Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ρε τους... αδιάφθορους!

Ρε τους… αδιάφθορους! Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της εμπλοκής μεγαλοστελεγχών της FIFA σε σκάνδαλο δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με συλλήψεις επί ελβετικού εδάφους.

Υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ετήσιας συνάντησης, έπειτα από συνεργασία του FBI και των Αστυνομικών Αρχών της Ελβετίας. Οι συλλήψεις έγιναν επί ελβετικού εδάφους και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "Baur au Lac", ένα από τα ακριβότερα της Ζυρίχης. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες κατ' εξακολούθηση, εκβιασμό και συνολικά αδικήματα τουλάχιστον 20 ετών!

Ήδη διεξάγεται έρευνα για τον τρόπο με τον οποίον έγινε η ανάληψη της τελικής φάσης του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ, ενώ για την προσεχή Παρασκευή είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου!

Μεταξύ των ατόμων που συνελήφθησαν δεν είναι ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ.

Οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων των 6 επιβεβαιωμένων συλληφθέντων, είναι οι Τζέφρι Γουέμπ (επίσημο), Ευγκένιο Φιγκερέδο (επίσημο), Τζακ Γουόρνερ, Εντουάρδο Λι (επίσημο), Τζούλιο Ρόκα, Κόστας Τάκας (ελληνικής καταγωγής -σιγά που δεν θα υπήρχε Έλληνας μέσα στους βρωμιάρηδες-, επί 25 χρόνια παράγοντας στα Νησιά Κέιμαν), Ραφαέλ Εσκιβέλ, Χοσέ Μαρία Μαρίν (επίσημο) και Νικολά Λεόζ.

Επιπλέον, κατηγορίες θα απαγγελθούν από τις Αρχές των ΗΠΑ στους Αλεχάντρο Μπουρκάζο, Άαρον Ντάβιντσον, Ούγκο Γίνκις, Μαριάνο Γίνκις και Χοσέ Μαργκίγιες που έχουν ασχοληθεί με αθλητικό μάρκετινγκ.

Ο Φιγκερέδο, η σύλληψη του οποίου έχει πλέον επισημοποιηθεί, είχε προσπαθήσει για να πέσει στα... μαλακά ο Λουίς Σουάρες μετά τη δαγκωματιά στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
 
Και μετά μας λέτε για την καημενούλα την ΕΠΟ που έκανε κάτι μικροόργια εκεί πέρα -σιγά τα ωά- και δεν ντρέπεστε. Για τη φουκαριάρα τη μάνα της τα έκανε! Ή μάλλον τη γιαγιά της, αφού μάνα της είναι η ΟΥΕΦΑ. Αλήθεια, σ' αυτήν είναι όλα καλώς καμωμένα ή να περιμένουμε το επόμενο… γλέντι για να ξεσκάσουμε; Άντε ρε ντολμάδες τυλιγμένοι με ευρώ και δολάρια που θα μας απειλήσετε και με Grexit!