Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η ατυχία να ανήκεις στους δυνατούς

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο γκρουπ των δυνατών του Γιουρόπα Λιγκ, στη φάση των 32 και στο γκρουπ των αδυνάτων βρίσκονται ο Άγιαξ, η Λίβερπουλ, η Ρόμα, η Άντερλεχτ, η Βιγιαρεάλ, η Τορίνο, η Τότεναμ, η Σέλτικ, η Αϊντχόφεν, η Σεβίλλη και η Βόλφσμπουργκ!

Στο γκρουπ των δυνατών βρίσκονται επίσης και οι παρομοίου επιπέδου με τον Ολυμπιακό, Σάλτσμπουργκ, Σπόρτιγκ Λισαβόνας, Ατλέτικο Μπιλμπάο, Γκλάντμπαχ, Μπριζ, Μπεσίκτας και Λέγκια Βαρσοβίας.

Παράξενο ανακάτεμα μα την αλήθεια. Πιο εύκολα θα εύρισκε αντίπαλο στα μέτρα του αν δεν ήταν στο γκρουπ των δυνατών ο Ολυμπιακός παρά τώρα που βρίσκεται σ' αυτό. Στο γκρουπ των δυνατών υπάρχουν επτά ομάδες στα μέτρα του Ολυμπιακού ενώ στο γκρουπ των αδυνάτων μόνο πέντε!

Από το γκρουπ των αδυνάτων οι πέντε ομάδες που θεωρούνται στα μέτρα του είναι η Ντνίπρο, η Γκινγκάμπ, η Γιουνγκ Μπόις, η Άαλμποργκ και η Τράμπζονσπορ.

Αντίθετα δεν παίζονται, θεωρητικά τουλάχιστον, ο Άγιαξ, η Λίβερπουλ, η Ρόμα, η Άντερλεχτ, η Βιγιαρεάλ, η Τορίνο, η Τότεναμ, η Σέλτικ, η Αϊντχόφεν, η Σεβίλλη και η Βόλφσμπουργκ.

ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΤΩΝ: Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Μόσχας, Ίντερ, Έβερτον, Φιορεντίνα, Ολυμπιακός, Σπόρτινγκ Λ., Ζενίτ, Μπιλμπάο, Γκλάντμπαχ, Μπριζ, Μπεσίκτας, Νάπολι, Ντινάμο Κιέβου, Λέγκια Βαρσοβίας, Φέγενορντ

ΓΚΡΟΥΠ ΑΔΥΝΑΤΩΝ: Άγιαξ, Λίβερπουλ, Ρόμα, Άντερλεχτ, Βιγιαρεάλ, Τορίνο, Τότεναμ, Σέλτικ, Αϊντχόφεν, Ντνίπρο, Γκινγκάμπ, Σεβίλλη , Βόλφσμπουργκ, Γιουνγκ Μπόις, Άαλμποργκ, Τράμπζονσπορ

 
*Δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από τον ίδιο όμιλο αλλά ούτε και από την ίδια χώρα.