Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Προσοχή στον διπλανό μας, προσοχή και στον εαυτό μας

Όλα είναι εντάξει. Το υποψήφιο πειραματόζωο έχει υποβληθεί σε όλους τους ελέγχους ασφαλείας, έχει εμβολιαστεί, έχει πλυθεί καλά και τους περιμένει. Και ο Μαρινάκης θα είναι εκεί και ο Περέιρα θα σουλατσάρει στον αγωνιστικό χώρο και θα προκαλεί -άλλωστε το δήλωσε καθαρά, η δουλειά του είναι- και οι διαιτητές τις έχουν πάρει τις εντολές τους και ο παρατηρητής είναι ένας άντρας έτοιμος για όλα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει πολύ καλά που πάει στον αγώνα. Γιατί αν δεν παρευρεθεί σε ένα τόσο μεγάλο ματς, ακόμα και σαν εγγυητής της ομαλότητας, αλλά και σαν παρατηρητής των πεπραγμένων των δύο συλλόγων, τότε τι ακριβώς επιλέχτηκε να κάνει; Πώς θα σχηματίσει άποψη για τα τεκταινόμενα αν όλα τα παρακολουθεί εκ του μακρόθεν; Σοφή και η κίνηση της ΑΕΚ να τον καλέσει κι αυτόν και άλλους παράγοντες της πολιτείας. Διότι και το θύμα πρέπει κάποιες φορές να διαθέτει τους μάρτυρές του κι αυτοί να είναι όσο πιο αξιόπιστοι γίνεται.

Στο μεταξύ οι στοιχηματικές εταιρείες παίζουν τα ρέστα τους στον αν θα πέσει φωτοβολίδα ευθείας εκτόξευσης ή όχι. Μιλάμε για τρομερές αποδόσεις. Στη συνέχεια παίζεται αν θα διακοπεί ή όχι το ματς και σε τρίτη μοίρα παίζεται η πρόκριση, το αποτέλεσμα και το σκορ. Από την άλλη, η άτεγκτη και σκληρή πολιτεία, δια μέσω του υπουργού της που ανέλαβε να σκοτώσει το φίδι της βίας επιτρέποντας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Λίγδας αλλά χωρίς θεατές, όντας σίγουρη ότι δεν πρόκειται να στενοχωρήσει κανέναν από τους μεγάλους, αφού ο Ολυμπιακός θα έπαιζε (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα) στην Κομοτηνή και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ αλλά με ήδη τιμωρημένη την έδρα του και άρα κεκλεισμένων των θυρών, θα φανεί λίγο μπόσικη στην πρώτη φωτοβολίδα που θα πέσει στο ΟΑΚΑ. Δηλαδή ο διαιτητής θα πάει στα αποδυτήρια αλλά δεν θα τελειώσουν όλα εκεί. Στην δεύτερη όμως θα πάει στο σπίτι του.

Στο σπίτι τους θα πάνε την ίδια ώρα και οι 70.000 ΑΕΚτζήδες που θα έχουν πληρώσει ένα τσουχτερό εισιτήριο για να δουν την ομάδα τους να επιστρέφει, επειδή έτσι θα το έχει αποφασίσει ένας ανεγκέφαλος ή ένας χαφιές που η ανίκανη πολιτεία δεν μπορεί να ελέγξει. Και τι θα πουν μετά σ' όλον αυτό τον κόσμο; Απλό. Συγγνώμη, το πείραμα απέτυχε, το πειραματόζωο απεβίωσε! Κι όλο αυτό για ένα μαλάκα. Για ένα πουκάμισο αδειανό. Για μια Ελένη! Και φυσικά οι ηθικοί αυτουργοί θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Θα έχουν προκριθεί αναίμακτα στο κύπελλο χωρίς καν να έχουν αναγκαστεί να ξεγυμνωθούν αγωνιστικά μπροστά σε όλη την Ελλάδα, θα έχουν καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στην ΑΕΚ και θα υπερηφανεύονται ότι συνέβαλαν με τις προτάσεις τους στην πάταξη της βίας και στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποιοι, αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την απαξίωση και το κατάντημά του.

Από πλευράς ΑΕΚ έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Και ειδικό πλέγμα στο πέταλο τοποθετήθηκε και συστάσεις στους οργανωμένους οπαδούς έγιναν και στην ιστοσελίδα της ομάδας μπήκαν μηνύματα αφύπνισης και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου θα παρακολουθήσουν το ματς μέσα από την εξέδρα των οργανωμένων και γενικά πέρασε το μήνυμα και έγινε σύνθημα στα χείλη των ΑΕΚτζήδων: Πρόσεχε τον διπλανό σου! Και πραγματικά θα πρέπει να έχει ο καθένας από εμάς τα μάτια του χίλια και να παρατηρεί όσα θα συμβαίνουν γύρω του. Ο αχόρταγος θα παίξει το τελευταίο του χαρτί και είναι γνωστό ότι γεννάνε άσους τα μανίκια του. Γι' αυτό, προσοχή στον διπλανό μας και αν είναι δυνατόν και στον ίδιο τον εαυτό μας…