Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Αποτελέσματα Σούπερ Λιγκ και διαιτησίες

Μια τραγική διαιτησία είχαμε αυτό το τριήμερο, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη, η οποία μάλλον το τελικό σκορ επηρέασε παρά το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραμονή του συγκεκριμένου διαιτητή στους πίνακες. Ο διαιτητής Παπαπέτρου είναι επικίνδυνος και το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Ποιος ξεχνάει την Τούμπα και το αλησμόνητο "και τώρα τρέχουμε" σε αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Είχαμε επίσης και μια πολύ κακή διαιτησία από τον Δασκαλόπουλο, η οποία επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα στο Κέρκυρα-Καλλονή 2-0. Όχι ότι η Καλλονή ήταν τόσο καλή που θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, όμως το σκορ διαμορφώθηκε κυριολεκτικά από τα λάθη του διαιτητή, πράγμα που εντόπισε και ο παρατηρητής και τον βαθμολόγησε με χαμηλό βαθμό που σημαίνει σίγουρη τιμωρία. Τέλος, το αποτέλεσμα επηρεάστηκε από τον διαιτητή Ιωαννίδη και στον αγώνα Ξάνθης-Πλατανιά, με το ένα και μοναδικό αλλά κρίσιμο λάθος που έκανε.  

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 4-0 (39' Δημούτσος, 51' Ούμπιντες, 72' Κατσουράνης, 77' Ναπολεόνι) (διαιτητής: Αρετόπουλος - Σχετικά με την ηλιθιότητα του Αθανασιάδη έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, αφού και με τον Ολυμπιακό αλλά και με τον ΟΦΗ συλλαμβάνεται να τραβάει ανόητα αντίπαλό του από τη φανέλα μέσα στην περιοχή. Χτες πάτησε το πόδι του αντιπάλου του στο 42' και είδε την δεύτερη κίτρινη, αφού στο 31' είχε δει την πρώτη. Και οι δύο απόλυτα δικαιολογημένες. Αυτός δεν είναι Κλάους τελικά. Κάλος είναι. - δεν επηρέασε το αποτέλεσμα ο διαιτητής)

Κέρκυρα-Καλλονή 2-0 (55' πεν. Καϊκούτ, 77' Ντιόγκο) (διαιτητής: Δασκαλόπουλος) - Στο 32' απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αντέτζο, αφήνοντας την Καλλονή νωρίς-νωρίς χωρίς τον ένα από τους δύο σέντερ μπακ της. Η δεύτερη κάρτα ήταν αυστηρή. Στο 55' σε μαρκάρισμα του Αναστασιάδη στον Καϊκούτ υπέδειξε επίσης αυστηρό πέναλτι με το οποίο η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ. - επηρέασε σαφώς το αποτέλεσμα ο διαιτητής)

Λεβαδειακός-Βέροια 0-2 (84' Μαραγκός, 89' Καλτσάς) (διαιτητής: Μάνταλος - Στο 74' ακύρωσε σωστά γκολ του Μάντζιου σαν οφσάιντ. - δεν επηρέασε το αποτέλεσμα ο διαιτητής)

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-3 (26' Μονιάκης, 44' πεν. Μερεμπασβίλι - 2', 75' Καρέλης, 49' Πράνιτς) (διαιτητής: Δημητρόπουλος - Στο 44' σε μαρκάρισμα του Τριανταφυλλόπουλου πάνω στον Τζωρτζ σφύριξε σωστά πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ. Στο δεύτερο ημίχρονο χαρίζεται στον Δαμιανάκη και δεν τον αποβάλλει για σκληρό φάουλ πάνω στον Μπεργκ. - δεν επηρέασε το αποτέλεσμα ο διαιτητής)

Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0 (71' Ντουρμάζ, 73', 90'+3' Φορτούνης) (διαιτητής: Παπαπέτρου - Στο 24' σε σουτ του Κασάμι η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Γκοργκς αλλά ο διαιτητής δεν δίνει το πέναλτι. Στο 34' ο Πίτσο ανατρέπει τον Χάρα εντός περιοχής αλλά ο διαιτητής δείχνει κόρνερ αντί για πέναλτι. Στο 45'+1' σε κόρνερ του Τσόρι, ο Σαντάνα έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το χέρι του Γκοργκς με τον διαιτητή και πάλι να μην υποδεικνύει το πέναλτι. Στο 71', θες οι τύψεις, θες κάποιος που ψιθύρισε στο αυτί του διαιτητή, ο Τσόρι βγάζει τη σέντρα, ο Χάρα τροφοδοτεί τον Ντουρμάζ ξεκάθαρα με το χέρι και συνεπώς το γκολ που βάζει ο τελευταίος είναι άκυρο και με αυτό ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Στο 78' σε εντελώς κανονικό τζαρτζάρισμα του Φιντέλεφ πάνω στον Κασάμι, ο διαιτητής βλέπει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, το οποίο υπάρχει μόνο στη φαντασία του. - ο διαιτητής μπορεί να μην επηρέασε άμεσα το αποτέλεσμα του αγώνα, όμως μετά από τέτοια διαιτησία του αφαιρείς διά παντός τη σφυρίχτρα)

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-3 (55' Τσουκαλάς - 45' πεν. Μπουμάλ, 71' Οικονόμου, 74' Χατζηισαΐας) (διαιτητής: Κουκουλάκης - δεν επηρέασε το αποτέλεσμα ο διαιτητής)

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (25' Βιγιαφάνιες, 64'πεν. Άλβες) (διαιτητής: Τριτσώνης - Στο 62' ο Κουρμπέλης ανέτρεψε τον Μαρτίνεζ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής σωστά έδωσε το πέναλτι και του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Συνολικά ο διαιτητής έδειξε 7 κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι. - δεν επηρέασε το αποτέλεσμα ο διαιτητής)

Ξάνθη-Πλατανιάς 0-0 (διαιτητής: Ιωαννίδης - Στο 6' ακυρώθηκε λανθασμένα σαν οφσάιντ γκολ που πέτυχε ο Γουνδουλάκης - το λάθος του διαιτητή στο 6' επηρέασε το αποτέλεσμα)

Πανθρακικός-Νίκη Βόλου 3-0 άνευ αγώνος