Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τραυματισμοί και αποκατάσταση

 
- Το έγραφα για τον Κορδέρο, αν δεν αποκατασταθεί πλήρως από τον τραυματισμό του δεν θα ρισκάρει ο Δέλλας τη συμμετοχή του. Τα λίγα λεπτά που έπαιξε με την Ερμιονίδα δεν ήταν παρά ένα τεστ που απλά επιβεβαίωσε ότι δεν είναι έτοιμος. Οι τρεις μήνες που απαιτούνται για την αποθεραπεία της ρήξης έξω μηνίσκου είναι το μίνιμουμ διάστημα για να επανέλθει ένας παίκτης και το μάξιμουμ είναι οι τέσσερις μήνες. Ο Ισπανός τραυματίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2014. Την ερχόμενη Τρίτη συμπληρώνονται τρεις μήνες από τον τραυματισμό του. Στο μεταξύ, ούτε στην αποστολή του ματς με τον Ολυμπιακό είχε συμπεριληφθεί, ούτε σ' αυτήν της Κυριακής για το ματς με τον Φωστήρα πρόκειται να βρίσκεται. Από τον επόμενο αγώνα όμως θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να επανέλθει στην εντεκάδα και γύρω στο 60' θα αποτελέσει την πρώτη αλλαγή της ομάδας για να ενταχθεί αργά αλλά σταθερά στο σύνολο, ειδικά τώρα που η ΑΕΚ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάνταλου και θα προκύψει σοβαρό κενό στο κέντρο. Αντίθετα ο Μάνταλος, που υπέστη ρήξη χιαστών, θα επανέλθει πλήρως σε αρκετά μεγαλύτερο διάστημα. Μέχρι και το εξάμηνο μπορεί να φτάσει η αποχή του από τα γήπεδα. Εδώ θα διαβάζετε την ωμή πραγματικότητα, όποια κι αν είναι αυτή.

- Μπράβο στον Ολυμπιακό και στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κίνησή του να στείλει λουλούδια με ευχές για αποκατάσταση της υγείας του στον Πέτρο Μάνταλο. Τέτοιες κινήσεις έχει ανάγκη το ποδόσφαιρό μας για να ξαναγίνει κανονικό. Και ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουν συμπεριφορά ακόμα και οι πιο σκληροί και αδίστακτοι άνθρωποι αυτού του χώρου.
 
- Σιδερένιοι να είναι οι τραυματίες του χτεσινού αγώνα και να έχουν ταχεία επάνοδο στα γήπεδα. Είναι δυνατά παιδιά και ο Πέτρος Μάνταλος και ο Γιάννης Μανιάτης και θα τα καταφέρουν να επιστρέψουν γεροί στα γήπεδα. Μέσα από τέτοια περιστατικά τραυματισμών πρέπει να περνάει το μήνυμα προς όλους ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Είναι χαρά και απόλαυση, τόσο για εκείνους που αγωνίζονται όσο και για τους φιλάθλους που τους παρακολουθούν. Και πως τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία. Είναι αδιανόητο να πεθαίνουν φίλαθλοι μέσα στα γήπεδα ή να καταστρέφονται καριέρες ποδοσφαιριστών, εξ αιτίας του υπέρμετρου φανατισμού που πολλές φορές επικρατεί, τόσο στις εξέδρες των γηπέδων, όσο και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ας τα βλέπουν αυτά εκείνοι που καλλιεργούν με τις ενέργειές τους τον φανατισμό και εκτρέφουν το μίσος και τη βία στον αθλητισμό.