Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Φιλικές κουβέντες προς ανατέλλοντα αστέρα

Υπογράφει ο Σερίφης του Κάστρου

Τυχερό μικρό κάθαρμα. Σου προσφέρονται στο πιάτο, τελείως τζάμπα, κοντά δέκα καντάρια πολύχρονης γνώσης. Δίχως κανένα αντάλλαγμα. Δεν θα σου ξανατύχει τέτοια ευκαιρία στην καριέρα σου. Άνοιξε τα μάτια σου και ξεστραβώσου. Προσδέσου και μη καπνίζεις. Ξεκινάμε.

Το νου σου στραβάδι στον κοντινό περίγυρό σου. Στους κολλητούς, στα ξαδέρφια, στα γειτονάκια. Από εκεί θα ξεκινήσει το κακό. Θα σε πλησιάσουν γλυκά στην αρχή, όπως κάνεις και ο ίδιος όταν θέλεις να ρίξεις την ψόφια γκόμενα και δεν γουστάρεις να καρφωθείς με τη μία και να καταλάβει τι καρακατσουλιό είσαι. Υπ' αριθμόν ένα στόχος να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου. Μαζί τους μιλάς, θα σας πουν, όχι με κανέναν τυχαίο. Μετά θα σου έρθει και η πρώτη πρόταση. Με τρόπο πάντα, όχι άγαρμπα. Αν έρθει άγαρμπα ή είναι καινούριο το πρόσωπο στην πιάτσα ή τόσο άσχετο που σύντομα θα αποβληθεί από την ίδια, αφού πρώτα χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο.

Θα φας σάλτσα στη μάπα που δεν θα το πιστεύεις. Θα σου μεταφερθεί η εκτίμηση και ο θαυμασμός του… "μεγάλου" που σε έχει παρακολουθήσει και σε θαυμάζει και που για σένα έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον. Σε προορίζει για σπουδαία καριέρα. Σταδιακά θα παίξεις σε μικρή ομάδα που θα σου προτείνει ο ίδιος, η οποία αργότερα θα γίνει μικρομεσαία και στο τέλος θα κάνεις τη μεταγραφή των ονείρων σου και σύντομα θα βρεθείς στην Εθνική. Ναι, αλλά σιγά-σιγά όλα αυτά. Δεν θα πρέπει να βιάζεσαι και να εκβιάζεις καταστάσεις.

Στο μεταξύ, κάτι θα πρέπει να κάνεις κι εσύ για να δώσεις μια κάποια ώθηση στο όλο εγχείρημα. Μη τα περιμένεις όλα από τους άλλους. Στην αρχή δεν θα σου ζητηθούν πολλά. Να, μόνο να κάνεις κάποιο πεναλτάκι, να πάρεις καμιά κόκκινη κάρτα, άντε και να βάλεις κανένα αυτογκόλ ή αν είσαι επιθετικός να πετάξεις κανένα πέναλτι άουτ. Μη ξεχνάς ότι βρίσκεσαι υπό καθεστώς κρίσεως και πρέπει να τα περνάς τα τεστ ένα προς ένα. Κι επειδή άνθρωπος είσαι κι εσύ και έχεις ανάγκες, δεν πρόκειται να σε αφήσει έτσι ο μεγάλος. Γνωρίζει ότι για να κινηθούν σωστά τα γρανάζια μιας μηχανής χρειάζεται και το κατάλληλο λάδωμα. Και μιλάμε για κιμπάρη τώρα, να το ξέρεις. Δεν έχεις να κάνεις με κανένα τσιγκούνη.

Και όταν ξεθαρρέψεις λίγο θα σε προτρέψουν να μη ντρέπεσαι και να ζητάς μόνος σου ό,τι έχεις ανάγκη. Βέβαια, μπορεί να μην είναι όλα κερασμένα και στην υγειά σου όσα θα σου παραχωρήσουν. Κάποια απ' αυτά μπορεί να είναι χορηγίες με τη μορφή κάποιου δανείου. Μιλάμε για διευκόλυνση τώρα. Ό,τι θέλεις. Κανένα αυτοκινητάκι να αγοράσεις, καμιά μοτοσικλέτα. Ό,τι σου έχει γυαλίσει. Εκείνοι θα βρίσκονται πάντα δίπλα σου. Επίσης, σύντομα θα φροντίσουν να σε μπάσουν στην καλή κοινωνία. Θα κάνεις γνωριμίες με καλό κόσμο. Μόνο που για να μπορέσεις να διατηρήσεις ζωντανές κάτι τέτοιες συναναστροφές θα πρέπει να προσαρμοστείς και με τα χούγια τους. Καμιά πόκα στα μουλωχτά, τίποτα κόκκαλα, καμιά επίσκεψη στα χαμένα στο καζίνο ή στον ιππόδρομο. Τίποτα ψιλά, μη φανταστείς τρελά πράγματα. Ώσπου να σε χώσουν στο κουρμπέτι.

Την κολεγιά φυσικά θα την κάνει μια καραμπινάτη γκόμενα την οποία θα καψουρευτείς σαν άβγαλτο μαλακισμένο που είσαι κι εκείνη σύντομα θα φροντίσει να σε σαλτάρει. Μετά, νέοπά μου αγουροξυπνημένε, ακολουθεί το σενάριο όπως το γράφει συνήθως η πουτάνα η κενωνία. Αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται τα ζητούμενα. Και να δικέ μας, πρέπει να είμαστε Χ στο ημιχρόνιο και να το πάμε στο over τελικό. Που κοινώς θα πει κάνε τα κουμάντα σου να αρπάξουμε καμιά ξεγυρισμένη τριάρα στα υπόλοιπα σαρανταπέντε μινούτα. Κι άμα θέλεις κάνε κι αλλιώτικα, καθώς εκείνο το θαλασσοδάνειο έχεις καιρό να το εξυπηρετήσεις και το χρωστούμενο μπαγιόκο αυγατεύει. Κι επειδή εσύ δεν είσαι κανένας Καφές ή κανένας Γεωργέας να του ξηγηθείς του πρόεδρα αρμυρό φιστίκι, σκάσε και άνοιγε τα πόδια να περάσει το ιππικό.

Κι αν όλα αυτά ρε μαλακοκαύλικο σου μοιάζουν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή μέρος της υπόθεσης από τη φανέλα με το εννέα, σε πληροφορώ ότι ζουν ανάμεσά μας. Μια ματιά να ρίξεις δίπλα σου θα διαπιστώσεις μάτσο τους αστέρες των χαλαρών συνειδήσεων. Γι' αυτό ρε μορτάκι του γλυκού νερού, πριν με ντουμανιάσεις κι αρχίσω καμιά μέρα να αραδιάζω από δω μέσα διεθύνσεις και ονόματα κι όποιον πάρει ο χάρος, ξεστραβώσου και κοίταξε να παίζεις τη μπαλίτσα σου όπως ξέρεις κι αν είναι το γραφτό σου να γίνεις πρωτοκλασσάτος θα συμβεί από μόνο του κι επειδή το αξίζεις. Κι άμα έρθει η ώρα να σε πλησιάσει το πρώτο λαμόγιο για τη δράση του οποίου σε προειδοποίησα, στείλε το να πάει να γαμηθεί και συμβούλεψέ το να πει ότι το στέλνω εγώ προσωπικά για να το περιποιηθούν καταλλήλως. Εγώ μια φορά σου ξηγήθηκα αναλόγως, με την εμπειρία κάποιου που έχει φάει το σκατό του ελληνικού ποδοσφαίρου με την κουτάλα της χύτρας. Από δω και πέρα τα κουμάντα τα κάνεις μόνος σου…