Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΚΑΟΔ-ΑΕΚ 66-77

Η ΑΕΚ κέρδισε στον… τελικό της Δράμας τον ΚΑΟΔ με 66-77, όμως ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Ρέθυμνο και της έκλεψε την 4η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ, που τερμάτισε 5η, θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Άρη στα πλέι οφ έχοντας το μειονέκτημα της έδρας. Αν, δηλαδή, θέλει να προχωρήσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα πρέπει να κερδίσει δύο φορές τον Άρη. Τη μία στο ΟΑΚΑ και την άλλη οπωσδήποτε στο ένα από τα  δύο παιχνίδια που θα δώσει εναντίον του μέσα στην έδρα του. Δύσκολη αποστολή αλλά πάντως όχι ακατόρθωτη για τη φετινή ΑΕΚ.

Χωρίς τον Μενσά Μπονσού αγωνίστηκε τελικά η ΑΕΚ που κάθισε όμως στον πάγκο. Η ΑΕΚ διατήρησε τον έλεγχο του ματς από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Πολλοί καλοί ήταν οι Μιλόσεβιτς και Σαρικόπουλος, ενώ τους ακολούθησαν σε απόδοση οι Σάκοτα, Ντελινινκάιτις και Αθηναίου.

Η ΑΕΚ έφτασε να προηγείται ακόμα και με 19 πόντους διαφορά και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 26-43.

Στο τρίτο δεκάλεπτο κατάφερε να μειώσει κάπως ο ΚΑΟΔ αλλά χωρίς να ανησυχήσει την ΑΕΚ. Ο δικέφαλος διατηρούσε συνεχώς διψήφια διαφορά πόντων.

Όλα αυτά όμως άλλαξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο και ειδικά στα τελευταία πέντε λεπτά, όταν, όπως συμβαίνει συνήθως στα περισσότερα εκτός έδρας ματς της Ένωσης, άρχισε να βγαίνει η κούραση, να χάνεται η ψυχραιμία και να κυριαρχούν τα λάθη στους παίκτες της ΑΕΚ. Έτσι, ο ΚΑΟΔ πλησίασε στους 5 πόντους διαφοράς 61-66, αλλά αυτή τη φορά ευτυχώς η ΑΕΚ απέφυγε την αυτοκτονία και κατάφερε να αντιδράσει φτάνοντας στο 66-77 υπέρ της που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΚΑΟΔ: Τρότερ 10, Χάρις 4, Γεωργάκης 2, Ατκινς 2, Όντομ 12, Μίτσελ 4, Ζάρας 15, Λο 5, Χρυσικόπουλος 4, Τσαλδάρης 3, Παπαμακάριος 3.

ΑΕΚ: Ουίλμπεκιν 5, Παπαντωνίου 1, Ντελινινκάτις 7, Σάκοτα 10, Κασελάκης, Χέρστον 11, Σαρικόπουλος 12, Αθηναίου 9, Μιλόσεβιτς 14, Ίνγκλις 8.