Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Δημιουργική ασάφεια και παραπληροφόρηση

Υπογράφει ο Κως Άντζελες

Τσακαλώτος: "Συζητάμε τους όρους για πρόσθετη βοήθεια".

Τσακαλώτος: "Ποτέ δεν είπα ότι θα χρειαστούμε πρόσθετη βοήθεια".

Τσίπρας: "Είμαστε στην τελική ευθεία για τη συμφωνία. Σε λίγες μέρες τελειώνουμε".

Σόιμπλε: "Ποια συμφωνία; Οι Έλληνες θέλουν ευρώ χωρίς πρόγραμμα".

Μαξίμου: "Η συμφωνία γράφεται τώρα που μιλάμε".

Βερολίνο: "Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουμε σε συμφωνία".

Bild: "Άγριος καυγάς Τσίπρα-Βαρουφάκη".

Βαρουφάκης: "Παραμύθια!"

Σακελλαρίδης: "Στόχος να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή".

Ντάισελμπλουμ: "Η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα για να υπάρξει συμφωνία".

Λαγκάρντ: "Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στις διαβουλεύσεις με την Ελλάδα".

Βούτσης: "Δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις στο ΔΝΤ τον Ιούνιο γιατί δεν έχουμε φράγκο".

Σακελλαρίδης: "Οι δόσεις μας στο ΔΝΤ θα πληρωθούν κανονικά".

Μοσχοβισί: "Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα".

Ρέγκλινγκ: "Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας".

Σόιμπλε: "Κάποτε η Ελλάδα έθετε ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ σε κίνδυνο, αυτό το ζήτημα δεν τίθεται πλέον".

Λαγκάρντ: "Το Grexit είναι πιθανό! Αυτό δεν θα είναι το τέλος του ευρώ".

Ράις: "Παρατηρήθηκαν προβλήματα με τη μετάφραση της συνέντευξης της κας Λαγκάρντ".

Όλο αυτό θα μπορούσε να λέγεται και δημιουργική ασάφεια, όρος που καθιέρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Επειδή όμως εδώ στο ΑΕΚΟΡΑΜΑ δεν μας αρέσει η ασάφεια και δεν θέλουμε να είσαστε μπερδεμένοι και να μένετε με τις απορίες σας, οφείλουμε να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση και να σας δώσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς έχουν οι διαπραγματεύσεις και πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια συμφωνία που θα βοηθήσει να ξεκολλήσει η χώρα μας από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Εμείς τους είπαμε, συμφωνούμε για τον ΦΠΑ, αλλά αυτοί μας είπαν να μειώσουμε και τις συντάξεις. Κι έπειτα εμείς τους είπαμε, δεν μειώνουμε τις συντάξεις αλλά άμα θέλετε να το συζητήσουμε από την αρχή και να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας. Και γιατί να αυξήσετε μόνο τα όρια ηλικίας, μας ρώτησαν, να αυξήσετε και τα ένσημα. Κι εμείς του είπαμε, γιατί να αυξήσουμε και τα ένσημα; Κι εκείνοι μας είπαν, καλά, μην αυξήσετε ακόμα τα ένσημα αλλά απολύστε τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους κι όταν είπαμε εμείς γιατί να τους απολύσουμε αυτοί μας είπαν, γιατί δεν θα πάρετε φράγκο. Τότε εμείς τους είπαμε, άμα δεν πάρουμε φράγκο δεν σας πληρώνουμε τις δόσεις που σας χρωστάμε κι αυτοί μας είπαν, πριτς που δεν θα πληρώσετε τις δόσεις που μας χρωστάτε, τότε ας χρεοκοπήσετε. Εμείς μετά τους είπαμε, άμα χρεοκοπήσουμε εμείς την γαμήσατε κι εσείς και μας είπαν θα μας κλάσετε τα κάκαλα. Τότε τους είπε ο Τσακαλώτος, ότι του είπε ο Βαρουφάκης πως του είχε πει ο Τσίπρας ότι δεν έχουν κάκαλα και πολύ θύμωσαν εκείνοι. Μετά λέει η Λαγκάρντ ότι της είχε πει η Μέρκελ που της το είχε πει ο Σόιμπλε ότι ο Ντάισελμπλουμ είχε συμφωνήσει με τον Βαρουφάκη να κάνουμε ότι μας ζητήσουν κι ο Βαρουφάκης όταν την άκουσε είπε ότι εμείς δεν θα κάνουμε αλλά αν εσείς θέλετε να κάνουμε μπορούμε να το ξανασυζητήσουμε.
 
Κάπου εκεί βρισκόμαστε τώρα. Στη φάση που το ξανασυζητάμε. Γι' αυτό να μην αφήνετε να σας παραπλανούν με ό,τι γράφεται και λέγεται δεξιά κι αριστερά. Το είπε κι ο πρωθυπουργός. Όλα θα πάνα καλά. Και οι συντάξεις θα πληρώνονται και συμφωνία θα υπογράψουμε που θα είναι και τίμια. Αλλά κι αν ακόμα πέσετε πάλι θύματα παραπληροφόρησης, μη σας απασχολεί, εδώ θα είμαστε εμείς να σας ξεκαθαρίζουμε όλες τις απορίες σας. Χαίρετε…