Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Δημόσιο για τα μαύρα δράγκαλα

 
Είπαμε, θα λέμε αλήθειες εδώ μέσα, άσχετα αν συμπαθούμε ή αντιπαθούμε την διοίκηση της ΕΠΟ και άσχετα αν συμπαθούμε ή αντιπαθούμε τον Γ.Γ.Α. Γιάννη Ανδριανό.

Ο Γ.Γ.Α. απέστειλε ένα έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο την προειδοποιούσε ότι δεν έχει φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών της και πως κινδυνεύουν να χαθούν τα χρήματα των επιχορηγήσεων για τα Ερασιτεχνικά Σωματεία και τις κατά τόπους ΕΠΣ.

Η ΕΠΟ βγαίνει θριαμβολογώντας και ανταπαντά, προσκομίζοντας μάλιστα μία φορολογική ενημερότητα και καταθέτοντας δημόσια αντίγραφό της. Εγκαλεί μάλιστα τον Γ.Γ.Α. για εμπάθεια και ύπαρξη παρακράτους στο εσωτερικό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το οποίο μισεί το ποδόσφαιρο.

Σήμερα εμφανίζεται η εφορία να μπλοκάρει τη φορολογική ενημερότητα της ΕΠΟ και με επιστολή του αρμοδίου προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να ενημερώνει πως το Αποδεικτικό Ενημερότητας της Ομοσπονδίας, για χρέη προς το Δημόσιο, δεν έγινε δεκτό καθώς εκδόθηκε, εκ παραδρομής, από αναρμόδιο όργανο και χωρίς και πληρούνται οι όροι έκδοσης.

Εκτός αυτού, η ΓΓΑ, μέσω ανακοίνωσης, γνωστοποιεί πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Ανδριανός, έχει ξεκινήσει διαδικασίες έτσι ώστε να μην χαθεί το ποσό ύψους 1,4 εκατομμυρίων € της επιχορήγησης και να δοθεί απευθείας στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Χωρίς να χάσει καιρό η ΕΠΟ εκδίδει νέα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να εκδίδεται εκ παραδρομής φορολογική ενημερότητα από μία υπηρεσία του δημοσίου, η οποία καθοδηγεί τον υπόχρεο και οφειλέτη σε όλες τις νόμιμες και απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να κάνει για να παραλάβει την ενημερότητα αυτή, όπως έπραξε δηλαδή και στην περίπτωση της ΕΠΟ.

Στο μεταξύ η ΕΠΟ έχει καταβάλει το 30%, δηλαδή ένα ποσό 430.000 ευρώ, το οποίο αν η αρμόδια ΔΟΥ ΙΖ' εισέπραξε κι αυτό εκ παραδρομής, οφείλει να το επιστρέψει στην ΕΠΟ, αφού θα ισχύσει πλέον η ρύθμιση των 24 δόσεων, για να μπορεί μέσα από αυτό το ποσό να αποπληρώνει τις δόσεις της.
 
Σίγουρα η ΕΠΟ την έχει λερωμένη τη φωλίτσα της σε πάρα πολλές υποθέσεις. Αλλά ακούγεται σε κανέναν λογικό να εκδίδει μια ΔΟΥ φορολογική ενημερότητα και μετά να την ανακαλεί επειδή, όπως ισχυρίζεται δεν πληρούνται οι όροι έκδοσης και άρα εκδόθηκε εκ παραδρομής και από αναρμόδιο όργανο; Δηλαδή από πού την πήρε η ΕΠΟ την φορολογική ενημερότητα; Από το κυλικείο του κτιρίου της ΔΟΥ; Θα εξέδιδαν δηλαδή εκ παραδρομής φορολογική ενημερότητα σε έναν παράνομο με τέτοια ευκολία και μετά θα έτρεχαν να μπαλώσουν τη γκάφα τους; Στον αναγνώστη που δεν έχει λόγο να πάρει τη θέση του ενός ή του άλλου πώς ακούγεται όλο αυτό; Σε ποια πλευρά διακρίνει τον παραλογισμό; Διότι είπαμε, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, επάρατη μεν η ΕΠΟ, αλλά και το ελληνικό Δημόσιο πέρα για πέρα για τα μαύρα δράγκαλα…