Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Καλλιθέα-ΑΕΚ Κ20 0-1

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για την  τελική φάση της Football League Νέων η ΑΕΚ Κ20. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά, χωρίς να βρεθεί σε καλή μέρα, κατάφερε με ένα ωραίο γκολ του Τζάθα στο 36' να πάρει τους πρώτους 3 βαθμούς της στον Τελικό Όμιλο.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν δημιούργησαν κινδύνους στην αντίπαλη εστία, βρήκαν όμως τον τρόπο με το γκολ του Τζάθα να πάρουν τη νίκη. 

Με δύο αναγκαστικές αλλαγές, εκείνη του τραυματία Κοντοέ και του τιμωρημένου Καρβουνίδη, κατέβασε ο Στέλιος Μανωλάς την ομάδα. Γι' αυτό και προτίμησε να παίξει με 4-4-2, με τον Μίχα δίπλα στον Κυριαζή στην επίθεση και τους Τσέλιο, Γαλανόπουλο στα χαφ. Στην άμυνα έπαιξαν οι Βιδάλλης, Μαρκοπουλιώτης, Γραμματίκας, Λίτσι και στα άκρα οι Τζάθας, Βλαχομήτρος.

Η Καλλιθέα ξεκίνησε επιθετικά, με τους παίκτες της να πηγαίνουν με δύναμη στις μονομαχίες και να πιέζουν διαρκώς, ενώ έχασαν και μια μεγάλη ευκαιρία στο 6' με τον Ευαγγέλου. Από την άλλη η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς μετά το 20ο λεπτό και να χάσει μια διπλή μεγάλη ευκαιρία με τους Μίχα και Τσέλιο.

Οι "κιτρινόμαυροι" έκαναν πολλά λάθη και πουλούσαν εύκολα τη μπάλα στους αντιπάλους τους. Στο 26' ο Γαλανόπουλος εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ που δεν έφερε όμως αποτέλεσμα.

Τελικά, στο 36', μετά από όμορφο συνδυασμό Μίχα και Τσέλιου, η μπάλα έφτασε στον Τζάθα, ο οποίος έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ στο "Γ" της εστίας του Νίκα κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ Κ20 έπαιξε καλύτερα, κράτησε τη μπάλα και τη γύρισε σωστά, με αποτέλεσμα, εκτός από μία κεφαλιά στις καθυστερήσεις που μπλόκαρε ο Ντούνης, να μη κινδυνέψει να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Νίκας, Χαλκιάς (54’ Παπαδάκος) Ευαγγέλου, Ακοπιάν, Σπεζάι, Πιτσίνος, Κατσαϊδόνης (64’ Δαφέρας) Φίλος, Σέρτζιο (83’ Κλέμενς) Γκιγκιτζιάν (69’ Κόττας) Νικηφόρος (86΄Ιωαννίδης).
 
ΑΕΚ(Στέλιος Μανωλάς): Ντούνης, Βιδάλης, Λίτσι, Μαρκοπουλιώτης, Γραμματίκας, Γαλανόπουλος, Τζάθας, Τσέλιος, Κυριαζής (71΄Αντωνίου) Μίχας (80’ Γιαννούτσος) Βλαχομήτρος (90’ Κοφσανίδης).