώνει ότι δεν έχει αντίρρηση να φτιάξει η ΑΕΚ το γήπεδό της αλλά αυστηρά μέσα στο οικόπεδο που της ανήκει και χωρίς να πάρει ούτε τετραγωνικό μέτρο από το άλσος, γνωρίζοντας ότι με αυτούς τους όρους γήπεδο δεν γίνεται!

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας είχε δηλώσει ότι δεν γνώριζε για την κατάθεση προσφυγής από πλευράς των 17 κατοίκων, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργος Ζαμπετάκης.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας τώρα και μετά την διάψευση που του έκανε ο Ζαμπετάκης, ψελλίζει ότι μάλλον είχε στείλει ένα e-mail ο συνεργάτης του αλλά δεν θυμάται!

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, μέσα στα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, έκλεισε ραντεβού στους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ για να συζητήσουν ήρεμα σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας αμέσως μετά και αφού αποχώρησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ από το δημαρχείο, έβγαλε ανακοίνωση ότι ματαιώνεται η συνάντηση με τους οπαδούς της ΑΕΚ!

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας αναγκάστηκε να δεχτεί τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ οι οποίοι μετά από το άδειασμα που τους έκανε μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, πήγαν στο δημαρχείο και απαίτησαν να συναντηθούν μαζί του!

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας είχε δεσμευτεί ότι θα όριζε ημερομηνία συνάντησης με τους ανθρώπους της Δικέφαλος ΑΕ για να συζητήσουν τις τελικές λεπτομέρειες για την υψομετρική μελέτη, μετά και την κατάθεση από μέρους της ΑΕΚ των επιπλέον δικαιολογητικών που τους είχε ζητήσει.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας αντί αυτού πήγε στο Δασαρχείο και ζητούσε άδεια αναδάσωσης του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας συμπεριλαμβανομένου και του χώρου που ανήκει στην ΑΕΚ και στον οποίο πρόκειται να χτιστεί το γήπεδο!

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας είχε απαιτήσει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το γήπεδο να αναλάβει η ΑΕΚ την δενδροφύτευση του άλσους, την κατασκευή πάρκινγκ κοντά στο γήπεδο το οποίο κατά τις μέρες που δεν θα υπάρχουν αγώνες να το εκμεταλλεύεται ο δήμος, την ανάπλαση άλλων χώρων εντός του δήμου και την κυκλοφοριακή μελέτη για τους δρόμους γύρω από το γήπεδο.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο "ναι σε όλα" από την πλευρά της ΑΕΚ και σε απάντηση αυτού του "ναι" συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο. Την πάπια!

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ενστάσεις του επειδή η ΑΕΚ δεν φροντίζει και για την στέγαση των ερασιτεχνικών τμημάτων της μέσα στον ίδιο χώρο που θα γίνει το γήπεδο αλλά και τον προβληματισμό του για τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της περιοχής που παραμένουν άστεγα.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας δεν λέει όμως αν στο σπίτι του που του ανήκει και το οποίο βρίσκεται επίσης μέσα στο οικόπεδό του που κι αυτό του ανήκει, έχει φροντίσει να στεγάσει και τους άστεγους της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, αφού θα έπρεπε να τον προβληματίζει το γεγονός ότι ούτε αυτοί έχουν πού να πάνε να μείνουν, καθώς επίσης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η υπόθεση της στέγασης των υπολοίπων τμημάτων της ΑΕΚ είναι καθαρά εσωτερική της υπόθεση και τον ίδιο σε τίποτα δεν τον αφορά!

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας τάσσεται ενάντια σε συγκεκριμένο νόμο του κράτους ο οποίος υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Δηλαδή τάσσεται κατά της πιο δημοκρατικής διαδικασίας που υπάρχει από καταβολής της ελληνικής δημοκρατίας.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας μήπως θα επιθυμούσε να καταλύσουμε τη δημοκρατία και τα νομοσχέδια να επιβάλλονται διά ροπάλου κατά το δοκούν του κάθε εμμονικού και εμπαθή που παρεπιδημεί σ' αυτή τη δόλια χώρα;

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας παρεμβαίνει σε πολλά χωράφια που δεν του ανήκουν. Ασκεί πιέσεις και προς την περιφέρεια για να μην καταβληθούν τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σε ειδικό κωδικό για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ με το αιτιολογικό ότι η κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει άλλες ανάγκες από το να χρηματοδοτεί γήπεδα ποδοσφαιρικών ομάδων.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με την δική του λογική και αφού έχει τόσες κοινωνικές ευαισθησίες, καλό θα είναι να πάψει να ασχολείται με την δενδροφύτευση του άλσους ετοιμάζοντας να διαθέσει χρήματα που θα του εκχωρήσει η περιφέρεια, επειδή αυτά τα χρήματα σε τέτοιες δύσκολες εποχές θα είναι πολύ πιο χρήσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες των διαφόρων κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης! Δεν είναι καιρός να φυτεύουμε δέντρα σε άλση τώρα που ο κόσμος δεν έχει να φάει δήμαρχε!

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας αναμασάει καθημερινά ότι θα συνεχίσει την δική του πολιτική -στην οποία συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση κάθε δυνατού και αδύνατου εμποδίου στην προσπάθεια ανέγερσης γηπέδου από την ΑΕΚ- επειδή οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας γι' αυτό τον ψήφισαν. Για να εφαρμόσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας μάλλον δεν έλαβε καθόλου υπόψη του το ποσοστό που συνολικά κατέχει στον δήμο που έχει εκλεγεί. Κι αυτό συμβαίνει επειδή εξακολουθεί να αγνοεί όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, όλους εκείνους που ψήφισαν άκυρο και λευκό και όλους εκείνους που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν. Αν τους μετρήσει θα δει ποιας τρομερής πλειοψηφίας ηγείται!
 
Εν ολίγοις, όλα τα παραπάνω σκιαγραφούν το πορτρέτο ενός πολιτικού ανδρός που με δύο μόνο λέξεις θα μπορούσε κανείς να περιγράψει ως: "Μνημείο ασυνέπειας"...