Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Άρης-ΑΕΚ 71-69

Να κερδίσουμε ένα παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα κι ας πεθάνω! Σε χρόνια πάθηση τείνει να εξελιχθεί αυτό το κουσούρι. Σήμερα βέβαια ήταν με αιτία. Χωρίς τον Χέρστον, με τον οποίο η ΑΕΚ δεν έχανε με τίποτα, με τον Μενσά Μπονσού μόλις να έχει ανανήψει από την περιπέτεια της υγείας του και να παίζει ελάχιστα, με τον Ίνγκλις να προέρχεται από τραυματισμό, πώς να μην υπάρχει αιτία να χάσει η ΑΕΚ. Κι όχι μία και δύο αιτίες αλλά πολλές περισσότερες.
 
Μιλούσα λίγο πριν το παιχνίδι με τον γκουρού του μπάσκετ και κολλητό μου φίλο, τον Κώστα. Το σημερινό παιχνίδι, μου είπε, θα κριθεί από την απόδοση του Σάκοτα. Και όντως. Στο ξεκίνημα ήταν πραγματικός μπόμπερ ο Ντούσαν και έδειχνε ότι το πήγαινε να κάνει κηδεία μόνος του μέσα στο Παλέ. Τελικά το παιχνίδι το χάσαμε από τον Σάκοτα. Έτσι είναι τα ομαδικά σπορ. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορείς να γίνεις από ήρωας, αποδιοπομπαίος τράγος.

Η ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφερε να προηγηθεί με 20-22, δείχνοντας τα δόντια της και παρότι δεν είχε στη σύνθεσή της τον Χέρστον ενώ ο Μπονσού μπήκε για λίγο, μετά από την περιπέτειά του.

5 στα 8 δίποντα και 3 στα 9 τρίποντα σ' αυτό το διάστημα είχε η ΑΕΚ.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 40-40, με την ΑΕΚ να έχει σε καλή βραδιά τους Σάκοτα, Σαρικόπουλο, Ίνγκλις και Ντελινινκάιτις. Ο Μενσά Μπονσού ξεκίνησε στο δεύτερο δεκάλεπτο και σιγά-σιγά δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του.

Ο Σάκοτα, στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου είναι ήδη πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ με 15 πόντους. Ο Άρης παίρνει μια διαφορά 8 πόντων ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στα 9 στα 18 δίποντα και 5 στα 17 τρίποντα. Τραγικά ποσοστά. Η ΑΕΚ μειώνει στους 3 πόντους, αλλά ακολουθεί ένα σερί του Άρη 7 πόντων και το σκορ γίνεται 60-50. Με ένα καλάθι του Ντελινινκάιτις και ένα τρίποντο του Αντεγκμπόγιε στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, το σκορ έγινε 63-52 που είναι και το τελικό της τρίτης περιόδου.

Ο Μενσά Μπονσού έμεινε έξω στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όπως είχε μείνει και κατά τη διάρκεια της τρίτης. Ο Ντελινινκάιτις και ο Σάκοτα πήραν τα όπλα τους και άρχισαν να βομβαρδίζουν το καλάθι του Άρη. Μεγάλες βοήθειες και από Μιλόσεβιτς και Σαρικόπουλο. Αλλά το κερασάκι έρχεται να το βάλει ο Αθηναίου όταν με δύο βολές και ένα τρίποντο φέρνει το ματς στα ίσια 67-67 στο 1:10" πριν από το τέλος. Το ριμπάουντ χάνεται μέσα στη ρακέτα μας και ο Άρης κάνει το 69-67. Ο Ντέλι επιμένει και κάνει το 69-69. 18 πόντους ο Ντελινινκάιτις και 17 ο Σάκοτα μέχρι εδώ, 46" πριν από το τέλος. Ο Αντεγκμπόγιε πατάει γραμμή και η μπάλα πάει στην ΑΕΚ. Κι όμως! Η ΑΕΚ δεν κέρδισε! Κατοχή για την ΑΕΚ και χρόνος που απομένει τα 35"! Και να η καταστροφή! Εκεί που τον θέλεις τον Σάκοτα να κρατηθεί ψύχραιμος, δίνει μία και χύνει την καρδάρα με το γάλα που μάζευε σε όλο τον αγώνα. Άστοχο σουτ και αμέσως έξυπνο φάουλ του Ντελινινκάιτις που με διαφορά ήταν σήμερα ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Δύο βολές για τον Αντεγκμπόγιε, εύστοχες και οι δύο. Και τώρα τρέχουμε! Απομένουν 10,4" και η μπάλα βρίσκεται στην κατοχή της ΑΕΚ με το σκορ να είναι 71-69 για τον Άρη. Τελευταία και φαρμακερή επίθεση. Μα μια φορά να μη μας βγει αυτή η γαμημένη τελευταία επίθεση φέτος; Βιαστικό και άτσαλο τρίποντο από τα 9 (!) μέτρα από τον Σάκοτα και όνειρο ήταν και πάει η νίκη στη Θεσσαλονίκη. Τώρα ελπίζουμε για τη νίκη στο ΟΑΚΑ το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, για να τα παίξουμε όλα για όλα στο τελευταίο ματς της Θεσσαλονίκης.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-40, 63-52, 71-69

Άρης: Πάσαλιτς 13(3/4τρ, 7ασ), Τσιάρας, Ριντ 6, Τόμας, Πουλιανίτης 3(1), Χαρίσης 4, Βεζένκοφ 12(3/10δ, 2/5τρ, 7ρ), Νέιμικ 14(5/8δ, 10ρ), Μούρτος 3(1), Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε 16(1, 9/10β).

ΑΕΚ: Ουιλμπέκιν 2, Παπαντωνίου, Ντελινικάιτις 18(2), Σάκοτα 17(3/6τρ, 4ασ), Σαρικόπουλος 7(7ρ), Αθηναίου 5(1), Μιλόσεβιτς 6(1/5τρ, 10ρ), Μενσά-Μπονσού 6, Ίνγκλις 8(2/7τρ, 6ρ, 3ασ).