Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Να πάει και να μη ξανάρθει

ΑΕΚ-Λάρισα 1-1 (Football League - play off)

Πάει, τελείωσε ο διετής εφιάλτης μας στα αλώνια της Γ' και της Β' κατηγορίας. Να πάει και να μη ξανάρθει. Η ΑΕΚ, αναδείχτηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια της Football League, ένας τίτλος που δεν ενδιαφέρει κανέναν μας και ούτε πρόκειται κανένας να τον πανηγυρίσει, όμως το πρεστίζ της ομάδας και η ιστορία της επέβαλλαν να κατακτηθεί και έτσι έγινε. Βέβαια, έβαλε και ο Ηρακλής το χεράκι του για να τερματίσουμε πρώτοι, αφού από μόνοι μας δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν θα τα καταφέρναμε με τις εμφανίσεις που κάναμε στα πλέι οφ.

Η ομάδα σήμερα δεν ήταν τόσο φρικτή όσο στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά σίγουρα και πάλι δεν ήταν ΑΕΚ. Φαίνεται ότι κάποιοι παίκτες και μάλιστα αρκετοί, δεν είχαν το σθένος να σηκώσουν μια τόσο βαριά φανέλα και το έδειξαν τώρα που η ΑΕΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει κάποιες ομάδες ελαφρώς καλύτερες από εκείνες που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Φυσικά αυτοί οι παίκτες, αφού δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν στα εύκολα, καθόρισαν από μόνοι τους τη μοίρα τους, η οποία δεν θα είναι από εδώ και μπρος αλληλένδετη με εκείνη της ΑΕΚ.

Για την ΑΕΚ άνοιξε το σκορ ο Αραβίδης στο 32' από εμφανή θέση οφσάιντ. Ισοφάρισε με επίσης γκολ οφσάιντ για τη Λάρισα στο 41' ο Κοντοδήμος, όταν τον έχασε ο Γεωργέας.

Από εκεί και πέρα τίποτα. Κάποιες ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ, άλλες από γκαντεμιά και άλλες από ανικανότητα. Και η Λάρισα όμως είχε τις δικές της ευκαιρίες για γκολ.

Κριτική δεν υπάρχει. Ο παίκτης που αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς είναι ο Γιόχανσον που έσκαψε από άκρη σε άκρη όλο τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.
 
Την Τετάρτη στον Βόλο πέφτει η αυλαία για την φετινή ΑΕΚ. Ό,τι και να γίνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν ήδη κριθεί, η πρώτη θέση έχει κατακτηθεί και για όσους θελήσουν να πάνε θα πρόκειται απλά για μια ημερήσια εκδρομή στην όμορφη πόλη της Μαγνησίας και τίποτα περισσότερο…