Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τόλμα Τραϊανέ

Χωρίς Μπακάκη, Μπαρμπόσα, Κορδέρο και Ντακόλ την Τετάρτη. Με τον Γεωργέα σκασμένο και άρα κίνηση που εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο τη χρησιμοποίησή του ξανά μέσα σε τρεις μέρες και με κίνηση επίσης με μεγάλο ρίσκο την χρησιμοποίηση του Ντούνη που προέρχεται από τραυματισμό, το έργο του Δέλλα για την κατάρτιση της εντεκάδας μοιάζει να γίνεται αρκετά δύσκολο.

Αναγκαστικά ο Δέλλας πρέπει να προχωρήσει σε τολμηρές κινήσεις. Δεν έχει και άλλη επιλογή. Έφτασε η στιγμή να μπουν στην εντεκάδα από την αρχή ο Ζόριτς, ο Φαγέ και ο Σαρρής. Δεν θα ήταν κακό να πάρει μια ευκαιρία και ένας άλλος τερματοφύλακας γιατί αν ο μη γένοιτο τραυματιστεί κάποια στιγμή ο Ανέστης θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει χωρίς να έχει καθόλου παιχνίδια στα πόδια του. Θα έλεγα πως πρέπει να ξεκουραστούν οπωσδήποτε και ο Πεταυράκης με τον Ανάκογλου, αλλά τόσες πολλές αλλαγές μαζεμένες ίσως να προκαλέσουν σύγχυση και να προκληθεί ανομοιογένεια στην εντεκάδα. Το έπαθε ο γαύρος με τα Γιάννινα πρόσφατα όταν ο Μίτσελ άλλαξε 7 βασικούς παίκτες.

Οπότε βλέπω μια εντεκάδα του τύπου: Βούρας στο τέρμα (αν αποφασίσει να του δώσει την ευκαιρία αντί του Ανέστη), δεξιά στην άμυνα ο Λαμπρόπουλος, αριστερά ο Πεταυράκης (αν επιλέξει να τον ξεκουράσει θα προτιμήσει τον Γροντή), κεντρικό αμυντικό δίδυμο Κολοβέτσιος με Σαρρή, αμυντικά χαφ Ανάκογλου (ή Ρόβας αν επιλέξει να ξεκουράσει και τον Ανάκογλου) και Φαγέ, στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης τον Ζόριτς (ή τον Αραβίδη) και στην δεξιά τον Πλατέλλα, με τον Μάνταλο κεντρικό χαφ πίσω από τον Μπρέσεβιτς.

Από εκεί και πέρα και να θέλει ο Δέλλας δεν έχει άλλες διαθέσιμες επιλογές. Για αλλαγές μάλλον θα προτιμηθούν οι κουρασμένοι που θα μείνουν εκτός αρχικής εντεκάδας (αν μείνουν τελικά), ο Αραβίδης και ο προερχόμενος από τραυματισμό Ντούνης. Αν το παιχνίδι πηγαίνει καλά και το επιτρέπει το σκορ ίσως δούμε σαν αλλαγή και κανέναν Τζανετόπουλο σαν αμυντικό χαφ, υπό την προϋπόθεση ότι θα τον πάρει στην τελική 18άδα.
 
Στην τελική θα έχουν σίγουρα αρκετό ρίσκο οι κινήσεις του Δέλλα αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα σχετικά με τις δυνατότητες κάποιων παικτών που δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές του. Να δούμε αν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τις στιγμές που τους έχει ανάγκη. Αλλιώς γιατί να τους έχουμε, για να πιάνουν θέση στο ρόστερ χωρίς να μπορούν να προσφέρουν;