Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Το ΑΕΚΟΡΑΜΑ τώρα (ξανά)δικαιώνεται

Μετά την τριάρα του ΠΑΟΚ από τα Γιάννινα ήρθε για το ΑΕΚΟΡΑΜΑ η απόλυτη δικαίωση. Τέσσερα στα τέσσερα συμπληρώσαμε. Συγκεκριμένα γράφαμε στις 13 του μηνός στην ανάρτηση με τίτλο "Οι 4 βαθμοί της διαφΘοράς":

"13.12.2014: Οι δύο εκτός έδρας νίκες του Λεβαδειακού εξασφαλίζουν το σίγουρο διπλό του γαύρου στη Λειβαδιά. Πώς; Εξίσωση είναι και εύκολη μάλιστα. Λύστε την!
 
14.12.2014: Ο ΠΑΟΚ, δεν το συζητάμε, αν δεν κερδίσει και την Κέρκυρα ας το γυρίσει στο μπάντμιντον. Συμπέρασμα: Την επόμενη αγωνιστική η κατάσταση στην κορυφή θα παραμείνει αμετάβλητη.

17.12.2014: Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Νέο Πανιώνιο και θα πετύχει μια άνετη νίκη, τόσο επειδή δεν τον παίρνει για άλλη απώλεια στο γήπεδό του, όσο γιατί τα γατάκια της Νέας Σμύρνης όποτε είναι να κατέβουν στο Φάληρο χέζονται πάνω τους πριν ακόμα στρίψουν από τη Συγγρού και βγουν στην Ποσειδώνος.
 
18.12.2014: Ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα αν πιάσει τη μισή απόδοση από εκείνη που έπιασε πριν από λίγες μέρες ο Λεβαδειακός και ταυτόχρονα ο ΠΑΣ παραμείνει στα αποδυτήρια όπως είχε κάνει με την ομάδα του Κομπότη, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Θεωρώ όμως ότι αυτή τη φορά ο ΠΑΣ θα θυμίζει κάτι από Μπαρτσελόνα -στο πιο τυροκομικό της- και ο Άγγελος μαζί με την Παναγιά ίσως χρειαστεί να φορέσουν σωβρακοφανέλες και να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο μπας και σώσουν την κατάσταση. Συμπέρασμα: Η διαφορά μεταξύ των δύο πρωτοπόρων θα μειωθεί κατά δύο ή ακόμα και έναν βαθμό". http://aekorama-aekopoulo.blogspot.gr/2014/12/4.html

Να λοιπόν που σήμερα ήρθε για μας η δικαίωση. Οι διαφορά των 4 βαθμών έγινε ήδη μόλις 1 βαθμός. Και για τον ΠΑΟΚ έρχεται την Κυριακή και το παιχνίδι στη Λειβαδιά με τον Λεβαδειακό του Κομπότη και ενώ το Σάββατο ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Μυτιλήνη με την Καλλονή.

Κατά ένα περίεργο τρόπο και στα τρία αυτά παιχνίδια πριν την διακοπή για τη γιορτή των Χριστουγέννων ο Ολυμπιακός παίζει πάντα μια μέρα νωρίτερα από τον ΠΑΟΚ. Σάββατο ο Ολυμπιακός, Κυριακή ο ΠΑΟΚ. Τετάρτη ο Ολυμπιακός, Πέμπτη ο ΠΑΟΚ. Ούτε μια φορά δεν έπαιξε Σάββατο ή Τετάρτη ο ΠΑΟΚ και Κυριακή ή Πέμπτη ο Ολυμπιακός. Λέτε να τον αγχώνει τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι γνωρίζει ήδη το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού; Γιατί και σήμερα γνώριζε από χτες τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου κι όμως πήγε και άρπαξε τριάρα από τα Γιάννινα και πριν από δέκα μέρες ενώ ο Ολυμπιακός είχε φέρει 2-2 εντός έδρας με τα Γιάννινα το Σάββατο, ο ΠΑΟΚ πήγε την άλλη μέρα στην Ξάνθη και αντί να εκμεταλλευτεί την απώλεια του Ολυμπιακού γνώρισε τη συντριβή με 4-2. Μήπως να τους χώνουν από την προηγούμενη μέρα σε κανένα ξενοδοχείο τους παίκτες του ΠΑΟΚ και να τους κρύβουν το αποτέλεσμα που έφερε την προηγούμενη μέρα ο Ολυμπιακός; Κι αυτό να παίζει πάντα μια μέρα νωρίτερα ο γαύρος ποιος σοφός να το αποφάσισε; Επίσης δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι ο ΠΑΣ που έφαγε μέσα στο γήπεδό του πριν από μια εβδομάδα τέσσερα γκολ από τον Λεβαδειακό, μεταμορφώθηκε σήμερα σε Μπαρτσελόνα και έριξε τρία στον ΠΑΟΚ. Και δεν ξέρω πόσο συμπτωματικό μπορεί να είναι ότι ο Λεβαδειακός που έριξε δύο μέσα στην Κρήτη στον ΟΦΗ και άλλα τέσσερα μέσα στα Γιάννινα στον ΠΑΣ, ο οποίος με τη σειρά του είχε φέρει ισοπαλία στο Καραϊσκάκης με τον γαύρο και σήμερα εκτέλεσε τον ΠΑΟΚ, έχασε από τον Ολυμπιακό μέσα στη Λειβαδιά. Περίεργα πράγματα, ομολογουμένως. Το πρωτάθλημά μας ξεπέρασε και το αγγλικό σε εκπλήξεις. Ή αλλιώς πως, πιάσε το αυγό και κούρεψέ το…