Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ 65-72

Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στις κακές τους μέρες. Έτσι και η ΑΕΚ σήμερα, βρέθηκε σε μια κακή μέρα όπου όλα τα δυνατά της όπλα πέρασαν από περιόδους πλήρους σιγής. Κι όμως. Αυτή η ομάδα αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση. Όταν χάνει μια ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο με -10 πόντους μέσα σε μια έδρα δύσκολη σαν αυτή της Ρόδου, δύσκολα μπορεί στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο να ανακάμψει. Η ΑΕΚ το κατάφερε και αυτό. Και τώρα, μόλις 2 βαθμούς πίσω από Άρη και ΠΑΟΚ και περιμένοντας και τους δύο μέσα στο ΟΑΚΑ, όλα μπορούν να συμβούν. Η υπόθεση τετράδα και πλέι οφ δεν θυμίζει πια ένα όμορφο αλλά απραγματοποίητο όνειρο αλλά έναν ορατό και εντελώς χειροπιαστό στόχο.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου με 0-3, ωστόσο τα σημαντικά λάθη, κυρίως στο αμυντικό παιχνίδι και η αστοχία της, έφεραν τον Κολοσσό να περνάει μπροστά με 8-5. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη έχοντας τρομερή ευστοχία πήρε γρήγορα το προβάδισμα, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους γηπεδούχους στο +6 με 19-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κολοσσός ανέβηκε κι άλλο εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +14. Τότε ήταν που πήρε στα χέρια του το παιχνίδι το νέο απόκτημα της Ένωσης, ο Σκότι Ουίλμπεκιν, πετυχαίνοντας ένα σερί 5 πόντων και με τον Σαρικόπουλο να μπαίνει στη θέση του Μενσά Μπονσού η ΑΕΚ βρήκε λύση στο επιθετικό της πρόβλημα μειώνοντας στους 6 πόντους τη διαφορά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 33-27.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ακόμα πιο επιθετικά διευρύνοντας κι άλλο την υπέρ τους διαφορά. Η ΑΕΚ με τον Ουίλμπεκιν να αποτελεί το βασικό της πρωταγωνιστή, σε συνεργασία με τον Χέρστον, κατάφερε να μειώσει, αλλά και πάλι τα αμυντικά της λάθη της στέρησαν την ευκαιρία να πλησιάσει τον Κολοσσό, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους γηπεδούχους στο +10, με 50-40.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ένωση πέτυχε ένα σερί 8 πόντων, με πρωταγωνιστή τον Μαλίκ Χέρστον. Το παιχνίδι πήρε φωτιά και οι γηπεδούχοι με τρίποντο έστειλαν ξανά τη διαφορά στο +5 ωστόσο η απάντηση της βασίλισσας με τρίποντο του Χέρστον ήταν καθοριστική. Η ΑΕΚ πήρε στα χέρια της το παιχνίδι και προηγήθηκε με 63-66 και τελικά πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή με 65-72.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ αλλά και τέταρτη εκτός έδρας για το πρωτάθλημα της Basket League και χάρη σ' αυτήν παραμένει σε τροχιά τετράδας, ενώ παράλληλα της δίνει ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει του πολύ σημαντικού αγώνα που ακολουθεί κόντρα στον Άρη την επόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ο Χέρστον ήταν ο κορυφαίος για την ΑΕΚ, με 19 πόντους (1 τρίποντο) ενώ πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο νεοαποκτηθείς Γουίλμπεκιν πετυχαίνοντας 9 πόντους (1 τρίποντο) και έχοντας 5 ασίστ. Ακολούθησαν ο Ντελινινκάιτις με 12 πόντους και ο Μπονσού με 9, ο οποίος όμως παρέδωσε σεμινάρια άμυνας μαζεύοντας 11 ριμπάουντ. Επίσης ο Μιλόσεβιτς βοήθησε πολύ στην άμυνα παίρνοντας 9 ριμπάουντ ενώ πέτυχε και 6 πόντους και τέλος ο Ίνγκλις που πέτυχε 8 πόντους. Εξαιρετικός ήταν και ο Σαρικόπουλος που πέτυχε 7 πόντους. Υστέρησαν ο Σάκοτα με 2 μόνο πόντους στο ενεργητικό του και ο Αθηναίου, χωρίς πόντο όσο αγωνίστηκε.

Ο Κολοσσός Ρόδου ίσως να έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του απέναντι στην ΑΕΚ. Και όταν μια ομάδα σκοτώνει έναν αντίπαλο που έχει πιάσει το καλύτερο παιχνίδι του μέσα στη χρονιά και μάλιστα στην έδρα του, μπορούν οι οπαδοί της να νιώθουν περήφανοι για την δυναμική της και δικαιολογημένα να περιμένουν πολύ μεγαλύτερα πράγματα από αυτήν.    

Δεκάλεπτα: 19-13, 33-27, 50-40, 65-72.

Κολοσσός (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 6, Γουότερς 16 (6 ασίστ, 5 ριμπ.), Μανωλόπουλος 6, Σμιθ 4, Στεφανίδης 3, Λίντεν 9, Σκοτ 8 (9 ριμπ.), Χάγκινς 11 (7 ριμπ.), Ρόμπινσον 2.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γουίλμπεκιν 9 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Ντελινινκάιτις 12, Σάκοτα 2, Χέρστον 19, Σαρικόπουλος 7, Αθηναίου, Μιλόσεβιτς 6 (9 ριμπ.), Μενσά-Μπονσού 9 (11 ριμπ.), Ίνγκλις 8.