Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΑΕΚ Κ20-Ολυμπιακός Βόλου 3-0 - Στον τελικό η ΑΕΚ

Σαρωτική η ΑΕΚ Κ20, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, νίκησε με 3-0 τον Ολυμπιακό Βόλου και προκρίθηκε στον τελικό της football league Νέων.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα και μερίδιο ευθύνης γι' αυτό είχε και ο δυνατός αέρας που φυσούσε στα Σπάτα και δεν επέτρεπε στους παίκτες της να βγάλουν κάποιους καλούς συνδυασμούς. Επίσης υπήρχε πίεση από τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι κατέστρεφαν κάθε καλή προσπάθεια της ΑΕΚ εν τη γενέσει της.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ Κ20 άλλαξε πρόσωπο και μπορούμε να πούμε ότι υπεύθυνο για την μεταμόρφωσή της στάθηκε ένα δοκάρι που είχε ο Βόλος με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά αφυπνίστηκαν και άρχισαν να παίρνουν πρωτοβουλίες και σιγά-σιγά να κλείνουν τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Ώσπου φτάσαμε στο 54' για να έρθει ο εκπληκτικός Γαλανόπολος να περάσει διαδοχικά σαν σταματημένους πέντε παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και να ανοίξει το σκορ. Αυτό ήταν. Η ΑΕΚ έδιωξε το άγχος και άρχισε να βλέπει ορθάνοιχτο τον δρόμο για τον τελικό με αποτέλεσμα να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο και να προσφέρει θέαμα. Ο Τζάθας κεντούσε κι από κοντά ο Γαλανόπουλος που δέσποζε στο χώρο του κέντρου, μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες που ανέβασαν κι αυτοί την απόδοσή τους δεν άφησαν τον Ολυμπιακό Βόλου να πάρει ανάσα. Έτσι, στο 77' ήρθε και το δεύτερο γκολ μετά από συλλογική προσπάθεια και σέντρα του Γιαννούτσου από τα αριστερά, με τον Αντωνίου να πηδάει και με κεφαλιά να σκοράρει. Το τελικό 3-0 το πέτυχε ο Μήχας προς το τέλος του ματς, στο 87', με ωραίο πλασέ μετά από γρήγορη αντεπίθεση των κιτρινόμαυρων.

ΑΕΚ: Ντούνης, Βιδάλης(69' Παπάζογλου), Γραμματίκας, Λίτσι(57' Γιαννούτσος), Πανουργιάς, Καρβουνίδης(83' Πογοσιάν), Γαλανόπουλος, Τζάθας(80' Ασπρογιάννης), Τσέλιος, Βλαχομήτρος(80' Μήχας), Κυριαζής(73' Αντωνίου).
 
Ολυμπιακός Βόλου: Ξανθός, Καφιότης, Δημητριάδης, Χασιώτης, Βλαχόπουλος, Γκίνης, Μπούσης, Μπασάρι, Αλεξανδρής, Αλαμάνης, Αραπίτσα.