Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Μπορούν να τα βρουν;

Ο Δέλλας σίγουρα έχει πειραχτεί από την παρέμβαση Μελισσανίδη, τότε που ανέβηκε στα Σπάτα και την έπεσε χοντρά στους παίκτες. Ένιωσε να παραγκωνίζεται με εντελώς άκομψο τρόπο και να αμφισβητείται η ικανότητά του να διαχειριστεί τους παίκτες του ή αν χρειαστεί να τους τα ψάλλει εκείνος. Η αμφισβήτηση έγινε μεγαλύτερη όταν η διοίκηση αποφάσισε να τιμωρήσει μονομερώς τους τρεις παίκτες που επέδειξαν παραβατική συμπεριφορά, παρακάμπτοντας τον προπονητή χωρίς καν να ζητήσει τη γνώμη του. Ο Δέλλας, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, έκανε τις γνωστές δηλώσεις όπου έδειξε καθαρά την ενόχλησή του. Για το καλό της ομάδας στη συνέχεια έβαλε νερό στο κρασί του και δεν το τράβηξε το θέμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έκλεισε κιόλας.

Ο κάθε προπονητής έχει ένα τρόπο να διαχειρίζεται τους παίκτες του και να παίρνει από αυτούς το μάξιμουμ από εκείνο που έχουν να προσφέρουν. Άλλος επιλέγει να είναι πιο αυστηρός, έως και απρόσιτος και άλλος έρχεται πιο κοντά τους και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους δείχνοντάς τους πιο φιλική συμπεριφορά. Η διοίκηση, όταν εμπιστεύεται έναν προπονητή, πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιας φιλοσοφίας είναι. Αν συμφωνεί με την φιλοσοφία του τον προσλαμβάνει, αλλιώς δεν μπαίνει καν στον κόπο να συνεργαστεί μαζί του. Αν πρόκειται να παρεμβαίνει και να τον απαξιώνει η δουλειά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα στραβώσει στην πορεία.

Όταν ξεκίνησε η συνεργασία Μελισσανίδη-Δέλλα, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος γνώριζαν σε βάθος τα χούγια τους. Τώρα, δυο χρόνια αργότερα, ο Μελισσανίδης ξέρει καλά ποιος είναι ο τρόπος του Τραϊανού για να προσεγγίζει και όποτε χρειάζεται να επιβάλλεται στους παίκτες του. Από την άλλη ο Δέλλας, ξέρει ότι ο Μελισσανίδης αν τα πάρει δεν θα διστάσει να ανέβει στο προπονητικό και να τους τα ψάλλει. Μπορούν αυτοί οι δύο άνδρες να συμβιβαστούν και να αποδεχτούν ο ένας τον τρόπο του άλλου; Ο Δέλλας γνωρίζει επίσης πόσο αγύριστο κεφάλι είναι ο Μελισσανίδης και πως δύσκολα μπορεί να πειστεί να αλλάξει συνήθειες. Άρα, τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τα βάλουν κάτω και να πάρουν τις σωστές για την ΑΕΚ αποφάσεις. Τους εαυτούς τους, αν το μπορούν, ας τους βάλουν στην άκρη. Αν ξεκινήσει η προετοιμασία και στη συνέχεια το πρωτάθλημα, θα είναι αργά μεσούσης της περιόδου να διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί…