Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ομάδα δεκαετίας

Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι η ΑΕΚ δημιουργεί ομάδα δεκαετίας, μάλλον χρειάζεται φροντιστήριο. Μια ματιά στο ρόστερ που διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα αποδεικνύει του λόγου το αληθές:

Ανέστης 23 ετών, Μπακάκης 23 ετών, Πεταυράκης 22 ετών, Κολοβέτσιος 23 ετών, Λαμπρόπουλος 25 ετών, Γιόχανσον 24 ετών, Κορδέρο 27 ετών, Μάνταλος 23 ετών, Μπαρμπόσα 27 ετών, Πλατέλλας 27 ετών, Μπρέσεβιτς 27 ετών, Βούρας 27 ετών, Σαρρής 25 ετών, Σβάρνας 17 ετών, Τζανετόπουλος 20 ετών, Φαγέ 21 ετών, Ανάκογλου 23 ετών, Ζόριτς 21 ετών, Ντούνης Μάρκος 23 ετών, Αραβίδης 28 ετών, Ντακόλ 28 ετών, Τσεβάς 20 ετών, Ντούνης Παναγιώτης 18 ετών.

Μέσος όρος ηλικίας ποδοσφαιριστών ΑΕΚ: 23,5 ετών. Δεν έχουν υπολογιστεί εκείνοι που θα φύγουν το καλοκαίρι και φυσικά όσοι καινούριοι θα έρθουν. Δηλαδή μένουν εκτός οι: Καραγκιολίδης 27 ετών, Γεωργέας 38 ετών, Σοϊλέδης 24 ετών, Ρόβας 31 ετών, Γροντής 20 ετών. Αντίθετα έχει υπολογιστεί ο καινούριος μας αμυντικός χαφ, ο Σουηδός Γιόχανσον. Ακόμα κι αν υπολογιστούν και αυτοί που φεύγουν το καλοκαίρι ο τωρινός μέσος όρος βρίσκεται στα 24,3 χρόνια. Μέσος όρος απόλυτα νεανικής ομάδας που έχει μπροστά της ανοιχτή μια ολόκληρη δεκαετία. Από το καλοκαίρι και μετά και εφόσον βέβαια δεν μας προκύψει κάποιος Μαθουσάλας που όμως θα πρέπει να είναι τεράστιο όνομα για να τον πάρουμε, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες της ΑΕΚ θα είναι ο Αραβίδης και ο Ντακόλ, κοντά στα 29 ο καθένας.
 
Αν αυτή δεν είναι ομάδα προδιαγραφών δεκαετίας τότε ποια είναι; Μια ομάδα στην οποία ήδη ο ένας έχει μάθει το παιχνίδι του άλλου και που σιγά-σιγά θα αφομοιώνει κάθε καινούριο παίκτη που θα προστίθεται σ' αυτήν. Με δεδομένο ότι οι παίκτες που θα προστεθούν θα διαθέτουν μεγάλη ποιότητα, η ομάδα θα δένει και θα δυναμώνει σε σημείο που του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ θα είναι ανίκητη. Θα πρέπει οι άμεσοι αντίπαλοί της όχι απλά να δυναμώσουν, αλλά να γιγαντωθούν για να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν. Κι αυτό μόνο μία ομάδα θα μπορούσε να το κάνει. Με τη διαφορά ότι η ομάδα αυτή θα έχει υποβιβαστεί στη Football League